20
  09~2010 学年度上学期第二次模块学业水平测试 ~ 学年度 学期第二
高二英语
第Ⅰ卷 (共 105 分) 共
20
  10.01
注意事项:
  1.答第 I 卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目涂写在答题卡上。
  2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用 橡皮擦干净后,再涂其他答案标号。不能答在试卷上。 共两节, 第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 共两节 (略) 第二部分: 共两节, 第二部分:英语知识运用 (共两节,满分 45 分) 共两节 第一节: 第一节:语法和词汇知识 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 共 小题; 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。
  21. ? do you clean your classroom? ?Every two or three days. A. How many B. How far C. How soon D. How often
  22. The next Olympic Games in London in 20
  12. A. will be taken place B. will be happened C. will be held D. will hold
  23. by the beauty of nature,the girl from London decided to spend another two days on the farm. A. Attracting B. Attracted C. To be attracted D. Having attracted
  24. Jack’s restaurant on Baker Street, used to be poorly run, is now a successful business. A. that B. which C. whom D. where
  25. Our teachers don’t us smoking cigarettes at school. A. accuse B. agree to C. allow D. approve of
  26. Having been here for five yeas, I have been accustomed in Hangzhou, a rather hot city in summer. A. to living B. to live C. living D. live
  27. It was between 1989 and 1999 great changes took place in our hometown. A. when B. which C. because D. that
  28. ?Janice left home without telling anyone. ?How did it ? A. come about B. come to C. come down D. come in
  29. There’s always been between them so they’ve never reached any conclusion. A. agreement B. disagreement C. statement D. appointment
  30. The production of their factory goes upward with the newly-designed model. A. entirely B. consequently C. steadily D. perfectly
  31. The teacher glanced this student who was busy a picture. A. to; drawing B. at; to draw C. at; drawing D. of; to drawing
  32. Mr Smith, of the speech, started to read a magazine. A. tired; boring B. tiring; bored C. tired; bored D. tiring; boring
  33. If you me, you what a difficult situation I am in. A. were; understoon B. are; will understand
2009?2010 学年度上学期第二次模块学业水平测试 高二英语 第 1 页 (共 9 页)
C. are; could understand D. were, would understand
  34. He is the only one of the students who the winner of the scholarship for three years. A. is B. are C. have been D. has been
  35. This English final exam is much easier than . A. expecting B. expected C. to expect D. to be expected 第二节: 第二节:完形填空 (共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分) 共 小题; 阅读下面短文、掌握其大意、然后从
  36-55 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项、并在答题卡上将该项涂黑。 In the past, man didn’t have to think about the protection of his environment. There were few people on the earth, and natural resources seemed to be 36 . Today things are 37 , and the world has become too 38 . We’re using up our natural resources too quickly, and at the same time we are 39 our environment with dangerous chemicals. If we continue to do this, human life on the earth 40 survive. Everyone 41 today that if too many fish are taken from the sea, there will soon be none left. Yet, with modern fishing 42 , more and more fish are caught. We know that if too many trees are cut down, 43 will disappear and nothing will grow on the land. Yet, we 44 to use bigger and more powerful machines to 45 more and more trees. We know that if rivers are polluted with waste products from factories, we’ll die. 46 , in most countries wastes are 47 put into rivers or into the sea, and there are 48 laws to stop this. We know, too, that if the 49 of the world continues to rise at the present rate, in a few years there will not be enough 50 . What can we do to solve these problems? If we eat more vegetables and less 51 there will be more food available for every one. Land that is used to grow crops 52 five times more people than land where animals are kept. Our natural resources will 53 longer if we learn to recycle them. The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth 54 . Finally, if we educate people to think about the problems, we shall have a better and cleaner 55 in the future.
  36. A. beautiful B. unlimited C. rare D. valuable
  37. A. common B.the same C. changeable D. different
  38. A. crowded B. small C. dirty D. busy
  39. A. protecting B. saving C. polluting D. fighting
  40. A. may not B. will not C. shall not D. could not
  41. A. wonders B. realizes C. considers D. discovers
  42. A. poles B. boats C. methods D. ideas
  43. A. mountains B. seas C. trees D. forests
  44. A. continue B. have C. ought D. go on
  45. A. cut away B. cut off C. cut up D. cut down
  46. A. Thus B. However C. Generally speaking D. Therefore
  47. A. still B. even C. also D. certainly
  48. A. too many B. a few C. some D. few
  49. A. production B. pollution C. population D. revolution
  50. A. houses B. vegetables C. food D. lives
  51. A. fruit B. meat C. fish D. grain
  52. A. feeds B. increases C. supplies D. helps
  53. A. use B. stay C. keep D. last
2009?2010 学年度上学期第二次模块学业水平测试 高二英语 第 2 页 (共 9 页)

  54. A. control B. born C. place D. reward
  55. A. star B. sea C. planet D. forest 第三部分: 第三部分:阅读理解 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 共 小题; 阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。
(A) )
Recently I paid a visit to Harvard University, where there are top class scientists and professors and the best academic system in the world. I was pretty shocked when I first stepped onto the campus. Well, it's not even really a campus. It's more like a district in a small town. Harvard’s main buildings are from the 18th century. They look very old and simple. You might even say they’re a little shabby. They don’t fit the modern idea of university at all. The buildings are surrounded by grass and trees, so I felt as if I had walked into a medieval castle. But when I looked across the street, busy shops and in-fashion students made me feel like I was in the 21st century again. It creates a strong contrast and brings a special atmosphere to the school. Our tour guide Gary took us around and told us: “You see this grass field in the center of the school? Here is where they host their graduation ceremony. They just set up tents and benches and have a very simple ceremony. Unbelievable! Who would think the most talented students just graduate on the lawn?” I saw some students put a blanket on the grass and lie down to read a book. When I listened to the soft sound of pages turning, along with chirping of the birds, I felt very calm. There was no competitive feeling at all. Harvard has the world’s first computer in its science center and there are hundreds of high-end computers too. Its religion and the literature departments are also among the best. It is the perfect mix of tradition and new technology. It makes Harvard a very attractive place to study in. I hope one day I’ll attend my dream school?Harvard.
  56. The article is mainly about . A. the author’s campus life in Harvard B. the author’s impression of Harvard C. Harvard’s old buildings D. the academic system at Harvard
  57. The author was most impressed by , according to the article. A. Harvard’s mix of tradition and new technology B. the classes held on beautiful lawns at Harvard C. Harvard students not taking their graduation ceremony seriously D. the feeling of not living in modern society on the campus
  58. What can we conclude from the article? A. Harvard campus is actually a district of a big city. B. There are no competitions at Harvard University. C. Graduation ceremonies are not complex at Harvard. D. All Harvard buildings date back to the 18th century.
  59. According to the article, in which fields is Harvard top in the world? A. Literature, arts, and law. B. Religion, law and arts. C. Literature, arts and computer science. D. Religion, computer science and literature.
  60. Which word can be used to describe the Harvard campus? A. modern B. competitive C. peaceful D. splendid
2009?2010 学年度上学期第二次模块学业水平测试 高二英语 第 3 页 (共 9 页)
(B) )
Charles Dickens (1812-18
  70), the great nineteenth century English novelist, was born near Portsmouth. His father ran heavily into debt and when he was twelve, he had to go and work in a factory for making boot polish. The only formal education he received was a two-year schooling at a school for poor children. In fact, he had to teach himself all he knew. He worked for a time as junior clerk in a lawyer’s office. After that, he worked as a reporter in the law courts, and later in parliament, for London newspapers. His career as a writer of fiction began in 1833 with short stories and essays in periodicals, and in 1837 his comic novel The Pickwick Papers made him the most popular author at his time in England. He was a great observer of people and their places because he was attracted by life and conditions in mid-nineteenth century London. He wrote 19 novels all his life and in many of them, Dickens gave a realistic picture of all classes of England society, showing deep sympathy for the poor and unfortunate, exposing the injustice and inhumanity of the bourgeoisie (资产阶级). Many of his novels like Oliver Twist, David Copperfield, Nicholas Nickleby, Great Expectations, A Tale of Two Cities and so on drew attention to the unsatisfactory social conditions that existed in England over a hundred years ago. Dickens criticized capitalist (资本主义) society from the point of view of bourgeois humanism. He wished to see improvement in the living conditions of the poor, but failed to find any effective means to achieve that end.
  61. Dickens only received a little formal education because . A. he wanted to teach himself B. he wanted to work and made a lot of money C. he was too poor to afford any more formal education D. he wanted some working experiences to be a novelist
  62. According to Dickens, the society at his time in England was . A. just B. poor C. comfortable D. unsatisfying
  63. Which of the following novel made Dickens the most popular writer at his time in England? A. Oliver Twist B. The Pickwick Papers C. A Tale of Two Cities D. Great Expectations
  64. According to the passage, which of the following about Dickens is TRUE? A. He didn’t go to school at all. B. He only wrote about poor people and showed deep sympathy for them. C. He began to write fictions when he was 21years old. D. He found some effective ways to improve the living conditions of the poor.
  65. It can be inferred from the passage that . A. Dickens had a miserable childhood B. Dickens tried many different jobs before he became a professional writer C. Dickens wrote many novels but only some of them are popular D. Dickens criticized capitalist society and helped to improve the living conditions of the poor (C) Mobile phone has become a problem for middle school students. Some middle schools in Australia have banned (禁止) students from carrying mobile phones during school hours. Mobile phones used among children have become a problem for school this year. Several children have got mobile phones as Christmas gifts, and more students will want them. Mary Blue, an official, said mobile phone is a distraction (分心的事) to students during
2009?2010 学年度上学期第二次模块学业水平测试 高二英语 第 4 页 (共 9 页)
school hours and it also gives teachers so much trouble in their classrooms. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams. She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t get in touch with their children. Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason why the students should not have mobile phones at school: they were easy to lose and were a distraction from study. Many people say that they understand why parents would want their children to have phone, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones.
  66. Some middle schools in Australia have banned students carrying mobile phones . A. because they are students B. when they are free C. when they are at school D. because they are children
  67. We know from the passage that some children get mobile phones from . A. the makers and sellers B. the passers by and strangers C. their parents and friends D. some mobile phone users
  68. What does the underlined word “cheat” mean in the passage? A. 聊天 B. 核对 C. 查询 D. 作弊
  69. Some parents felt unhappy because they couldn’t during the school hours. A. use their mobil
 

相关内容

七年级期中学业水平测试英语

   第一课件网 www.1kejian.com 免费教学资源下载基地 七年级期中学业水平测试 七年级期中学业水平测试 英语试题 (满分:120 分 时间:90 分钟) I.词汇训练营。 .词汇训练营。 (10 分) ( (A)请根据提供的图片,用其正确的英语表达完成句子。 1. Linda has a(C) 2. There are(有)three(B) 3. Tom has a(E) .She plays games on it. in my pencil case. .His pencils ...

山东省济宁市实验中学2010届高三英语学业水平测试

   山东济宁市实验中学 2009-2010 学年度高三学业水平测试 英语试卷 第一卷 选择题(共 105 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一部分:听力理解(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。 1.What is the ...

广东省实验中学2009?2010学年九年级上学期期末学业水平调研测试??英语.

   七彩教育网 www.7caiedu.cn 免费提供 Word 版教学资源 2009 学年第一学期学业水平调研测试 九年级英语试卷 本试卷分第一部分(选择题,其中“听取信息”为非选择题)和第二部分(写作)两部 分;第一部分 1--10 页,第二部分 11--12 页,满分 135 分。考试时间 120 分钟。另有口语测 试 15 分,需由各学校严格按照广州市中考英语口语测试的要求自行组织考试。 注意事项: 1.答卷前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的学校、班级、姓名、 考生 ...

四川省成都市实验中学10-11学年度高二下学期期中考试(英语)

   成都市实验中学高2012级高二下半期考试 英 语 试 题 本试卷分第Ⅰ卷 (选择题) 和第Ⅱ卷(非选择题)两部分, 全卷150分, 考试时间120分钟。 第Ⅰ卷第一部分和第二部分第一节答案涂在答题卡上,第Ⅰ卷第二部分第二节和第Ⅱ卷答 案写在第Ⅱ卷上。 第Ⅰ卷(选择题,共100分) 第一部分:英语知识运用(共两节,满分50分) 第一节:语法和词汇知识(共20小题;每小题1分,满分20分) 从A,B,C,D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 第一节:单项选择(共 ...

2009英语学业水平测试

   英语答案 一, 听力理解(20小题,每小题1分,共20分) 1 A 11 B 2 B 12 C 3 C 13 B 4 C 14 A 5 A 15 B 6 C 16 C 7 A 17 D 8 B 18 B 9 A 19 A 10 A 20 E 二,单项选择(15小题,每小题1分,共15分) 21 B 22 D 23 A 24 B 25 C 26 D 27 B 28 A 29 D 30 C 31 A 32 C 33 B 34 C 35 D 三,完形填空(10小题,每小题1分,共10分) 36 3 ...

七年级英语上册期中学业水平测试题

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! 七年级期中学业水平测试 七年级期中学业水平测试 英语试题 得分: 得分: (满分:105 分 时间:60 分钟) I.词汇训练营。 .词汇训练营。 (10 分) ( (A)请根据提供的图片,用其正确的英语表达完成句子。 1. Linda has a(C) 2. There are(有)three(B) 3. Tom has a(E) .She plays games on it. in m ...

七年级英语上册期中学业水平测试题

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! 七年级期中学业水平测试 七年级期中学业水平测试 英语试题 (满分:120 分 时间:90 分钟) I.词汇训练营。 .词汇训练营。 (10 分) ( (A)请根据提供的图片,用其正确的英语表达完成句子。 1. Linda has a(C) 2. There are(有)three(B) 3. Tom has a(E) .She plays games on it. in my pencil ...

天津市高中学业水平考试考试英语词汇表

   附录二 2008 年天津市普通高中学业水平考试英语科词汇表 年天津市普通高中学业水平考试英语科词汇表 普通高中 A a / an (art.) able (adj.) be able to do sth. aboard (adv.) about (adv.) (prep.) above (prep.) (adv.) (adj.) abroad (adv.) absence (n.) absent (adj.) absolutely (adv.) academic (adj.) accent ...

英语学业水平考试标准

   山西省普通高中英语学业水平考试标准 Ⅰ、考试内容与要求 根据教育部 2003 年颁布的《普通高中英语课程标准(实验) 》所提出的高中阶段必须达到的 七级课程目标的总体要求,参照山西省教育厅制订的《山西省普通高中新课程英语学科教学指导意 见》的相关教学要求,结合我省高中英语学科教学实际,确定以下考试内容。 (一)语言知识 语言知识具体要求如下,其中话题与功能意念项目参见必修部分的教学内容,语音、语法和词 汇考查范围参见附录中相关内容。 1.语音 (1)根据语音、语调了解话语中隐含的意图和态度; ...

初二下学期英语期中测试

   一、词汇测试(10%) A.用所给单词的适当形式填空 1.(luck) I passed the exam this time. 2.Thank you very much for (invite) me to your party. 3.Do you know I had an (usual) experience on Sunday. 4.How (hard work) the children are! 5.The chicken is delicious,help (you),my ...

热门内容

大学英语精读预备级翻译(di san ban

   1,这个小男孩最喜欢做的事就是搭积木。 What the boy likes to do most is putting together Building block. 2,就先前的工作经验而言,约翰是这个职位的最佳候选人。 In times of previous working experience john is the best choice For this position. 3,我的物理老师经常使用类比来说明一些较难理解的概念。 My physics teacher often ...

初三英语练习3

   初三英语练习 3(被动语态) 英语动词有两种语态:主动语态(active voice)和被动语态(passive voice) 主动语态表示主语是动作的执行者而被动语态则表示主语是动作的承受者。 下面讲解各种时 态的被动语态。 Examples: 1.Many people speak English. 2.Michael does his homework everyday. 3.They visited the Great Wall last month. 4.We haven't se ...

考研英语作文中应该避免的十一个

   考 研 英 语 作 文 中 应 该 避 免 的 十 一 个 “恶 心 词 汇 ” 考研英语作文是对考生英语水平的考察,如果我们还继续使用初中生使用的垃圾词汇,势 必会让阅卷老师产生恶心的心理。这样的作文,恐怕连平均分也达不到吧。 下面是我考研学习中汇集的十一个“恶心词汇”,以及替换补救方法,分享给大家。 1. important 用: significant, necessary, essential, urgent 替换 2. very 用: of great importance, si ...

外贸常用机械英语词汇

   外贸常用机械英语词汇 外贸常用机械英语词汇 Assembly line 组装线 Layout 布置图 Conveyer 流水线物料板 Rivet table 拉钉机 Rivet gun 拉钉枪 Screw driver 起子 Pneumatic screw driver 气动起子 worktable 工作桌 OOBA 开箱检查 fit together 组装在一起 fasten 锁紧(螺丝) fixture 夹具(治具) pallet 栈板 barcode 条码 barcode scanne ...

小学英语作文

   My Pencil-box I have a good friend. Her name is Pencil-box. She is a very beautiful girl. Look! There is a picture on her face. It’s a picture of flowers. Her coat is blue and yellow. There are some pencils, a pen, a ruler, a rubber and a tape in h ...