http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
月高考模拟考试(英语) 上海市卢湾区 2011 届高三 4 月高考模拟考试(英语)
(考试时间 120 分钟,满分 150 分)
第 I 卷 (105 分)
I. Listening Comprehension Section A Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversation and the question will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.
  1. A. 5 minutes.
  2. A. In the kitchen. B. 10 minutes. C. 15 minutes. D. 20 minutes. D. In the bed.
B. At the airport. C. In the school. B. Library hours. D. School hours.

  3. A. The museum schedule. C. A part-time job.
  4. A. Doctor and patient. C. Assistant and customer.
B. Boss and employee. D. Teacher and student.

  5. A. Stay home to prepare for his exams. B. Attend the concert after his exams are finished. C. Ask the woman to study with him. D. Go to the concert with the woman.
  6. A. She gave one or two parties. C. She missed most of their parties.
  7. A. Because she didn’t like him. C. Because he didn’t hear the bell. B. She came to two parties. D. She came to most of their parties. B. Because visiting hours were over. D. Because she needed to rest.

  8. A. They won’t take the train for the trip. B. They are going to be late again. C. They’ll have to arrange another trip. D. They’ll have to wait for another train.
  9. A. She hasn’t seen George since the baby was born. B. George never smokes. C. She wants to visit George and the baby. D. George no longer smokes.
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网

  10. A. He watched the television program with his mother. B. His mother told him his professor was on television. C. Answering the phone caused him to miss the television program. D. His mother missed the television program. Section B Directions: In Section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard. Questions 11 through 13 are based on the following passage.
  11. A. To act in the school play. B. To help organize the school play. C. To direct the school play. D. To get some special skills.
  12. A. Maybe they will stay up. C. They will work every day.
  13. A. Answer their questions. C. Watch their performance. B. They will work on every Tuesday. D. They will be well paid. B. Set up the lights. D. Put down some information.
Questions 14 through 16 are based on the following passage.
  14. A. An assistant in a workshop. B. A cleaner in a college. C. A worker in a canteen. D. A teacher in a school.
  15. A. Dirty bins. C. Routine hours.
  16. A. They are friendly. C. They are respectful. B. Long working hours. D. Lack of tissues. B. They are from different countries. D. They are diligent.
Section C Directions: In Section C, you will hear two longer conversations. The conversations will be read twice. After you hear each conversation, you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard. Write your answers on your answer sheet. Blanks 17 through 20 are based on the following conversation. Repair Order No. 17 Room: doesn’t work properly. Problems : The 18 The water in the shower doesn’t run. the whole night. The tap was 19
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
Solutions :
There is water all over the bathroom floor. The room will be checked right away. Change the woman’s room to Rm.2003 for a stay in the hotel.
20
free
Duty Manager: Sam Millhouse Date: 4/1/2011 Complete the form. Write ONE WORD for each answer. Blanks 21 through 24 are based on the following conversation. What was the most difficult part of her former job? Why did the woman want to leave Computer Country? When can the woman start to work if she gets the job? Why does the woman choose the Because of its 24 . new company? Complete the form. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. II. Grammar and Vocabulary Section A Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.
  25. The environment in major cities in our country has been improved some extent in the last decade. A. by B. to C. in D. with
  26. The construction of the Chinese railway systems has been developing at great speed, a ticket for home-going remains difficult to get during the Spring Festival. A. however B. and C. but D. so
  27. Please put these laptops on the shelf by . Don’t mix them with others. A. ourselves B. themselves C. itself D. oneself
  28. My friend has returned from the UK. She at Oxford for four years, during which we communicated with each other on the Internet. A. studied B. has studied C. had studied D. has been studying
  29. We estimate the spirit of the Shanghai Expo too much, which is sure to play
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
Dealing with
21
. 22 .
Because her husband was 23 .
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
an important role in our daily life. A. may not B. should not
C. must not
D. cannot

  30. in the front row at the ceremony, our distinguished guests are from home and abroad. A. Seating B. Being seated C. Seated D. To seat
  31. It was reported that Lin Dan gold medals in a variety of badminton competitions in the world. A. has been awarded B. had been awarded C. was being awarded D. would be awarded
  32. The folks were delighted at the message of their relatives that mine explosion. A. survived B. to survive C. were surviving D. having survived
  33. I received a call from the police at midnight yesterday. that he had been badly injured in a car accident. A. Then did I learn B. Only then I learned C. Only then did I learn D. Only then learned I
  34. Some local officials are not yet aware of the necessity of the environmental protection they’ve been educated time and again. A. on condition that B. so that C. as though D. even though
  35. When learning he was admitted to a key college, . A. he burst into tears B. tears came to his eyes C. he can hardly keep back his tears D. and his parents were wild with joy
  36. How many of us , say, a meeting that is irrelevant to us would be interested in the discussion? A. attended B. attend C. to attend D. attending
  37. Don’t you think citizens are increasingly concerned about next season? A. will the estate prices keep rising B. if the estate prices will keep rising C. whether the estate prices will keep rising D. how much will the estate prices keep rising
  38. The China Pavilion, , "The Crown of the East," has a unique roof, is one of the most important style features in traditional Chinese architecture. A. whose structure B. which structure C. structure of which D. of which structure
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网

  39. The prediction from Maya worries inhabitants December 21, 2012 would be the end of the world. A. if B. that C. whether D. which
  40. ? Will the plan the libraries nationally be carried out in the coming year? ? It all depends, I suppose. A. to promote B. promote C. promoting D. that promote Section B Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need. A. avoid B. access C. social D. civilized E. services F. concentrate G. reflect H. safely I. reach J. bitterly Shanghai’s Civil Affairs Bureau is to set up temporary refuges for winter and next spring, so the homeless can survive the cold 41 . These shelters will provide food, shower 42 and accommodation. They will be open to receive new arrivals around the clock. To help the homeless through winter safe and sound is the bottom line for a 43 city. The life of a homeless person is not something that can be done away within several days. Almost every year, vagrants somewhere freeze to death, so to make special arrangements for them during winter as Shanghai does tragedy. is a good way to 44 Apart from government resources, 45 resources have been assembled to join in the aid in the city. In bus and railway station, subway lanes, ports and bridge caves where the homeless tend to 46 , inspecting will be more frequent and widespread. For those who refuse to be helped, cold-proof necessities and information on aid 47 will be offered. Communities will offer aid consultation while police stations and urban management teams are also prepared to help Community volunteers, especially the elderly, will go out to the streets on inspection and help. In Shanghai, the most populous city in China, can 48 this level, so can other cities, especially cities in north China, where the winter is much colder than in Shanghai. The government should pay greater attention to the poor and sick. Skyscrapers show a city’s economic level but care for the weak can 49 a city’s civilization level. III. Reading Comprehension Section A Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
If you were to begin a new job tomorrow, you would bring with you some basic strengths and weaknesses. Success or 50 in your work would depend, to a great degree, on your the ability to use your strengths and weaknesses to the best advantage. 51 greatest importance is your attitude. A person who begins a job convinced that he isn’t going to like it or is 52 to suffer is exhibiting a weakness which can only 53 his success. On the other hand, a person who is secure in his belief that he is probably as 54 of doing the work as anyone else and who is 55 to make a cheerful attempt at it possesses a certain strength of purpose. The chances are that he will do well. 56 the essential skills for a particular job is strength. Lacking those skills is 57 a weakness. A bookkeeper who can’t add or a carpenter who can’t 58 a straight line with a saw is hopeless cases. This book has been designed to help you take advantage of the strengths and 59 the weaknesses that you bring to the job of learning. But in groups to measure your development, you must first 60 somewhere you stand now. 61 we get further along in the book, we’ll be dealing in some detail with specific processes for developing and strengthening 62 skills. However, to begin with, you should 63 to examine your present strengths and weaknesses in three areas that are critical to your success or failure in school: your 64 , your reading and communication skills, and your study habits.
  50. A. improvement B. victory C. failure D. achievement
  51. A. Out of B. Of C. To D. Into
  52. A. able B. eager C. sure D. ready
  53. A. bring about B. hold back C. put up with D. stand for
  54. A. guilty B. resistant C. inevitable D. capable
  55. A. reluctant B. willing C. potential D. moderate
  56. A. Possessing B. Processing C. Handling D. Involving
  57. A. consequently B. obviously C. frequently D. occasionally
  58. A. draw B. sew C. cut D. score
  59. A. employ B. overcome C. challenge D. suspect
  60. A. assess B. negotiate C. access D. stimulate
  61. A. As B. Till C. Unless D. So
  62. A. examining B. working C. learning D. achieving
  63. A. continue B. intend C. wait D. pause
  64. A. intelligence B. work C. attitude D. weakness Section B Directions: Read the following four passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
http://jsbpzx.net.cn/ 蒲中资源网
(A)
A Long is
  6. But his world is far removed from his contemporaries. There are no transformer toys, PSP games or friends to play with, only a rough brick structure he calls home and a dog, his constant companion. The HIV-positive boy lives in Niucheping village at the foot of Malu Mountain near Liuzhou, Guangxi Zhuang autonomous region. His mother died of AIDS in 2009 and his father, racked by a terrible cough and fever, succumbed last summer. Dressed in torn clothes, A Long’s only relief is Lao Hei or Old Black, his dog. He lives at the end of a path on top of the mountain in his windowless, furnitureless, gray-brick house, with worn wooden doors and rough flooring. A Long’s parents moved to the top of the mountain six years ago after both being diagnosed as HIV-positive. The boy washes his clothes and cooks his own food at an age when his contemporaries are still being fed by their parents. Putting some rice and green vegetables into a pot and placing it on a stove made of several blocks of cement, he starts a fire with amazing speed. He uses no oil or salt but still eats his meal with great enjoyment and sets aside a bit for his dog. A Long is also HIV-positive but has no clue what those letters mean. All he knows is that those who were o
 

相关内容

2011年上海市卢湾区高三英语二模试卷

   2010 学年第二学期卢湾区高三英语质量调研试卷 学年第二学期卢湾区 卢湾区高三英语质量调研试卷 分钟, (考试时间 120 分钟,满分 150 分) 第 I 卷 (105 分) I. Listening Comprehension Section A 1. A. 5 minutes. B. 10 minutes. C. 15 minutes. D. 20 minutes. 2. A. In the kitchen. B. At the airport. C. In the school. ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2011年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案)

   2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考答案) 2011 年朝阳区高三二模英语(含听力及完整参考 ...

2011上海市徐汇区高三二模英语卷

   2010 学 年 第 二 学 期 徐 汇 区 高 三 年 级 英 语 学 科 二模考 (考试时间 120 分钟,满分 150 分) 第一卷 2011.4 I. Listening Comprehension Section A Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will ...

2011上海市崇明县高三二模英语卷

   2010 崇明县 2010 学年第二次高考模拟试题 英 语 (考试时间 120 分钟,满分 150 分。请将答案填写在答题纸上 请将答案填写在答题纸上) 请将答案填写在答题纸上 第Ⅰ卷 (共 105 分) I. Listening Comprehension Section A Directions:In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of : each co ...

2011上海市闵行区高三二模英语卷

   上海市闵行区 2010 学年第二学期高三质量调研考试 英语试题 (时间 120 分钟 满分 150 分) 第一卷 ( 105 分 ) I. Listening comprehension : ( 30 分 ) Part A Short conversations: Directions : In Part A , you will hear ten short conversations between two speakers .At the end of each conversatio ...

天津市宝坻区2011届高三一模(英语)

   年高三质量调查试卷( 三质量调查试卷 宝坻区 2011 年高三质量调查试卷(一) 英语参考答案 第一、 二部分: 第一、 二部分:(Key to 155) 15. BABAC 610. CBACD 1115. ADCBC 1620. ACADC 2125. BDA BC 2630. ADDCB 3135. BCADB 3640. BCDAA 4145. ACCCD 4650. DAABC 5155. CBDCA 第三部分: 第三部分 第一节: 第一节:阅读表达 56. They were a ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2011年实用英语口语水平测试题及答案

   2011 年实用英语口语水平测试题及答案 Directions: Read the following 100 sentences or dialogues carefully. Choose the best answer for each blank and mark A, B, C or D. 仔细阅读下列题目,并从 A,B,C,D 四个答案中选出正确的选项. 1. --Shall I make you to eat? --Oh, yes, please. I"ve not ...

2011年实用英语口语水平测试题及答案

   http://www.514t.com 免费提供各种资格考试真题、模拟题、练习题、精选题及答案 2011 年实用英语口语水平测试题及答案 Directions: Read the following 100 sentences or dialogues carefully. Choose the best answer for each blank and mark A, B, C or D. 仔细阅读下列题目,并从 A,B,C,D 四个答案中选出正确的选项. 1. --Shall I ma ...

热门内容

闵行区2010届第二学期高三年级质量调研考试英语试卷

   中小学 1 对 1 课外辅导专家 闵行区2009学年第二学期高三年级质量调研考试 学年第二学期高三年级质量调研考试 闵行区 英语试卷 考生注意: 考生注意: 1. 答卷前,考生务必在答题纸上将学校、姓名及准考证号填写清楚,并在规定的区域贴上条形码。答题时客观 答卷前,考生务必在答题纸上将学校、姓名及准考证号填写清楚,并在规定的区域贴上条形码。 铅笔按要求涂写,主观题用黑色水笔填写。 题用 2B 铅笔按要求涂写,主观题用黑色水笔填写。 2. 本试卷分为第 I 卷和第 II 卷,共 16 页。满 ...

英语单词常见前缀后缀

   英语单词常见前缀后缀??记忆方法与列表 英语单词常见前缀后缀??记忆方法与列表 ?? 英语单词是怎样造出来的??词根加词缀。举一个例子说明这句话。 英语中有词根“press:压”,那么如果语言学家发现生活中的很多意义从本质上讲无非是压、 挤,他们就会用“press 压”这个词根再加上表示方位的前缀或表示词性的后缀,造出新词。 且看: compress 压缩,镇压 (压在一起)《com-=together》 compressible 可压缩的 depress 使沮丧,使萧条(压往下方)《de- ...

2009学年第二学期六年级英语期末教学质量检测试卷

   学年第二学期六年级期末教学质量检测 第二学期六年级期末教学质量检测试卷 2009 学年第二学期六年级期末教学质量检测试卷 英 密 语 听力部分( 听力部分(40%) ) 封 三个选项中,选出你所听到的选项, 一、听录音,从 A B C 三个选项中,选出你所听到的选项,把它的编号填在 听录音, 左边的括号里。 左边的括号里。 (本大题共 15 分,每小题 1 分) 班级 } A) 听录音,根据你所听到的内容,选出图画。 姓 名 Qg ( )1. A. B. C. 不 ( 要 )2. A. B. ...

适合学习英语的电影100部

   1,魔法灰姑娘〔超级推荐〕 (安妮海瑟薇主演) 2,贱女孩〔超级推荐〕(林赛罗汉主演) 3,灰姑娘的玻璃手机〔超级推荐〕 4,美人鱼〔超级推荐〕 (里面音乐也很好听) 5,舞出我人生〔超级推荐〕 (励志的!刚出了第二部) 6,录取通知书 7,水瓶座女孩 (看过,讲的父女) 8,倒霉爱神 (2006 林赛罗汉主演) 9,儿女一箩筐 10,冰雪公主〔超级推荐〕 11,我的朋友是明星〔超级推荐〕 12,辣妈辣妹〔超级推荐〕 (林赛罗汉主演) (看过,很有意思) 13,物质女孩〔超级推荐〕 14,疯 ...

小学三年级英语试卷.doc

   一、 判断题(每道小题 2 分 共 8 分 ) 1. 2. 对边相等的四边形一定是平行四边形. 3. 0×9=0÷9 ( ) ( ) ( ) 4. 一个三位数除以 4,商一定是三位数. 二、 单选题(每道小题 2 分 共 6 分 ) 1. 2. 和 50 毫米相等的是: B.5 厘米 [ ] A.500 厘米 3. 三、 填空题(每道小题 2 分 共 16 分 ) 1. 2. 300 厘米=( 3. 3 年=( 4. 9 千米=( 5. 4000 千克=( 6. 小丽身高 140( )个月 ...