21 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语(www.langfly.com)带给你一个创新是的时代,给你无限的 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语( )带给你一个创新是的时代, 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。
商务英语口语资料
Unit One: Travel
Questions and answers:
  1. Why do people travel? Answer: Travel can bring us a lot. It brings us back to nature, gives us totally relaxation; It brings us different feeling from daily life, gives us fresh mood; and the most important thing is that it brings us plenty of experience, making us more and more knowledgeable.
  2. What are the advantages for people to travel around the world? Answer: There are many opportunities to promote exchange between people from different background. It also furthers my knowledge and promotes mutual understanding between cultures. In addition to this, it expands my scope of knowledge and enriches my life.
  3. What do you enjoy about traveling? Answer: Meeting the friend, trying the foods, and learning of the history of each place. When a person tells me of something they are really proud of in their country I feel honored that they shared this with me.
  4. Which place do you want to go in China? Why? Answer: I want to go Tibet, because Tibet is very mysterious to me, I want to feel the magic of nature, challenging myself
limits and comprehend the mystery of religion.

  5. Which place do you want to go in the world? Why? Answer: Indonesia, Bali Island. Because the Bali island is a very beautiful place. There is too much delicious food. and the most important reason is Bali island Witness my Honeymoon travel. I have a different feeling there.
第 1 页 共 8 页
21 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语(www.langfly.com)带给你一个创新是的时代,给你无限的 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语( )带给你一个创新是的时代, 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。
Presentation: (one minute each) What is important when making travel arrangements for a business trip, cost, comfort or something else? Answer: Good morning let me start by saying just a few words about my opinions. My topics is What is important when making travel arrangements for a business trip, cost, comfort or something else? In my opinions the comfort is important. Most places that a business man will stay in probably would be comfortable. Cost is a concern but the businessman must be comfortable to get a good rest to recover from the traveling and to be ready to meet with people the next day. Comfort is very important and would include a clean room, comfortable bed, clean bedding and a quiet room. In addition to that Internet access is important for communication with the home business and family. A printer and access to a copy machine may be important to some business travelers.
Unit Two: Advertisement
Questions and answers:
  1. What sort of advertisement do you like best?
Answer: I’d like the advertisement in real. Many advertisements in current are not true, they are exaggeration, False. Make the persons can’t to believe.
  2. Have you bought any product yourself simply because it is advertised?
Answer: Yes, for example my car, my car’s brand is Beijing xiandai, Model is I
  30. I buy it because of its advertisement is so warm. Its slogan is loving life beacuse of loving you
  3. Did they live up to the advertisement?
Answer: Yes, Most of products live up to the advertisements. Restaurant, telephone, cosmetic and so on.
  4. Name any advertisement you particularly dislike. Why?
Answer: I dislike QuMei, The tea of lose weight, and all about this kind advertisement. Because they are not true.
  5. Good quality products do not need to be advertised and advertising is waste of money. Do you agree? Can you explain it? Answer: I think good quality is very important, but advertising is very important too, because now competition is very fierce, the same type of new good products continued into the market, If they don’t advertised and made people to know, someday they will lose the market.
第 2 页 共 8 页
21 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语(www.langfly.com)带给你一个创新是的时代,给你无限的 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语( )带给你一个创新是的时代, 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。
Presentation: What is important when making an advertisement, advertising slogan, color, picture, or idea? Answer: Good morning, Let me start by saying just a few words about my opinion. My topics is What is important when making an advertisement, advertising slogan, color, picture, or idea? I think all of these are important, A good advertisement must have these factors. Because a good idea will make people want to buy it. A beautiful picture and color will make people happy and attract people’s attention. And a good advertising slogan will make people remember it and know it. Make It become very popular.
Unit Five: Employment
Questions and answers:
  1. What’s work? Answer: Work is a job, it can take me salary, and salary based on how much effort you put in, I will take my best to do it, Because it may improve my grades, and improve my living conditions, at the same time we can give our parent some living allowances.
  2. What jobs might be suitable for us after our graduation? Answer: I think maybe salesman might be suitable for our graduation. They can exercise their own and integrate into social groups.
  3. In your opinion, which factors are important for getting a job? Answer:
  1)Personal image
  2) An impressive resume
  3) interview ability
  4) Flexible thinking answer
  5) Fluent expression, etc
  4. What do interviewers want to learn from a job applicant during the interview?
第 3 页 共 8 页
21 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语(www.langfly.com)带给你一个创新是的时代,给你无限的 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语( )带给你一个创新是的时代, 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。
Answer: Your previous experience and success will tell the interviewer about your enthusiasm for work. Also character
  5. Usually, what questions do we expect if we go to a job interview?
Answer: I expect they will ask me why do you choose my company? I will reply I like this industry, Like to
have challenging jobs, And I want to improve myself, and study at this field
Presentation: What is important when employing a secretary, his/her experience, qualifications or something else? Answer: Good morning everyone, it's an honor to have this opportunity to make a short speech. My topic is what is important when employing a secretary, his/her experience, qualifications or something else? I think the Experience is most important, Because being a secretary you need to know how to do a proper time management for your boss. You learn that through experience not qualifications you learn through experience how to properly write a report and presentation. Not through qualification. Because in school its not the real world. what is important is what should learned outside school.
Unit Nine: Money
Questions and answers:
  1. What do you think of money?
Answer: Money is a medium of exchange that is widely accepted in payment for goods and services and in settlement of debts. Money also serves as a standard of value for measuring the relative worth of different goods and services.
  2. Why do we try to get money?
Answer: When you hungry Money can brings you food, when you ill Money can brings you medicine, when you angry Money can brings you happy enjoy, Although the money it’s not everything, but without money everything is nothing. , so everyone always try his or her best to get money.
  3. How much is enough for a college student a month?
第 4 页 共 8 页
21 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语(www.langfly.com)带给你一个创新是的时代,给你无限的 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语( )带给你一个创新是的时代, 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。
Answer: In my opinion except Tuition fees a college student may cost about three hundred Yuan a month.
  4. What is the best way for students to save a little money?
Answer: If students want to save a little money, they can not to eat the Snacks, And Pick up the garbage bottles in school and sold them or Do a part-time job.
  5. Why do some families have much more money than other families in China?
Answer: I think, it has too much reasons and examples, The family status is different, the city which they lived is different, and because of the family be formed of different qualification and different salary's family members。 Presentation: What is your first consideration when you buy something in the supermarket, its brand, packing or price. Answer: Good morning everyone, it's an honor to have this opportunity to make a short speech. My topic is What is your first consideration when you buy something in the supermarket, its brand, packing or price. On this topic first of all, I personally think that the first consideration of things will not be fixed. When we are young or single may be first is packing or brand because at that time we all like the beautiful things, so if the things have a wonderful packing it must can attract our eyes. Also because we are young, we might all like some fashion, concern about fashion trends, To follow the pace of the trend. So the trend in the popular brand that become our shopping at the time of the first consideration. But, Now My thoughts changed, every time I went to the supermarket, when I want you buy something I will ask myself, Whether I really need. Whether it Suitable for me. So shopping in the supermarket I first consideration is “Reason”. That’s all, thank you !
nd early fee is a large number too. the New magazine need to open the marker, It must to do so many advertisement, and the invest is not one-time. F: Because we would invest less money, we will have more readers, We need less information, its no danger, No pollute, the most important thing is that it will become very popular, And very easy to make money. Y: Sounds like there is some truth, Can I carefully consider again, F: Certainly, we have a week time to determine for it. Y: Ok, Let’s discuss two days later. F: Ok, see you.
Unit Thirteen: Culture
第 5 页 共 8 页
21 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语(www.langfly.com)带给你一个创新是的时代,给你无限的 世纪是创新的时代,英语也是,以往的死记硬背已经过时,能飞英语( )带给你一个创新是的时代, 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。 英语学习创新方法,带给你轻松、愉快。
Questions and answers:

  1. What is culture? Answer: Culture is the way we do things around here. The word “here” may be a country, a region, a social class, a company, a university. Clearly we each live in a set up cultures and subcultures that inter lock in complex ['k?mpleks] ways.
  2. What do you miss most when you go abroad? Answer: When I am abroad, I think except my family and my friends, I may not miss anyone or anything else, because I am able to adapt myself to living in a new environment. I am very independent. The reason why I miss them is that I worry about them and I want to know if they live well.
  3. What do Chinese businessmen often talk about when they first meet American people? Answer: When I first meet my American customer, I may start our conversation by talking about weather. Because this is a western culture. wherever people often talk about weather when they meet each even if they don’t know each other. During the first conversation it is dangerous to ask American people some personal questions, if you conversation is not proper, you may lose your business.
  4. How will you prepare yourself if you stay with an American family for a week? Answer: If I plan to stay with an American family for a week, I will prepare some Chinese presents for each of the American family members as well as something that is necessary for my studying and living in America. I will make some Chinese food for them and do as much house work as I can so that I can get along with them better.
  5. Why is cultural awareness important for business people? Answer: As the world gets smaller, we need to learn more about each other’s value, beliefs, habits and expectations, etc. When we do international businesses, it is very important for us to have a strong culture awareness and try to understand some important culture aspects about the customers. Otherwise, it is difficult to do
 

相关内容

商务英语口语

   商务英语口语 900 句 商务英语 900 句 Unit One 希望与要求 Part I 1 1 Part II 2 Unit Two 产品介绍 4 Part I 4 Part II 6 Unit Three 业务范围介绍 Part I 8 8 Part II 10 Unit Four 承诺 12 Unit Five 询盘 13 Part I 13 Part II 15 Unit Six 报盘 Part I 17 17 Part II 19 Unit Seven 还盘 Part I 21 ...

商务英语口语

   Improving Skills in English and Intercultural Communication Three Main Purposes " To help you improve your English " To help you learn more about the cultures of Western nations " To help you become a better intercultural communicator (to develop ...

商务英语口语

   简单商务英语口语对话 介绍篇:   1)   A: I don't believe we've met.   B: No, I don't think we have.   A: My name is Chen Sung-lim.   B: How do you do? My name is Fred Smith.   A: 我们以前没有见过吧?   B:我想没有。   A:我叫陈松林。   B:您好,我是弗雷德?史蜜斯。   2)   A: Here's my name card.   B: ...

商务英语口语

   介绍篇: 介绍篇: 1) A: I don't believe we've met. B: No, I don't think we have. SungA: My name is Chen Sung-lim. B: How do you do? My name is Fred Smith. 我们以前没有见过吧? A: 我们以前没有见过吧? B:我想没有. 我想没有. A:我叫陈松林. 我叫陈松林. B:您好,我是弗雷德史蜜斯. 您好,我是弗雷德史蜜斯. 2) A: Here's my na ...

商务英语口语

   商务英语口语 Unit 1 希望与要求 1. We'd like to express our desire to establish business relationship with you on the basis of quality, mutually benefit and exchange of needed goods . 我们希望在保证质量、互惠互利以及交易彼此需要的货物的基础上和你们建立业务关系。 2 .In order to extend our export bus ...

商务英语口语

   商务英语口语 300 句+对话 16 例 Section One Establishing Business Relations 建立业务关系 I. Brief Introduction 建立业务关系,实际上就是确定贸易对象.贸易对象选择得合适与否,决定 着贸易的成败.在一般情况下,双方通过各自的介绍或第三者的介绍,先摸清对 方的资金信用, 经营能力和业务范围等重要条件, 然后再进行实质性的业务商讨. 贸易双方只有在相互了解,彼此信赖的基础上,才能进行积极地合作,并使双方 贸易活动得以顺利地 ...

商务英语口语

   一 1.Cash award 现金奖励 A: How about cash award to push the sales? B: We can consider that. But how much should we offer? A:用现金奖励来推动销售怎么样? B:可以考虑,但给多少呢? 2.Close the deal 完成交易 A: We need to close the deal as soon as possible. B: I understand. We need ca ...

商务英语口语

   ●商务英语口语中赞成的表达法:    赞成.   I agree. *比较生硬的说法.   I think it's very important. (我认为这个问题很重要.)   I agree. (我同意.)   I agree with that.   I'm with you. *"对,对"、"很好嘛"、"我赞成"、"OK".   I'm for it.   I don't agree. (我反对.)    ...

商务英语口语

   Unit 8-2 inspection Inspection of goods " Definition " it refers to the examination of the quality, quantity, packing, etc. of the goods in transit from the seller to the buyer. " Importance " To the buyer: he wants to make certain that the goods ...

商务英语口语

   Unit 8 packing and inspection " Adequate packing can: " reduce the risks of damage during long voyage of transportation " encourage competitive cargo insurance premiums " help to maintain a good relationship with the importer Naked cargo and cargo ...

热门内容

外贸英语口语

   以文本方式查看主题 - 旺旺英语论坛 (http://bbs.wwenglish.org/index.asp) -- 商务英语|其他专业英语 (http://bbs.wwenglish.org/list.asp?boardid=26) 外贸英语口语[转帖]已经全部连载完 (http://bbs.wwenglish.org/dispbbs.asp?boardid=26&id=40430) -- 作者:Fannyz -- 发布时间: 2002-12-16 23:24:00 -- 外贸英语 ...

英语四级考试听力技巧)

   新四级听力题型分析及应对策略 文章来自 3 e d u 教育网 一、四级考试对听力能力的要求 《大学英语课程教学基本要求》 对学生英语听力能力的一般要求 (即四级水平) 可以量化为: 能听懂英语授课、能听懂日常英语谈话和一般性题材讲座、能基本听懂英语慢速节目,语速 130 词每分钟,并能运用基本听力技巧帮助理解中心思想和信息要点,准确率不低于 70%。 二、四级听力考试的演变过程 从 87 年到 2006 年,听力测试一直是四级考试中的第一项内容, 传统的听力测试形式为部 分两部分, 对话理 ...

征服英语的30个好习惯

   征服英语的 30 个好习惯 这些好习惯包括: 1、将英语真正融入日常生活!不要学英语,而要生活在英语当中! 2、把难单词、难句子制作成海报,贴在家里最显眼的地方,不知不觉就掌握了! 3、不读英语就难受!不读英语就“寝食难安”!让读英语变成“最大的爱好”! 4、睁开眼睛的第一件事就是“大声喊英语”!喊出一天的活力和辉煌!喊出一天的 充实和成功! 5、入睡前一定要大喊英语十分钟!让英语进入潜意识,做梦也在学英语。 6、“一日三餐前后”狂读五分钟英语,否则就不配吃饭,这叫“一日三餐法”!饭 前读英 ...

2011职称英语考试完形填空电子书(随时随地背诵)

   第一篇 Captain Cook Arrow Legend It was a great legend while it lasted, but DNA testing has finally ended a two-century-old story of the Hawaiian arrow carved from the bone of British explorer Captain James Cook who died in the Sandwich Islands in 1179 ...