★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★
第五讲 第五讲 Module 5 My hometown and country Warm up:
  1.What stays hot even if put in a fridge?(什么东西就是放在冰箱里也是热的?) ?(什么东西就是放在冰箱里也是热的 . ?(什么东西就是放在冰箱里也是热的?)
  2.Which side is the left side of a pie?(哪边是馅饼的左边)? ?(哪边是馅饼的左边 . ?(哪边是馅饼的左边)?
  1. 掌握本单元的重点词汇 Hometown 家 乡 east 东 south 南 west 西 north 北 southeast 东 南 southwest 西 南 northeast 东北 northwest 西北 question 问题 church 教堂 capital 首都 mountain 山,山脉 village 乡村,村庄 East China 华东 South China 华南
  1.5 kilometers long
  1.5 千米长
  4.7 million people 470 万人 on the coast 在岸上,沿岸 be famous for 因……而著名
  2. 重点句型 a) Shanghai is bigger than Hong Kong. b) What’s the population of Shanghai? c) Cambridge is in the east of England. d) It’s famous for Cambridge University.
  3. 能够对特征进行比较。
  4. 能够正确地运用形容词的比较级。
  5. 了解一些异域城市、河流等景观。 温故知新: 一.根据句意和首字母填空
  1. My h is very beautiful.
  2.This river is
  1.5 k long.
  3.what is p of Shanghai?
  4.Can you a some questions for the home work?
  5.There are lots of old buildings and c. 二.用括号中所给词的适当形式填空
  1.There are some (village) in the east of city.
  2.The mountains are about 10000 (meter) high.
  3.Condon is bigger and (busy) than Cambridge.
  4.It (have ) a population of 5 million people.
  5.There (be) some lakes and low mountains . 三.根据汉语提示完成句子
  1. 剑桥在哪里? is Cambridge?
  2. 在美国西部有一座小城市。 It is a city in the of America.
  3. 在这个国家北部有许多高山。 There are some mountains in the of this counry.
  4. 伦敦在英格兰南部,是英国的首都。 London is the of the UK, and it is the of England.
  5. 在海边有许多村庄。 There are some villages the sea.
1
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★
语法专项: 形容词的比较级
  1. 形容词比较级的构成(单音节词和部分双音节词) a) 一般在形容词原形的词尾直接加-er newer, colder, cooler b) 以字母 e 结尾的形容词,直接在词尾加-r nicer larger finer c) 重读闭音节词尾只有一个辅音字母时,应先双写这个辅音字母,再加-er bigger, fatter, thinner, hotter d) 以“辅音字母+y”结尾的双音节词,先变 y 为 i,再加-er easier busier earlier heavier e) 不规则变化 原级 比较级 原级 比较级 good better little less well bad worse far farther ill further many more old older much elder
  2. 形容词比较级的用法; a) 表示两者之间一个比另一个“更……” 并用 than 连接。 Who is better, Marry or Alice? Who is the taller of the twins. I am younger than her. She is taller than her younger sister. b) 在上下文明确的情况下,形容词比较级也可单独使用, 后面无需加“than” The first question is easy. But the second is easier.
  3. 形容词的比较级前可加上 a little, much, even, a bit, still 等程度副词作修饰。 She is much shorter than her sister. 语法专项: 一、选择填空
  1. Which does Jimmy like , Chinese or Art? A. well B. best C. better D. much

  2. The Changjiang River is one of in the world. A. the longest river B. longest rivers C. the longest rivers D. longer rivers

  3. of the two women is Mrs. Brown. A. The beautiful B. The more beautiful C. More beautiful D. The most beautiful

  4. My moon cake is nicer his. A. like B. with C. for D. than

  5. You are fatter than . A. he B. his C. him D. he is tall

  6. He jumps of the three. A. far B. further
2
C. farthest
D. furthest
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★

  7. My hair is longer than . A. my sister B. Kate C. my brother’s D. Lucys’

  8. There are paper here .Please bring some. A. little B. less C. fewer D. a little

  9. The pen is than that one. A. more cheap B. cheap C. much cheaper D. quite cheaper

  10.Tom speaks Chinese better than Jimmy. A. more B. very C. a lot of D. much

  11.There are girls in Class Two than in Class Four. A. more B. nicest C. most D. best

  12.It’s too for you to do that. A. easy B. more dangerous C. harder D. the easiest

  13.Who has apples now, Jim, Lily or Lucy? A. much B. biggest C. better D. the most

  14.You have more rulers than me. But are nicer than . A. mine, yours B. mine, your C. my, yours D. my, your

  15.Tingting is than Meimei, but Meimei is than Tingting. A. all, stronger B. taller, strongest C. tallest, strong D. taller, stronger

  16.Mother is in my family. A. busy B. busier C. the busiest D. more busy

  17.There are in the park on Sunday. A. more children B. a lot of people C. much men and women D. many peoples

  18.-This blue sweater is too big for me .-Will you please show me a one? A. small B. smaller C. the smallest D. smallest

  19.No one is Mary in the class. A. so tallest as B. as taller as C. so high as D. so tall as

  20. This bike is than that one. A. twenty yuan dear [参考答案] CCDDA CDBCD AADAD CBBDB
  1.写出下列形容词副词的比较级最高级。 young early short beautiful nice much late fat
3
B. twenty yuan dearer
C. dear twenty yuan
D. dearer twenty yuan
1037 r delicious __ little red
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★

  2.用所给的形容词副词的适当形式填空。 A. Tom is (tall) than Jim. B. Li Lei is (young) boy in his class. C.I think English is (interesting)than any other subject. D.David has (many)story books of all the students. E.Li Lei speaks English (well) in his group. F.Lucy runs (slow) than Lily.
  3.改正下列句子中一处的错误。 A. Tom comes to school late than Jim. B. Which do you like better , cats ,dogs, or chickens? C. Who is oldest in our class? D. He thinks math is importanter than Chinese. E. This work is very harder than that one. F. He lives farer than any other student in your class. 完形填空: New York, London, Paris and other big cities are interesting(有趣的) places to live in. There are __1__ things to see and to do. You can go to __2__ kinds of museums(博物馆),see plays(戏 剧) and films(电影).You can also go shopping to __3__ things from all over the world. But there are serious(严重的)__4__ in big cities, too. The cost of living is __5__, and there are too many people in some places of the big cities. Every year many people come to the cities because they can __6__ find work there, study at good schools, and receive good medical care(医 疗保健).But __7__ these people can’t find work or a good place to live in. Also too many people in a small space(空间) makes it __8__ to keep the cities __9__ and clean. Some people enjoy living in big cities, others do not. __10__ people move to a big city, they should think about the problems of living there.
  1. A. much B. many C. little D. few
  2. A. every B. each C. different D. same
  3. A. sell B. buy C. lend D. borrow
  4. A. jobs B. people C. problems D. answers 5 A. cheap B. large C. tall D. high
  6. A. hardly B. easily C. carefully D. usually
  7. A. always B. never C. sometimes D. not 8 A. hard B. good C. easy D. better
  9. A. dangerous B. popular C. safe D. warm
  10. A. But B. Because C. After D. Before 阅读与表达 The Wilsons decided to go overseas for vacation. They had a family meeting to plan the vacation.
4
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★
"First," Mr. Wilson said, "we should decide where we are going." "I don't agree," Mrs. Wilson said, "I think we should decide when we are going first. We don't want to go to places when they are cold." Mr. Wilson agreed, so the family's first decision was when to go on vacation. They decided to go in July. "Now we can decide where to go," said Mr. Wilson. "But, Dad," Ben said, "don't you think that where we go depends on(依赖,取决于)how we go? If we plan to fly, we can go a long way. If we plan to drive, we can't go far." Again, Mr. Wilson agreed, and they discussed this. At last they agreed to travel by plane. And so the planning meeting went on. The next day, one of Mr. Wilson's friends at work asked, "Where are you going for vacation?" "Well," Mr. Wilson told him, "we are going in summer by plane, but I don't know where we are going!" 根据短文内容回答下列问题。
  1. Why did the Wilsons have a family meeting?

  2. What did they decide first?

  3. When did they decide to go?

  4. How did the Wilsons decide to travel?

  5. What they didn't decide?
完成句子 1.剑桥位于英格兰东部。 Cambridge is England. 2.在伦敦有许多古老的建筑和教堂。 There are old and in London. 3.伦敦比剑桥大,比剑桥繁华。 London is Cambridge. 4.在剑桥夏天从不太热,冬天也不太冷。 In Cambridge, It’s very in the Summer, very in the winter. 5.你知道联合王国的首都是哪里吗? Do you know the UK? 6.大连拥有人口530万。 Dalian a
  5.3 people.
5
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★
拓展提高: 课外拓展 A good medicine tastes bitter. 良药苦口,忠言逆耳。 Tall mankind are beholden to him that is kind to the good. 行善者,人人铭记之。
体验成功: 体验成功:
形容词、 形容词、副词的比较级和最高级练习题
一.单项选择

  1. Are you feeling ? Yes,I'm fine now. A. any well B. any better C. quite good D. quite better

  2.The experiment was easier than we had expected. A. more B. much more C. much D. more much

  3.If there were no examinations, we should have at school. A. the happiest time C. much happiest time B. a more happier time D. a much happier time

  4. Bob never does his homework Mary. He makes lots of mistakes. A. so careful as B. as carefully as C. carefully as D. as careful as

  5.Now air in our town is than it used to be. Something must be done to it. A. very good B. much better C. rather than D. even worse

  6. I feel __ better than yesterday. A. more B. very C. the D. far

  7. China has a large population than __ in the world. A. all the countries B. every country C. any country D. any other country

  8.This book is __ on the subject . A. the much best B. much the best C. very much best D. very the best

  9.The sick boy is getting __ day by day. A. worse B. bad C. badly D. worst

  10.This necklace looks __ and__ sells__. A. well, well B. good, nice C. nice, good D. nice, well

  11. Doctor Wang heart operation A. is interested on B. like doing C. does well in
6
D. is good at
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★

  12.the population of Shangdong is__ than that Sichuan. A. smaller B. larger C. less D. large

  13.I didn’t go shopping yesterday. He didn’t __. A. so B. either C. too D. neither

  14. delicious the food is! A. How B . how a C. What D. What a

  15. What animal do like ? I like all kinds of animals. A. better B. best C. very D. well

  16.Hainan is a very large island. It’s the second__ island in China. A. large B. larger C. largest D. most large

  17.If you want to book a round ?trip ticket, you’ll have to pay __ $
  30. A. more B. other C. the other D. another

  18.A horse is __ than a dog. A. much heavy B. more heavier C. much heavier D. more heavy

  19.Which is __ season in Beijing? A. good B. well
I think it’s spring. C. best D. the best

  20.Usually Xiao Li spends __ time doing homework than XiaoChen does. A. little B less C. few . C. So did he D. So he did D. fewer

  21.I liked to play football when I was young. A. So he was B. So was he
用所给词的恰当形式填空。 二.用所给词的恰当形式填空。

  1.Which is (big) ,the sun ,the moon or the earth?
  2.Which is (beautiful),the black coat or the blue one?
  3.this moon cake is (cheap) of all.
  4.He is (strong) in the class.
  5.English is (widely)spoken in the world. 形容词、 形容词、副词的比较级和最高级练习题答案
  1.答案:B. any 可修饰比较级,quite 修饰原级,well 的比较级为 better.
7
★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★

  2.答案: much 可修饰比较级, C. 因此 B, 都说得通, easier 本身已是比较级, C 但 不需 more, 因此 C 为正确答案。
  3. 答案:D。
  4.B
  5.D
  6.D
  7.D
  8.B
  9.A
  10.D
  11.C
  12.B
  20.B
  21.C 二.
  1. the biggest
  5.the most widely
  2.more beautiful
  3. the cheapest
  4. the strongest
  13.B
  14. A
  15. B
  16.C
  17. D
  18. C
  19.D
8
 

相关内容

外研版 初一英语 春季班 第三讲

   ★新年华学校 2010 寒假班初一英语讲义★ 第三讲 Module 3 Plans 理想与成功的距离 理想与成功之间的距离是什么?答案很简单:就是努力、意志和坚持。理想与成功是每个 理想追求者都必须考虑和面对的问题。只要我们稍为总结和归纳一下,我们就不难发现:大凡成功 人士,从小都有一个远大的理想或目标。在实现目标的过程中,肯定会碰到种种困难、困惑或困境, 然后必须付出正常人很难想象的不断努力。这个过程往往是非常痛苦的,甚至是一般人难以想象和 忍受的。他们之所以能够成功,就是因为有一种非常的 ...

外研版初一英语上单词

   meet n. 会,集会 first ad. 首先,第一,优先 English n. 英语 lesson n. 课,课业,教训 class n. 班级,阶级,种类,课 student n. 学生,研究者,学者 Miss n.女士; 小姐(对未婚女性的称呼) twelve num. 十二 year n. 年,年度,年龄 thirteen num. 十三 too ad. 也,非常,太 from prep. 从,来自,根据 close v. 关闭 open vt. 打开,公开,开放 match vi ...

外研版初一下册英语短语

   外研版初一下册英语短语 Module 1 1. take photos/pictures 拍照 2. wait for a bus/buses 等候公共汽车 3. have a good time 过得愉快,玩得很开心 4. a lot 非常 5. put on 穿上 6. at home 在家 stay at home 呆在家 7.at the moment 现在,此时 8. look at 看… 9. see you later 再见 10. good night 晚安 11. get ...

外研版初三英语上单词

   wonder n.奇迹vt.想知道,对...好奇 band n.乐队 review n.评论 ancient a.远古的,古老的 composition n.作文 grade n.成绩;年级 pyramid n.金字塔 pupil n.学生 meeting n.会议 listen up 注意听 call vt.叫做,名为;打电话 event n.事件;比赛项目 natural a.天然的;自然的  get out of 从...内出来,离开 light a.明亮的 n.光线;灯 reply v ...

外研版初三英语下单词

   airplane n.飞机 coach n.长途公共汽车,客车 departure n.出发;启程;航班;车次 lounge n.(机场等的)等候室 departure lounge (机场的)候机厅 transport n.交通方式;交通 set off 动身,出发 nod v.点头 tear n.眼泪;泪珠 towards prep.往;向;朝...的方向 cigarette n.香烟 though conj.虽然;尽管 get off 下车 step n.步; 步骤 geography ...

初一英语语法突破讲义

   相信这些资料可以给大家带来帮助,为大家提供免费下载,祝各位莘莘学子步步高升!! ! 初一英语语法突破电子教材 Unit 1 名词 英语的十大词类 词类 名词 英语名称 Noun(n.) 作用 表示人或事物的名称 表示人或事物的特征 修饰动词、形容词或其它副词 表示动作或状态 代替名词、数词等 表示数量或顺序 限制名词的意义 表示名词、代词和其它词的关系 连结词与词或句与句 表示说话时的感情或口气 例词 pen cake bad small very quickly study be they ...

外研版初中英语常用词组

   新标准英语外研版 初中常用词组 七年级上册 Module 1 -- Revision A introduce yourself nice to meet you sit down family name play basketball play table tennis ride a bike speak Chinese factory worker at the hospital in front of science lab in good health favourite food M ...

人教版初一英语上册试卷

   There is “h” and “o” in the word throne. A. a; an B. an; an C. a; a D. an; a 2. There a lot of orange juice in the fridge. A. have B. are C. is D. has 3. Yao Ming is a good player. He is over tall. A. two meters’ B. two meters C. two-meters D. two- ...

外研版初中英语单词表(按册)

   七年级上册 Mod ule 1 *meet??v.? *first??adj. *English??n. lesson??n. class??n. *student??n. Miss??n. twelve??num. year??n.? thirteen   num. *too??adv. *from??prep. *close??v. open??V. match??v. *write??V. practise??v. *city??n. *England??n *English??adj ...

词语辨析 新课标 鲁教版 初一英语

   no 和 not 1.no ①“不,不是” ,用来做疑问 句的回答。 Are you OK?No, I’m not. ②“没有” ,放在单数名词前 =not a/an I have no apple=I don’t have an apple 放在复数名词前 any I have no apples=I don’t have any apples 情态动词或助动词之后,构成 否定句。 =not have/has 和 there be ①have/has 表示所属关系,强 调“拥有,占有” , ...

热门内容

上海英语中级口译完全自学通过心得

   上海英语中级口译完全自学通过心得 (转)上海英语中级口译完全自学通过心得(笔试部分+口试部分) 转 上海英语中级口译完全自学通过心得(笔试部分 口试部分 口试部分) 最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程 体验全部外教一对一课程: 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程:http://www.pacificenglish.cn [color=Blue ...

浅谈小学英语课堂教学的艺术性

   浅谈小学英语课堂教学的艺术性 作者:佚名 文章来源:别处引用 点击数: 9 更新时间:2007-9-25 教学是一门艺术,英语教学是科学与艺术的结合。所谓的教学艺术就是教师有意识地通过声音、图片、形象、表演和活动等一 系列能使学生感受到美和体会到满足的教学手段去设计教学的全过程,去诱发学生学习英语的兴趣。教学艺术是一门较复杂、难 于把握的综合艺术。与其他形式的艺术相比,它注重于对艺术创造性这一本质特征的理解和把握,因此英语教师除了要具有扎实 的专业知识外,还必须懂得艺术,必须具有一定的艺术修 ...

2011.6大学英语六级作文模板下载

   本资料由免费英语网整理 www.mfyyw.com 作文模板大全 第一部分记叙文题型作文 diy 写作步骤 要求考生写一篇记叙文,描述事件发生的时间、地点、原因、人物及结果, 最后对事件进行简单分析,如:2003 年 6 月四级作文、2003 年 9 月四级作文、 2004 年 6 月六级作文。对这类题型,通常分为三个步骤来写: 第一段、总结描述 交代清楚故事涉及的人物、时间、地点: 主题句 第二段、具体描述 具体描述事件发生的原因、经过和结果 起因+经过+结果 第三段、对事件的分析 分析句 ...

成人高考高中起点英语考试常用短语

   成人高考高中起点 英语考试常用短语 hang off / back 忧郁;畏缩 hold off 推迟;抵挡;不使…接近 keep off 避开;防止;挡住 leave off 停止;中断 pay off 还清;偿还掉 put off 推迟;延期 shut off 关掉;切断电源 put down 写下;记下;镇压;放下 shut down (指工厂)关闭;停工 take down 记下来; 取下来;拆除; 咽下 turn down 拒绝;关小;调低 let ** down 使… 失望 br ...

超级有用的英语资料库

   雅思7.5 经验 (需要四个7的请进) http://blog.xiaonei.com/GetEntry.do?id=309821386&owner=238806123 考*雅思*所需要几乎所有资料的链接~~ http://blog.xiaonei.com/GetEntry.do?id=309490248&owner=243317589 新东方李老师的734条高频词组笔记 http://blog.xiaonei.com/GetEntry.do?id=294838849& ...