王台中学初三英语寒假复习题 王台中学初三英语寒假复习题 英语寒假
Unit 6 I like music that I can dance to
一. 选择填空: ( )
  1. The musicians like writing own music. A. his B. her C. their D. theirs ( )
  2. Your words remind me my friends. A. as B. of C. from D. to ( )
  3. sings the words the most clearly in your class? A. Who B. Whom C. Where D. When ( )
  4. Do you think a good student study harder than any others? A. need B. should C. can D. shouldn’t ( )
  5. you to see that exhibition yet? Yes, I it last Sunday. A. Did, go, saw B. Have, gone, saw C. Did, go, seen D. Have, gone, went ( )
  6. Can you find the jeans I often wear at home? A. who B. that C. these D. those ( )
  7. The TV plays don’t the boys, they sports. A. interest, prefer B. interested, like C. interesting, like D. interesting, prefer ( )
  8. My father be at home, because I heard him. A. might B. need C. can’t D. must ( )
  9. Do you remember class to you? A. my the first B. the my first C. my first the D. my first ( )
  10. He went out without a coat, it was very cold. A. but B. though C. since D. because ( )
  11. My brother is one of the tallest and coolest in his school. A. boy B. boys C. girl D. girls ( )
  12. Over the years, we each other a lot and got good friends. A. are helping B. have helped C. will help D. help ( )
  13. When I was a little girl, I liked playing studying. A. instead of B. because of C. a lot of D. lots of ( )
  14. The tape in our English class. A. use B. uses C. is used D. are used ( )
  15. Kate is the best friend of . A. I B. me C. my D. mine 二. 把下列词组译成英文。
Page 1 of 27

  1. 随音乐起舞
  9. 考虑到
  2.各种各样的
  10. 很多年以来
  3. 比..更喜欢.. . .
  11. 在世界上
  4. 使记起, 提醒
  12. 来来往往
  5. 看见某人做某事
  13. 第二天
  6. 过得很愉快
  14. 特殊事件
  7. 继续度假
  15. 赶上, 追上
  8. 我的大多数朋友
  16.展览,陈列 三. 用“who”或“that”填空。
  1. The man is talking with my mother is my father .
  2. That book is the one I bought yesterday .
  3. He is one of the workers been saved in that accident .
  4. They talked of the things and persons they remembered in the factory .
  5. All can be done must be done .
Unit 7

  1.
Where would you like to visit?
tired 累的 tiring 令人疲惫的 bored 讨厌 boring 令人厌烦/讨厌的 excited 兴奋的 exciting 令人兴奋/激动的 amazed 惊讶的 amazing 令人惊讶的
  2. education n. 教育 educational 有教育意义的
  3. 想要做…:would like to do 想要…:would like sth. 常用的句型有: What would you like to do? 你想要做什么? I would like to visit GuiLin. 我想去参观桂林。 What would you like ? 你想要什么? I would like some tea. 我想来些茶。 Would you like to go to my party? 你来不来参加我的晚会?(表邀请) Yes, I’d love/ like to . No, thanks. Would you like some tea or coffee? 你是要点茶还是咖啡? Yes, I’d love/ like. No. thanks. Where would you like to visit/ go? 你想去哪呢?(本单元的重点句型)
  4. go on vacation 去度假 go on a trip 去旅行 go on a picnic 去野炊
  5. hope to do 希望做某事 I hope to go to Beijing. 我希望去北京。 hope (that) + 从句 希望…. I hope that I can go to Beijing.我希望我能去北京。 I hope (that) she can pass the test.我希望她能通过考试。
  6. I love places where the people are friendly. 我喜欢人们友好的地方。 where 关系副词,引导定语从句
Page 2 of 27
where 引导定语从句修饰表示地点的先行词如:the place, the city 等 That is the school where I studied 10 years ago. 那就是我 10 年前所就读的学校。
  7. 不定代词 参看课本 P141 注:形容词必须放在不定代词、不定副词的后面
  8. consider doing 考虑做某事 I am considering changing my job. 我正在考虑换工作。
  9. cost (sb.) 钱、时间 The book cost me 10 yuan 这本书花了我 10 元。
  10. in general 一般来说, 大体上, 通常
  11. be supposed to do 应该做…. === should 如: Scientists are supposed to know a lot. 科学家们应该知道更多。
  12. take a trip 去旅行
  13. provide sb. with sth 供应某人某物=== provide sth for sb. 如:They provide us with water. They provide water for us.
  14. how far 问路程 多远 how old 问年龄 多少岁 how long 问时间 多久 多长 how often 问频率 多久一次
  15. be away 离开 如: I was away 2days ago. 我两天前离开了。 I will be away for a few days. 我将离开一些天。
  16. inexpensive adj. 不贵的 反义词 expensive adj. 贵的
  17. let sb. do 让某人做某事 Let me help you.让我帮你吧。 let sb. not do 让某人不要做某 Let us not laugh. 让我们不要笑了。
  18. in the future 将来 She will a good mother in the future. 在将来她将会是一个好妈妈。
  19. 用 to 表示 “的”有: answers to question 问题的答案 the key to the door 这扇门的钥匙
  20. as soon as possible 尽可能的快
  21. continue doing == go on doing 继续做某事 如: She continued singing. == She went on singing. 她继续唱歌。
  22. according to 根据
  23. be willing to do 愿意做某事 如: I am willing to help you. 我愿意帮你。
  24. on the other hands 另一方面
  25. hold on to sth. 保持,不要放弃 Please hold on to my hand. 不要放开我的手。
Page 3 of 27

  26. come true 实现 如: My dream have come true. 我的梦实现了。
  27. the capital of …的首都… one of the … …之一,后接可数名词,常与最高级连用
  28. in general 通常,大体上,一般而言
  29. pack light clothes pack 包装,打包,收拾行李
  30. answer to (对于)…的答案
  31. continue doing 继续做 Phrases: go trekking 长途跋涉 take it easy 别紧张,放轻松 hope to do 希望做某事 some day 有一天 one day 某一天 consider doing sth 考虑做某事 in general 通常,大体上 be supposed to do…应该 depend on 依…而定,取决于 take a trip 度假 provide sb with sth / provide sth for sb 给某人提供… be away 离开 Eiffel Tower 埃菲尔铁塔 Notre Dame Cathedral 巴黎圣母院 in the future 将来 continue doing sth 继续做某事 dream of / about 梦想 be willing to do sth 愿意做 on the other hand 另一方面 hold on 坚持 come true (梦想)成真,实现 on vacation 在度假 一、选择填空:
  1. ?Where you like to go? ?I’d like to go to France. A. will B. do C. would D. did
  2. Sam is a cool boy, he’d like to go dangerous. A. some B. any C. anywhere D. somewhere
  3. Lydia doesn’t like Japan, she thinks it’s too . A. exciting B. boring C. fascinating D. interesting
  4. ?Do you like the place the weather is always warm? ?No. A. where B. what C. when D. who
  5. Why not consider your mother a scarf? A. bought B. buy C. to buy D. buying
  6. ?All of us can’t know the word. ? look it up in the dictionary? A. Why B. Why not C. What about D. Why don’t
  7. Please let me about the result of the test. A. knew B. to know C. knowing D. know
  8. You need to pack warm clothes you go there. A. for B. to C. if D. what
  9. Could you please the TV? I want to know the news.
Page 4 of 27
A. turning B. turn on C. turning on D. to turn
  10. I didn’t pass the math exam, because I had no to finish it. A. enough time B. time enough C. many time D. many times
  11. I think it’s difficult to go the forest alone. A. across B. though C. through D. cross
  12. Our teachers us some help. A. offer, to B. provide, to C. offer, with D. provide, with
  13. We like to live in a house green trees around it. A. have B. with C. for D. among
  14. We are always to help others when they are in trouble. A. will B. would C. willing D. able
  15. I still remember the village I grew up. A. where B. what C. that D. which 二、用所给单词的适当形式填空
  1. I love places where the people are really (friend).
  2. I want to go there, because I like (excite)vacations.
  3. Could you please (give)me some (suggest)for vacation spots?
  4. Would you like (drink)some orange juice?
  5. You look tired, why not (have)a short rest?
  6. His brother is considering (study)abroad.
  7. Do you plan on (stay)overnight here?
  8. Most private cars (not allow)in downtown Singapore. 三、. 按要求进行句型转换
  1. I have seen your watch somewhere. (变为一般疑问句) you watch ?
  2. Do sports every morning. (变为否定句) sports every morning.
  3. The weather is always warm in these places. I like them. (合并为一句) I like the places the weather always warm.
  4. I’d like to visit the Great Wall. (对划线部分提问) you to visit?
  5. I hope that I can visit Beijing some day. (改写同义句) I hope Beijing some day.
  6. What other things can you tell me? (改写同义句) can you tell me? 四、根据汉语,补全英语句子。
  1. 我想今年夏天去中国东部的某个地方去旅游。 I want trip this summer the east China.
  2. 他每周用约两个小时的时间帮妈妈做家务。
Page 5 of 27
about two hours his mother the housework every week.
  3. 星期天为什么不到这个小山上转转? Why the hill on Sunday?
  4. 你可以考虑下周去度假。 You may consider next week.
  5. 别打算放学后踢球了。我们有许多作业要做。 Don’t soccer after school. We have homework .
  6. 我希望有一天能到巴黎去。 I to Paris . 答案 一、
  1. C
  2. D
  3. B
  3. A
  4. D
  5. B
  6. D
  7. C
  8. B
  9. A
  10. C
  11. D
  12. B
  13. C
  4. A 二、.
  1. friendly
  2. exciting
  3. give, suggestions
  4. to drink
  5. have
  6. studying
  7. staying
  8. are not allowed 三、
  1. Have, seen, my, anywhere
  2. Don’t, do
  3. where, is
  4. Where, would, like
  5. to, visit
  6. what, else 四、
  1. to, take, somewhere, in, of
  2. It, takes, him, to, help, with
  3. not, get, around
  4. go , on, vacation
  5. plan, on, playing, much, to , do
  6. hope, to, go, some, day
Page 6 of 27
初 2010 级 4 班英语单元过关复习题
Unit 8 I’ll help clean up the city parks.
一、常见短语动词结构有下面几种:
  1.动词+副词 如:give up 放弃 turn off 关掉 stay up 熬夜 这种结构有时相当于及物动词,如果其宾语是代词,就必须放在动 词和副词之间,如果是名词,则既可插在动词和副词之间,也可放 在短语动词后。
  2. 动词+介词 如:listen of 听 look at 看 belong to 属于 这种结构相当于及物动词,后面跟宾语。
  3. 动词+副词+介词 如:come up with 提出,想出 run out of 用完,耗尽
  4. 动词+名词(介词) 如:take part in 参加 catch hold of 抓住
  1.cheer (sb.) up 使(某人)高兴、振作 如:cheer me up 使我高兴 clean up 打扫 clean-up n. 打扫
  2. homeless adj. 无家可归的 a homeless boy 一个无家可归的男孩 home n. 家
  3. hand out 分发 hand out bananas give out 分发 give out sth to sb. 分….给某人 give up doing 放弃… give up smoking 放弃吸烟 give away 赠送 捐赠 give away sth. to …. give away money to kids give sb. sth. 给某人某东西 give me money 给我钱 give sth. to sb. 给某人某东西 give money to me 给我线
  4. sick adj. 生病的 作表语、定语 ill adj. 生病的 作表语 ,不能作定语
  5. volunteer to do v. 志愿效劳、主动贡献 volunteer n. 志愿者
  6. come up with 提出 想出 === think up 想出 catch up with 赶上 追上
  7. put off doing 推迟做某事 put on 穿上 (指过程) put up 张贴
  8. write down 写下 记下
  9. call up 打电话 make a telephone call 打电话
  10. set up 成立 建立
Page 7 of 27
The new hospital was set up in 20
  00. 这座医院是在 2000 年成立的。
  11. each 每个 各自的 强调第一个人或事物的个别情况 常与 of 连用 every 每个 每一个的 一切的 则有“全体”的意思不能与 of 连用
  12. put …to use 把… 投入使用,利用 They put the new machine to use. 他们把新机器投入使用
  13. help sb. (to) do 帮助某人做某事 help him (to) study help sb. with sth. 帮助某人做某事 help him with English help do 帮助做某事 help study
  14. plan to do 计划做某事 plan + 从句 I plan to go to Beijing. === I plan (that) I will go to Beijing. 我计划去北京。
  15. spend … doing 花费…做… I spent a day visiting Beijing. 我花了一天的时间去参观北京。 spend… on sth. 花费…在… I spent
 

相关内容

王台中学初三英语寒假复习题

   王台中学初三英语寒假复习题 王台中学初三英语寒假复习题 英语寒假 Unit 6 I like music that I can dance to 一. 选择填空: ( )1. The musicians like writing own music. A. his B. her C. their D. theirs ( ) 2. Your words remind me my friends. A. as B. of C. from D. to ( ) 3. sings the words ...

英语寒假复习三大攻略

   年考研:英语寒假复习三大攻略 寒假复习三大 2011 年考研:英语寒假复习三大攻略 寒假将至,节日气氛日渐浓厚.对于想要在 2011 年考研的同学来说,在感受 节庆氛围的同时想必还有这一丝牵挂?考研复习.那么,这些学子如何在能够享 受新年喜悦的同时也能达到复习的目的哪?万学海文考研辅导专家为大家提供 了一下三大攻略,以供大家参考. 一,词汇 词汇是考研英语复习的重头戏, 它的意义不容分说. 建议同学们在这个寒假, 把英语上一年大纲中词汇消化记忆.在背单词的过程中,必须全面掌握大纲要求 的 5 ...

初三英语复习计划

   初三英语复习计划 初三英语复习计划 复习 一、指导思想: 指导思想: 2011 年中考在即,我们将本着以《英语课程标准》为依据,以盐城市中考 纲要为标准,以教材,指导丛书,复习指导为具体内容,根据国家提出的素质教 育的要求,结合我校实际情况,带领学生进行全面复习,稳打稳扎,争取在短短 的三个月内提高学生的听、说、读、写能力,发展学生的综合语言运用能力;面 向全体学生,为学生全面发展和终身发展奠定基础,为今后的进一步学习作好充 分准备。 二、复习策略 1.系统归纳,分清脉络。依纲扣本,注重双基 ...

初三英语中考练习题

   中考练习题 I. 单选 (共 15 小题,计 15 分) 小题, 共 1. The movie for ten minutes when I got to the cinema. A. began B. has begun C. has been on D. had been on 2. The old man ten years ago. He for ten years. A. died, had been died B. was dead, had been dead C. died, ...

英语寒假复习法【高二】

    英语属文科,文科重在积累。很多同学抱怨,数学,物理,化学只要一努力,成绩就有大幅提高,而英语,无论怎么努力,也不见效。英语学习不同于理科,却类似语文。这类科目很难通过短期的突击性训练从根本上得到提高,但是长期积累下来的收获却是惊人的。我曾听有些家长讲过,自己的孩子单科排名,数理化都在班级前10名,加上语文和英语后,竟然跑到20名开外了,而班上英语学的好的同学往往也很固定,不像理科浮动那么大。这就是我所说的,长期积累获得的好处。英语学的好的同学绝不会是短期内做到的,是这些孩子耐得住性子,一点点 ...

初三英语介词和连词练习题

   介词和连词 1.(2004 年北京市中考试题) When will Mr Black come to Beijing? September 5. A. On B. To C. At D. In 2. (2004 年安徽省中考试题) The boys felt sad as they lost the girls in the talk show. A. by B. in C. to D. on 3. (2004 年吉林省中考试题) I like riding fast. It’s very ...

2011年考生考研英语寒假复习策略

   2011 年考生考研英语寒假复习策略 2011 年准备考研的考生,我们为大家提供了一下考研英语的复习建议,供 大家参考。 一、词汇 词汇是考研英语复习的重中之重,它的意义毋庸置疑。建议同学们在这个寒 假,把英语上一年大纲中词汇消化记忆。在背单词的过程中,必须全面掌握大纲 要求的 5500 个左右的词汇和数百个词组,并细致了解词根、词缀、近义辨析、 同义比较、一般用法、固定搭配等。 词汇记忆的方法很重要。有的同学说自己背了几遍,再看时仍旧是记不住。 这种现象往往会让考生信心逐渐下降,学习的主动 ...

致2011考研学子:英语寒假复习计划之词汇篇

   致 2011 考研学子:英语寒假复习计划之词汇篇 如果你打算考研,那么,寒假就要开始着手进行了.你可以一方面搜集考研资料,确定 考研目标,另一方面确定寒假短期复习计划并付诸行动. 考研信息和资料的充分占有是考生取得考研成功的基础, 对国家培养方向, 各院校及学 业具体建设情况的深入了解,会直接影响到正确选择专业,以及后来的复习.而寒假制定的 计划是应该针对各科特点,有的放矢的进行复习的. 针对英语的词汇复习提出一些具体的建议. 无论大纲怎样变化, 词汇都是首先要解决的 问题.考研新大纲要求考 ...

【强烈推荐】英语试题同步练习题考试题教案初三英语短文填空

   阳光家教网 全国最大 家教平台 家教平台 初三英语短文填空 (五)短文填空题的命题特点 短文填空是陕西省、重庆市、武汉市、黄冈市、福州市等省、市近两年才创 设的一种新题型。这种题型通常有四种形式: 1、给出一篇难易适中的短文,中间去掉几个单词,让考生根据上下文填上 所缺的单词。 2、给出一篇难易适中的短文,中间去掉几个单词,但给出这些单词的第一 个字母,让考生根据短文的上下文的意思和所给的提示字母,天上所缺的单词。 3、给出一篇难易适中的短文,中间去掉几个单词,同时在一个方框内给出 一些单词 ...

初三英语

   九年级英语(仁爱版)语言点归纳 Unit 1 The Changing World Topic 1 China has developed rapidly in recent years. 1. take place 发生 eg: Great changes have tanken place in my hometown. 2.Though I had no time to travel, I still felt very happy this holiday! 尽管我没时 间去旅游,但 ...

热门内容

高中英语多元化教学

   高中英语多元化教学 2010-12-10 15:02:33 文章来源: 《中学生课程辅导?教学研究》 点击数:41 随着新一轮基础教育课程改革实验工作的不断推进, 新课程改革必将在发挥课程功能、 优化课程结构、调整课程门类、更新课程内容、改革课程管理体制和考试评价制度等方面取 得新的突破,进而对整个基础教育改革,乃至整个教育改革产生全方位、深层次的冲击和影 响。 笔者对新课程改革已经和即将带来的影响进行理性思考,认为最为关键、最为彻底、也 最为核心的是学生学习方式的变革,建立和形成一种基于合 ...

整理的英语学习资料【强烈推荐】

   GMAT(8 个文件 12MB) |白勇 GMAT 语法全解(pdf 358)11.6MB |GMAT 作文 6 篇 Argument 范文(doc 13) |GMAT 英语考试常考科技词汇汇编(doc 12) |gmat 写作样文 178 篇(html) |GMAT 阅读题(10 个 txt) |GMAT 阅读汇编(doc 254) |GMAT 数学概念和名词汇总(doc 22) |ETS 机考最新作文题库(PDF GRE(35 个文件 5MB) |GRE 词汇课笔记(doc 10) |2 ...

2007年12月英语四级真题

   大家版一字千金 2007 年 12 月 22 日大学英语四级(CET-4)真题 1 / 19 2007 年 12 月 22 日大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上. Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes) Directions: In this part, you will have 15 minutes ...

高中英语必修2知识点总结

   高中英语必修 2 知识点 一、知识点 1. cultural relics 文化遗产 Many unearthed cultural relics were exhibited at the museum. 博物馆展出了许多出土文物。By definition the capital is the political and cultural center of a country. 根据定义,首都是一个国家的政治文化中心。 2. rare and valuable 珍贵稀有 It is r ...

英语四级690个高频词汇(四级考试必备)

   http://www.langfly.com 提供大量的经典双字幕电影,非常好的英语学习软件:能飞英语 学习软件;学习英语就用能飞英语学习软件,快乐、轻松打造一口流利的英语! 1.alter v. 改变,改动,变更 2.burst vi.,n. 突然发生, 爆裂 3.dispose vi. 除掉; 处置; 解决;处理(of) 4.blast n. 爆炸; 气流 vi. 炸,炸掉 5.consume v. 消耗,耗尽 6.split v. 劈开;割裂; 分裂 a.裂开的 7.spit v. 吐 ...