I 询问姓名、年龄。 询问姓名、年龄。
  1. What’s your name? 你叫什么名字? My name is . 我叫……。
  2. How old are you? 你几岁了? I’m
  12. 我十二岁。 II 询问颜色。 询问颜色。
  1. What colour is it? 它是什么颜色的? It’s yellow and white. 黄白相间。
  2. What colour are they? 它们是什么颜色的? They’re green. 绿色的。 III 询问数量或价钱。 询问数量或价钱。

  1. How many kites can you see? 你可以看见几只风筝? I can see
  12. 我可以看见十二只风筝。
  2. How many crayons do you have? 你有多少支彩笔? I have
  16. 我有十六支。
  3.How many people are there in your family? 你家有几口人? Three. 三口人。
  4.How much is this dress? 这条连衣裙多少钱? It’s ninety-nine yuan. 九十九元。
  5.How much are these apples? 这些苹果多少钱? They’re thirty-five yuan. 三十五元。 IV 询问时间或日期。 询问时间或日期。
  1. --What time is it now? 现在几点钟? It’s nine o’clock.It’s time for English class.九点。该上英语课了。 It’s eight o’clock. It’s time to go to bed. 八点。该上床睡觉了。
  2.--What day is it today? 今天星期几? It’s Monday. 星期一。 What do we have on Mondays? 我们星期一上哪些课? We have Chinese, English, math …语文、英语、数学……
  3.When is your birthday? 你的生日是什么时候?
It’s October 1st, our National Day.十月一日,国庆节。
  4.When do you do morning exercises? 你们什么时候做早锻炼? I usually do morning exercises at 8:
  30.--我们通常
  8:30 做早锻炼。 V 询问方位或地方。 询问方位或地方。
  1. Where is my toy car? 我的玩具汽车在哪儿? It’s here, under the chair. 在这儿,在椅子下面。
  2.Where is the canteen? 餐厅在哪儿? It’s on the first floor 在一楼。
  3. Where are the keys? 钥匙在哪儿? They’re in the door. 在门上。
  4.--Excuse me. Where is the library, please? 对不起,请问图书馆在哪儿? It’s near the post office. 在邮局附近。
  5. Where are you from? 你从哪儿来? I’m from China. 我从中国来。
  6. Where does the rain come from? 雨是从哪儿来的? It comes from the clouds. 它是从云层里来的。 VI 询问想吃的东西。 询问想吃的东西。

  1.What would you like for breakfast / lunch / dinner ? 你早餐/中餐/晚餐想吃点什么? I’d like some bread and milk / rice and soup. 我想吃面包和牛奶/米饭和汤。
  2.What’s for breakfast / lunch / dinner?早餐/中餐/晚餐吃什么? Hamburgers and orange juice. 汉堡包和橙汁。 VII 询问天气状况。 询问天气状况。

  1.What’s the weather like in Beijing? 北京的天气如何? It’s rainy today. How about New York? 今天是雨天。纽约呢? It’s sunny and hot. 今天是晴天,天气很热。 VIII 询问身体状况或情绪。 询问身体状况或情绪。

  1. How do you feel? 你感觉如何? I feel sick. 我觉得不舒服。

  2. What’s the matter? 怎么了? My throat is sore. / I have a sore throat.我的喉咙疼。
  3. How are you, Sarah? You look so happy. 你好吗,莎拉?你看起来这么伤心。 I failed the math test. 我的数学考试没有通过。 IX 询问职业、身份或人物。 询问职业、身份或人物。
  1.What’s your father / mother? 你的父亲 / 母亲是做什么的? He’s a doctor. / She’s a teacher.他是一名医生。/ 她是一名教师。
  2.What does your mother / father do? 你的母亲 / 父亲是做什么的? She’s a TV reporter. / He’s a teacher. He teaches English. 她是一名电视台记者。/他是一名教师。他教英语。
  3.Who’s that man / woman? 那位男士 / 女士是谁? He’s my father. / She’s my mother. 他是我父亲。 / 她是我母亲。
  4.Who’s this boy / girl? 那个男孩儿 / 女孩儿是谁? He’s my brother. / She’s my sister.--他是我兄弟。 / 她是我姐妹。
  5.Who’s your art teacher? 你们的美术老师是谁? Miss Wang. 王老师。 What’s she like? 她长什么样儿? She’s young and thin. 她很年轻、苗条。
学英语主要句型汇总 I 询问姓名、年龄: 询问姓名、年龄:name,How old ,

  1. What’s your name? My name is .
你叫什么名字? 我叫……。

  2. What’s his name? 他的名字是什么? His name is Mike. 他的名字是麦克。
  3. What’s her name? 她的名字是什么? Her name is Chen Jie.她的名字是陈婕。
  4. How old are you? I’m
  12.
  5. How old is he/she? He/She is
  23. 你几岁了? 我十二岁。 他/她几岁了? 他/她 23 岁。
II
询问颜色: 询问颜色:colour 它是什么颜色的? 黄白相间。 它们是什么颜色的? 绿色的。

  1. What colour is it? It’s yellow and white.
  2. What colour are they? They’re green.
III
询问时间或日期: 询问时间或日期:When 现在几点钟? 九点。该上英语课了。 (八点。该上床睡觉了。 )

  1. What time is it now?
It’s nine o’clock.. It’s time for English class. (It’s eight o’clock. It’s time to go to bed.)
  2. What day is it today? It’s Monday. What do we have on Mondays? We have Chinese, English, math …
  3. When is your birthday? It’s October 1st, our National Day.
  4. When do you do morning exercises? I usually do morning exercises at 8:
  30.
今天星期几? 星期一。 我们星期一上哪些课? 语文、英语、数学…… 你的生日是什么时候? 十月一日.国庆节。 你们什么时候做早锻炼? 我们通常
  8:30 做早锻炼。
IV
询问方位或地方: 询问方位或地方:Where 我的玩具汽车在哪儿? 在这儿.在椅子下面。 餐厅在哪儿? 在一楼。 钥匙在哪儿? 在门上。 对不起.请问图书馆在哪儿?

  1. Where is my toy car? It’s here, under the chair.
  2. Where is the canteen? It’s on the first floor.
  3. Where are the keys? They’re in the door.

  4. Excuse me. Where is the library, please? It’s near the post office.
  5. Where are you from? I’m from China.
  6. Where does the rain come from? It comes from the clouds.
在邮局附近。 你从哪儿来? 我从中国来。 雨是从哪儿来的? 它是从云层里来的。
V
询问数量或价钱: 询问数量或价钱:How many , How much 你可以看见几只风筝? 我可以看见十二只风筝。 你有多少支彩笔? 我有十六支。 你家有几口人?

  1. How many kites can you see? I can see
  12.

  2. How many crayons do you have? I have
  16.

  3. How many people are there in your family? Three.
  4. How much is this dress? It’s ninety-nine yuan.
  5. How much are these apples? They’re thirty-five yuan. XVI
三人。 这条连衣裙多少钱? 九十九元。 这些苹果多少钱? 三十五元。
“How”问句:How tall, How heavy, How long 问句: 问句 你有多高? 我有 160 公分。我比你高。 你有多重? 我有 48 公斤。你比我重。

  1. How tall are you? I’m 160 cm tall. I’m taller than you.
  2. How heavy are you? I’m 48 kg. You’re heavier than me.

  3. How do you go to school?
你怎么上学?
Usually I go to school on foot. Sometimes I go by bike. 我通常步行上学。有时候骑自行车。
  4. How can I get to Zhongshan Park? You can go by the No. 15 bus. 我怎么到中山公园去? 你可以乘坐 15 路公汽。
(Go straight for five minutes. Then turn left. It’s on the left.) 直走五分钟。然后左转。公园就在左边。
  5. How long 有多长?
VIII 询问身体状况或情绪:feel, matter 询问身体状况或情绪:
  1. How do you feel? I feel sick. How does Chen Jie feel? She’s tired.
  2. What’s the matter? My throat is sore. / I have a sore throat.
  3. How are you, Sarah? You look so happy. I failed the math test. VI 询问想吃的东西: 询问想吃的东西:would like 你感觉如何? 我觉得不舒服。 陈洁感觉如何? 她很疲倦。 怎么了? 我的喉咙疼。 你好吗.莎拉?你看起来这么伤心。 我的数学考试没有通过。

  1. What would you like for breakfast / lunch / dinner ? 你早餐/中餐/晚餐想吃点什么? I’d like some bread and milk / rice and soup.
  2. What’s for breakfast / lunch / dinner? Hamburgers and orange juice. VII 询问天气状况: 询问天气状况:weather 北京的天气如何? 今天是雨天。纽约呢? 今天是晴天.天气很热。 What 你的父亲 / 母亲是做什么的? 他是一名医生。/ 她是一名教师。 你的母亲 / 父亲是做什么的? 我想吃面包和牛奶/米饭和汤。 早餐/中餐/晚餐吃什么? 汉堡包和橙汁。

  1. What’s the weather like in Beijing? It’s rainy today. How about New York? It’s sunny and hot. IX 询问职业、身份或人物:Who , 询问职业、身份或人物:

  1. What’s your father / mother? He’s a doctor. / She’s a teacher.
  2. What does you mother / father do?
She’s a TV reporter. / He’s a teacher. He teaches English.
她是一名电视台记者。/他是一名教师。他教英语。
  3. Who’s that man / woman? He’s my father. / She’s my mother. 4, Who’s this boy / girl? He’s my brother. / She’s my sister.
  5. Who’s your art teacher? Miss Wang. What’s she like? She’s young and thin. 那位男士 / 女士是谁? 他是我父亲。 / 她是我母亲。 那个男孩儿 / 女孩儿是谁? 他是我兄弟。 / 她是我姐妹。 你们的美术老师是谁? 王老师。 她长什么样儿? 她很年轻、苗条。
X
询问兴趣、喜好: 询问兴趣、喜好:favourite 你最喜欢的食物 / 饮料是什么? 鱼。 / 橙汁。 你最喜欢的季节是什么? 冬天。 (你最喜欢哪个季节?

  1. What’s your favourite food / drink? Fish / orange juice.
  2. What’s your favourite season? Winter. (Which season do you like best? Winter.) Why do you like winter? Because I can make a snowman.
  3. What’s your hobby? I like collecting stamps. What’s his hobby? He likes riding a bike.
  4. Do you like peaches? Yes, I do. / No, I don’t. XI
冬天。 ) 你为什么喜欢冬天? 因为可以堆雪人。
你的爱好是什么? 我喜欢集邮。 他的爱好是什么? 他喜欢骑自行车。 你喜欢吃桃子吗? 喜欢。/ 不喜欢。
询问平时一般做的事情:What 询问平时一般做的事情: 你星期六 / 周末一般做什么?

  1. What do you do on Saturdays / on the weekends?
I usually do my homework. Sometimes I play football. 我通常做作业.有时候踢足球。
XII
询问正在做的事情: 询问正在做的事情:What + -ing

  1. What are you doing? I’m doing the dishes.
  2. What’s your father doing? He’s writing an e-mail.
  3. What’s the tiger doing? It’s running.
你在做什么? 我在洗盘子。 你父亲正在做什么? 他正在写电子邮件。 那只老虎在干什么? 它在奔跑。 那些大象在干什么? 它们正在喝水。

  4. What are the elephants doing? They’re drinking.
XIII
询问将要做的事情: 询问将要做的事情:What/Where/When + going 你准备做什么? 我准备去看电影。 你准备什么时候去? 今天下午。 今天下午你准备到哪儿去? 我准备到书店去。 你打算买点儿什么? 我准备买本漫画书。

  1. What are you going to do? I’m going to the cinema. When are you going to do? This afternoon.

  2. where are you going this afternoon? I’m going to the bookstore. What are you going to buy? I’m going to buy a comic book.
XIV
询问曾经做的事情: 询问曾经做的事情:

  1. Where did you go last weekend / yesterday / on your holiday? 你上周末/昨天/假期到哪儿去了? I went to Wuhan.
  2. How did you go there? I went by train.
  3. What did you do there? I went shopping. 我去了武汉。 你怎么去的? 我坐火车去的。 你在那儿做了些什么? 我去购物了
 

相关内容

李阳疯狂英语句型

   李阳疯狂英语句型 " 1.I won't...unless... 除非 除非……否则我不会 否则我不会……. 否则我不会 I won't write to him unless he writes to me first. 我不会写信给他的,除非他先写给我 除非他先写给我. 我不会写信给他的 除非他先写给我 2. I used to... 我过去常常 我过去常常……. I used to go play basketball with some of my friends every Sa ...

小学英语口语教学方案

   小学英语口语教学方案 学习语言的目的是为了更好地应用, 在小学英语教学中培养学生的听说 能力成为当前小学英语教师的主要任务。 “说”是人之天性, 特别是小学生, 求知欲 强, 老师说什么他们都想跟着说。 而传统的英语教学大多侧重在“听”、 “读”与“写” 上, 认为能“听”会“读”就一定会“说”, 从而忽略了“说”的重要性。在小学英语教学 中利用有限的资源开展生动有趣的活动, 让学生主动地参与口语训练, 已是对小 学英语教师提出的更高要求。我们应该把握好儿童的心理、生理特点, 在课堂中 通过 ...

小学英语课堂游戏集锦

   小学英语课堂游戏集锦 Game 1: 上车 目的:用"Hi\\Hello.I\'m..."向别人问好,并介绍自己。 方法:将学生分散在教室的各个角落,及车站站点,等待上车。老师做司机,到各 个站点接学生上车。 学生上车前必须向司机问好。 还可再加一个学生当固定售票员) ( 知识点: Bus stop! Hello! I\'m David. T: S1: Hi! I\'m Li Lei. Conductor: Hi, Li Lei, here\'s your ticket. ...

小学英语主要句型(作文)

   小学英语主要句型(作文) 小学英语主要句型(作文) I 询问姓名、年龄。 询问姓名、年龄。 1, What’s your name? My name is . 2, How old are you? I’m 12. II 询问颜色。 询问颜色。 1, What colour is it? It’s yellow and white. 它是什么颜色的? 黄白相间。 它们是什么颜色的? 你叫什么名字? 我叫……。 你几岁了? 我十二岁。 2, What colour are they? They ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书. 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指点他人如何自学,偶 尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英语学习的书:首先,我的英语不怎么 样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就.这样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书.这位老师英文非常好,遗憾的是,在他书中只 给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法. ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书. 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指 点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英 语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就.这 样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书.这位老师英文非常好,遗 憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法 ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书。 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指 点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英 语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就。这 样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书。这位老师英文非常好,遗 憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法 ...

菜鸟学英语

    菜鸟学英语      前言      这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书。      这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就。这样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢?      直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书。这位老师英文非常好,遗憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的 ...

菜鸟学英语

   菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书。 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就。这样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书。这位老师英文非常好,遗憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法。应该说,他的宏观指导都是非常中肯的, ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书. 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指 点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英 语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就.这 样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书.这位老师英文非常好,遗 憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法 ...

热门内容

跟我学英语

   首先先你要端正心态, 不要急躁, 你做你自己的事, 这样才能静下心来学习。 要成为英语高手就必须比别人走更多的路,做更多的事,坚持的更为持久。 一百句绝佳句型 1.I’m an office worker. 我是上班族。 2.I work for the government. 我在政府机关做事。 3.I’m happy to meet you. 很高兴见到你。 4.I like your sense of humor. 我喜欢你的幽默感。 5.I’m glad to see you aga ...

2009年高考英语阅读理解专题讲座及配套练习卷

   高考资源网(www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 2009 年高考英语阅读理解专题讲座 一 一组高考阅读理解题的特点 1 文章体裁丰富,一定要有记叙文,说明文和应用文,题材多样,会涉及到奇文轶事, 家庭趣事,社会现象,自然现象,科学发现,健康与疾病,游记广告等等; 2 总阅读量在 2000 字左右, 文字难度保持稳定, 但要求同学具有分析长难句子的能力; 3 文章都是没有改编的原汁原味的原文, 体现了现代英语的特点, 加大了内容的复杂程 度, 反映了现代科学及现实生活中的新发展新变 ...

小学五年级英语上册教案PEP

   Unit1 My new teachers 第一课时 教学目标与要求 1、能听、说、认、读,并理解本课的五个新单词:young, heavy, old , funny, kind; 2、能掌握句型:Who’s your…? What’s he /she like? 并能在具体的语境 中运用; 3、培养学生热爱、尊敬老师的情感。 教学重点 本课时的教学重点是 Let’s learn 部分的单词:old,short thin,tall, strong, young, funny, kind 等。 ...

2009年职称英语--阅读理解-中文朗读(理工类全)

   新东方在线 [www.koolearn.com ] 2009 职称英语强化班网络课堂电子教材系列 阅读理解中文朗读 一,职称英语阅读理解文章(理工类)译文(参加综合 A,B,C 级考试需要掌握文章) ...... 3 第一篇 福特放弃电动汽车 ........................................................................................... 3 Ford Abandons Electric Vehicles ...