金康辅导内部资料
1
同步及延伸 高中英语必修 1 同步及延伸
制作/讲解:冯亮 Unit 1 Friendship 重点单词 upset ignore tip friendship nature thunder cheat share series dare power trust suffer quiz survey situation habit loose gossip grateful highway culture spirit community selfish recover understand favorite settle background discover entirely point experience solve 重点短语 calm down be concerned about make a list of be crazy about according to get along with fall in love try out add up share sth. with sb. go through a series of on purpose join in communicate with face to face happen to do at dusk stay away set down hide away laugh at go on holiday walk the dog live in peace get tired of 重点句型 It/This/That + is(was) + the first/the second/...time + that 从句 语法 直接引语变间接引语 精讲巧练
  1. add up 【原句回放】Add up your score and see how many points you get. (Page
  1) add (vt./vi) 加,增加,补充说 (
  1)add sth. up 把……加起来 (
  2)add to 增添 这样的坏天气增加了我们的困难。 别再火上浇油了。 (
  3)add… to… 把……加到 (
  4)add up 把…加起来 把所有的数字加起来看看你欠我多少。 (
  5)add up to 总计;加起来结果是 所有数加起来一共 9
  00. 词性拓展:additional (adj.) 附加的,另外的; addition (n.) 加,增加 词性拓展 in addition 另外;此外; in addition to 除了…… 练习: 练习:
  1.What he said about the accident and did with it our trouble. A. added up to B. added to C. add up D. add
  2. You’d better your score and see if you have passed the exam. A. add up to B. add to C. add up D. add
  2. point point n. 尖端;点;分数;要点;论点 v. (常与 to, at 连用)指向;使对准;与 to 连用指认出,指出 这是他事业上的转折点。 我们赢了 5 分。 钉尖 on the point of 就要/将近……的时候 to the point 中肯,扼要 in point 恰当的,适当的 There is no point in doing sth. 做某事没有意义。 耗时间没用。 练习: 练习:
  1. The sailors were on the point of giving up the captain came up. A. when B. while C. as D. because
  2. I was the point of hanging up the receiver when he answered it. A. in B. about C. at D. on
金康辅导是以英语、文科综合为特色的专业辅导中心 地址:十五街坊 56#楼 1 层 电话:82690916 81521659
金康辅导内部资料
2

  3. concern 【原句回放】 your friend that you are concerned about him /her and you ’ meet after class and talk then. tell ll concern vt. 涉及;关系到 n. 关心;关注 (
  1)be concerned about/for sth. 关心挂念…… 我们都很关心他的安全。 (
  2)be concerned with sth. 与某事有关/关于…… 不止一个人与这件事有关联。 (
  3)as far as...be concerned... 就……而言 就我看来,整个想法是发疯的。 【拓展】show/feel concern for/about... 担心/关心…… be concerned in sth. 和某事有牵连 as concerns 关于(= concerning) 练习: 练习:
  1. The meeting was concerned reforms and everyone present was concerned their own interests. A. with; for B. with; with C. for; about D. about; with
  2. English is concerned; he is first in our class. A. As B. As soon as C. As far as D. Now that
  4. go through 【原句回放】would not understand what you are going through? (page 2,line
  3) (
  1)经历;经受 这个穷困的小女孩在她父母去世后经历了很多苦难。
你的确不知道我们搞这个项目吃了多少苦。 一小时之内我不能仔细的看完这些文件。 (
  2)仔细阅读或研究;仔细查看 (
  3)通过;成功 计划没有通过。 (
  4)通过;穿过 一阵可怕的声音响彻整栋房子。
【拓展】see through 看穿;看破 get through 通过;完成;接通电话 break through 突破 look through 浏览 through and through 从头至尾地 练习: 练习:
  1. The police the building hoping to catch the thief. A. looked for B. searched for C. found out D. went through
  5. set down 【原句回放】I don’t want to set down a series of facts in a diary as most people do. (Page 2,line
  12) set down = put down= take down 放下;记下;登记。 你为什么不把你的想法记到纸上? 请在下一个转角让我下车。 (
  2)让某人下车。 【拓展】(
  1) set about doing sth. 开始做某事 (
  2) set off 开始;出发;引爆 set sth. off 使…… 爆炸 (
  3) set up 建立;创办 (
  4) set sb. a good example 为……树立好榜样 (
  5) set fire to 放火烧 (
  6) set aside 把……放在一边;存储 练习: 练习:
  1. She the vase on the table and went out. A. set out B. set up C. set down D. set on
  2. Students should form the habit of everything important in class. Which of the following can’t be put it the blank. A. putting down B. taking down C. setting down D. tearing down
  6. before【原句回放】 She and her family hid away for twenty?five months before they were discovered. before 是连词,意为“……之前” ,根据句意可灵活翻译成: “过了多久才(就)……” 。 另外还可灵活翻译成: ① 还没来得及: The house fell before I had time to run out. ② 要不然,否则: Do it before you forget. ③ 没等: 没等我叫警察,他就出去了。 练习: 练习:
  1. Someone called me up in the middle of the night, but they hung up I could answer the phone. A. as B. since C. until D. before
  2. He made a mistake, but then he corrected the situation it got worse. A. until B. when C. before D. as
  7. dare【原句回放】I didn’t dare to open a window. dare vt./vi. aux. 敢;胆敢 (
  1)dare 作情态动词,一般用在否定句、疑问句和条件状语从句中,后跟不带 to 的不定式,有自己 他不敢走近狗。 的过去式 dared,无人称和数的变化。 (
  2)dare 用作实义动词,后跟带 to 的不定式,有人称、数及时态的变化。但在否定句和疑问句中可 省略 to。 你敢跳过这座高墙吗? 她不敢说什么。
金康辅导是以英语、文科综合为特色的专业辅导中心 地址:十五街坊 56#楼 1 层 电话:82690916 81521659
金康辅导内部资料
3
注 意:做题时,应先判断 dare 是情态动词还是实义动词。 练习: 练习:
  1. He his parents about his failure in the examination. A. dares not tell B. dares not to tell C. dare not to tell D. dare not tell
  2. I wondered how he that to the teacher. A. dare to say B. dare saying C. not dare say D. dared say
  8. suffer【原句回放】she suffer from loneliness, but she had to learn to like it there. suffer vt./ vi. 遭受;忍受; 经历 这个工厂在火灾中遭受了很大损失。 suffer from 遭受 遭受水灾 她经常头痛。 练习: 练习:
  1. Be careful or our work will . A. fail B. suffer C. fall D. lose
  2. He terribly all through his illness. A. suffer B. is suffered C. suffered D. suffering
  9. power【原句回放】the thundering clouds held me entirely in their power. power n. 能力;力量;权力 警察有权力拘留罪犯。 【拓展】powerful adj. 强有力的;强大的 powerless adj. 无力量的;软弱的 powerfully adv. 强大地 have the power to do 有权利做某事 brain power 智力; political power 政权 electric/ water power 电/水力; power station 发电站 come into power 掌权(动作) be in power 掌权(状态) 区分: strength 力量;力气 energy 精力;能量 区分:power 能力;力量;电力;权力 练习: Full of , he is always active. 练习: Full of , he lifted the stone . Hitler came into in Germany in 19
  33. We have the to obtain our shares.
  10. 重点句型:It was the first time in a year and a half that I’d seen the night face to face. (Reading) 重点句型: ) 句式:it / this / that +is(was) +the first /the second /….time that …“某人第一次/二次/……次做某事” 注意从句的谓语 。 动词常用现在完成时或过去完成时。is 与 has /have 对应;was 与 had done 对应。英语中还有一些状语表达截止到目前 为止的动作情况,都要用现在完成时。如:so far, up to now, in the past (last) + 一段时间,since 等。 练习: ? No, this is the first time I here. 练习:
  1. ? Do you know hometown at all? A. was B. have been C. came D. am coming
  2. With the rapid growth of population, the city in all directions in the past five years. A. spreads B. has spread C. spread D. had spread
直接引语变为间接引语的方法
本单元语法: 本单元语法:直接引语变为间接引语
直接引语就是直接引用别人的话,并把它放在引号内;间接引语就是用自己的话转述别人的话,不加引 号。直接引语变成间接引语时,间接引语通常以宾语从句的形式出现。直接引语变成间接引语时还要注意人 称的变化、时态的变化、指示代词的变化、时间状语的变化及地点状语的变化。

  1. 直接引语是陈述句变为间接引语的方法
如果直接引语是陈述句,在变为间接引语时,由连词 that 引导(在口语中 that 常省略)。主句中如果 有 say to somebody (对某人说),通常变为 tell somebody (告诉某人)。 ◆He said, “I get on well with people here.” →He said that he got on well with people there. ◆Susan said, “We can finish the work tomorrow.” →Susan said that they could finish the work the next day. ◆John said to me, “I told her all about it three days ago.” →John told me that he had told her all about it three days before.
金康辅导是以英语、文科综合为特色的专业辅导中心
地址:十五街坊 56#楼 1 层
电话:82690916
81521659
金康辅导内部资料
4
【提醒注意】如果直接引语是两个并列的陈述句,变为间接引语时,第一个宾语从句前的 that 有时可省 略,但第二个宾语从句前的 that 不可省略。 ◆He said, “I like swimming and I want to go swimming with you.” →He said (that) he liked swimming and that he wanted to go swimming with us.

  2. 直接引语是一般疑问句变为间接引语的方法
直接引语如果是一般疑问句,变为间接引语时,要用连词 whether 或 if 引导,同时把原来的疑问句语 序变为陈述句语序。主句中的谓语动词是 said 时,要改为 asked,没有间接宾语时,还可根据具体情况加一 个间接宾语, 如 me, us, him 等。 ◆The teacher said, “Will you be back today?” →The teacher asked (him) if (whether) he would be back that day. ◆He asked, “Has the bell rung?” →He asked if / whether the bell had rung. ◆“Shall (Should) I tell her your telephone number?” he asked me. (表示询问、征求意见) →He wanted to know if (whether) he should tell her my telephone number. 【提醒注意】 “Would you like to...?”和“Would you please...?” 表示的是请求,变为间接引语 时,常用动词不定式形式。 ◆“Would you like to help me with my lessons?” she asked me. →She asked me to help her with her lessons.

  3. 直接引语是特殊疑问句变为间接引语的方法
直接引语如果是特殊疑问句(即 what, which, who, whom, whose, how, why, when, where, how many, how long 等引导的疑问句),变为间接引语时,仍用原来的疑问词引导,但要把原来的疑问句语序改为陈述 句语序。 ◆He asked, “Who can carry the box?” →He asked who could carry the box. (who 作主语,语序不变) ◆He asked, “Who is the man near the window?” →He asked who the man near the window was. (who 作表语,要改为陈述句语序) ◆“Which one do you like best here?” he asked her. →He asked her which one she liked best there. ◆“How shall (should) I read the book?” she asked. (表示征询意见) →She wanted to know how she should read the book.
语法专练

  1. Tom asked Jack . A. why he was so excited C. why is he so excited B. why was he so excited D. why he is so excited

  2. “Have you seen the film?” he asked me. →He asked me . A. had I seen the film C. if I have seen the film B. have I seen the film D. whether I had seen the film
金康辅导是以英语、文科综合为特色的专业辅导中心
地址:十五街坊 56#楼 1 层
电话:82690916
81521659
金康辅导内部资料
5

  3. He asked, “How are you getting along?” →He asked . A. how am I getting along C. how I was getting along B. how are you getting along D. how was I getting along

  4. “I am a teacher,” Jack said. →He said . A. that I am a teacher C. that he is a teacher B. I was a teacher D. he was a teacher very naughty.

  5. He said, “Mother, the boy is very naughty.” →He A. said his mother that the boy was C. told his mother that the boy was
B. said to his mother that the boy is D. spoke to his mother that the boy was

  6. The teacher said, “Light travels much faster than sound.” The teacher said that .
  7. He said, “The railway has been completed.” He said .
  8. The teach
 

相关内容

新课标高一英语必修一同步UNIT 1

   金康辅导内部资料 1 同步及延伸 高中英语必修 1 同步及延伸 制作/讲解:冯亮 Unit 1 Friendship 重点单词 upset ignore tip friendship nature thunder cheat share series dare power trust suffer quiz survey situation habit loose gossip grateful highway culture spirit community selfish recover ...

高一英语必修一UNIT4

   人教版英语必修一 Unit 4 Earthquakes 重难点 Teaching aims and demands: 1. Topic: Basic knowledge of earthquakes; how to protect oneself and help the others in disasters 2. Useful words and expressions: shake, well (n.), rise, smelly, pond, pipe, burst, canal, ...

新课标高一英语必修3单词表

   必修三 Unit 1 take place 发生 beauty n.美;美人 harvest n. vt. vi.收获;收割 celebration n.庆祝;庆贺 starve vt. vi. (使)饿死;饿得要死 origin n.起源;由来;起因 religious adj. 宗教上的;信奉宗教的;虔诚的 宗教上的;信奉宗教的; △seasonal n.季节的;季节性的 ancestor n.祖先;祖宗 △Obon n.(日本)盂兰盆节 △grave n.坟墓;墓地 △incense ...

高一英语人教新课标必修一 Unit 3 Travel journal教案

   Third period Time: 45 minutes Grade: Senior one Subject: 英语必修一 Unit3 Travel journal Teaching type: Language points Objectives: 1. Knowledge: 1.dream about/of doing 2.persuade 3.get/make sb/sth + 形容词或分 词 使 4.It is/was + 被强调的部分 + that/who + 其余部分 5.in ...

18146-人教新课标高中英语必修一 Unit3 Travel journal全单元教案1

   bb 霜|BB 霜|BB 霜排行榜|美宝莲 BB 霜|好用的 BB 霜|什么牌子的 BB 霜好|韩国 BB 霜|露韩饰 BB 霜|BB 霜 是什么|什么牌子的 BB 霜好用|BB 霜怎么用|什么是 BB 霜|pba 柔肤全效 BB 霜|BB 霜的作用|最好的 BB 霜| 谜尚 BB 霜|http://www.iinoo.com Unit3 Travel Journal 备课稿 长兴中学 1. 教材分析 本单元的中心话题是“旅游” ,通过旅游日记的方法描述旅游见闻。 课标内容: 语言技能: 学 ...

高一英语必修一试题

   《牛津高中英语》Module 1 牛津高中英语》 综合测试( 综合测试(二) 格式的 带格式的: 字体: (默认) 黑体, (中文) 黑体, 小三 格式的 带格式的: 左侧: 3.17 厘米, 右 侧: 1.63 厘米, 宽度: 21 厘米, 高度: 55 厘米 格式的 带格式的: 字体: (默认) 黑体, (中文) 黑体, 小三, 加粗 牛津高中英语模块一综合测试( 牛津高中英语模块一综合测试(二) 第一部分:一、听力理解(共 15 题,每小题 1 分,共 15 分) 第一节( 第一节(共 ...

高一英语必修一单词表

   人教版新课标英语必修1单词表 Unit1 survey 调查.测验 add up 合计 upset adj 心烦意乱的;不安的,不适的 ignore不理睬.忽视 have got to 不得不;必须 concern(使)担比:涉及;关系到 n 担心;关注.(利害)关系 be concerned about 关心.挂念 walk the dog 遇狗 loose adj 松的.松开的 vet 兽医 go through 经历;经受 Amsterdam 阿姆斯特丹(荷兰首都) Netherland ...

研版新课标高中英语必修五的单词表

   研版新课标高中英语必修五的单词表 Unit 1 Disneyland n 迪斯尼乐园 castle n 城堡 the Sleeping Beauty 睡美人城堡 ahead adv 在前;向前 yard n 码 bear n 熊 Bear Country 熊国 horse-drawn 用马拉的 streetcar 市内有轨电车 tower n 塔 the Tomorrow Land Building 未来国大厦 men's room 男厕所 sign n 符号;标记 Walt Disney ...

人教版高一英语必修一unit1知识梳理及重点词汇解析

   Unit1 1. 谚语:a friend in need is a friend indeed 患难见真情 谚语: A friend is like a second self. 朋友是另一个自我。 2.词汇练兵 从积极和消积的方面讨论朋友 词汇练兵--从积极和消积的方面讨论朋友 词汇练兵 Positive: honest, friendly, open-minded, generous 大 方 的 , helpful, patient 耐 心 的 , good-tempered 好脾气的, ...

英语同步练习题考试题试卷教案高中英语必修1 UNIT1测试题

   Unit 1 Friendship 单元测试 单项选择(30 分) 一. 单项选择 1. Will you go to the new movie, Lord of the Rings? . It is believed that it is well worth seeing. A. I don't agree B. I'm afraid so C. I guess so D. I will 2. How did the accident happen? I was walking alo ...

热门内容

((牛津版))[[高一英语教案]]译林牛津版高一英语模块一《uint1 重点

       本文由文明一点啊贡献     ppt          没有  百度文库财富值请到  www.365xueyuan.com  免费帮下载  百度文库积分资料     Key Phrases:     Welcome to the unit P1 1.大的校园 大的校园 2.低矮的建筑 低矮的建筑 hu ge campus low-rise building     3.与…在一起很自在 be at ease with … 与 在一起很自在     School life in the ...

英语学案

   英语学案 初一年级教案活页纸 初一年级教案活页纸 总 课 题 课 题 Unit 2 My day Welcome to the unit (a day at school) 知识目标 总课时 8 课型 第 1 课时 New 教学目标 Enable the students to master some new words: sleep, wake up, just, exercise, activity Be able to talk about daily activities What ...

名人学习英语的方法

   许国璋 * 学英语就要无法无天,要天不怕地不怕。 * 学外语,英语强化要眼尖,耳明,嘴勤,手快。只要多读,多记,多讲,多写,自有水到 渠成之日。 * 学习外语, 从事语言学研究的人不要把自己圈在只读洋文的狭小天地里, 肯定要具备良好 的国学基础。 * 光学几句干巴巴的英文不行....不要总是把阅读的目的放在提高英文上, 阅读首先是吸收知 识,吸收知识的过程中天然而然就吸收了语言。 胡壮麟 * 我认为学好英语在一般情况下可用如下规矩描述:"动因+爱好"决心锲而不舍见 效。 ...

2011年海淀高三第二学期期中英语考试答案(即海淀一模)

   海淀区高三年级第二学期期中练习参考答案 参考答案 英 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 误不计分; 大小写、 ★每小题 ...

英语六级作文模板(免费下载)1

   http://www.tt198.net 英语万能作文(模板型)  Along with the advance of the society more and more problems are brought to our attentio  People from different backgrounds would put different interpretations on the same case ght to our attention, one of which is ...