(本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟 本试卷满分 分钟) 第一部分:语言知识及应用 共两节 共两节, 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空 共 小题; 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意, 项中, 阅读下面短文,掌握其大意,然后从
  1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 ~ 、 、 选项。 选项。 At first I couldn't believe it! There were no desks in rows; bells rang; one had to no no ! ; ; go to 1 .Although we all lived “in”, 2 , made us go to bed at a certain time; there was ;
no “lights out”. The 3 thing was that practically all the students went to class, 4 very few people ,
stayed up late at night.Only the new people stayed up or missed class.The new ones always went wild 5 ,but this never lasted long.The freedom took some getting used to.Our teachers treated us like “speak out”.I don't ” 7 6 ;never did we have to play “stand up”,“sit down”, ” ” one student who didn't try his best.
The subjects were the same as those in regular schools,but what a difference in the , approach(方式 ! For example,in botany(植物学 方式)! 植物学)we had 8 方式 , 植物学 classes in the spring or fall, , 9 in winter
but instead we planted two gardens,a vegetable garden and a flower garden. , we each studied a few 10
things about what we had grown.In maths the students built 11 ,but usable.They did this instead of
three different kinds of storerooms-small ones -
having lessons in the classroom.They really had a great time too,designing everything, , , drawing the blueprints,figuring out the angles(角度 and so on.I didn't take 12 , 角度) 角度 stand it! Besides,I could do the basic things with numbers.That's 13 ! , ! 14 I think I am a better person for having gone to the school.I can read and write as .I can't
well as anyone else of my age,and I can think better.That's probably a real big difference , between the free school and regular school-the amount of -
  1.A.home C.class B.bed D.work 15 .
解析:这篇文章讲述的是在自由学校上学的情景,与回家、上床睡觉或工作无关。 解析:这篇文章讲述的是在自由学校上学的情景,与回家、上床睡觉或工作无关。 答案: 答案:C
  2.A.anybody C.teachers B.nobody D.parents
解析: 解析:根据让步状语从句 Although we all lived “in”可知,虽然学生都住在一起,但 ”可知,虽然学生都住在一起, 没有人强迫他们在一定的时间上床睡觉,也没有“熄灯”时间。 没有人强迫他们在一定的时间上床睡觉,也没有“熄灯”时间。 答案: 答案:B

  3.A.sad
B.last
C.good
D.strange
解析:实际上学生们都去上课,很少有人熬夜。这不能不令人感到奇怪。 解析:实际上学生们都去上课,很少有人熬夜。这不能不令人感到奇怪。 答案: 答案:D
  4.A.and B.but C.so D.yet
解析:这里表示并列关系, 解析:这里表示并列关系,因此要用 and。 。 答案: 答案:A
  5.A.from then on C.once more B.at first D.just then
解析:从下句“ 解析:从下句“but this never lasted long”可知,新学生在开始的时候表现粗野,但他 ”可知,新学生在开始的时候表现粗野, 们的这种表现很快就消失了。 们的这种表现很快就消失了。 答案: 答案:B
  6.A.workers C.gardeners B.pupils D.grown-ups
解析:从下文所讲述的学生通过花园里种植植物学习植物学, 解析:从下文所讲述的学生通过花园里种植植物学习植物学,教师像对待成年人一样 对待学生。 对待学生。 答案: 答案:D
  7.A.hear from C.think about B.feel like D.know of
解析:know of 是“听说”的意思。 解析: 听说”的意思。 答案: 答案:D
  8.A.all C.no B.short D.indoor
解析: 不在教室上课。 解析:have no class 不在教室上课。 答案: 答案:C
  9.A.Still C.Yet B.Then D.Next
解析: 可知,动作是按顺序事件发生的, 解析:从上文中的 the spring or fall 和下文的 winter 可知,动作是按顺序事件发生的, 所以应该用 then。 。 答案: 答案:B
  10.A.wild C.usual B.successful D.particular
解析:学生们根据自己种植的植物,从中研究几种特殊的植物。 解析:学生们根据自己种植的植物,从中研究几种特殊的植物。 答案:D 答案:
  11.A.as well C.of course B.after a while D.as a result
解析: 是学生用来学习数学用的,虽然很小, 解析:因为这里所说的 storeroom 是学生用来学习数学用的,虽然很小,但是可以使
用。 答案: 答案:C
  12.A.maths C.botany B.care D.notice
解析:从下句“ 解析:从下句“I can't stand it!”可知,作者没有学习数学。 ! 可知,作者没有学习数学。 答案: 答案:A
  13.A.dull C.enough B.interesting D.dangerous
解析:作者认为,能用数学做一些工作就完全足够了。 解析:作者认为,能用数学做一些工作就完全足够了。 答案: 答案:C
  14.A.On the whole C.Sooner or later 解析: 解析:on the whole“大体上”。 “大体上” 答案: 答案:A
  15.A.reading C.teaching B.gardening D.thinking B.Once again D.After a while
解析:从上文可知,作者认为自己比同龄人更会思考。 解析:从上文可知,作者认为自己比同龄人更会思考。所以他认为自由学校与正规学 校的最大区别是思考的分量。 校的最大区别是思考的分量。 答案:D 答案: 第二节:语法填空 共 小题, 第二节:语法填空(共 10 小题,每小题
  1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当 的词或使用括号中词语的正确形式填空。 的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Mr. Smith used to be in prison for three years, which you may think he is not a good , man. But 16 a matter of fact, he is kind-hearted as well as honest. The reason why he , that his six-year-old son
was put into prison was not that he himself broke the law, 17 ,
blew up(使……爆炸 使……爆炸)the bridge near his home, imitating what he had seen on TV. 18 爆炸 , this little boy did break the law, he was too young to be put in prison. According to the local , law, the boy's parents had to , 19 (punish). As a result, Mr. Smith received the , 20 21 police station finally. Most of the people (use). After all, law is law. Everybody is , 23 of
punishment. He was arrested and taken to in the town showed pity on him, but it was , to obey
22 .As the proverb goes:When it rains, it pours,Mrs. Smith was : , ,
work before long. She had to move to a southern state, 24 , Misfortunes tell us what fortune is. lesson. 答案: 答案:
  16.as
  17.but
  18.Though/Although
  19.be punished 25
she was born and grew up.
the Smiths have experienced does teach us a good

  20.the
  21.useless
  22.it
  23.out
  24.where
  25.What 第二部分:阅读 共两节 共两节, 第二部分:阅读(共两节,满分 50 分) 第一节:阅读理解 共 小题; 第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文, 项中,选出最佳选项。 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 、 、 A A couple of years ago,before a trip to China,Nicole Davis and her US women's , , volleyball teammates were warned about the prominence (显著、突出) of coach “Jenny” 显著、突出 显著 ” Lang Ping in her native country. “I was pushed over by Chinese journalists while I was just trying to put my luggage on the bus,” said Davis. , Known as the “Iron Hammer” for her punishing spikes(扣球 , 扣球), ” 扣球 Lang made it possible for China to dominate in the sport in the early 1980s.She was a key player on China's 1984 Olympic gold medal winning team. When the US team arrived for the Olympics,Lang,
  48,who is , , from Beijing,had to take a different route to avoid a crowd of , reporters and fans. Then came the greatest moment to Lang: While the US team was playing in a packed : gym,at least 8,000 Chinese fans unfurled an American flag. , 偶像).I'm sure it's “That really says it all,” Davis said.“They look at her as an icon (偶像 , “ 偶像 hard for them to see her coaching another country,but they love her so dearly that her , success is their success.” ” The loyalty of the Chinese fans was tested on Friday,when China lost a match to the , US. “It's a pity that China lost the match, I'm still glad that Lang Ping's team won, but since , , she is the pride of China's volleyball,” said Liu Chengli,a spectator.“We also cheered for , , “ Lang's victory.” Lang said she just tried to stay professional when the two teams meet.“It doesn't “ matter if we play China or any other team.It's the same.” Lang said. ” Davis said she and her teammates could not have imagined the passion for volleyball among Chinese because the sport was lack of popularity in the US.The reception from Chinese fans has touched the US players,said US volleyball player Lindsey Berg. , “It's such an honor to be here and play for our coach here in China,” she said.“The , “ amount of support that the Chinese give to her and us has been tremendous.The whole event has been unbelievable.” ”

  26.What's the passage mainly about? ? A.Staying professional. B.Cheering for the Iron Hammer. C.A match between China and the US. D.Lang Ping's career as a coach. 解析:主旨大意题。从全文可知,本文讲述了我国著名排球运动员, 解析:主旨大意题。从全文可知,本文讲述了我国著名排球运动员,时任美国女排主 教练郎平带队到中国参加奥运会受到了人们的热烈欢迎,所以选 B。 教练郎平带队到中国参加奥运会受到了人们的热烈欢迎, 。 答案: 答案:B
  27.Lang Ping avoided meeting the reporters and fans probably because she A.was afraid to be questioned about her strategy B.didn't want to be paid much attention to C.disliked to be with her fans D.didn't want to disturb public order 解析:推理判断题。从文章第四段的内容可以推断出郎平希望不要太被关注。 解析:推理判断题。从文章第四段的内容可以推断出郎平希望不要太被关注。 答案: 答案:B
  28.What does the underlined word “unfurled” exactly mean? ? A.Destroyed completely. B.Tore into pieces. .
C.Spread out to the wind. D.Rolled up. 解析:词义猜测题。由文章第五段和第六段可以知道,这里的中国球迷应该是“ 解析:词义猜测题。由文章第五段和第六段可以知道,这里的中国球迷应该是“打 开、展开”了一面美国国旗,所以选 C。 展开”了一面美国国旗, 。 答案: 答案:C
  29.What does Lang Ping mean by saying “It doesn't matter if we play China or any other team.”? ” A.American Volleyball Team will beat any team. B.Chinese Volleyball Team is the same as other teams. C.She just tried to stay professional. D.The results of each match will be same. 解析:推理判断题。从文章内容可以知道,郎平认为不论是中国队还是其他队, 解析:推理判断题。从文章内容可以知道,郎平认为不论是中国队还是其他队,对她 来说,这仅仅是一场比赛而已。 来说,这仅仅是一场比赛而已。由此推断选 C。 。 答案: 答案:C
  30.What impressed the US team players most? ? A.The tolerance of Chinese people. B.The popularity of volleyball in China. C.Lang Ping's coaching skills. D.The loyalty for volleyball of the Chinese. 解析:细节理解题。从文章倒数第二段的内容可以知道,排球在中国非常受欢迎, 解析:细节理解题。从文章倒数第二段的内容可以知道,排球在中国非常受欢迎,所
以选 B。 。 答案: 答案:B B I was no more than 18 years old during World War Ⅱ.Two days before the war in Britain began,a rule was issued that everyone had to cover up their windows at night with , black material.This was to make it difficult for German bombers to find their target in the dark. The street lamps were turned off and often people bumped into one another.Traffic accidents were common because car headlights had to be blacked out,and deaths from , drowning increased as people fell off bridges or walked into ponds. During 1939 and the start of 1940 hardly any bombs were dropped on Britain.But Hitler planned to invade Britain.In September 1940 the Germans started to bomb Britain's cities instead of Royal Air Force's air bases,hoping that Britons would panic and surrender. , As soon as the aircraft were spotted in the night sky,air attack sirens(警报器 , 警报器)sounded 警报器 to warn everyone that an air attack was coming.Some families would run down to a public brick
  •  
 

相关内容

新课标英语北师大版教师用书配套资料必修④ 模块综合检测

   (本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟 本试卷满分 分钟) 第一部分:语言知识及应用 共两节 共两节, 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空 共 小题; 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意, 项中, 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 ~ 、 、 选项。 选项。 At first I couldn't believe it! There ...

新课标英语北师大版教师用书配套资料

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 (本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟 本试卷满分 分钟) 第一部分:语言知识及应用 共两节 共两节, 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空 共 小题; 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意, 项中, 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中, ~ 、 、 选出最佳选项。 选出最佳选项。 The ...

新课标英语北师大版教师用书配套资料

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 选修⑥ 选修⑥ Unit17 Laughter [高考对接题] 高考对接题] Ⅰ.完形填空 完形填空 People do not analyze every problem they meet.Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a 1 problem.They often accept the opinion or ideas ...

新课标英语北师大版教师用书配套资料

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 (本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟 本试卷满分 分钟) 第一部分:语言知识及应用 共两节 共两节, 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空 共 小题; 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意, 项中, 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 ~ 、 、 选项。 选项。 All thr ...

新课标英语北师大版教师用书配套资料

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 语法专题复习方略 Ⅰ.用适当的冠词填空 用适当的冠词填空 1.Let's go to for while. 第一讲 名词和冠词 cinema-that'll take your mind off the problem - 解析: 均为习惯搭配,分别指“去看电影” 解析:go to the cinema 与 for a while 均为习惯搭配,分别指“去看电影”, “一会儿”。 一会儿” 答案: ; 答案:the;a 2.The ...

新课标英语北师大版教师用书配套资

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 必修② 必修② Unit6 [高考对接题] 高考对接题] Design Ⅰ.语法填空 语法填空 The story goes that two friends were walking through the desert.During some point of the journey they had an argument,and , 耳光). 耳光 The one who got slapped felt hurt, wi ...

新课标英语北师大版教师用书配套资

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 必修① 必修① Unit3 Celebration [高考对接题] 高考对接题] 高考对接题 Ⅰ.语法填空 语法填空 Angelo Favaro,a 28-year-old Italian-German,has a smile on his face. , , He always smiles because he treats __1__day as a gift.“I always look at things “ posit ...

新课标英语北师大版教师用书配套资

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 (本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟 本试卷满分 分钟) 第一部分:语言知识及应用 共两节 共两节, 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空 共 小题; 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意, 项中, 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 ~ 、 、 选项。 选项。 Mt.Qomo ...

新课标英语北师大版教师用书配套资

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 (本试卷满分 115 分,考试时间 100 分钟 本试卷满分 分钟) 第一部分:语言知识及应用 共两节 共两节, 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 35 分) 第一节:完形填空 共 小题; 第一节:完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意, 项中, 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~10 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选 ~ 、 、 出最佳选项。 出最佳选项。 With ...

高中北师大版英语教师用书必修二第四单元

   Language Notes Unit 4 Warm-up (p. 7) 1. climate the regular weather conditions of a particular place 气候 a tropical climate 热带性气候 a mild / temperate / warm / wet climate 温 和 / 温带 / 暖和 / 潮湿的气候 political climate 政治气候 the current climate of opinion 现 时 ...

热门内容

外贸英语

   BEC: BEC:商务合同英译应注意的问题 英译商务合同貌似简单,实则不然。商务合同是一种特殊的应用文体,重在记实,用词行 文的一大特点就是准确与严谨。 本文拟运用翻译教学中所积累的英译商务合同的实例,从三个方面论述如何从大处着眼、 小处着手、力求准确严谨英译商务合同。 一、酌情使用公文语惯用副词 商务合同属于法律性公文,所以英译时,有些词语要用公文语词语、特别是酌情使用英语 惯用的一套公文语副词,就会起到使译文结构严谨、逻辑严密、言简意赅的作用。但是从一些 合同的英文译本中发现,这种公文语 ...

英语满分作文必备

   英语模范短文背诵 BOOKS 书籍 As is well known (to us), books teach us to learn life, truth, science and many other useful things. They increase our knowledge, broaden our minds and strengthen our character. In other words, they are our good teachers and wise ...

_2010年成人高考专升本英语考试预测模拟真题和答案 (考试时间150分钟 ... 的

   2010 年成人高考专升本英语考试预测模拟真题和答案 (考试时间 150 分钟) Ⅰ. Phonetics(10 Points) Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is dif ...

英语专业研究生开题演讲的修辞学透视

   研究生开题报告演讲的 古典修辞学透视暨 新亚里士多德修辞批评 柴改英 教学目的 理论学习: 理论学习: 古典修辞学理论 研究学习: 研究学习: 新亚里士多德修辞批评方法 研究英语专业研究生开题报告的修辞特色 提高英语专业研究生开题演讲的技能 研究生开题报告 新亚里士多德修辞批评 1. 建构修辞情景 2. 修辞情景影响的修辞五步曲 " " " " " 觅材取材 布局安排 风格 记忆 发表演说 1. 建构修辞情景(1) 建构修辞情景( ) 交际情景(修辞情景) 交际情景(修辞情景) Subje ...

小学新标准英语三年级起点第一册第十模块第一单元

   小学新标准英语三年级起点第一册第十模块第一单元 教学设计详案 单 姓 位:龙泉镇中心学校 名:张允淑 小学新标准英语三年级起点第一册第十模块第一单元 教学设计详案 一、教材分析: 教材分析: 本单元是新标准英语三起第十模块第一单元的内容,是围绕身体部位这一 主题,引出相关的名词及句型,学习使用 this is …来正确描述身体各部位的名 称。 教学重难点 重难点: 二、教学重难点 1、教学重点: 单词: head arm hand leg foot 句型:This is his… 2、教学难 ...