新目标八年级英语上期末试题 Ⅰ.选择填空(每小题 1 分,共 15 分)
  1.She is good at cooking. . A So I do B. So can I C. So do I D. So am I
  2.Would you like with me? A. have supper B. have breakfastC. to have a meal
  3.Give him to eat, please. A. something delicious B. delicious somethingC. anything deliciousD. delicious anything
  4.My friend was sick in hospital last month. A. a B. the C. an D. /
  5.Does your father often go to work? A. by a train B. on a train C. take a train D. catch a train
  6.It is wrong of you to laugh people. A. at others B. in other C. at other D. in another
  7.Well, this medicine three a day. A. take; time B. eat; times C. take; times D. eat; times
  8.You’d better not eat food every day. A. much too B. too much C. too many D. many too
  9.I got up too late the early bus. A. to catch up with B. to catch up C . catching up with D. catching up
  10.The boy didn’t work the exam. A. enough hard to pass B. hard enough to past C. hard enough to pass D. hard enough passing
  11.She stopped to the music and didn’t cry. A. listening; any moreB. to listen; any moreC. listened; no longer D. to listen; no more
  12.We lost the beautiful music. A. us on B. our for C. ourselves in D. ours at
  13.Lily quickly Kate. A. passed it on to B. passed on it toC. passed on them toD. passed on to it
  14.Do you know? A. when is Father’s Day B. when Father’s Day is C. when do Father’s Day D. when Father’s Day does
  15.?Why are you with him??Because he is me. A. feed up; always disturb B. fed up; always disturbing C. fed up; often disturbing D. feed up; often disturbing Ⅱ.按要求改写句子(每空 2 分,共 20 分)
第 1 页 共 5 页

  1.You mustn’t talk in the reading-room. (改为祈使句) in the reading room.
  2.The boy never finishes the work by himself. (改为反意疑问句) The boy never finishes the work by himself, ?
  3.The summer holidays will begin in two weeks. (对划线部分提问) will the summer holidays begin?
  4.Tom didn’t run so fast as Jim. (改为肯定句) Tom run fast Jim.
  5.I think. You won’ like the film. (合并成一个句子) I think you like the film. Ⅲ.补全对话(共 10 分) 根据情景,从所给的七个选项中选出五个完成下面对话。 A: Have you read today’s newspaper? B: No. 1 A: Yes. 2 B: How did it happen? A: Two students were playing football on their way home. 3 B: What did the driver do with them? A: They were taken to the hospital. 4 B: How are the children? A: They were saved(被救)at last. 5 B: I hope everything goes well. A: I hope so, too. A. They’re calling the police. B. A car hit them and they were badly hurt. C. They’re getting better. D. Anything important? E. The doctors began to operate on(给……做手术) them at once. F. I’m sorry to hear that. G. There was a traffic accident on Zhongshan Road last night. Ⅳ.从方框内所给的单词中选出适当的单词并用其正确形式填空(共 15 分) warm, call, light, but, danger, above, believe, sink, must, land, towards, try Not many people have seen (看见) icebergs. Sailors 船员) ( sometimes see them but they (
  1) to keep away from them. We call the top and bottom (底部)of the world the North and South Poles(极点). Here there is ice over the sea and the (
  2)
第 2 页 共 5 页
. The ice is often thousands of meters thick 厚) The ice often moves slowly ( . down (
  3) the sea . Then big pieces of ice break off and float 漂浮) the ( on sea . We (
  4) these big pieces Office“icebergs”. Most of an iceberg is under the water. Ice is only a little(
  5) than water. The top of an iceberg may not be near (
  6) a ship, (
  7) the ship hits the iceberg below the water. Then the ship (
  8). Sometimes the water becomes (
  9) . The bottom of the iceberg becomes smaller and smaller. Then it turns right over. Sometimes it hits a ship. Icebergs are often very beautiful but they are also (
  10). Ⅴ.完形填空(20 分) Mike didn’t live too far away from school. He liked to 1 to school every day. When it rained, like many 2 boys, Mike liked playing in the water. One afternoon, when the boy came 3 , he was all wet. His mother became very 4 and said, “Don’t play in the water after school. ”The next day he was very 5 again, and his mother became 6 angrier. “I’ll tell your father 7 you go to play in the water again, ” said. The third day the boy was dry when he came 8 she from school. “You are a 9 boy today, ”his mother said. “You didn’t play in the water. ” “No, ”Mike answered. “Because there were 10 older boys in the water, I couldn’t play in it. ”
  1.A. have B. walk C. fly D. come
  2.A. other B. others C. much D. more
  3.A. house B. family C. home D. room
  4.A. angry B. happy C. good D. sad
  5.A. dry B. late C. early D. wet
  6.A. very B. more C. much D. many
  7.A. if B. before C. for D. so
  8.A. to B. back C. away D. out
  9.A. good B. well C. bad D. worse
  10.A. many so B. so many C. much too D. too much Ⅶ.阅读理解(每题 2 分,共 10 分) It was late on a snowing night. Doctor Van was driving fast to the hospital to do an operation on a badly hurt person. Minutes later he came to a red traffic light and had to stop to wait. A man suddenly opened the door of the car and got in. “Drive on, ” shouted the man, “Just do what I’ve told you to. ” The man was strong and tall while Doctor Van was not.
第 3 页 共 5 页
“But I’m a doctor, ” Van tried to tell him what he was going to do. “I’m on my way to the hospital to save. ” “Stop talking and drive faster, as fast as you can! ” the man stopped Van and Van had to do so. Only a few minutes had passed when the man made Van stop his car again and drove him off, and he himself drove away very quickly. Van stood in the snow for a moment and then walked around to look for a taxi. Another half an hour had passed when Van got out of the taxi and ran into the hospital. But it was too late and nothing could be done. The man who had taken Van’s car was standing by the person all the time. He was so sad! Only then did Van know that the man was the father of that badly hurt person! 根据短文内容选择最佳答案。
  1.Who needed an operation at once? A. Doctor Van. B. The man.C. Doctor Van’s son. D. The man’s son.
  2.Why did the man take Van’s car? A. Because he was a doctor and had to get to the hospital as soon as possible. B. Because he wanted to use the car to see a friend who was badly in hospital and needed his help. C. Because he wanted to get to the hospital earlier than the doctor. D. Because he was worried about his son and could not wait to see him.
  3.How long did it take Van to get to the hospital that night? A. More than one hour. B. Less than an hour. C. Only a few minutes. D. We can’t tell just from this passage.
  4.Which of the following is not true? A. The man lost his son. B. Doctor Van was stronger than the man. C. Doctors need cars. D. The weather was not fine that night.
  5.Which of the following can be the best title (标题) for this passage? A. A Doctor Driving at Night. B. A Good Doctor Met a Bad Man. C. Too Worried to Be Helpful. D. How to save a Bad Hunt person.
第 4 页 共 5 页
参考答案
Ⅰ.
  1.D
  2.D
  3.A
  4.D
  5.B
  6.C
  7.C
  8.B
  9.A
  10.C
  11.B
  12.C
  13.A
  14.B
  15.B Ⅱ.
  1.Don’t talk
  2.does he
  3.How soon
  4.run as , as
  5.don’t, will Ⅲ.
  1.D
  2.G
  3.B
  4.E
  5.C Ⅳ. try
  2.
  1. land
  3. towards
  4. call
  5. lighter
  6. above
  7. but
  8.sinks
  9.warm
  10.dangerous Ⅴ.
  1.B
  2.A
  3.C
  4.A
  5.D
  6.C
  7.A
  8.B
  9.A
  10.B Ⅵ.
  1.D
  2.D
  3.A
  4.B
  5.C
第 5 页 共 5 页
 

相关内容

初二八年级英语教案-新目标八年级英语下册unit1-5复习

   Review of units 1-5 Unit 1 Useful Expressions 1. make predictions 2. free time 3. fly…to… 5. I disagree. 7. keep pets 8. be able to 10. come true 11. see sb. 做预测 空闲时间 乘坐…飞往… 在太空站上 与 sb.相爱 我不同意. Eg. I don’t want to talk about it on the phone. Can yo ...

新目标八年级英语上册单词

   八年级上册 Unit 1 how often多久一次 exercisev.&n.锻炼;运动 skateboardv.踩滑板;参加滑板运动 hardlyadv.几乎不;几乎没有 everadv.曾;曾经 onceadv.一次 twiceadv.两次 timen.次;次数 surfv.在……冲浪;在激浪上驾(船) Internetn.网络;互联网 programn.(戏剧、广播、电视等)节目;表演 high school(美)高中;(英)完全中学 resultn.结果;成果 activea ...

【强烈推荐】一年级英语期末试题

   【强烈推荐】一年级英语期末试题 强烈推荐】 一年级英语期末试题 2008?2009 学年度第二学期 ? 学年度第二学期 (考试时间 20 分钟) 班别: 姓名: 成绩: 口语部分( 口语部分(50 分) 听力部分( 听力部分(50 分) 听一听,选一选。根据录音内容,选出你所听到的图片, 一、 听一听,选一选。根据录音内容,选出你所听到的图片,并用圆 圈将图片下面的字母圈住。 (10 分) 圈将图片下面的字母圈住。 ( 1. A B 2. A B ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中 ...

小学五年级英语上册期末试卷

   小学五年级英语上册期末试卷 小学五年级英语上册期末试卷 上册 一、判断下列每组单词划线部分读音是否相同,相同的打“√” , 不同的打“×”(6%) 。 ( ( )1.classroom dance ( )3.tent evening ( )5.jump music ( )2.stove photo ( )4.pig dining-room )6.know now 二、英汉短语互译。 (10%) 1.唱一首歌 3.帮助我做数学 5.学英语 7.和他们玩 9.和我一起跳跳绳 10.a map o ...

五年级英语单词竞赛试题

   ………密…………封…………线…………内…………不…………要…………作…………答…………………… 2010-2011 学年度第二学期 五年级英语单词竞赛试题 五年级英语单词竞赛试题 单词竞赛试 (试卷满分:100 分 考试时间:40 分钟) 考号: 题 号 得 分 一 二 三 四 五 总 分 一、将下列英文翻译成中文(20×2=40) 1.do morning exercises 2.eat breakfast 3.have English class 4.play sports 5.eat ...

八年级英语(上)期末质量分析

   八年级英语( 八年级英语(上)期末质量分析 期末质量分析 一、试题的整体情况 (一)体现出的命题思路 1、全面、准确地考查初二学生在英语学习方面达到《全日制义务教育英语 课程标准》(简称《课程标准》)所规定的初二英语水平的程度。试题做到了考 查内容基于教材,但不受教材内容的制约,从而鼓励教师“用教材去教,而不是 教教材”的教学指导思想。 2、全面贯彻落实了《课程标准》所确立的课程评价理念,试题加强了对三 维教育目标的考查,即在侧重考核学生的英语基础知识、基本技能、语用能力的 同时,对情感态度 ...

八年级英语上学期末试题2

   座 号 2010学年上期期末 期末教学质量调研测试 2010-2011 学年上期期末教学质量调研测试 八年级英语 题 题 分 型 号 数 I 听力部分 II III I II 笔试部分 III IV V VI 总分 评卷人 听力部分( 听力部分(20 分) I. 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳答案,并将其标号填入题前括号内。每段对话读两遍。 小题, (5 每小题 1 分,共 5 分) ( )1. What’s Simon going ...

小学五年级(上)英语期末试题

   小学五年级英语(上 期末测试题 小学五年级英语 上)期末测试题 听力部分( 听力部分(40 分) 一、录音中有 10 个句子,听录音两遍,给图画标上序号(1. 2. 3 …) (10 分) 、 个句子, 录音两遍 给图画标上序号( 两遍, 。 ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 二.) 听录音 根据你所听到的问句顺序将下列答句排序 分) 听录音,根据你所听到的问句顺序将下列答句排序 根据你所听到的问句顺序将下列答句排序.(5 ( ) It’s eating ...

新目标八年级下英语教材分析

   新目标八年级下 新目标八年级下英语教材分析 八年级 金锦顺 一.本套教材编写的指导思想、理念、特点 Go for it! 教材强调课程从学生的学习兴趣,生活经验和认识水 平出发,倡导体验,实践,参与,合作与交流的学习方式,发展学生 的综合语言运用能力, 使语言学习的过程成为学生形成积极的情感态 度,主动思维和大胆实践,提高跨文化意识,本教材与旧教材的不同 在于,以往课堂所传授的语言知识主要来源于教师和课本,教师把备 好的语言知识单方面传授给学生, 然后组织学生对所学知识进行控制 性练习,一切 ...

小学三年级英语上册教案全册

   小学三年级英语上册教案全册 Unit 1 Hello ! 教学目标: 教学目标: 1. 用习惯用语与人打招呼: Hello ! Hi ! Good morning ! Good afternoon ! 2. 向别人介绍自己: I’m Miss Han . I’m peter . 3. 离开时的礼貌用语: Goodbye . Bye-bye . 教学准备: 教学准备: 1. 本课出现的人物名字卡片。 2. 教学磁带和录音机。 教学过程: 教学过程: 第一课时 Hello! Hi! 一、 1.老 ...

热门内容

父亲节英语演讲

   父亲节英语演讲_无言的父爱 无言的父爱 Many years ago, a baby boy came into this world. But unfortunately, he didn't come with a cry, which was a big problem from the medical point of view. The doctor, tough and quick, turned the baby upside down and slapped his bott ...

职称英语保过班讲义-------第3讲 职称英语解题方法与技巧(下)

   "南无般若龙树" 复习前请先诚恳地念三遍:"南无般若龙树",然后粉用功地复习据说可以借来龙树的智慧,也就是说学习效果会得到大大 提高。 请大家务必认真复习有好资料再加上一定的努力,必定一次通过考试!! ! 练习: 练习: 1. A. B. C. D. 2. A. B. C. D. 3. A. B. C. D. 4. A. B. C. D. 5. A. B. C. D. Which of the following statements is NOT t ...

小笨霖英语笔记本六十七 老美口头禅下

   我常听许多留学生在谈论, 为什么感觉上老美他们会话时所用的字都很简单, 可是我就是用不出来呢? 其实你不必觉得奇怪, 我刚来美国的时候也颇有同感, GRE 单字背了一堆, 日常生活中用到的却没几个. 本次所收录老美的口头禅就有这样的特色, 几乎每个单字大家都认得, 但是能把这些句子使用的跟老美一样流利的, 我想恐怕没几个, 这就是生活美语的奥妙之处. 1. You bet. 你说的没错. 为什么当老美说, "You bet." 的时候, 就代表你说的一点也没错的 ...

08高考英语单项选择题题库03

   08 高考英语单项选择题题库 12 高考英语单项选择题题库 12 21.? Is Mr. Smith rich? ? Yes, very rich. When he worked in town, he earned a lot. Now he has a big farm in country. A. at; the B. /; / C. /; the D. the; / 22.Ann was reading a detective novel, completely to the out ...

小学英语人称代词和物主代词讲解

   第一人称 主格 宾格 me , us you him , her It them 人称代词 I , we 第二人称 第三人称 you he, she , it ,they 物主代词 表示所有关系的代词叫做物主代词。 物主代词分为形容词性物主代词和名词性物主代 词两种。 物主代词有人称和数的变化。 第三人称单数的物主代词还有性的变化。 形容词性物主代词 物主代词 1. 形容词性物主代词起形容词的作用,用在名词前。 例:1. This is my book. 这是我的书 名词性物主代词 形容词性 ...