方方正正教育网 www.ffzz.com.cn
Unit 10 I’m going to be a basketball player.
【单元话题】 单元话题】
  1. 识别和了解一些新兴行业的英文表达方式 识别和了解一些新兴行业的英文表达方式.
  2. 谈论未来自己理想的职业及为之做出的一些打算和安排 谈论未来自己理想的职业及为之做出的一些打算和安排.
  3. 写一个文段介绍同伴理想的职业或是父母对将来的计划及为之做出的打 算和安排. 算和安排
  4. 制定未来一段时间的决心要做的事情 制定未来一段时间的决心要做的事情. 【重要句型概览】 重要句型概览】 What is your father going to do in … years? How is he going to do that? Where is he going to move/ work? He/She is going to be a/ an…… He/She is going to …… He/She is going to move/ work…… Sounds interesting. 【语法解析】 语法解析】
  1. 现在进行时表示将来 当一个句子的意思涉及一个计划好的事件或者明确的意图时, 当一个句子的意思涉及一个计划好的事件或者明确的意图时 用现在进行 时可以表示将来时间. 时可以表示将来时间 现在进行时的将来意义或者通过时间副词或者通过上下 文来暗示出来. 文来暗示出来 现在进行时表将来时常有“意图”,“安排”(但不是固定不变的)或“打算”的 含义。 这种现在进行时比较生动, 给人一种期待感, 它常表示最近或较近的将来。 所用动词多是转移动词,如:
  1) Sam has already made his plans. He is leaving at noon tomorrow.
  2) A: What are you going to do this afternoon? B: After lunch I am meeting a friend of mine. We are going shopping. Would you like to come along?
  2. 一般将来时和 be going to 表示将来
  1) 当说话人在做一个预测时 (他或她认为将来会发生或出现某种情况 当说话人在做一个预测时, 他或她认为将来会发生或出现某种情况 他或她认为将来会发生或出现某种情况), will 和 be going to 都是可以用的 都是可以用的.
  2) 表达一种事先计划或打算时 说话人打算在将来做某事因为在过去他或 表达一种事先计划或打算时( 她已制定了一个计划或决定去做这件事),只能用 她已制定了一个计划或决定去做这件事 只能用 be going to.
  3) 表达意愿时 只能用 will. 表达意愿时, 能力检测 I. 用方框中所给词的适当形式填空 用方框中所给词的适当形式填空. move grow up practice grade write enjoy
方方正正教育网 www.ffzz.com.cn

  1. What are you going to be when you ? I’m going to be a singer. I like singing.
  2. Being a journalist is a job I know I will .
  3. I have to for English magazines when I’m older.
  4. I’m going to my English in class this year.
  5. Mrs. White is going to from Beijing to Shanghai next month.
  6. I’m going to be a teacher. I want to get good . II. 根据中文意思完成下列各句 根据中文意思完成下列各句.
  1. 寒假期间我打算找一份临时工。 I am going to on winter vacation.
  2. 我的英语学得不好, 我想参加一个英语学习班。 I don’t learn English well. I’m going to .
  3. 几个女孩子说, 她们准备经常锻炼身体保持健康。 Some girls said they were going to very often .
  4. 你打算在哪儿工作? Where you ?
  5. 听起来巴黎就是我能喜欢的城市. Paris a city that I could .
III. 阅读理解 American people like to say “Thank you” when others help them or say something kind to them. People of many countries do so, too. It is a very good habit(习惯). You should say “Thank you” when someone passes you the salt on the table, when someone walking ahead of you keeps the door open for you, when someone says you have done your work well, or you have bought a nice thing, or your city is very beautiful. “Think you” is used not only between friends, but also between parents and children, brothers and sisters. “Excuse me” is another short sentence they use. When you hear someone say so behind you, you know that somebody wants to walk past you without touching you. It’s not polite to break others when they are talking. If you want to speak to one of them, say “Excuse me” first, and then begin talking. You should also do so when you begin to cough or make any noise before others. Let’s learn to say “Thank you” and “Excuse me”.
  1. You should say “Thank you” when . A. you say something kind to others B. you help others C. someone helps you D. you need others to help you
  2. From the passage we know “Thank you” is . A. widely used in the world B. used more often than “Excuse me” C. used only by Americans D. used only between friends
方方正正教育网 www.ffzz.com.cn


  3. You should say “Excuse me” if you want to . A. cough B. make some noise C. go first D. all of the above
  4. When you are going to ask someone to tell you the way, you should say ”. A. Thank you B. That’s very kind of you C. Excuse me D. I’m sorry
  5. This passage mainly tells us the way . A. to be happy B. to be polite C. to help others D. to learn from Americans
IV. 完形填空 Scientists have 1 wanted to know more about the universe. Years ago they knew many things about the moon. They knew how big it was and how far away it was from the earth. But they wanted to know 2 about it. They thought the men to the moon. best way 3 The moon is about 38,400 kilometers away from the earth. A plane cannot fly to the moon because the air 4 only 240 kilometers away from the earth. But 5 can fly even when there is no air. That is a rocket(火箭). How does a rocket fly? There is gas in the rocket. When the gas 6 very hot inside the rocket, it will rush out of the end of the rocket, 7 it can make the rocket 8 up into the sky. Rockets can fly far out into space. Rockets with men in them have been to the moon. Several rockets without men in them 9 to another planet much farther away than the moon. One day rockets 10 be able to go to any place in space.
  1. A. ever B. never C. always D. already
  2. A. much B. more C. many thing D. a lot
  3. A. to send B. to take C. to carry D. to have
  4. A. is B. are C. travels D. reaches
  5. A. it B. that C. something D. someone
  6. A. become B. get C. make D. is made
  7. A. so B. because C. that D. for
  8. A. fly B. flying C. flies D. to fly
  9. A. has flown B. have flown C. will fly D. fly
  10. A. can B. will C. must D. many V. 书面表达 奥运会,你能为奥运会做出什么样的贡献呢? 北京将要承办 2008 奥运会,你能为奥运会做出什么样的贡献呢?想象四年 以后的自己要具备什么能力,以及要达到这样的能力从目前就要开始做的准备。 以后的自己要具备什么能力,以及要达到这样的能力从目前就要开始做的准备。 Beijing is hosting the 2008 Olympic Games. What can you and your classmates do to help make the Olympics a success? Make a list with “going to”. (
  1) Discussion: What kind of volunteers will Olympic Games need? (
  2) Pair work: What do you want to be in 2008? How are you going to do for that?
方方正正教育网 www.ffzz.com.cn
(
  3) Write you opinions and give a report: _ __ _ _ _
参考答案解析 I.
  1. grow up

  2. enjoy

  3. write

  4. practice

  5. move

  6. grades
II.
  1. find a part-time job
  2. take an English club
  3. exercise, to keep fit
  4. are, going to work
  5. sounds like, enjoy III.
  1. C 点拨

  2. A

  3. D

  4. C

  5. B
方方正正教育网 www.ffzz.com.cn

  1. 文章的开头就说,“American people like to say‘Thank you’when others help them”,因此答案为 C.
  2. 文章的第一段中说, “People of many countries do so, too.”因此答案为 A.
  3. 根据文章的第二段,答案为 D.
  4. 根据文章中的句子 If you want to speak to one of them, say “Excuse me” first. 答案应该为 C.
  5. 整个文章讲述了 Thank you 和 Excuse me 的用法, 是在告诉我对人要有 礼貌, 因此,答案应该为 B. IV.
  1. C

  2. B

  3. A

  4. D

  5. C

  6. D

  7. A

  8. A

  9. B

  10. B
点拨: 点拨:
  1. 应选 C。 Scientists have always wanted…, 如果用 ever 只表示曾经, already 只表示已经,但选用了 always 就表示不断地向宇宙进行探索。
  2. 应选 B。前句已经讲到知道月亮的大小远近,本句讲的是 But they wanted to know more about it.
  3. 应选 A。送人到月球,用 send men to the moon; take 是带人去,谁也没去 过, 谁又能带谁呢?carry men to, 装载人去, 没有 send to 意义好; have men to, 是 错误的。
  4. 应选 D。reaches 解释为达到 only 240 kilometers; 用 is 逻辑上是不对的, air 不可能离开地球 240 公里的;用 are 语法上错误;空气并不 travel。
  5. 应选 C。前句讲到 A plane cannot fly, 但不知道是什么,直到下一句才点 明是 rocket, 所以应用 something。
  6. 应选 D。gas 是不可数名词,用 become、get、make 都不合语法;is made 表示气体在火箭内部燃烧得很热。
  7. 应选 A。因此推进火箭,应该用 so, 这是结果;because 表示因为,语义 不对;for 作为解释,也不行;that 的表达结构不对。
  8. 应选 A。make the rocket fly up…, make 后面加动词原形。
  9. 应选 B。Rockets with men in them have been to the moon. Several rockets without men in them 应该是 have flown to another planet, 有人的火箭到月球,无
方方正正教育网 www.ffzz.com.cn
人的当然已经更远。
  10. 应选 B。One day, 当然指的是将来,所以应该用 will be able to。 V. I’m going to be a senior school student in 20
  08. I want to be a volunteer for the Olympic Games. I think I can introduce Beijing to foreign athletes. So I am going to study harder from now on. I’m going to speak English and write in English as much as possible. And I’m going to learn more about the differences between Chinese and Western culture so that I can treat foreigners more politely…
 

相关内容

新目标英语八年级上册Unit 6 I’m more out going than my sister教案

   Go for it! 八年级(上) 八年级( Unit 6 I’m more outgoing than my sister. 教学内容、 教学内容、目标与要求 I 题目 题材内容 I’m more outgoing than my sister. 本单元以描述朋友外表和个性特征, 比较个人与朋友之间的 异同为题材, 增进朋友之间的相互了解。 教 学 目 标 语 言 知 识 目 标 功 能 语 法 词 汇 表述个性特征, 对人物进行比较。 形容词的比较级, both 的用法。 more, t ...

外研版初一英语Module 3 Plans Unit 1 What are you going to do at the weekend?

   Module 3 Plans Unit 1 教案设计 一、教学内容 Module 3 Unit 1 What are you going to do at the weekend?通过讨论周末要做的 事情,学习用 Be going to do sth.结构表达自己打算或计划要做某事,并学会记日 记。 二、教学目标 (一)语言知识目标 1.词汇及短语: plan, revise for a test, have a picnic 2.语法:Be going to+动词原形表达一般将来时。 3. ...

英语:Unit 10 I’m going to be a basketball player同步测控优化训练(人教新目标八年级上)

   www.zk5u.com 中考资源网 Unit 10 I’m going to be a basketball player. n?手? (课前预习类训练) Ⅰ.Match the English explanation in column B with the word in column A.  (把 A 栏中的单词和 B 栏中的英文释义互相搭配。 ) A B 1.programmer a.one who prepares or writes instructional pro ...

英语同步练习题考试题试卷教案Im going to be a basketball player同步练习2

   中考网 www.zhongkao.com Unit7 I’m going to be a basketball player 一. 选择填空 1. A: Could you please sweep the floor? B: . I have to do my homework. A. Yes, sure. B. Why not? C. Sorry, you can’t D. Sorry, I can’t 2. A: Could you please buy drinks and snac ...

八年级英语上册 Unit 10 I am going to be a basketball player. Section B一课件人教版新目标

   Luo Yujuan Qingyang Experimental Middle School actor How is he going to do that? He is going to take acting lessons. He is going to study computer science. computer programmer He is going to practice basketball every day. professional basketball pl ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 10 I’m going to be a basketball player. 二. 具体过程: (一)语言目标:Talk about future intentions (二)目标语言: ?What are you going to be when you grow up? ?I’m going to be a basketball player. ?How are you going to do that? ?I’m going to practice bas ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 1 How often do you exercise? 二. 语言功能:Talk about how often you do things 三. 目标语言: 1. ??What do you usually do on weekends? ??I often go to the movies. 2. ??What does she do on weekends? ??She often watches TV. 3. ??How often do you sho ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 5 Can you come to my party? 二. 语言目标: 1. Make、accept and decline invitations 发生、接受 和 拒绝 邀请 2. Talk about obligations 谈论义务 三. 目标语言: A: --Can you come to my party on Wednesday? B: --Sure, I’d love to. --Sorry, I can’t. I have a piano les ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 7 How do you make a banana milk shake? 二. 语言目标: Describe a process Follow instructions 三. 目标语言: 1. ?How do you make a banana milk shake? ?Peel the bananas… 2. ?How many bananas do we need? ?Three. 3. ?How much yogurt do we need? ?We n ...

2010中考英语复习课本知识整理八年级上 Unit9

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! 2010 中考英语复习课本知识整理八年级上 Unit 9 When was he born 【知识梳理】 知识梳理】 I. 重点短语 1.be born 出生 2.world record 世界纪录 3.hiccupping world record 打嗝世界纪录 4. sb. has world record for…某人有….的世界纪录 5. play…for national team 为国家队打…球 6. start/beg ...

热门内容

大学英语六级翻译讲解与题目免费赠送1

   本文由tt198net1贡献 xls文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 大学英语六级(CET6)翻译题举例及解析(1) 翻译策略   1)分句法  把原文中一个单词或短语译成句子,使原文的一个句子分译成两个或两 大学英语六级(CET6)翻译题举例及解析(2)   翻译策略  正译法  就汉译英而言,就是把句子按照与汉语相同的表达方式译成英语 大学英语六级(CET6)翻译题举例及解析(3)   翻译策略  顺序法  顺序法翻译不改变原文 ...

英语作文 (2)

   本文由biluowukai贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 [英语作文常用句型 英语作文常用句型] 英语作文常用句型 在英语写作中,有一些句型的搭配能力非常强,基本上可以用在各种话题的议论文中,如果 能将这些句型掌握并熟练应用一定会使你的英文写作得心应手.想不想试一试呢? 一,开头句型 我们常说,良好的开端等于成功的一半.做事如此,作文也是如此.所以我们颇有必要在作 文的开头花一番心思. 在写议论文时, 你通常以什么样的方式开头呢?最简 ...

广州(上海)牛津版 八年级下学期英语unit1 Language

   Language 过去进行时 现在进行时: 现在进行时: is/are/am + doing What is the boy doing? He is sleeping. / He is dreaming. 现在进行时: 现在进行时: is/are/am + doing What are they doing? They are seeing a film. What were they doing from 2:00pm to 3:00pm on Dec 8th? They were an ...

2011国家英语六级考试预测作文 英语作文100分不是梦想

   2011年6月英语六级预测作文及范文押题20篇(一) 预测作文1 预测作文 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic Why Do People Like to Buy Lotteries? You should write at least 150 words, and base your composition on the outline (give ...

英语六级CET6考试核心高频词汇

   n.下降 减少, 下降, decline n.下降,减少,衰退 vi.生长 发育,形成; 发展, 生长, develop vi.生长,发育,形成; 发展,扩展 develop vt.发展,开发;制定, 研制,成长;逐步产生, 发挥 vt.发展,开发;制定, 研制,成长;逐步产生, 发展 a.精心计划的 详尽的; 精心计划的, vt.详述 详述, vi.详述 elaborate a.精心计划的,详尽的; 复杂的 vt.详述,详细制订 vi.详述 vt.使兴奋 使激动; 引起, 使兴奋, exc ...