Unit 8
How was your school trip?
【单元话题】 单元话题】
  1. 会谈论过去的事情
  2.培养自己做事要有计划性 .
  3.培养逻辑思维能力 .
  4.培养合作意识 . 【重要句型概览】 重要句型概览】
  1. What did you do on your school trip?
  2. Did you go to the zoo? No, I didn’t. I went to the aquarium.
  3. Were there any sharks? No, there weren’t any sharks, but there were. 【重要词组概览】 重要词组概览】 go to the aquariums take photos hang out with sb. win a prize have a great time take the bus back to school lots of=a lot of at the end of go for a drive help sb. do sth. help sb. with sth. thanks for doing sth. day off
去水族馆 照相, 照相,拍照 和某人闲逛 获奖( 获奖(金) 玩得高兴 乘公共汽车回学校 乘公共汽车回学校 许多, 许多,大量 在……的尽头 的尽头 开车兜风 帮助某人做某事 在某方面帮助某人 感谢某人做了某事 休假
【语法知识聚焦】 语法知识聚焦】 一般过去时: 示过去曾经发生的动作或出现的状态, 一般过去时:表示过去曾经发生的动作或出现的状态,以动词的过去式表 达 ,如 : I was at the library yesterday afternoon. Tom studied hard and did well in the final exam last year. 动词的过去式分为规则动词和不规则动词两种。
  1. 规则动词只要在动词词尾加上 ed 即可。具体方法是一般情况直接加, 如:clean?cleaned;
  2. 词尾是不发音字母 e 的,可只加上 d,如:like?liked;
  3. 词尾为重读闭音节,结尾只有一个辅音字母的,应双写该辅音字母,再 加上 ed,如:stop?stopped;

  4. 词尾为辅音字母加 y 的,应将 y 改为 i 再加上 ed,如:study studie
  5. 不规则动词有其自己的变化形式,只能分别记忆。 其否定句由助动词 did 加上 not 构成; 疑问句应在主语前加上助动词 did, 并 将原谓语动词变为原形,如: We did not go to the cinema yesterday. Did you have a good time during the summer holiday? When did you get to school this morning? 一般过去时的时间状语都是明显表示过去的,如:yesterday、last night、 last week、in 19
  98、three months ago 等。 【语法练习】 语法练习】 用括号中所给动词的正确形式填空
  1. Tommy, you mustn’t that word. That’s not a nice word. A. said B. say C. saying D. says
  2. Let’s the classroom together. A. clean B. cleaning C. cleaned D. to clean
  3. Shall we some books at the book fair? A. to buy B. bought C. buy D. buying
  4. You may Mr Zhang in his office. A. finds B. find C. finding D. found
  5. Mike to school this morning. A. walks B. walk C. walking D. walked
  6. Mrs Black is in the kitchen. She dinner for her family. A. prepares B. prepares C. preparing D. is preparing
  7. The boy is standing at the corner. He (wait) for the bus. He (wait) for the bus for half an hour. A. waiting, waiting B. is waiting, waited C. is waiting, has waited D. waits, has waited
  8. There a talk about biology in our school next Monday. A. will has B. will have C. will be D. would be
  9. My uncle maths in that school two years ago. A. teaches B. teach C. taught D. has taught
  10. We to the Summer Palace if it is fine this Sunday. A. went B. go C. going D. will go
  11. I will tell him the news as soon as he back. A. comes B. come C. came D. will come
  12. Gina to a party last night. A. go B. to go C. going D. went 【Cloze】 】 用括号中所给动词的正确形式填空。 用括号中所给动词的正确形式填空。 My friend, Roy, 1 (die) last year. He 2 (leave) me his CD player and (spend) a lot of money on CDs. He 4 (buy) his collection of CDs. Roy 3
one or two new CDs every week. He never 5 (go) to the cinema or to the theatre. He 6 (stay) at home every evening and 7 (listen) to music. He often 8 (lend) CDs to his friends. Sometimes they 9 (keep) them. He 10 (lose) many CDs in this way. 【阅读理解】 阅读理解】 One afternoon, Kate and her brother, Bob, went out to play. Kate was eight, and Bob was ten. “Let’s go to the bridge and we can see fish in the river.” said Kate. “I don’t know…” Bob said. “Mum told us, ‘Don’t go on the bridge.’ She said it’s dangerous.” Kate said, “ I am not afraid. Are you?” They walked onto the bridge and began looking for fish in the river. The bridge was a train bridge. Trains went over the bridge three times a day. The children were standing in the middle of the bridge when they heard a loud noise. “ A train is coming!” Bob shouted. “Run!” He ran to the end of the bridge. He was safe. Kate ran, too, but she fell. The train was coming fast. Kate ran towards Bob. She fell again right on the train tracks (铁轨). There was no time to leave. She had to lie down between the tracks. A few seconds later, the train went over the girl, but she was not hurt at all. She stood up and said to Bob, “Don’t tell Mum! Don’t tell Mum!” At last their mother found out about the story. She was angry because they went on the bridge. But she was happy that Kate was all right. ( )
  1. Bob and Kate were . A. twins B. brothers C. sisters D. brother and sister ( )
  2. One afternoon they went to the bridge to see . A. their mother B. fish C. the train D. the river ( )
  3. When the train came, the children were . A. in the middle of the bridge B. at the end of the bridge C. on their way to the bridge D. away from the bridge ( )
  4. Where was Kate when the train was going over her? A. She fell again right on the train tracks (铁轨). B. Kate ran towards Bob. C. She had to lie down between the tracks. D. She stood up and cried. ( )
  5. When their mother knew about the story, she was . A. happy B. angry C. sorry D. both angry and happy 【书面表达】 书面表达】 上个星期六学生们去西山进行了一次野餐, 请参考所给词语, 上个星期六学生们去西山进行了一次野餐 请参考所给词语 描述此次活 动. go to West Hill, by bike, a short rest, after, the foot of , sing, dance, climb, see, hear, happy
参考答案: 参考答案: 语法练习】 【语法练习】
  1. B
  2. A
  3. C
  4. B
  5. D
  6. D
  7. C
  8. C
  9. C
  10. D
  11. A
  12. D
  1. 情态动词 mustn’t 应该与动词原形连用, 因此答案为 B.
  2. Let’s=Let us, 动词 let 应该接动词原形, 做宾语补足语, let sb. do sth, 因此 答案为 A.
  3. 情态动词 shall 应该与动词原形连用,因此答案为 C.
  4. 情态动词 may 应该与动词原形连用,因此答案为 B.
  5. 根据时间状语 this morning, 可知本题为一般过去时, 因此答案为 D.
  6. 由 “Mrs Black is in the kitchen.” 可知本题为现在进行时因此答案为 D.
  7. 根据题中的 “The boy is standing at the corner.” 可知第一个空的答案为现 在进行时, 又根据 “for half an hour”, 得第二空答案为现在完成时, 因为现在完 成时经常用来表示动作延续一段时间, 因此本题答案为 C.
  8. 根据时间状语判断, 本题为一般将来时, 在 there be 句型中, 应为: there
will be, 所以答案为 C.
  9. 根据时间状语,本题为一般过去时, 答案为 C.
  10.由 if 引导的条件状语从句, 主句通常用一般将来时, 因此答案为 D.
  11. 由 as soon as 引导的时间状语从句, 主句用一般将来时, 从句通常用一般 现在时代替一般将来时, 因此答案为 A. 【Cloze】 】 本片短文所叙述的故事发生在过去 一年以前),因此,都用一般过去时, 的故事发生在过去( ),因此 本片短文所叙述的故事发生在过去(一年以前),因此,都用一般过去时, 答案为:
  1. died
  2. left
  3. spent
  4. bought
  5. went 答案为:
  6. stayed
  7. listened
  8. lent
  9. kept
  10. lost 阅读理解】 【阅读理解】
  1. D
  2. B
  3. A
  4. C
  5. D
  1. 根据原文“Kate and her brother Bob went out to play”部分, 答案为 D.
  2. 根据原文“and we can see fish in the river”, 因此,答案为 B
  3. 根据原文“The children were standing in the middle of the bridge” 部分以及 接着一句“A train is coming”, 答案为 A.
  4. 根据原文“She had to lie down between the tracks” 部分,答案为 C.
  5. 根据原文“She was angry because they went on the bridge. But she was happy that Kate was all right.” 部分妈妈即生气又高兴,答案应该为 D. 书面表达】 【书面表达】 Out class had a picnic last Saturday. We went to West Hill by bike. We had a short rest after we got to the foot of West Hill. First we had our picnic lunch. After lunch we sang and dance happily. Then we began to climb the hill. We saw many beautiful flowers, heard the birds singing and got a lot of wild fruits. We had a wonderful time. I felt very tired when I got home, but I was very happy.
大多数情况下,动词不定式都有符号 to,但下列情况中 to 却不露脸。
  1. Why not 之后的动词不带 to。 Why not go there by bus? 为什么不乘公共汽车到那儿去呢?
  2. had better (not) 之后不定式(宾语补足语)不带 to。 You’d better (not) eat some fruit. 你最好(不要)吃些水果。
  3. help 之后的不定式(宾语补足语)带不带 to 都可。
He often helps his mother do some housework. 他经常帮妈妈做家务。
  4. 感官动词 see, watch, notice, hear, feel 等之后的不定式(宾语补足语)不带 to。 I noticed the boys get on the bus. 我注意到那些男孩子上了公共汽车。
  5. 使役动词 let, make, have 等之后(宾补)不带 to。 If you wear jeans, the teacher won’t let you get into the classroom. 如果你穿着牛仔裤,老师不会让你进教室。
 

相关内容

新目标英语八年级上第12单元知识讲解及练习含答案

   Unit 12 What's the best radio station? 反意疑问句浅析 反意疑问句原则上遵循“前否定后肯定,前肯定后否定”的十二字口诀;但随 着现代语言的发展,有时也不遵循这样的规则,发生了变化,变得更加口语化, 这就需要我们对具体问题作具体分析。 1. Mr Green went to Shenzhen on business last week, ? (福州市 2004 中考题) A. isn’t he B. doesn’t he C. didn’t he D. h ...

英语八年级上第6单元知识讲解及练习含答案

   Unit 6 【重要词汇概览】 重要词汇概览】 ◆ more ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ than calm wild intellectual athletic both popular schoolwork laugh opposite view interest though I'm more outgoing than my sister. adv. (比......) 更,更多的,更大的 (构成多音节形容词和副词的比较级) conj. 比 adj. (心情) ...

新目标英语八年级上第6单元知识讲解及练习含答案

   Unit 6 【重要词汇概览】 重要词汇概览】 ◆ more I'm more outgoing than my sister. adv. (比......) 更,更多的,更大的 (构成多音节形容词和副词的比较级) conj. 比 adj. (心情) 镇静的,无忧虑的 adj. 卤莽的, 轻率的 adj. 用脑筋的,有智力的,聪明的 adj. 体格健美的, 体格强健的 pron. 二者,两者都 adj. 受欢迎的,流行的,通俗的 n. 学业,功课 v. 笑,发笑 adj. 对立的,相反的 n ...

新目标英语八年级上第4单元知识讲解及练习含答案

   Unit 4 【重要词汇概览】 重要词汇概览】 ◆ subway ◆ train ◆ minute ◆ kilometer ◆ quick ◆ half ◆ past ◆ stop ◆ transportation ◆ north ◆ depend ◆ must ◆ bicycle ◆ ill ◆ worry How do you get to school? n. 地铁, 地下火车 n. 火车 n. 分钟 n. 公里,千米 adj. 快的,迅速的 n. 一半,二分之一 prep. 在时间上 ...

八年级英语下册Unit2 单元知识讲解

   RR365.COM 为您提供初中英语教学资源 Unit 2 What should I do? 【单元目标】 单元目标】 1.单词与短语 . stereo, loud, argue, original, serious, style, wrong, argument, either, teen, talk, family, tutor, haircut, caller, except, upset want sb. to do sth. play one’s stereo stay at h ...

八年级英语上册第8单元知识讲解及练习

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! Unit 8 How was your school trip? 【单元话题】 单元话题】 1. 会谈论过去的事情 2.培养自己做事要有计划性 . 3.培养逻辑思维能力 . 4.培养合作意识 . 【重要句型概览】 重要句型概览】 1. What did you do on your school trip? 2. Did you go to the zoo? No, I didn’t. I ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 10 I’m going to be a basketball player. 二. 具体过程: (一)语言目标:Talk about future intentions (二)目标语言: ?What are you going to be when you grow up? ?I’m going to be a basketball player. ?How are you going to do that? ?I’m going to practice bas ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   教学内容: 一. 教学内容: Unit 11 Could you please clean your room? 讲 语言目标: 二. 语言目标: Make polite requests; Ask for permission 目标语言: 三. 目标语言: -- Could you please sweep the floor? -- Yes, sure. 难点诠释: 四. 重、难点诠释: 1. Could you please + ? 请你……好吗? 表达一种礼貌的、委婉的请求。其中 c ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 8 How was your school trip? (一)语言目标:Talk about events in the past (二)目标语言:?Did you go to the zoo? ?No, I went to the aquarium. ?Were there any sharks? ?No, there weren’t any sharks, but there were some really clever seals. (三)重难点诠释 1. ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一、教学内容: 教学内容: Unit 6 I’m more outgoing than my sister 语言目标: 二. 语言目标:Talk about personal traits Compare people 目标语言: 三. 目标语言:?Is that Sam? ?No, that’s Tom. He has shorter hair than Tom. And he’s calmer than Tom. 难点讲解: 四. 重、难点讲解: 1. Here are photos o ...

热门内容

2010职称英语顺利过关的必备法宝

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大 学视频 院校库 欢迎来到孙老师课堂 一般网络课件上的英语“神表”比较简单,真正意义的英语“神表”一般人是 很难得到的,她特别详细, “神表”是无价之宝,非金钱等俗物可买!内含我三十年 之心血,收费课堂内免费赠送的也只是简单的神表,而且是三张--1 阅读 补全短 阅读-2 概括大意。必须经我讲解 ...

MPA英语万能作文模板

   Struggling life!??BQQ !?? 2011 万学海文 超级万能 作文模板 ☆ 一种事物或现象(正面意义倾向) 关于 A 的话题,早已引起了广泛的社会关注。如今在电视、报纸、大学的讲堂和日常生活的 很多角落,都有越来越多关于 A 的议论。 给 A 一个精确恒定的定义并非易事,因为它的概念涉及了科学、人性、思想、经济、社会、 自然等广阔的领域。一般而言,我们可以这样描述 A……. A 能成为公众关注的焦点,主要是由于它对个人、集体乃至整个世界都有着深刻的影响。 首先, 对于每个 ...

2010年中考英语真题(黄冈、山西、吉林、潍坊、衡阳)

   2010 年山西省中考英语试题 2010 年山东省潍坊市初中学业水平考试 英语试卷 1.本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。第Ⅰ卷 75 分,第Ⅱ卷 45 分,共 120 分,考试时间为 120 分 钟: 2.请在答卷前先把自己的姓名、准考证号、考试科目和试卷类型涂写在答题卡上。考试结束时, 试题和答题卡一并交回; 3.请将第Ⅰ卷选择题答案标号用 2B 铅笔涂在答题卡上,一定要看清题号并且涂得清楚。 第Ⅰ卷(共 75 分) 一、听力测试(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) (一)听句 ...

英语学习方法大全

   英语学习方法大全 我虽然是专职研究人员,但我首先是英语教师。我喜欢教书,因为这样我可以有许多学生。现在我想根据 我的经验,把一些我认为英语学习中的常见误区跟大家交流。 第一误区就是把五种技能学习变成单一的看懂。大家知道我们习惯上把英语学习分解成五项技能,听说读 写译。这样分解是否科学,在此暂且不论,有不少学习者往往把是否看懂当成学习的标准。比如说,拿到 一本口语教材,翻开几页一看,都看懂了,就认为人简单了,对自己不合适。这里的错误是把看懂代替了 会说。看懂不等于会说。练习口语,内容不能难,目 ...

初二英语作文复习资料

   作文复习资料 1.有很多同学早晨上学不吃早餐,这是一个不好的习惯,对身体有很大的危害。请根据 提示写一篇短文,指出不吃早餐的危害。70 个词左右。 提示:1.不吃早餐对身体有害;2.不吃早餐会影响上午听课。 2 .How to keep healthy 3.假如你的爸爸是个医生,曾参加了 2003 年的非典防治工作,虽然非典已经过去了, 但是他对一家人的健康仍然很重视。请你写一篇 60 词左右的短文,讲一下只要预防得当, 疾病并不可怕。 参考词汇:personal health 个人健康 ...