Unit 1

  1. 无论你是多么富有经验的演说家,无论你做了多么充分的准备,你都很难在这样嘈杂的招待会上发表 演讲。(no matter how) Suggested answer: No matter how experienced a speaker you are, and how well you have prepared your speech, you will have difficulty making a speech at such a noisy reception.
  2. 就像吉米妹妹的朋友都关心吉米一样,吉米也关心他们。(just as) Suggested answer: Just as all his sister's friends cared about him, Jimmy cared about them.
  3. 汽车生产商在新车的几处都印有汽车识别号码,以便帮助找回被盗的车辆。(track down) Suggested answer: Car manufacturers stamp a vehicle identification number at several places on new cars to help track down stolen vehicles.
  4. 老师回来时你敢告我状的话,我就不再和你说话了。(tell on) Suggested answer: If you dare tell on me when the teacher gets back I won't say a word to you any more.
  5. 有些老年人愿意独自过日子,但大多数老人选择和儿女一起生活。(on one's own) Suggested answer: Some elderly people prefer to live on their own while the great majority choose to live with their children.
  6. 现在需要面对的事情是:如何筹集创建公司所需的资金。(reckon with) Suggested answer: Here is something that needs to be reckoned with: How to get the necessary finances to establish the company.
Unit 2

  1. 被告是位年仅 30 岁的女子,她坚持称自己无罪。(Use an appositive) Suggested answer: The defendant, a woman of only 30, kept insisting on her own innocence.
  2. 总体看来,枣、豆类以及一些多叶的绿色蔬菜是最好的铁质来源。(Use an absolute structure) Suggested answer: All things considered, dates, beans and some leafy green vegetables are the best sources of iron.
  3. 正餐时不供应饮料,饮料会影响消化。(interfere with) Suggested answer: No beverages are served with meals because they interfere with digestion.
  4. 考虑到那个地区受欢迎的程度,提前订旅馆是明智的。(advisable) Suggested answer: Taking the popularity of the region into consideration, it is advisable to book hotels in advance.

  5.
服药后若有呕吐感,请立即停止服用并尽快咨询医生。(throw up) Suggested answer: If you have a feeling of wanting to throw up after taking this drug, stop taking it immediately and consult your doctor as soon as possible.

  6.
总结这次讨论时,他说双方都要好好考虑怎样以最有效的方法来解决这一问题。(sum up) Suggested answer: Summing up the discussion, he said both parties should consider the most effective way to solve the problem.
Unit 3

  1.
在思维方面, 与他的行为一样, 他是非常传统的。 (Use"as" with the meaning of "in the way that, in the manner that, like".) Suggested answer: In his thinking, as in his behavior, he is very traditional.

  2.
教师一旦同意接受新的教学计划,他们就得面对新计划所带给他们的压力。(Use "once" as a conjunction with the meaning "from the moment that".) Suggested answer: Once the teachers agree to accept the new teaching program, they have to face the strain it puts on them.

  3.
从长远看, 大学毕业后继续深造而不是直接参加工作是值得的。(in the long run, worthwhile) Suggested answer: In the long run, it is worthwhile to pursue one's study after graduating from university instead of going to work directly.

  4.
由于学校的办学宗旨是品德第一,所以道德观和学习成绩受到同样的重视。(operate on) Suggested answer: As the school operates on the Character First principle, moral values and academic achievements are stressed equally.

  5.
据说,原定于这个月召开的会议将推迟到下个月召开。(be scheduled to, put off) Suggested answer: It is said that the meeting, which is scheduled to be held this month, will be put off till next month.

  6.
这所学校把为学生做好人生准备当作其职责。办法是倡导一整套能使所有学生受益的道德标准。 (see... as) Suggested answer: The school sees its job as preparing its students for life by cultivating a comprehensive set of principles that can benefit all of them.
Unit 4

  1.
从各方面考虑,这座城市都是世界上最令人激动的城市。(Use an absolute structure) Suggested answer: Everything considered, this city is the world's most exciting city.

  2.
尽管没有得到父母的赞同, 他还是继续他的计划出国学习。 (Use the structure of "conjunction +
prepositional phrase"; go ahead) Suggested answer: Though with no approval from his parents, he went ahead with his plan to study abroad.
  3. 这座桥是以一位英雄的名字命名的,这位英雄为人民的事业献出了生命。 (name after) Suggested answer: The bridge was named after the hero who gave his life for the cause of people.
  4. 据说,画家是以他母亲为模特的。他母亲的面容沧桑却不失坚定。(It is said...) Suggested answer: It is said that the painter used his mother as the model in the painting whose face represented suffering yet strength.
  5. 这位作家于 1950 年因出版一本小说而一举成名,小说的灵感来自于他和一位姑娘在农场的经历。 (rise to fame) Suggested answer: The writer instantly rose to fame in 1950 with the publication of a novel inspired by his experience with a girl on a farm.
  6. 有个故事说,US 是“山姆大叔”的缩写,“山姆大叔”原名叫山姆?威尔逊,他曾和一名男子一起工作, 这名男子和美国政府签订了一份合同,给军队提供肉食。(short for) Suggested answer: One story says that "US" was short for "Uncle Sam" whose real name was Sam Wilson, who had once worked with a man who had signed a contract with the government to provide meat to the US Army.
Unit 5

  1.
直到看见弥留之际躺在床上的母亲,他才意识到自己是多么地爱她。(Use "not until" at the beginning) Suggested answer: Not until he saw his mother lying in bed, dying, did he realize how much he loved her.

  2.
考虑到他最近的身体状况, 我认为他这次考试成绩还不错。 (Use a present participle as adverbial) Suggested answer: Taking into account of his recent physical condition , I think he has done quite well in the exam.

  3.
克拉克夫人躺在床上一动不动,一时间我都纳闷她是否还活着。(wonder if) Suggested answer: Mrs. Clark lies in bed motionless, and I wonder briefly if she is still alive.

  4.
整栋楼一片黑暗,只有三楼的某个窗户透出一丝光。(except for) Suggested answer: The building was darkened except for a single light burning in a third-storey window.

  5.
这些士兵接受了严格的训练,并且对完成这项新任务有充分的准备。(be quipped) Suggested answer: These soldiers have received very strict training and are
well equipped to fulfill the new task.
  6. 他伸手拿起电话,拨通了宾馆的号码。(reach for) Suggested answer: He reached for the phone, picked it up, and dialed the hotel's number.
Unit 6

  1.
我们应该尽最大努力预测地震,这样地震造成的财产破坏才会被尽可能地避免。(Use "so that") Suggested answer: We should try our best to forecast earthquakes so that destruction of property caused by them could be prevented as much as possible.

  2.
一个农民注意到有很多鱼在水面上游动,他说这预示着可能有地震发生。(Use "which" clause) Suggested answer: A farmer noticed large schools of fish swimming near the surface of the water, which, he said, indicated the possible occurrence of an earthquake.

  3.
要将英英词典放在手边。当你不能准确地理解单词时,你就能随时查阅。(keep sth. handy) Suggested answer: Keep an English-English dictionary handy, and when you cannot understand a word with accuracy, you may refer to it any time.

  4.
如有必要,生活在将要发生地震地区的人可以睡在帐篷里。(if necessary) Suggested answer: If necessary, people who live in the area where an earthquake is about to occur may sleep in tents.

  5.
对一个想找工作的学生来说,有没有硕士学位的确有很大影响。(make a difference) Suggested answer: A master's degree does make a great difference to a student who wants to get a job.

  6.
这本书除了告诉我们地震方面的知识外,还告诉我们如何作好预防工作。(in addition to) Suggested answer: In addition to the knowledge about earthquakes, the book tells us how to prepare for them.
Unit 7

  1.
因此,以盖茨为首席执行官的微软还能走多远依然是个有趣的问题。(Use "as to") Suggested answer: An interesting question therefore remains as to how far Microsoft can go with Gates as its CEO.

  2.
抱怨是没有用的, 因为抱怨并改变不了什么。 重要的是得采取措施预防类似事件发生。 (There's / It's no use doing...) Suggested answer: There's/It's no use complaining since nothing ever changes as the result of a complaint. What's important is to take measures to
prevent similar events from happening.
  3. 要学会接受这样一个事实:有些你认为是朋友的人结果却是敌人。(turn out) Suggested answer: Learn to accept the fact that some people you thought were friends turn out to be enemies.
  4. 正如你能从书名期待的那样,书里多处提到(reference) 盖茨是个什么样的人。(expect from) Suggested answer: As you would expect from the book's title, there are many references to what kind of man Gates is.
  5. 该公司的兴隆源于公司上下人人克勤克俭。(stem from) Suggested answer: The prosperity of the company stems from hardworking and thrifty of the entire staff.
  6. 就星期六晚上首次上演的那出戏,他什么也没说。(on the subject of) Suggested answer: He said nothing at all on the subject of the play which was put on for the first time Saturday night.
 

相关内容

新视野大学英语第二版读写教程第三册翻译标准答案

   Unit 1 1. 无论你是多么富有经验的演说家,无论你做了多么充分的准备,你都很难在这样嘈杂的招待会上发表 演讲。(no matter how) Suggested answer: No matter how experienced a speaker you are, and how well you have prepared your speech, you will have difficulty making a speech at such a noisy reception. ...

新视野大学英语第二版读写教程(第三册) 答案

   新视野第三册答案 Unit 1 Section A. The Expensive Fantasy of Lord Williams 《读写教程 III》: Ex. II, p. 9 1. Because this is a title bought with stolen money. The guy’s real name is Anthony Williams. 2. It’s small, with a population of only 320. 3. No. He looks l ...

新视野大学英语(第二版)读写教程第三册课后习题答案

   第二版新视野大学英语读写教程第三册 uni1 Unit 1 III 答案 XI crime 1. No matter how experienced a speaker you are, 7 interest 8 efficiency 9 strength 10 creativity 1 beneath 2 disguised 3 whistles 4 restrain 5 grasp and how well you have prepared your speech, you VII 6 ...

0XTYO往事追忆_新视野大学英语(第二版)读写教程第三册课后习题答案

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤 、 独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧 、一切因为寂寞, 昧。 29、生活的真正意义是:生下来, 、生活的真正意义是:生下来, 活下去。 活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距 、年龄不是差距, 离。 31、人生是一张单程车票,没有 、人生是一张单程车票, 后退,没有返回! 后退,没有返回! 32、虽然有时候我会心痛,但是 、虽然有时候我会心 ...

第二版新视野大学英语读写教程第三册答案

   第二版新视野大学英语读写教程第三册答案 全 Unit 1 III 1 beneath 2 disguised 3 whistles 4 restrain 5 grasp 6 longing 7 praying 8 faithful 9 pledge 10 drain IV 1 tell … on you 2 track down 3 work it out 4 picking on me 5 reckoned with 6 call on 7 on his own 8 get through ...

第二版新视野大学英语读写教程第三册答案

   第二版新视野大学英语读写教程第三册 uni1 答案 Unit 1 III 1 beneath 2 disguised 3 whistles 4 restrain 5 grasp 6 longing 7 praying 8 faithful 9 pledge 10 drain IV 1 tell …on you 2 track down 3 work it out 4 picking on me 5 reckoned with 6 call on 7 on his own 8 get thro ...

第二版新视野大学英语读写教程第三册答案

   第二版新视野大学英语读写教程第三册uni1答案 Unit 1 III 1 beneath 2 disguised 3 whistles 4 restrain 5 grasp 6 longing 7 praying 8 faithful 9 pledge 10 drain IV 1 tell …on you 2 track down 3 work it out 4 picking on me 5 reckoned with 6 call on 7 on his own 8 get through ...

新视野大学英语第二版读写教程第二册答案

   新视野大学英语第二版读写教程第二册答案 新视野大学英语(第2版)第2册 Unit 1答案 SectionA Vocabulary iii 1. charge 2. convention 3. efficient 4. obtain 5. competent 6. asessing 7. fulfill 8. conducting 9. consequently 10. significance iv 1. behind 2. at 3. in 4.out 5. to 6. to 7.in 8 ...

00_资料_大全_OLU-第二版新视野大学英语读写教程第三册unit8、10

   今人不见古时月,今月曾经照古人。 天不老,情难绝。心似双丝网,中有千千结。-张先《千秋岁》 天不老,情难绝。心似双丝网,中有千千结。-张先《千秋岁》 。-张先 似此星辰非昨夜, 为谁风露立中宵。 黄景仁 绮怀诗二首其一》 -黄景仁 绮怀诗二首其一》 《 似此星辰非昨夜, 为谁风露立中宵。 - 直道相思了无益,未妨惆怅是清狂。-李商隐《无题六首其三》 直道相思了无益,未妨惆怅是清狂。-李商隐《无题六首其三》 。-李商隐 深知身在情长在,怅望江头江水声。-李商隐《暮秋独游曲江》 深知身在情长在, ...

新视野大学英语第二版读写教程(第一册) 答案

   新视野大学英语第二版读写教程(第一册)Unit 1 Section A. Learning a Foreign Language 《读写教程 I》: Ex. II, p. 7 1. The kind and patient teacher and her positive method of praising all students often. 2. In junior middle school, his English teacher was kind and patient. He ...

热门内容

2011年考研英语复习心态复习方法及复习计划和参考书

   2011年考研英语复习心态,复习方法计划 以及参考书籍综合详细指导 轰轰烈烈的 2010 年硕士研究生入学考试已经告一段落,在成绩出来之前, 不知道大家的自我感觉如何,对于备战 2010 年考研的同学来说,不知道大家是 否也关注了此次考试,有何想法.对于新一年的备考工作,你是否有所迷茫,或 是不知所措?写这篇指导的初衷,就是帮助大家摆脱迷茫,踏踏实实的备考,没 有长篇大论,没有华而不实,相信你看了这篇指导之后,会有所启发的. 以下内容分篇章展开,经验因人而异,只是给大家一个复习备考的思路,请 ...

考研英语知识运用常考词语的固定搭配动词篇

   考研英语知识运用常考词语的固定搭配动词篇 动词+介词形式 第二十一组 account for说明(原因等)aim at瞄准,针对 allow for考虑到appeal to呼吁,要求 arrive at达成,得出ask after询问,问候 ask for请求,要求 attach to附属于,隶属于 begin with从开始 break into闯入 break off断绝,结束 break through突破 break up中止,结束;打碎,折断 bring about带来,造成 bri ...

英语专业八级听力应试技巧

   英语专业八级听力应试技巧 Mini Lecture ?享受过程,集中精力 最好的心态莫过于享受这个过程。 在平时的训练中就不断挑战自己集中注意 力的极限,培养抗干扰能力和调整能力。 听记为主, ?听记为主,笔记为辅 争取做到一心两用,做笔记的时候耳朵不能休息;对于那些大量罗列又细枝 末节的信息,记个首字母甚至不留笔记都可以,关键是听清楚,记在心里。 听懂句子, ?听懂句子,抓住实词 做这个部分的听力时要以句子为单位去听,在笔记中体现出来的应该是实 词,即传达句子中心意思的名词、动词、形容词 ...

2005中小学英语能力竞赛(武汉)5年级组试题

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

工作英语高频对话-上班第一天

   工作英语高频对话 - 上班第一天 西雅图工作英语的老师们针对工作中高频率的对话场景, 给大家提供了一些最常用的英语对 话,都是工作中经常使用的,如果大家能记住其中的重点表达法和语句,工作中再碰到类此 场景就能脱口而出英语语句了。 先奉上上班第一天会用到的英语对话, 应该会帮到出入职场 的新人们。文章转自西雅图英语官方网站(3w 点 seattleen 点 com) A: Hello. Welcome to C&C Company 你好。欢迎你到 C&C 公司来。 B: Hel ...