北 京 地 区 成人本科学士学位英语统一考试 20
  10.
  05.
  08(A 卷) 【2010 年 5 月北京地区成人学士学位英语考试 A 卷参考答案】 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. Passage 1 Questions 6 to 10 are based on the following passage: The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide, "The most worrying development is a culture of drug-friendliness," says the UN's International Narcotics Control Board in a report released last year. The 74-page study says the pop music, as a global industry, is by far the most influential trend-setter for young people of most cultures. "Some songs encourage people to take drugs. (
  78)Certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person's lifestyle," the study says. Surprisingly, says the Board, the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose(过量用药). "Such incidents end to be seen as an occasion to mourn (哀悼) the loss of a role model, and not an opportunity to face the deadly effect of drug use," it notes. Since the 1970s, several internationally famous singer and movie stars?including Elvis Presley, Janice Jophlin, John Belushi, Jimi Hendrix, Jonathan Melvin and Andy Gibbs?have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music, messages promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries, the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says. The UN study also blames the media for its description of certain drug incidents, which encourages rather than prevents drug abuse. "Over the past years, we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says Hamid Ghodse, president of the Board. "Powerful pressure groups run political campains aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant (容忍的) of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently under way. The study focuses on demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties,
and to act against the pro-drug(赞成吸毒)messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed.
  1. Which of the following statements does the author tend to agree with? A. The use of drugs for non-medicinal purposes is an acceptable part of a person's lifestyle. B. The spreading of pop music may cause drug abuse to beyond country boundaries. C. No efforts have been made to prevent the spreading of drug abuse. D. Governments have no ability at act against the pro-drug messages of the youth culture.
  2. The expression "under fire" in the first paragraph means . A. in an urgent situation B. facing some problems C. being criticized D. in trouble
  3. From the third paragraph, we learn that the youth . A. tend to mourn the pop stars who died of overdose as role modes B. are shocked to know even pop stars may abuse drugs C. try to face the deadly effect of drug use D. may stop abusing drugs
  4. Which of the following is not mentioned as tolerant of drug abuse? A. The spreading of pop music. B. The media. C. Political campaigns run by powerful pressure groups. D. The low price of some drugs.
  5. According to the passage, pop music A. has a great influence on young people of most cultures B. attracts a small number of young people C. is not a profitable industry D. is alone responsible for drug abuse Passage 2 Questions 6 to 10 are based on the following passage: There are many older people in the world and there will be many more. A little-known fact is that over 60 percent of the older people live in developing countries. According to the World Health Organization, by 2020 there will be 1 billion, with over 700 million living in developing countries. It is a surprising fact that the population ageing is particularly rapid in developing countries. For example, it took France 115 years for the proportion of older people to double from 7 percent to 14 percent. It is estimated to take China a mere 27 years to achieve this same increase.
What are the implications of these increased numbers of older folk? (
  76) One of the biggest worries for governments is that the longer people live, the more likelihood there is for diseases and for disability(残疾). Attention is being paid to the need to keep people as healthy as possible, including during old age, to lessen the financial burden on the state. (
  77)Another significant problem is the need for the younger generations to understand and value the older people in their society. In some African countries, certainly in Asia, older people are respected and regarded as the ones with special knowledge. Yet traditions are fading away daily, which does not ensure the continued high regard of older people. As society changes, attitudes will change. Much needs to be done to get rid of age discrimination(歧视)in employment. Life-long learning programs need to be provided to enable older people to be active members in a country's development. Social security policies need to be established to provide adequate income protection for older people. Both public and private schemes are vital in order to build a suitable safety net.
  6. The proportion of older people. A. is bigger in developed countries than in developing countries B. is one-seventh of the population in developing countries C. will increase much faster in China than in France D. will be sixty percent in developing countries by 2020
  7. According to passage, which of the following are governments most worried about? A. The diseases and disability of older people. B. The longer life and good health of people. C. The loss of taxes on older people. D. The increasing respect for older people.
  8. It is stated directly in the passage that older people should . A. be treated differently in different cultures B. enjoy a similar lifestyle C. be ignored as society changes D. be valued by the yonger generations
  9. Which of the following measure is NOT mentioned to solve the population ageing problem? A. Getting rid of age discrimination in employment. B. Ensuring adequate income protection for older people. C. Ensuring adequate income protection for older people. D. Providing free health care for sick older people. E. Supplying life-long learning programs to older people.

  10. The author concludes in the last paragraph that . A. governments have spent lots of time in solving the ageing problem B. population ageing is a hard problem, but it needs to be solved urgently C. people are too busy to solve the population ageing problem D. much time and effort will be lost in solving the ageing problem Passage 3 Questions 11 to 15 are based on the following passage: (
  79)Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research suggests that the pace of economic progress has been rapid and continued for decades, built on the foundations of relative political stability, rising trade, and economic liberalization(自由化)after two world wars. One new study, published recently by the Institute for International Economics in Washington, find that the proportion of the
  6.1 billion people in the world who live on $1 a day or less shrank from 63 percent in 1950 to 35 percent in 1980 and 12 percent in 19
  99. by some other measures, the progress has been more modest. Still, economists agree that poverty has plunged in key nations such as India and especially China, thanks to slowing population growth as well as economic freedom. "This is a huge success for the world as a whole," says Harvard University economist Richard Cooper. "We are doing something right." The news comes as the World Bank is about to open its annual meeting in Washington- an event that has been troubled in recent years by protests that the Bank and its sister Institution, the International Monetary Fund(IMF 国际货币组织), have done too little for the world's poor. (
  80)The new economic research will not put an end to that dispute. Vast populations remain poor, and many still question the wisdom of World Bank policies. Nonetheless, the research findings are helpful to understand what policies should be followed by those institutions and hundreds of other development groups working very hard to hasten the pace of world economic progress. If dramatic gains are under way, the present policies-calling for open markets, free business activities, and tight monetary control-are working and correct. But critics of IMF and World Bank policies maintain that such economic success stories as Japan, China, South Korea and Singapore are rooted in more than just "free" markets. These nations have managed to grow rapidly, and thereby reduce poverty, by limiting imports when their domestic industries were young, pushing exports to rich nations, and putting controls on purely international financial flows. The have been open to foreign-owned factories but have often insisted that those investors share the knowledge and skill on modern technologies.
  11. The word "plunged" in the first paragraph means . A. decreased B. climbed C. increased D. dropped into water
  12. From the passage, we learn that . A. World Bank has done nothing to help the poor in the world
B. IMF only helps the rich in the world C. World Bank controls all the banks in the world D. There are some demonstrations against World Bank in recent years
  13. According to this passage, in , the world had the largest number of poor people. A. 1999 B. 1980 C. 1950 D. 1990
  14. According to the author, the economy of East Asian countries grew very fast because of the following measures EXCEPT . A. encouraging export B. opening up to foreign investments C. limiting international financial flows D. controlling import
  15. The best title for this passage might be . A. China's Contribution to the Reduction of Poverty in the World B. World Bank's Extraordinary Progress in Recent Decades C. India's Leading Role in Reducing Global Poverty D. Global Progress in Reducing Poverty Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  16. It was hard for him to learn English in a family, in which of the parents spoke the language. A. none B. neither C. both D. each
  17. You'd better go there by train. The train ticket is the plane ticket. A. as cheap three times as B. as three times cheap as C. three times as cheap as D. cheaper three times than
  18. This new machine is technically far to the previous type. A. superior B. junior C. senior D. equal
  19. There is a great deal of evidence that music activities engage different parts of the brain. A. indicate B. indicating C. indicated D. to be indicating

  20. She became the first woman to enter the school but withdrew after a few days stress. A. because of B. in spite of C. instead of D. in honor of
  21. is known to us all is that the 2012 Olympic Games will be held in London. A. It B. What C. As D. Which
  22. The discovery of these tombs is for scholars' studying Chinese history. A. of very important B. great significant C. of great significance D. greatly importance
  23. Sean's strong love for his country is in his recently published poems. A. relieved B. reflected C. responded D. recovered
  24. Would you please keep silent? The weather report and I want to listen. A. is broadcast B. is being broadcast C. has been broadcast D. had been broadcast
  25. The teacher stressed again that the students should not any important details while retelling the story. A. bring out B. let out C. leave out D. make out
  26. The man moved forward and looked over the edge, shrinking his shoulders. A. accurately B. cautiously C. brilliantly D. disappointedly
  27. The police are trying to find out the of the woman killed in the traffic accident. A. evidence B. recognition C. identity D. status
  28. By no means to her parents. A. this is the first time has she lied B. this is the first time does she tell a lie C. is this the first time she has lied D. is this the first time she was lying

  29. Climate change will greatly wheat and rice production if nations don't take steps now. A. fall B. leak C. lack D. reduce
  30. She always buys my birthday. A. something awful to B. anything awful to C. something nice for D. anything nice for
  31. He failed to live up to had been expected of him. A. what B. which C.
 

相关内容

学位英语模拟试题

   Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mar ...

2010年中考英语模拟试题及答案--中考英语高分秘籍

   (一) 中考英语高分秘籍” “中考英语高分秘籍”打响英语攻坚战 创造中考涨分奇迹 方法精妙绝伦,效果立竿见影, 年中考战绩证明了的冲刺秘籍, 方法精妙绝伦,效果立竿见影,被 09 年中考战绩证明了的冲刺秘籍,被广大师生验证了的 闯关武器。 闯关武器。 稳拿高分, 中考英语高分秘籍” ” 稳拿高分, 中考英语高分秘籍”让你势在必得 决战中考, 中考英语高分秘籍” 决战中考, 中考英语高分秘籍”给你一臂之力 ” 冲刺名校, 中考英语高分秘籍” 冲刺名校, 中考英语高分秘籍”助你畅通无阻 ” “中 ...

福建省厦门同安一中2010?2011年中考英语模拟试题

   福建省厦门同安一中 2010--2011 年中考模拟试题 英 语 试 题 (满分:150 分;考试时间:120 分钟) 考生须知: 考生须知: 本试卷分为两大部分,第一部分(1-75 小题)为选择题,考生将答案用 2B 铅笔填涂 填涂在答 填涂 题卡上;第二部分为非选择题,请考生将答案用 0.5 毫米的黑色签字笔书写 书写在答题卡上。 书写 第一部分(选择题) 第一部分(选择题) (一)听力测试(每小题 1 分,共 30 分) I. Listen and choose the right p ...

中考英语模拟试题

   初中英语辅导网 http://www.yingyufudao.com/ 中考英语模拟试题 中考英语模拟试题 A 卷(100 分) 听力部分(满分 30 分)略 听力部分 笔试部分( 笔试部分(满分 70 分) 一.选择填空 选择填空(共 25 分) 选择填空 A. 词语释义 . 词语释义(共 5 小题,每小题 1 分,计 5 分) 找出与下列划线部分意思相同或相近的选项,并将其字母代号填入题前括号内. ( ) 31. Look out! The taxi is coming too fast ...

中考英语模拟试卷Ⅰ

   2010 年中考英语模拟试题(一) (满分 150 分,考试时间 100 分钟) 第一部分 听力部分 根据你听到的内容, Ⅰ.根据你听到的内容,选出相应的图片: (共 6 分) 根据你听到的内容 选出相应的图片: (共 A B C D 1. 2. E 3. F 4. 5. G 6. 根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案: (共 Ⅱ. 根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案: (共 10 分) 7. A) Milk. B) Coffee. C) Orange juice. D) Appl ...

中考英语模拟试卷

   中考英语模拟试卷 第Ⅰ卷(选择题 共 60 分) 二,单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 21. My grandfather has sent me e-dog as my birthday present. A. a B. an C. / D. the 22. --Which would you like, a cup of tea or a glass of milk? -- . I think I ...

英语中考模拟试题

   …………○…………○…………内…………○…………装…………○…………订…………○…………线…………○………… 英语中考模拟考试试题 (考试形式: 闭卷 试题共八大题 卷面分数: 120 分 考试时间: 120 分钟) 考生注意: 请检查你的试卷,然后开始答题。所 有答案要求写在答题卷上。注意对 准题号,交卷时只交答题卷。 第一部分: 第一部分:听力测试 (25 分) I. 听对话选择图片:你将听到五段小对话,请你根据听到的对话内容, 听对话选择图片:你将听到五段小对话,请你根据听到的对话内容 ...

中考英语模拟试卷8

   九年级英语模拟考试试卷四 选择题, 第 I 卷(选择题, 共 55 分) 一、单项选择 在 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 (本大题共 15 分,每小题 1 分) 1. Have you seen pen? I left it here just now. Is it yellow one? I think I saw it somewhere. D. a, a A. a, the B. the, the C. the, a 2. The victim was k ...

中考英语模拟试卷四

   2007 年中考英语模拟试卷(四) 中考英语模拟试卷 英语模拟试 第Ⅰ卷(选择题 共 60 分) 注意事项: 1.答第Ⅰ卷前考生务必将自己的准考证号、考试科目用 2B 铅笔涂写在答题卡上。 2.每小题选出答案后, 2B 铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 用 如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在试题卷上。 一、听力(每小题 1 分,共 20 题,满分 20 分) 第一节 每小题你将听到一个对话,从 A、B、C 三幅图中找出与你所听内容相符的选项。 每段对话读一遍。 第 ...

中考英语模拟试卷五

   2007 年中考英语模拟试卷(五) 中考英语模拟试卷 英语模拟试 第Ⅰ卷(选择题 共 60 分) 一、听力(每小题 1 分,共 20 题,满分 20 分) 第一节 每小题你将听到一个对话,从 A、B、C、D 四幅图中找出与你所听内容相符的选项。每段对 话读一遍。 ( ) 1. A ( ) 2. B C A ( ) 3. B C A ( ) 4. B C A ( ) 5. B C A B 1 C 第二节 听下面的对话,每段对话后有几个小题,根据你所听到的内容,从所给的 A、B、C 和 D 四个 ...

热门内容

2008年06月英语四级听力答案及原文

   Section A 11.A 12.C 13.B 14.D 15.D 16.B 17.A 18.D 19.C 20.D 21.C 22.C 23.A 24.D 25.B Section B 26.A 27.A 28.D 29.B 30.B 31.B 32.B 33.C 34.C 35.A Section C 36.labor 37. ingredients 38. vital 39.individuals 40. engage 41.figures 42.generating 43.Curr ...

扬州大学大学英语一级口语考试大纲与样卷

   扬州大学大学英语一级口语考试大纲 一、大学英语口语考试概述 为了进一步推动我校大学英语教学改革,使学生更加重视英语口语学习,根据课程 教学要求全校本科生每学期应进行口语考试(Spoken English Test) 。旨在测试学生运 用英语进行口语交际的能力。要求考生进行和参与不同形式的口头陈述或交际,其语言 能力将根据其在考试中的表现予以评定。考生除了需熟练掌握教材对口头表达的基本要 求之外,还需掌握不同层次的语言功能和意念要求。重点考查学生英语口头陈述和表达 的准确性(语音、语调以及所使 ...

英语应用文写作

   Computer English in Writing Application ?常用英文证明书; 常用英文证明书; ?求学、求职信函; 求学、求职信函; 求学 ?推荐表。 推荐表。 推荐表 常用英文证明书 证明书用于证明一个人的身份、学历、学位、工作、 证明书用于证明一个人的身份、学历、学位、工作、 身体情况。是求学、求职的必要证件。 身体情况。是求学、求职的必要证件。常见的证明 书有: 书有: 毕业证书 (Graduation Certificate) 学位证书 (Certificate ...

PEP小学英语三年级下册第四单元自测题(含听力材料)

   小学英语三年级下册单元自测题 PEP 小学英语三年级下册单元自测题 Unit 4 学校 姓名 Do You Like Pears? 班级 (时间:40 分钟) 评分 Listening Part (50 分) 一、听音,按录音所读的顺序,给下列字母标号。(6 分) 听音,按录音所读的顺序,给下列字母标号。 ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 二、听音,选出录音所读句子中所含有的单词或字母。 10 分) 听音,选出录音所读句子中所含有的单词或字母。 所读句子中所含有的单词或字母 ( ...

1000常用英语口语

   500 句最常用英语口语(一) 句最常用英语口语( 1. I see. 我明白了。英语口语资料 2. I quit! 我不干了!英语口语资料 3. Let go! 放手!英语口语资料 4. Me too. 我也是。英语口语资料 5. My god! 天哪!英语口语资料 6. No way! 不行!英语口语资料 7. Come on. 来吧(赶快)英语口语资料 8. Hold on. 等一等。英语口语资料 9. I agree。 我同意。英语口语资料 10. Not bad. 还不错。英语口语 ...