英语辩论常用短语荟萃
  1. stating an opinion 陈述观点 a. in my opinion… 我的意见是…… b. personally I think…… 我个人认为…… c. I believe that…… 我相信…… d. I think that…… 我觉得…… e. the point is that…… 我的观点是…… f. if you ask me…… 如果你问我…… g. I’d like to say this: …… 我会这样说…… h. I’d like to point out that 我想指出的是…… i. speaking for myself 站在自己的立场上说…… j. as far as I’m concerned, … 就我而言,…… k. in my experience… 根据我的经验……
  2. challenging an opinion 质疑某种观点 a. that can’t be true 那不可能是真的。 b. but what about…? 但关于……方面呢?
  3. clarifying a point 阐述观点 a. what I said was… 我刚才说的是…… b. what I mean to say was… 我的意思是说…… c. let me repeat what I said. 让我重复我刚才所 说的。 d. let me rephrase what I said. 让我重申刚才所
说的。
  4. agreeing with an opinion 同意观点 a. of course 当然。 b. right. 是的。 c. exactly. 对。 d. that’s true. 是那样。 e. so do I. (neither do I.) 我也这样认为。 (不 这样认为。 ) f. I agree completely. 我完全赞同。 g. I agree with you entirely. 我完全同意你所说 的。 h. you’re absolutely right. 显然你是对的。 i. that’s a good point. 这个看法不错。 j. I couldn’t agree with you more. 我绝对赞成 你。 k. that’s just what I think. 我就是那样认为的。 l. I feel the same way. 我也持同样的想法。
  5. disagreeing with an opinion 反对意见。 a. however, … 然而…… b. I’m afraid i disagree. 恐怕我是持反对意见的。 c. I don’t think so. 我不那样认为。 d. I don’t think… 我认为……不是那样的。
e. on the other hand… 另一方面…… f. on the contrary. 相反的。 g. that’s not (entirely) true. 那不(完全) 正确。 h. I can’t possibly agree with you. 我不可能同 意你。 i. I hate to disagree with you, but… 我不喜欢 反对你,但…… j. all right, but don’t you think…? 好吧, 但难道你不觉得…… k. but that’s different. 但那是不一样的。
  6. asking for an opinion 询问意见 a. well…what do you think (about…)? …你觉 得怎么样? b. do you agree? (don’t you agree?) 你同意 吗?(你是不是同意?) c. what’s your view on the matter? 就这件事你 的看法呢? d. how do you see it? 你怎么看它? e. let’s have your opinion. 让我们听听你的意见! f. do you think that…? 你认为……吗?
  7. summarizing a discussion 讨论总结
a. then we agree. 然后我们取得一致。 b. basically we’re in agreement. 我们基本上有 共识。 c. I think we have agreed to disagree. 我想我们 有相同点和不同点。 d. I see we have different opinions. 我知道我们 意见有分歧 1 How to agree strongly with an opinion I couldn't agree more! That's absolutely true! Absolutely! I take your point. I'd go along with you there. I'm with you on that. That's just what I was thinking. That's a good point. That's just how I see it. That's exactly my opinion. 2 How to half agree with an opinion Yes,perhaps. Well, yes.
Yes, in a way. Mmm,possibly. Yes, I agree up to a point. Well, you've got a point there. There's something in that,I suppose. I guess you could be right. Yes, I suppose so. That's worth thinking about. 3 How to disagree politely with an opinion I am not sure really. Do you think so? Well, it depends. I'm not so certain. Well, I'm not so sure about that. I'm inclined to disagree with that. No, I don't think so really. 4 How to disagree strongly with an opinion I disagree. I disagree with you entirely. I'm afraid I don't agree. I'm afraid you are wrong there. I wouldn't accept that for one minute.
You can't really mean that. You can't be serious. You must be joking. 一辩:FIRST DEBATER 二辩:SECOND DEBATER 对方辩友,my fellow debaters 开 始 的 陈 词 , Honorable judges, distinguished guests, ladies and gentlemen.....后来的部分就和 一般的议论问差不多了。 然后加点题外话: 陈述的时 候一定要自信,把握好时间,如果到后来时间到,你 却没陈述完的时候也要保持自信,微笑,不管他们, 把话说完,所以陈述部分的最后几句一定要背熟练。 别忘了说 THANK YOU。 如果想要驳斥对方的逻辑,进行假设:according to your logic 反方 object 观点 opinion 总结 summary 能力重要还是文凭重要,大学在校生打工的利弊,网 络游戏的利弊,死刑应该不应该有,有钱能不能够买
到美丽 以下 For Side 为正方观点 Against Side 为反方观点 第八届全国大学生英语辩论赛辩题 For Side: We should celebrate western festivals. Against Side: We should not celebrate western festivals. For Side: The government should control rising house prices. Against Side: The government should not control rising house prices. For Side: The generation gap can be bridged. Against Side: The generation gap cannot be bridged. For Side: National identity is important in the age of globalization. Against Side: National identity is not important in the age of globalization.
For Side: Work experience is more important than education. Against Side: Education is more important than work experience. For Side: Following fashion is necessary for young people. Against Side: Following fashion is unnecessary for young people. For Side: Sending children to famous schools is essential. Against Side: Sending children to famous schools is not essential. For Side: People are happier living in cities than in the countryside. Against Side: People are happier living in the countryside than in cities. For Side: The car industry should be further developed in China.
Against Side: The car industry should not be further developed in China. For Side: College students should be allowed to live off campus. Against Side: College students should not be allowed to live off campus. For Side: Men contribute more to society than women. Against Side: Women contribute more to society than men. For Side: The college entrance examinations should be abolished. Against Side: The college entrance examinations should not be abolished. For Side: It's good for college students to have a part-time job. Against Side: It's not good for college students to have a part-time job.
For Side: It's better for a college graduate to find a job than to undertake postgraduate study. Against Side: It's better for a college graduate to undertake postgraduate study than to find a job. For Side: Students should choose their majors to meet their personal needs and interests. Against Side: Students should choose their majors to meet the needs of society. For Side: Learning oral English is more important than learning written English. Against Side: Learning written English is more important than learning oral English. For Side: E-books will eventually replace printed books. Against Side: E-books will never replace printed books.
For Side: The Chinese men's football team is hopeful. Against Side: The Chinese men's football team is hopeless. For Side: The “golden week” holidays should be abolished. Against Side: The “golden week” holidays should not be abolished. For Side: Non-native English speaking teachers are better than native English speaking teachers. Against Side: Native English speaking teachers are better than non-native English speaking teachers.
 

相关内容

英语辩论常用短语荟萃

   英语辩论常用短语荟萃 一辩:FIRST DEBATER 二辩:SECOND DEBATER 对方辩友,my fellow debaters 开始的陈词,Honorable judges, distinguished guests, ladies and gentlemen.....后来的部分 就和一般的议论问差不多了。 然后加点题外话:陈述的时候一定要自信,把握好时间,如果到后来时间到,你却没陈述完 的时候也要保持自信, 微笑, 不管他们, 把话说完, 所以陈述部分的最后几句一定要背熟练。 ...

英语辩论常用短语荟萃

   英语辩论常用短语荟萃 1. stating an opinion 陈述观点 a. in my opinion… 我的意见是 我的意见是…… b. personally I think…… 我个人认为 我个人认为…… c. I believe that…… 我相信 我相信…… d. I think that…… 我觉得 我觉得…… e. the point is that…… 我的观点是 我的观点是…… f. if you ask me…… 如果你问我 如果你问我…… g. I'd like ...

英语 写作中的常用短语

   写作常用短语回放 写作常用短语回放 常用短语 " " " " " " " " " " make a fool of 愚弄 找借口 make an excuse 给人搭便车 give one a lift 打电话 give someone a ring take chances 冒险 bear .....in mind 牢记在心 pull a long face 板着脸 对…充耳不闻 turn a deaf ear to 充耳不闻 be dismissed from school 被开除 t ...

英语四级常用短语汇总

   英语四级常用短语汇总 a series above after all of 一系列,一连串 all 首先,尤其是 毕竟,究竟 在...之前 time 提前 突然,同时 ahead of ahead of all all all all all all all as as as as as as as as as as as as all as as at of once but 几乎;除了...都 a sudden 突然 遍及 again 再一次,重新 over over the time ...

英语四级备考常用短语

   备考四级常考短语: 1. 2. 3. 4. 5. 6. at the thought of 一想到… as a whole (=in general) 就整体而论 at will 随心所欲 (be) abundant in(be rich in; be well supplied with) 富于,富有 access(to) (不可数名词) 能接近,进入,了解 by accident(=by chance, accidentally)偶然地,意外. Without accident(=saf ...

大学英语四级考试常用短语汇总

   a series of 一系列,一连串 above all 首先,尤其是 after all 毕竟,究竟 ahead of 在...之前 ahead of time 提前 all at once 突然,同时 all but 几乎;除了...都 all of a sudden 突然 all over 遍及 all over again 再一次,重新 all the time 一直,始终 all the same 仍然,照样的 as regards 关于,至于 anything but 根本不 ...

6--英语作文写作常用短语及句子

   黑衣使者英语学习系列 1 看英文影片最容易误解的十个单词 1. dude (老兄,老哥 老兄, 老兄 老哥) dude n. 花花公子;纨绔子弟 ??很多人认为该词单指"花花公子,纨绔子 弟"的意思,实际上此词是叫男性年轻人的常用词, 与 guy 的意思相同,只是 guy 用的范围更广. 例 如: Hey dude, look at that girl.(喂,老兄,看那个女孩.) 2. chick(女孩 女孩) 女孩 ??解释 chick n. (名词) a young ...

大学英语四级考试常用短语汇总

   1,It’s good to know that quite a few popular English expressions actually from the Bible.   A) acquire   B) obtain   C) derive   D) result   expression:n. 表达,语法,措辞;   acquire: v. 获得   obtain:v. 获得,流行,达到;   derive:vt. 得到,追寻…的起源,派生,引出;vi. 由来,衍生   resu ...

【推荐】大学英语四级考试常用短语汇总

   a series of 一系列,一连串 above all 首先,尤其是 after all 毕竟,究竟 ahead of 在...之前 ahead of time 提前 all at once 突然,同时 all but 几乎;除了...都 all of a sudden 突然 all over 遍及 all over again 再一次,重新 all the time 一直,始终 all the same 仍然,照样的 as regards 关于,至于 anything but 根本不 ...

英语常用短语

   常用短语 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. be about to do 刚要,即将 be friends with 与...友好 bear in mind 记住 bring into effect 实行;使生效 bring into operation 实施;使生效 can not help 禁不住,忍不住 carry into effect 施行;使生效 cast light on/upon 阐明,使了解 catch fire 着火,烧着 75. put into p ...

热门内容

浙江省五校09届高三第一次联考--英语

   金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 浙江省五校 2008 学年高三年级第一次联考 英 语 试 题 时间 (120分钟) 分值 120 分 I.单项选择题 (共 30 题, 每题 0.5 分. 满分 15 分) 1.You look beautiful in the skirt! I like color of your skirt. It is good match for your blouse. A.a; the B.a; a C.the; a D.the; the 2.Cat ...

李阳疯狂英语学习法

   看贴从第 1 页看到第 20 页后:总结李阳疯狂英语的现实状态和意义 李阳的成功之处在于煽动的中国人学英语的热情,中国学习英语已经是比在悬崖边上还 要危机的时刻, 通过诱导和渐进的教育当然也可以起到敦促国人学习英语的目的, 但过程太 缓慢,在变平的世界中,最近几十年是十分关键的时刻,中国人如果学不好英语,我们将在 外来的竞争中输给印度(因为印度的官方语是英语) ,不管用什么手段,不要说什么煽动民 族主义之类的, 能够达到激起国人学习的目的就可以, 总比当真正落后再来悲情的煽动民族 要好的多。 ...

想报班学英语的同学参考一下 各大英语教学机构优缺 2008hahahhahahahhah

   想报班学英语的同学参考一下 各大英语教学机构优缺 2008-10-01 13:25 | (分类:默认分类) 这是一篇被导入的日志 | 查看原文 想报班学英语的同学参考一下各大英语教学机构优缺点一览表 在大学的时候我是个狂热的英语学习爱好者.立志从事和英语相关的工作。如我所愿,参加 工作六年来,先后在各大英语教育机构工作过,也算是深入了解这个行业吧,总有好多朋友 向我询问那家学习机构好.其实这话很难说.条条大路通罗马! 很多前辈们在还没有现在这些琳琅满目的英语培训机构的情况下,不也学出来了! ...

2006年4月自学考试英语(二)试题答案

   www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2006 年 4 月自学考试英语(二)试题答案 月自学考试英语( I. Vocabulary and Structure (本大题共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) 本大题共 小题, 1.B 2.D 3.B 4.D 5.A 6.C 7.A 8.C 9.B 10.A II. Cloze Test (本大题共 10 小 ...

高一英语改错题题库

   高一英语改错题题库 1A shopkeeper once found that a bag money 56._______ had been stolen from his shop. He went to the 57._______ judge(法官) and tell him about his loss(损失) .58._______ The judge ordered all people of the shop 59._______ to come before him. He ...