英语 定语从句(试卷) 首页>>学科资源栏目>>学科教学资源>>高中英语>>参考试卷
英语 定语从句(试卷)加到收藏夹 添加相关资源

定语从句
Ⅰ.选择题(40×
  2)

  1.I've read all the books       you gave me.
 A.which    B.them    C.what    D.that

  2.There isn't much       I can do.
 A.what    B.which    C.that    D.how

  3.He keeps a record of everything      he had seen there.
 A.he    B.that    C.which    D.what

  4.Tell us about the people and the places        are different from ours.
 A.that    B.who    C.which    D.whom

  5.Mr John said that Suzhou was the first city      he had visited in China.
 A.that    B.where    C.which    D.what

  6.The TV play I watched last night is the best one      I have watched this
year.
 A.which      B.what    C.whose    D.that

  7.Last Sunday they reached Qingdao,      a conference was to be held.
 A.which    B.that    C.when    D.where

  8.Is this the museum    you visited the other day?
 A.that    B.where    C.in which    D.the one

  9.I began to work in Beijing in the year      New China was founded.
 A.when    B.that    C.which    D.where

  10.This is the very film      I've long wished to see.
 A.which    B.that    C.who    D.whom

  11.There is no difficulty      can't be overcome in the world.
 A.that    B.which    C.who    D.what

  12.Who is the person      is standing at the gate of Beijing Tourism Tower?
 A.who    B.that    C.which    D.whom

  13.This was the supermarket      I bought this kind of tin.
 A.where    B.that    C.who    D.which

  14.The house      the capitalist used to live in is now a nursery.
 A.that    B.where    C.what    D.when

  15.This is the last time      I shall come here to help you.
 A.that    B.which    C.when    D.what

  16.The house      we live is not big.
 A.in that    B.which    C.in which    D.that

  17.My neighburs used to give me a hand in time of trouble,      was very kind of
them.
 A.who    B.that    C.which    D.whom

  18.All      glitters is not gold.
 A.that    B.which    C./    D.what

  19.I now know why Mao impresses everyone who meets him the way    he does.
A.which    B.what    C./    D.now

  20.Beijing,      is the capital of China,is a beautiful city.
A.that    B.it    C.which    D./

  21.She was no longer the woman      she was.
 A.that    B.which    C.what    D.who

  22.That's the hotel      last year.
 A.which we stayed       B.at that we stayed
 C.Where we stayed at      D.where we stayed

  23.The doctor did all      to save the wounded boy.
 A.what he could
 B.he could
 C.everything which he could
 D.for which he could do

  24.Anyone      this opinion may speak out.
 A.that againsts      B.that against
 C.who is against      D.who are against

  25.The place      you are standing used to be an old church.
 A.which    B.where    C.that    D.when

  26.You've made the same mistake    you made last time.
 A.as    B.like    C.which    D.that

  27.It is not such an interesting magazine      I thought.
 A.as    B.that    C.which    D./

  28.     you know,he is a famous musician.
 A.As    B.which    C.That    D./

  29.Mr Zhou,      native language was Chinese,could read and write several
foreign languages.
 A.whose    B.his    C.which    D.that

  30.Do you know the actor      you saw playing Hamlet is now doing King Lear?
 A.who       B.whom       C.whose       D.which

  31.I took my friend to the Summer Palace,     we had some photos taken.
 A.where    B.which    C.that    D./

  32.Do you remember the day      your sister was graduated as a Master of Arts?
 A.which    B.on which    C.about which    D./

  33.The bus,     was already full,was surrounded by an angry crowd.
 A.which of most    B.most of which
 C.which of the most  D.most of that

  34.We all remember the days      we studied together at school.
 A.which    B.that    C.when    D./

  35.Do you know the reason      he didn't come?
 A.that    B.which    C.for    D.why

  36.I showed the doctor the place      I felt the pain.
 A.that    B.which    C.where    D.when

  37.He is the only one of the three      got the new idea.
 A.who have   B.whom have
 C.who has    D.whose had

  38.I'm one of the students      well in English in my class.
 A.who does    B.who do    C.which does    D.who did

  39.This is the baby      tomorrow.
 A.after whom I shall look
 B.whom I shall look after
 C.whose I shall look after
 D.after whom I shall look after

  40.This is the fastest train      is going to Nanjing.
 A.that    B.what    C.where    D./ 
Ⅱ.从A、B、C、D中找出错误的一项.(5×
  2)

  1.It′ll be dark by the time(A) you get to(B) the river, so I′m afraid you′ll
have to(C) go back the same way that(D) you came.

  2.When I first came(A) to the supermarket, I worked in(B) the department
where(C) sold cooked or prepared(D) food.

  3.I have read(A) the novel twice(B) which(C) you are talking about it(D).

  4.I'd like to buy(A) that new model recorder but which(B) is too expensive
for(C) me at present(D).

  5.Marco Poio,who(A) was a great Italian traveller,travelled all the way(B) to
China,where(C) was then(D) called Cathay. 
Ⅲ.用定语从句连接下列每对句子.(5×
  2)

  1.She was talking with a lady.Her son was ill.

  2.You sent my sister a present.Thank you very much for it.

  3.The clothes have been cleaned.I'm wearing them.

  4.He is sitting in a chair.It is broken.

  5.She is a person.Everyone likes to make friends with her.
参考答案
Ⅰ.
  1.D   
  2.C   
  3.B   
  4.A   
  5.A   
  6.D
 
  7.D   
  8.A   
  9.A   
  10.B   
  11.A   
  12.B
 
  13.A  
  14.A   
  15.A   
  16.C   
  17.C   
  18.A
 
  19.C  
  20.C   
  21.A   
  22.D   
  23.B   
  24.C
 
  25.B  
  26.A   
  27.A   
  28.A   
  29.A   
  30.B
 
  31.A  
  32.B   
  33.B   
  34.C   
  35.D   
  36.C
 
  37.C  
  38.B   
  39.B   
  40.A    
Ⅱ.
  1.D
  2.C
  3.D
  4.B
  5.C
Ⅲ.
  1.She was talking with a lady whose son was ill.

  2.Thank you very much for the present which you sent to my sister.

  3.I'm wearing the clothes which have been cleaned.

  4.He is sitting in a chair which is broken.(The chair which he is sitting in is broken.)

  5.She is a person whom everyone likes to make friends with.
 

相关内容

英语定语从句练习

   1. Don’t talk about such things of you are not sure. A. which B. what C. as D. those 2. Is this the factory you visited the other day? A. that B. where C. in which D. the one 3. Is this factory some foreign friends visited last Friday? A. that B. w ...

高中英语_定语从句

   语法专题讲义 1 语法专题讲义 知识详解 高考真题 跟踪练习 2 定语从句 一、定语从句概述 (一)概念 在复合句中修饰某一名词或代词的从句, 叫做定语从句。被修饰的名词或代词叫先行 词,从句放在所修饰词(即先行词)之后或 由关系副词或关系代词引导。如: The story that you read is The Rescue. 你读的故事叫《营救》。 The story是“先行词”,that you read是定语 从句,that是关系代词。 3 定语从句 (二)定语从句的引导词 ...

高考英语定语从句

   定语从句 the Attributive Clause Revision(复习名词性从句 复习名词性从句): 复习名词性从句 Fill in the blanks with proper words: What matters in 1.(2007NMET) learning English is enough practice. 2.(2006安徽) A warm thought that suddenly came to me I might use the pocket money t ...

初中英语定语从句

   定语从句 定语从句是由关系代词或关系副词引导的从句,其作用是作定语修饰 主句的某个名词性成分,相当于形容词,所以又称为形容词性从句,一般 紧跟在它所修饰的先行词后面。在复合句中,修饰某一名词或代词叫做定 语从句。 关系词 引导定语从句的关联词称为关系词,关系词有关系代词和关系副词 引导定语从句的关联词称为关系词 关系词有关系代词和关系副词。 关系词有关系代词和关系副词 关系代词有 hat;关 关系代词 that, which, who, whom, whose, as 等,绝对没有 w ha ...

高考英语定语从句考点

   定语从句 the Attributive Clause 定语从句 (一).定语从句 构成及种类 一 定语从句 构成及种类: 1>.The school where we live and study lies west of the town. 限制性定语从句 2>.I, who am your English teacher, will try my best to help you. 结构: 结构: 先行词 + 关系词 + 定语从句 非限制性定语从句 (二).如何使用引导词 ...

初中英语 定语从句习题

   初中英语: 初中英语:定语从句专项练习题 1. Don't talk about such things of you are not sure. A. which B. what C. as D. those 2. Is this the factory you visited the other day? A. that B. where C. in which D. the one 3. Is this factory some foreign friends visited last ...

初中英语定语从句课件(四)

   定语从句 ◆定义及其作用: 定义及其作用: 定义及其作用 ◆定语从句是中学阶段英语语法中十分重要的 一个语法项目,它在句子中出现的频率很高。 对正确理解句子的意义起着举足轻重的作用。 定语从句可分为:限制性定语从句和非限制性 定语从句。 ◆定语从句一般都紧跟在它所修饰名词后面, 所以如果在名词或代词后面出现一个从句,根 据它与前面名词或代词的逻辑关系来判断是否 是定语从句。 先行词的作用 被定语从句所修饰的名词或 代词叫做“先行词”。引 导定语从句的词叫“关系词”。关系词有两个作用: 一、引 ...

外研社高一英语定语从句

   I have an apple. The apple is red. I have an apple that/which is red. 修饰先行词 an apple I like my friends. My friends like sports. I like my frineds who/that like sports. 修饰先行词 friends Mary is a girl who has long hair. 先行词 关系词 定语从句 关系代词 事物: 事物:which/ ...

九年级英语定语从句课件2

   the red the green the small the big The apple which/that is small is red. The apple which/that is big is green. The apple which/that is red is small The apple which/that is green is big. the handsome the lovely the strong the clever a boy The boy i ...

初中英语定语从句专题复习

   1. This is the gentleman who helped me out of the trouble. 2. The building which stands near the river is our school. 3. Do you know the boy whose bicycle was broken just now? 4. The farm (that)we visited last Sunday was located in the suburbs of B ...

热门内容

2010大学英语六级词汇表-带音标-完美打印版-免费下载1

   英语六级备考词汇表 说明: 单词音标为英式发音。如果音标显示不正常,请将所有内容复制至WORD,全选(按ctrl abnormal / ?b’n?:m?l/a.不正常的;变态的 abolish / ?’b?li?/ vt.废除,取消 abrupt/ ?’brΛpt/a. 突然的,意外的,唐突的 absurd / ?b’s?:d/ a.不合理的,荒唐的 abundance / ?’bΛnd?ns/n.丰富,充裕 academy / ?’k?d?mi/n.私立中学;专科院校 accessory ...

北师大英语词根记忆法

   北师大英语词根记忆法 英语单词中约 90%的词都是由词根,前缀,后缀构成的,而且都是学生记忆比较困难的词. 将来的考研词汇,托福词汇,专业外语词汇也是与词根密不可分的.我做过试验,让学生在 10 分钟内记忆三组同一家族 (即同一词根的) 词, 30 个单词. 随后检验结果非常好, 即 约 使是学习成绩还不算好的学生都差欢嗄芗亲 ?四级词汇所需词根约 150 个, 能扩展出近 2000 单词.加上高中所学 1800 单词, 基本能满足四级考试所需词汇. 这里将陆续推出在 我们所学的当代大学英语 ...

牛津英语8A词组大全

   牛津英语 8A 词组大全 牛津初中英语 8A unit1 词组 1 something to drink / eat 一些喝/吃的东西 2 have some more food 再来点食物 3 in your bowl 在你的碗里 a bowl of rice 一碗米饭 4 share sth with sb 与某人分享某物 5 nothing else 没什么别的东西 6 an honest boy 一位诚实的男孩 7 keep secrets / keep a secret 保守秘密 ...

新标准 英语初中二年级下册短语 四单元

   新标准 英语初中二年级下册短语 四单元 1.connnect %…to 把 %…和 %…连接 2.lend sb sth=lend sth to do 借给某人某物 3. borrow sb sth=borrow sth from sb 向某人借某物 4.You've done that 你做对了 5.come on 亮 6.save their lives 挽救他们的生命 7.one day 一天 8.climb out of 从哪儿爬出来 9.a few days earlier 几天前 ...

各个国家的英语

   Andorra , 安道尔 United Arab Emirates , 阿联酋 Afghanistan , 阿富汗 Antigua and Barbuda , 安提瓜和巴布达 Anguilla , 安格拉 Albania , 阿尔巴尼亚 Armenia , 亚美尼亚 Netherlands Antilles , 荷兰属地 Angola , 安哥拉 Argentina , 阿根廷 American Samoa , 东萨摩亚 Austria , 奥地利 Australia , 澳大利亚 Aru ...