考试内容
A、B、C 三个等级的考试各由6个部分组成,每个级别的考试题型一样、题量相同,但不同级别考试 总的阅读量及难易程度不同。考试主要考查应试者理解书面英语的能力。 部分:词汇选项(第1-15题,每题1分,共15分) 第1部分 部分 考查应试者理解在一定语境中单词或短语意义的能力。本部分为15个句子,每个句子中均有1个词或 短语划有底横线,要求应试者从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短 语。 部分:阅读判断(第16-22题,每题1分,共7分)right,wrong,not mentioned 第2部分 部分 考查应试者识别和判断文章所提供的信息的能力。 本部分为1篇300-450词的短文, 短文后列出7个句子, 有的句子提供的是正确信息, 有的句子提供的是错误信息, 有的句子的信息在短文中并未直接或间接提及。 要求应试者根据短文的内容对每个句子做出判断。 部分:概括大意与完成句子(第23-30题,每题1分,共8分) 第3部分 部分 考查应试者把握文章段落大意及细节的能力。本部分为1篇300-450词的短文,有2项测试任务: (
  1)短文后有6个段落小标题,要求应试者根据文章的内容为其中指定的4个段落各选择一个正确的 小标题; (
  2)短文后有4个不完整的句子,要求应试者在所提供的6个选项中选择4个正确选项分别完成每个句 子 部分:阅读理解(第31-45题,每题3分,共45分) 第4部分 部分 考查应试者对文章主旨和细节信息的理解能力。本部分为3篇文章,每篇300-450词,每篇文章后有5 道题。要求应试者根据文章的内容,从每题所给的4个选项中选择1个最佳答案。 部分:补全短文(第46-50题,每题2分,共10分) 第5部分 部分 考查应试者把握文章结构、掌握作者思路的能力。本部分为1篇300-450词的短文,文中有5处空白,文 章后面有6组文字,其中5组取自文章本身。要求应试者根据文章的内容选择5组文字,将其放回相应位置, 以恢复文章原貌。 部分:完形填空(第51-65题,每题1分,共15分) 第6部分 部分 考查应试者正确把握文章内容,以及在一定语境中准确使用词语的能力。本部分为1篇300-450词的短 文,文中有15处空白,每处空白给出4个选项,要求应试者根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。
1
2008 年度全国职称外语等级考试试卷 理工类 A 级 部分:词汇选项( 第 1 部分:词汇选项(第
  1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 个词或短语划有底横线, 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线, 请为每处划线部分确定 1 个惫义最为接 近的选项。 近的选项。 1 With immense relief, stopped running. A enormous B some C little D extensive 2 The scientists began to accumulate 积累增加 data. A handle B collect C analyze D investigate investigate 3 Jack eventually overtook the last truck. A passed B hit C reached D led 4 Sometimes it is advisable to book hotels in advance. A possible B profitable C wise D easy puzzle. 5 The reason for their unusual behavior remains a puzzle. mystery A mystery B fact C statement D game witty. 6 That guy is really witty.善于言辞 A ugly B smart C honorable D popular 7 The world champion suffered a sensational 轰动 defeat. A dramatic B reasonable C humiliating D horrifying 8 It seems that only Mary is eligible for the job. A prepared B trained C guided D qualified 9 This poem depicts the beautiful scenery of a town in the South A praises B writes C describes D imitates obscure. 10 The meaning is still obscure.难懂的 A transparent B vague C alien D significant 11 Dumped waste might contaminate 污染弄脏 water supplies. A destroy B decrease C pollute D delay 12 One theory postulates that the ancient Filipinos came from India and Persia. considers A expects B assumes C predicts D considers 13 It is very difficult for a child to adhere to rules. A follow B remember C understand D learn didn’ 14 I hope that I didn’t do anything absurd 可笑 last night. A awkward 笨拙尴尬 B strange C awful 可怕 D stupid prohibit 15 There should be laws that prohibit smoking around children. A advocate B forbid C inherit D withdraw 部分:阅读判断(
  16~ 第 2 部分:阅读判断(第
  16~22 题,每题 1 分,共 7 分) 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断: 下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供 的是正确信息, 如果该句提供的是错误信息, 的是正确信息,请选择 A;如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该句的信息文中没有 提及, 提及,请选择 C。 Roof( Green Roof(顶) Research
2
basically The concept of green roofs is basically about growing plants on roofs, thus helping to replace the green footprint that had been destroyed due to the construction of prevalent(流行) the building. Green roofs are the most prevalent(流行)in Germany, which is widely research. regarded as the leader in green roof research. The green roofs that are used these days can be classified as "extensive"(广阔 "extensive" ( intensive” 密集的) 的) and “intensive” 密集的) systems. Extensive green roofs use mosses, grasses ( and herbs, which are tolerant to droughts. These plants do not need much maintenance, substrate(土层) can be grown in a layer of substrate(土层)that can be as shallow as
  1.5 inches, and generally are inaccessible to the public. In contrast, a wide range of species of plants are grown on intensive green roofs, such as shrubs(灌木)and even trees, shrubs(灌木) which require deeper subs trate layers, and are usually grown on flat roofs. They need intensive maintenance, and are usually areas that resemble parks which are accessible to people. technologies. There are several benefits of adopting green roof technologies. Apart from the psychological aesthetic(暮学的) gardenobvious psychological and aesthetic(暮学的)benefits of garden-like environments surrounding you, some of the common economic and ecological benefits are: a reduction energy; purification; in the consumption 消费 of energy; and water purification; air recovering green spaces: mitigation(缓解) and the mitigation(缓解)of the heat island effect in urban areas. The green roof research that is currently ongoing is focused on evaluating the species propagation( of plants that are suitable to be grown on roofs, the methods of propagation(繁 殖)as well as establishment, nutrient(养料)and water requirement, substrates, nutrient(养料) requirement, and the quantity and quality of water runoff. The evaluation criteria of plant species are: at what rate they can be established: their capacity to withstand invasive weeds: co0 tolerance of cold and heat: tolerance of drought co0nditions: capacity of persistence and survival. A number of experiments are being conducted on roof platform simulations at various research centers. These sites are generally outfitted with equipment, which are used the to measure temperatures at different depths of the growing substrates, and the rate and volume of the runoff of stormwaters from each of the platforms. Green roof technology is representative of a completely new market for landscape contractors, and all roofs that currently exist and the future ones to be constructed market? are the potential market?a market that is too huge to be overlooked.
  16. It is estimated that around 10 percent of the flat 平直 roofs in Germany are green A Right B Wrong C Not mentioned green
  17. German people prefer extensive green roof systems to intensive ones A Right B Wrong C Not mentioned
  18. Small plants like grasses and herbs are grown widely on intensive green roofs. A Right B Wrong C Not mentioned
  19. Green roof is an ecologically 生态 sound strategy of spreading green in urban areas A Right B Wrong C Not mentioned
  20. One of the benefits of green roofs is the reduction of the heat island effect in cities A Right B Wrong C Not mentioned green
  21. One focus in the green roof research is the evaluation of suitable plant species
3
A Right
  22. Although green potential market is A Right
B Wrong C Not mentioned roof technology can create a garden ? like environment, its rather small. Not B Wrong C Not mentioned
部分:概括大意与完成句子(
  23~ 第 3 部分:概括大意与完成句子(第
  23~30 题,每题 1 分,共 8 分) 项测试任务:(
  1)第 下面的短文后有 2 项测试任务:(
  1)第 23~26 题要求从所给的 6 个选项中为第
  2~5 段每 个最佳标题:(
  2)第 段选择 1 个最佳标题:(
  2)第 27~30 题要求从所给的 6 个选项中为每个句子确定 1 个最佳选 项。 The Supercomputer Network 1 Recently, ten laboratories run by governments in different parts of the world talk” have become linked. Their computers have been connected so they can “talk” to each other. This may not seem very dramatic news, but it is the beginning of a development that will increase the power of the Internet tremendously. 2 The Internet is an interconnected ( 互 联 ) system of networks that connects computers round the world and facilitates the transmission and exchange of information. The way that you use the Internet is by accessing this network. This depends on the power that your system allows you to use. The power of your computer download(下载) is responsible for how fast you can download(下载)files, how much data you can store, etc. If your computer is old and slow, accessing the information can be very difficult. grid” 3 The new development in information technology has been called “the grid” (网 格技术) grid” 格技术), and it will be a network of computers that are linked together. The “grid” will work in a different way from the Internet, enabling you to get the power of will the biggest computers in the world on your computer. Accessing the information will no longer depend on the power of your computer. The idea is that while you access information, you will also have access to the power of the bigger computer stations. 4 One advantage of this revolutionary idea is that geographical location will become irrelevant. The “grid” will decide which are the best parts of a worldwide irrelevant. grid” network to do the job you want. This means that you may be accessing a computer In Japan to solve a problem in Alaska. grid” assistant 助手. 5 The “grid” can be compared to having an efficient personal assistant 助手. You and“he” can give your assistant a task and“he”will do it for you. The assistant will do the preliminary research, collect the data, compare them and decide on the best course of action by accessing any of the computer centres in the “grid” that happen to grid” happen have the relevant information. All you have to do is assign the task, sit back and wait. the“grid” 6 At present, possible applications of the“grid”in scientific research are being explored. While it has taken about fifteen years for Internet use to become widespread, grid” experts believe that the “grid” could be up and running for private individuals on“grid” far more quickly. Scientists working on“grid”projects are convinced that it will be as widely used as the web in the next ten years. 2__ 23 Paragraph 2__c
4
3 __a 24 Paragraph 3a f 4 25 Paragraph 4f 5 d 26 Paragraph 5d
A B C D E F A new era for the Internet HOW does the “grid” work? Power shared Just make a reques t 要求 Limitations of present Internet use Distance is not a problem
27 Traditionally the power of your computer determines how fast you can accesse. accesse. grid’ b 28 The “grid’ will enable you to get on your computer the power of b ’ in the world. world. grid” , 29 The “grid” would be like _f, who can perform your tasks efficiently. grid’ 30 It is believed that the widespread use of the “grid’ will become possible in ’ next__d. the next__d.
A B C D E F fifteen years the bigger computer stations the advantage ten years information your personal assistant
部分:阅读理解( 31第 4 部分:阅读理解(第 31-45 题, 每题 3 分, 共 45 分) 篇短文, 道题。请根据短文内容, 个最佳选项。 下面有 3 篇短文, 每篇短文后有 5 道题。请根据短文内容, 为每题确定 1 个最佳选项。 第一篇 Centers of the Great European Cities The centers of the great cities of Europe are meeting places by tradition people gather there to drink coffee and chat late into the night. A mixture of locals and tourists make for an exciting, metropolitan atmosphere. plazas(广场) arcades(拱廊) Europe’ Squares, plazas(广场)and arcades(拱廊)form the heart of Europe’s cities Marco? Venice in Italy has the Piazza San Marco?a beautiful square surrounded by snacks, and café churches, restaurants and cafés. In Barcelona, Spain, La Bosque
 

相关内容

自学考试国际商务英语历年真题

   全国 2010 年 7 月高等教育自学考试 国际商务英语试题 课程代码: 课程代码:05844 Ⅰ. Translate the following words and expressions from English into Chinese (10%) ) 1. income distribution of a market 2. set forth 3. clean credit 4. equity investment 5. akin to 6. endowment of natur ...

考研英语历年真题来源报刊阅读15篇

   中华英语学习网www.100yingyu.com 官方总站:www.100xuexi.com TEXT1 Declining populations:Incredible shrinking countries During the second half of the 20th century, the global population explosion was the big demographic bogey. Robert McNamara, president of the W ...

英语历年真题

   Saintxu publish 英语历年真题 [2003-2009] 目录 2003 年在职攻读教育硕士专业学位全国联考英语试题 .............. 1 2004 年在职攻读教育硕士专业学位全国联考英语试题 ............ 11 2005 年在职攻读教育硕士专业学位全国联考英语试题 ............ 21 2007 年在职攻读教育硕士专业学位全国联考英语试题 ............ 32 2008 年在职攻读教育硕士专业学位全国联考英语试题 .......... ...

学位英语 历年真题

   模拟试题三 Part Ⅰ Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the b ...

学位英语 历年真题

   模拟试题一 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the b ...

英语四级历年真题作文

   1994  Most of us have had an experience which reminds us the world is getting smaller. Perhaps when you went to some place far away from the city you live in and thought you knew nobody there, you were surprised to find that you ran into one of your ...

英语专业四级 历年真题

   本文由小怪兽915贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 2008 年英语专业四级考试试题 我爱英语网 http://www.52en.com PART I DICTATION [15 MIN] Listen to the following passage. Altogether the passage will be read to you four times. During the first reading, w ...

考研英语历年真题 阅读 整理

   Text 1 EnglishOf all the changes that have taken place in English-language newspapers quarterfarduring the past quarter-century, perhaps the most far-reaching has been the inexorable decline in the scope and seriousness of their arts coverage. It i ...

考研英语历年真题词汇手册

   1997 年重点词汇 阅读理解部分: 阅读理解部分: 1. parliamentary 2 .territory 宽恕的 31 impulse n.推动, 刺激, 冲动, 推动力 vt. adj. 议会的 推动 32 weary adj.疲倦的, 厌倦的, 令人厌烦的, 疲 劳 v.疲倦, 厌倦, 厌烦 n.好客, 宜人, 盛情 v.解释, 说明, 口译, 通译, 认 adj.表面的, 肤浅的, 浅薄的 adj.人造的, 假的, 非原产地的 在历史上, 从历史观点上说 n. adj.复杂的, ...

天津大学考博英语历年真题

   天津大学 Direction: Listen to the following passage. Altogether the passage will be read four times. During the first reading the passage will be read at normal speed and you are supposed to listen only and try to have a general understanding of it. Fo ...

热门内容

打电话常见的英语短句

   实用口语:打电话常见的英语短句 2008-12-15 15:43 | (分类:默认分类) 没有电话怎么办?   1. I’m calling from a public phone, so I’ll call her again.   1. 我现在是打公用电话,我会再打给她。   2. I’m not at home now, so I’ll call her around three o’clock again.   2. 我现在不在家里,三点左右我会再打给她。   3. May I use ...

八年级英语下学期期末试题含答案1

   仁爱英语八年级下期末测试题 姓名?????? 姓名?????? 单项选择。 (20 Ⅰ. 单项选择。 ( 分) 班级???????? 班级???????? ( )1. It’s not polite to speak A. loud ( )2.Your bike is A. same as ( )3. I’m in any in public. B. loudly my sister’s. B. as the same book. B. interesting; interested C. ...

初一英语语法

   一. 词汇 ⑴ 单词 1. 介词:in, on, under, behind, near, at, of 1). in表示"在……中", "在……内"。例如: in our class 在我们班上 in my bag 在我的书包里 in the desk 在桌子里 in the classroom 在教室里 2). on 表示"在……上"。例如: on the wall 在墙上 on the desk 在桌子上 on the blac ...

鲁教版初三英语下册第五单元测试试题卷

   鲁教版初三英语下册第五单元测试试题卷 Unit5 I like music that I can dance to. 【模拟试题】(答题时间:80 分钟) I.单项选择 1. Where are the jeans I often wear? A. who B. that C. these D. those 2. There are many old people are taking a walk in the park. A. those B. which C. who D. whom ...

电大开放英语3复习资料

   第一部分 交际用语 阅读下面的小对话,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。 ( D ) 1. ? Hello, Sally. How’s everything? ? . A. Good for you B. Oh, I agree C. That’s right D. Just so-so ( A ) 2. ? Excuse me, would you lend me your calculator? ? . A. Certainly ...