2009 2010 学年上 第一次 全善学校 2009-2010 学年上期第一次月考 初三年级 初三年级 英语试题
总分: 总分:150 分 时间: 时间:120 分钟
第 I 卷(100 分)
I.听力测试(共 30 分) 第一节:情景反应 (每小题 1 分,共 5 分) 听一遍。根据你所听到的句子,从 A、B、C 三个选项中选出最当的答语,并把 答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
  1. A. Yes, she is at home. B. No, she is at school. C. She is at school.
  2. A. It’s rainy. B. Nice to meet you, too. C. All right.
  3. A. You are welcome. B. Yes, I’d love to. C.. Yes, speaking.
  4. A. OK. It’s John’s. B. You’d better not. It’s John’s. C. No, nobody is here.
  5. A.Saturday. B. It’s October 2nd C. Sunny. 第二节:对话理解(每小题 1 分,共 5 分) 听一遍。根据你所听到的对话和问题,从 A、B、C 三个选项中选出正确答案, 并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
  6. A. A pen. B. A pencil. C. A watch.
  7. A.Not to read in the sun. B. Not to read in bed. C. What was wrong with him.
  8. A. In a hospital. B.At home. C. In the street.
  9. A. 13 years old. B. 12 years old. C. 14 years old.
  10. A. Yes, they do. B. No, they don’t. C. We don’t know. 第三节:短文理解 (每小题 2 分,共 20 分) 听两遍。根据你所听到的短文内容,从 A、B、C 三个选项中选出正确答案,并 把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 (A)
  11.What is Kate going to do? A. To play games. B. To visit her brother’s family C. To do some shopping.
  12.What is she bringing to her brother? A. A pair of trousers. B.A shirt C. A black sweater
  13.Is she going to give a present to her brother’s wife? A. Sorry, I don’t know B.No, she isn’t C. Yes, she is
  14.Where are the presents? A. In her box B. On her seat C. Behind her
  15. What can she see out of the window? A. The house of his brother. B. Clouds C. Her presents (B)
  16. How was Jack at school?. A. He did well in his lessons. B.He liked his school C. He didn’t study hard
初三第一次月考英语试卷 第 1 页 共 9 页

  17. Where did Jack’s parents work?. A. On a farm. B. In a hospital C. In a school
  18.What did Jack’s parents want him to be? A.A doctor B.A student C.A cleaner
  19. How many days did the cleaners work a week? A. One day B. Three days C. Five days
  20. What do you think of Jack? A. He was a lazy boy. B. He was good at his lessons. C. He was brave. II.单项选择。 (每小题 1 分,共 20 分) 从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案,并把答题卡上对应题 目的答案标号涂黑。
  21. where you, Sam? A. has; gone B. have; been C. are; go D. did; been
  22. There were many people that I couldn’t find him. A. so B. such C. quite D. too
  23. There the bell. A. go B. goes C. have D. has
  24. Could you please me something about China? A. to tell B. telling C. told D. tell
  25. The film is very , so Tom is very A. exciting;excited B. excited; exciting C. exciting; exciting D. excited; excited
  26. the government’s efforts, many children can go to school. A. Thanks for B. Thanks to C. Thank D. Thank to
  27. Which subject do you like better, physics or English? I physics English. A. prefer; to B. prefer; than C. like; best D. like; better
  28. nice photo it is! A. What B. How C. How a D. What ; a
  29. the population of China? A. How many B. What C. How mach D. What’s
  30. Kate is as as Maria. A. tall B. taller C. tallest D. the tallest
  31. Kunming is known its nice weather. A. in B. as C. for D. with
  32. Your MP3 is so nice. How much is it? It me ¥5
  00. A. bought B. paid C. spent D. cost
  33. They very busy last month. A. are B. were C. am D. will be
  34. I’ll go hiking if it rain tomorrow. A. won’t B. isn’t C. doesn’t D. hasn’t
  35. Why not shopping with me? A.go B. to go C. going D. goes
初三第一次月考英语试卷 第 2 页 共 9 页

  36. She has sent us some presents, she? A. hasn’t B. doesn’t C. isn’t D. has
  37. Tom has gone to New York. A. already B. ever C. yet D. before
  38. Jack didn’t come here. A. So did I B. So had I C. Nor did I D. Nor had I
  39. It’s necessary people water. A. for; save B. of; saving C. for; to save D. of; to save
  40. I used to late last term, but now I have to get up early. A. get up B. gets up C. getting up D. got up III.完型填空。 (每小题 2 分,共 20 分) 根据短文内容,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能正确填入相应空格内的 最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 In England, people often talk about the _41_ because you can experience four seasons in _42_ day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour _43_ black clouds come, and then it rains hard. The weather gets _44_ cold. In the late afternoon the sky will be clear, the _45_ will begin to shine and it will be summer at this time of a day. In England, you can also have summer in winter, _46_ have winter in summer. So in _47_ you can swim sometimes, and in summer sometimes you should wear warm clothes. When you go to _48_ , you will see some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the _49_ morning, but you shouldn’t laugh at them. If you _50_ take an umbrella or a raincoat, you will regret later in the day. ( )
  41.A.time B.food C.weather D.books ( )
  42.A.a B.an C.the D.one ( )
  43.A.ago B.before C.later D.after ( )
  44.A.few B.a few C.little D.a little ( )
  45.A.weather B.moon C.sun D.earth ( )
  46.A.and B.or C.but D.so ( )
  47.A.spring B.summer C.autumn D.winter ( )
  48.A.England B.Japan C.America D.France ( )
  49.A.sunny B.rainy C.snowy D.cloudy ( )
  50.A.can’t B.don’t C.won’t D.didn’t IV.阅读理解。 (每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列材料,从 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案,并把答题卡上对 应题目的答案标号涂黑。 A Mr. Turner liked fishing. It was his favorite sport. He often fished for hours without catching anything. But this did not worry him. Some fishermen couldn’t catch fish. Sometimes they caught old boots or rubbish. Mr. Turner was even worse than the fishermen. He never caught anything ? not even old boots. After he spent whole morning on the river, he always went home with an empty bag.
初三第一次月考英语试卷 第 3 页 共 9 页
“You must give up fishing!” his friends said, “It’s a waste of time.” “But they don’t realize one important thing. I’m not really interested in fishing. I am only interested in sitting in a boat and doing nothing at all. It can make me forget the noise of the city and live quietly for some time.” he always said to himself.
  51. Mr. Turner always went fishing because . A. he could sell the fish and get some money B. he thought it was a good way to have a rest C. he could cook the fish for supper D. he could sit in a boat
  52. Mr. Turner liked to fish. A. by the river B. in a boat on the river C. in the river D. with the fishermen
  53. He always went home with an empty bag because . A. he couldn’t fish at all B. there weren’t any fish in the river C. he gave the fish to the fishermen D. he didn’t pay attention to fishing at all
  54. His friends told him when they knew he couldn’t catch anything. A. to learn how to fish B. to change the way of fishing C. not to fish any more D. to buy fish to eat
  55. From the story we knew Mr. Turner A. lived in the country C. was interested in fishing B. was a good fisherman D. disliked the noise of the city
B Henry was an office worker in a big city. He worked very hard and enjoyed traveling in his holidays. He usually went to the seaside, but one year he saw an advertisement(广告) in a newspaper. “Enjoy country life. Spend a few weeks at West Hill Farm. Good food. Fresh air. Horse riding. Walking. Fishing. Cheap and interesting.” “This sounds a good idea,” he thought. “I’ll spend a month at West Hill Farm. I think I can enjoy horse riding, walking and fishing. They’ll make a change from sitting by the seaside and swimming.” He wrote to the farmer. In the letter he said that he would like to spend all of July there. Then on the first day of July, he left for West Hill Farm. But four days later, he returned home. “What was wrong with West Hill Farm?” his best friend, Ed, asked him. “Didn’t you enjoy country life?” “Country life was very good,” Henry said. “But there was another problem.” “Oh. What?” “Well,” he said, “the first day I was there a sheep died, and we had roast mutton(羊肉) for dinner.”
初三第一次月考英语试卷 第 4 页 共 9 页
“What's wrong with that?” Ed asked. “Fresh meat is the best.” “I know, but on the second day a cow died, and we had roast beef for dinner.” “Lucky you!” “You don't understand,” Henry said. “On the third day a pig died and we had roast pork for dinner.” “A different meat every day,” Ed said loudly, “ but you are complaining!” “Let me finish,” Henry said. “On the fourth day the farmer died, and I didn't dare (敢)stay for dinner!”
  56.How did Henry find out about the farm? A. He saw it in a newspaper advertisement. B. His best friend told him. C. He wrote to the farmer. D. Maybe he learned it from the radio.
  57. Henry came back home several days later because . A. he didn't like the country life at all B. the farmer wasn’t friendly to him C. his holiday was over D. he thought he might have to eat the farmer
  58. “…and you are complaining!”, the word “complain” means . A.夸奖 B.赞成 C.抱怨 D.故弄玄虚
  59.Which of the following sentences is TRUE? A. Ed could eat a different kind of meat every day. B. Henry thought he could enjoy a change. C. Henry couldn't think of anything else to do, so he went to the farm. D. The farmer died because of the bad meat he ate.
  60.Which is the best title for the passage? A. What a beautiful farm! B. Have a good time. C.A short holiday D. Henry and the meat.
C
Typhoons (台风) in the northern part of the world have girls’ names. Sometimes they have very beautiful names. Rose is a pretty name but there was nothing pretty about Typhoon Rose. It was the worst typhoon to hit Hong Kong in ten years. It began to rain in the morning of Monday, August 16th, 19
  71. At ten o’clock in the morning, Typhoon Rose was still 130 miles away but already the wind was blowing people’s umbrella away. The wind became stronger and stronger. The typhoon shelters (避风港) were soon full of boats. Ships that were too big to go inside the shelters put down more anchors (锚). Some very big ships went out to sea. It is safer for a big ship to be at sea in a typhoon because it cannot be blown onto rocks. Kai Tak Airport closed. No planes were able to take off or land. At 9:00 in the evening, all the lights went out. No one slept well that night. It is difficult to sleep in such bad weather. In Typhoon Rose, more than one hundred people died. 229 people were hurt and 66 of these had to go to hospital. 1500 lost their homes. The people of Hong Kong will not quickly forget Typhoon Rose!
初三第一次月考英语试卷 第 5 页 共 9 页

  61.What’s true according to the passage? A.Typhoons all over the world have girls’ names. B.Typhoons with pretty names are usually beautiful. C.Typhoon Rose only hit Hong Kong. D.For ten years, people in Hong Kong haven’t seen a worse typhoon than Typhoon Rose.
  62.What’s the possible result of Typhoon Rose? A.Lots of big ships were blown onto rocks. B.More than two hundred people lost their lives and many more lost their homes. C.People didn’t sleep well in such bad weather. D.People turned off the lights at 9:00 in the evening.
  63.The people of Hong Kong will not quickly forget Typhoon Rose because . A.it caused the terrible losses B. they didn’t sleep well that night C. Typhoon Rose wasn’t as pretty as its name D. they couldn’t find their ships after the typhoon
  64.Some very big ships didn’t go inside the shelters because . A. they had more anchors B. it is safer outside C. they were out at sea and they weren’t fast enough to reach the shelters when Typhoon Rose came D. it was too expensive for big shops to go inside the shelters
  65.This passage is mainly about . A. the names of typhoons B. typhoons in Hong King C. Typhoon Rose D. the typhoons
第 II 卷(50 分)
V.句型转换。 (每空 1 分,共 10 分) 根据所给提示,完成句型转换。每空一词,含缩略词。
  66. He was able to speak English when he was
  8.(变为否定句) He to speak English when he was
  8. 67 There is something to eat in the cupboard.(变为一般疑问句) there to eat in the cupboard.
  68. She said nothing in the meeting, ? (完成反意问句)
  69. I have been to Beijing for 3 times(对划线部分提问) you been for 3 times?
  70. His mother is a teacher, his father is a teacher, too.(同义句转换) his mother father are teachers. VI.口语运用。 (每小题 1 分,共 5 分) 阅读下面对话,从方框内 7 个选项中选
 

相关内容

英语_2010年高考英语试题下载-+全国卷+II+[word版]

   英语周报网 http://www.ew.com.cn/ 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(全国二卷) 英语 第一卷(选择题) 第一部分 英语知识运用 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,找出其 划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 1. Come A. cold B. cock C. comfort D. improve 2. dead D. health A. eager B. great ...

高二英语试题

   听力: 一 听力:(20X1.5=30) 维克多英语听力 2?1 小题; 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 1. What do we know about the man? A.He’d like to have the windows open. B.He rarely leaves the windows open. C.He’ll help the woman close the windows. 2. Where does the conversati ...

中考英语试题

   阳光家教网 阳光家教网 www.ygjj.com 西安家教 青岛家教 郑州家教 家教 苏州家教 天津家教 中国最大找家教, 家教平台 中国最大找家教,做家教平台 家教 江苏省连云港市 2010 年高中段学校招生统一文化考试英语试题 一,单项选择 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 A,B,C,D 四个选项中,选出最佳选项 1.My best friend Neil is honest boy. You can believe him. A. a B. an C. ...

八年级英语试题

   八年级英语试题 二、单项选择 26. ?Have you A. never A. at 28. The box is A. too, to carry 29. I think you should A. stop wear been to the Disneyland? B. ever B. in heavy for me B. too, for carry C. still the swim team. C. with . C. so, to carry D. too, in carry ...

高级商务英语试题

   I. Complete each of the following sentences with the correct forms of the given words. Section one 1. The film, which was _producted by the leading film studio in Italy, has been applauded as a of geniuses in their most productive years. (productio ...

中考英语试题评析

   2007年中考英语试题评析 北京师范大学 程晓堂 2007年12月14日 西安 主要内容 2007年中考英语试题总体趋势分析 题型使用情况 考试形式存在的主要问题 典型试题分析 一、2007年中考英语试题总体 趋势分析 考试内容:既考查技能,又考查基础知 识;既考查综合能力,也考查微观知识 与技能; 考试形式:题型多样,新题型增多,使 用范围扩大;非选择题增加,所占分值 提高(平均占37.2%); 命题技术有所提高,但还存在不少问题。 评分标准有改进:主要观测点为实际书 面表达能力;标点符合 ...

定西市中考英语试题

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com( 英 语 ) 、 YouJiao.com( 幼 教 ) 、 BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 定西市 2010 年中考 英语试卷 听力部分 一,听力(每题 1 分,共 20 分)。 听力 A) 听句子,选出句子中所包含的信息。每个句子读一遍。 ( ...

2007年7月商务英语试题

   2007 年 07 月高等教育自学考试中英合作金融管理专业考试 商务英语试题 (课程代码 0796) ) (阅读与写作部分) 阅读与写作部分) READING PART ONE Question 1 5 Look at questions 1 5. In each question, which phrase or sentence is correct? For each question, mark one letter (A,B or C) on your Answer Sheet ...

外交部入部考试英语试题题型

   入部考试英语试卷题型 英语考试综合分析之一 问:外交部今年的录用考试包 括哪些科目、内容和题型? 答:今年外交部专业科目考试初、复 试均进行综合知识与能力测试笔试和 外语(或行政技术专业)笔试。其中 初试试题全部采用客观题形式,考生 填涂机读卡作答;复试中这两个科目 的试题均为主观题。另外,在复试阶 段非英语专业的其它各个专业的考生 还要参加英语水平测试笔试。 专业科目考试主要考察考生的中 外文基础、知识结构和综合素质, 包括了一般考试的常见题型,如 客观题中的单项选择、多项选择, 主观题中 ...

08高考英语试题讲解江苏卷

   08 高考英语试题讲解江苏卷 英语试题参考答案及解析: 第一部分: 第一部分:听力 1. B 11.C 解析略 2. A 12. C 3. C 13. B 4. A 5. B 6. A 16. a 7. C 17. B 8. C 9. A 10. A 20.C 14. B 15. C 18. B 19. A 第二部分: 第二部分:英语语言知识运用 第一节:单项选择 21. B 解析:by sea 是固定词组,用作状语,表示方式,意为“乘船”。类似词组还有 by air (乘飞机),by la ...

热门内容

《外贸英语函电》复习大纲

   《外贸英语函电》复习大纲 外贸英语函电》 适用班级: 适用班级:08 级应用英语 3, 中的样信及课后练习题 重点复习 Unit 3,4,5,6,8 中的样信及课后练习题 …………………… 《外贸英语函电》 附: 外贸英语函电》综合复习题 《外贸英语函电 一,填介词 1.(1) the courtesy of the Chamber of Commerce in Tokyo, we have learned that you have been supplying the best qual ...

初一英语词组

   come from be born play football at school work hard enjoy doing sth football field tennis court football boots swimming pool have breakfast watch TV every day take a bus after school half an hour be good at the World Cup the Computer Club 从……来,来自于… ...

六年级英语阅读理解复习题

   六年级英语阅读理解练习题 六年级英语阅读理解练习题 练习 阅读理解(十) There are forty-two students in our class. There are also two American boys. They are Jack and Mike. They are our good friends. They like watching TV, but they don’t like playing basket-ball .They often go to sc ...

西昌高一英语试题

   第二部分: 英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节: 单项选择(共 15 小题:每小题 1 分,满分 15 分) 21.Hi, long time no see . . A. I’m fine B. How are you ? C. Yes, please. D. You too ! 22. Wang Ping has made great progress in English this term. ,and . A. So he has , so you have B. So h ...

英语阅读理解60篇

   打印至第十页 空中英语教室 2010 年暑假作业 阅读 60 篇 1 1 I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of ...