2010 年咸宁中考英语试题及答案 咸宁中考英语试题及答案 中考英语
温馨提示: ,含听力 温馨提示:
  1.本试卷分试题卷(共 8 页)和答题卷;全卷共 82 个小题(含 2 个选做题) 测试和笔试两部分;满分 120 分,考试时间 120 分钟。
  2.考生答题前,请将自己所在学校、姓名、准考证号填写在试题卷和答题卷指定的位 置,同时认真阅读答题卷上的注意事项。考生答题时,请按照题号顺序在答题卷上 各题的答题区域内作答,写在试题卷上无效。



第一部分 听力测试(共 30 分)
一、听对话选图 听下面五则对话,从每小题 A、B、C 三个选项中,找出能回答所提问题的 图片。 [听完每则对话后, 你将有 10 秒钟的时间做出选择和准备下一小题。 每则对话读两遍。 (每 ] 小题 1 分,共 5 分)
  1. A. B. C.

  2. A.
B.
C.

  3. A.
B.
C.

  4. A.
B.
C.

  5. A.
B.
C.
二、对话理解 听下面三则对话,从每小题 A、B、C 三个选项中,找出相应问题的最佳答案。 [听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答 时间。每则对话读两遍。 (每小题
  1.5 分,共 15 分) ] 听第一段对话,回答 6-8 小题。
  6. Who is Hector visiting? A. His parents. B. His grandparents. C. His cousins.
  7. Where is Susan going? A. To the countryside. B. To Shanghai. C. To the Central Park.
  8. When is Susan leaving? A. On June
  25. B. On July
  25. C. On July
  5.
听第二段对话,回答 9-11 小题。
  9. What time did the girl call Tom? A. At 7:00 yesterday evening. B. At 7:00 this morning. C. At 7:00 yesterday morning.
  10. What did Tom do last night? A. Went to a concert. B. Had the piano lesson. C. Sang in the theatre.
  11. Why was the concert held? A. To help the poor people in Taiwan. B. To build new schools for the students in Sichuan. C. To raise money for the poor people in Yushu. 听第三段对话,回答 12-15 小题。
  12. What was the boy afraid of doing? A. Speaking English. B. Talking with the foreigners. C. Making mistakes.
  13. Which advice did Mrs. James give to the boy? A. Talk as much as possible. B. Listen to tapes. C. Watch videos.
  14. Where did the boy meet the foreigner? A. In a park. B. At KFC. C. On a bus.
  15. What did the foreigner want to know by asking “Where are you from?”? A. Which country the boy was from. B. More about China. C. Which place of China the boy came from. 三、短文理解 听下面一则短文,从每小题 A、B、C 三个选项中,找出相应问题的最佳答案。 [听短文前,你将有 30 秒钟的时间阅读各小题。短文读两遍。 (每小题 2 分,共 10 分) ]
  16. What does the mother say when the girl has something difficult to do? A. I will help you. B. Do it yourself. C. Ask the teacher for help.
  17. Who did the cleaning for the girl that day? A. The girl herself. B. Her friends. C. Her mother.
  18. Whom does the girl see a dentist with? A. Nobody. B. Her classmate. C. Her father.
  19. What’s the girl like? A. Friendly and sunny. B. Lazy and crazy. C. Clever and hard-working.
  20. What does the girl think of her mother? A. A busy mother. B. A good teacher. C. A hard-working woman.
第二部分 笔试部分(共 90 分)
四、单项填空 从 A、B、C、D 四个选项中,找出可以填入相应空格处的最佳答案。 (每小题 1 分,共 15 分)
  21. ? How about talent show? ? I should say it was great success. A. / ; the B. a ; the C. the; a D. the; /
  22. The World Table Tennis Championship began the morning of May 25, 2010 Moscow, Russia. A. Fifty; in; in B. Fiftieth; on; in C. Fiftieth; in; on D. Fifty; on; in
  23. ? What a nice MP5! Whose is it? ? It’s . My father bought me last week. A. me B. him C. his D. mine
  24. ? Wow! You look different! You wear glasses. ? Yes, I did. But now I am wearing contact lenses(隐形眼镜). A. could B. must C. used to D. would
  25. ? Which underlined part is different from the others in pronunciation?
? . A. below B. follow C. own D. allow
  26. ? Health is money. money. ? But I think it is A. as important as B. more important than C. so important than D. the same as
  27. ? The 2010 Asian Sports Meet this November in Guangzhou. ? Yes. I wish Chinese players will do well. A. will be held B. have been held C. was to be held D. would be held
  28. ? I am glad to be invited to Susan’s birthday party on Friday evening, Mum. ? yourself, dear! But remember to be back before 10 o’clock. A. Help B. Believe C. Make D. Enjoy
  29. ? Which would you like to visit, Shanghai Expo Garden or Beijing Bird Nest? ? . I prefer to enjoy the 2010 FIFA World Cup at home. A. Both B. Either C. Neither D. None
  30. ? Could I clean the bedroom for you? it myself. ? No, thanks. I A. cleaned B. have cleaned C. was cleaning D. had cleaned
  31. ? I hear you have to run for half an hour every day. ? Right. It is one of the in my school. A. choices B. plans C. hobbies D. rules
  32. ? What will they do to deal with the accident? ? Ten doctors and five nurses have a medical team and will start out right now. A. worked out B. made up C. helped out D. belonged to
  33. ? You didn’t go to school yesterday, did you? ? , though there was a heavy rain. A. Yes, I did B. No, I didn’t C. Yes, I didn’t D. No, I did
  34. ? Congratulations! Your English teacher told me you got an A this time. ? Thank you. She is very . A. impressed B. embarrassed C. terrified D. frustrated
  35. ? I bought a tie for Dad on Father’s Day yesterday. ? . A. It’s nothing B. I would, thanks C. That’s special enough D. I didn’t mind 五、完形填空 阅读下面一则短文,掌握其大意,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 找出可以填入相应空白处的最佳答案。 (每小题 1 分,共 15 分) Learning Chinese may seem difficult to foreigners outside China. However, Daisy Raffan, an 36 girl in Britain, hopes to bring the 37 to the young people. Daisy has 38 an online learning website to teach the language to as 39 people as possible, all over the world. With China’s fast development in the world, Daisy thinks 40 important for people to learn the language sooner rather than later. Daisy has been learning Putonghua 41 the age of five. Two years ago, 42 she decided to pass on what she had learned, she 43 the idea for the website, kidschineseclub.com. She said: “People are afraid to learn Putonghua. One of the main reasons is that they think it’s an 44 language to learn, but I have had fun 45 it .And I hope what I have done is easy and fun.” Her 46 offers a series of lessons, which are videos of Daisy teaching a group of students on topics from greetings and numbers to Chinese culture. Daisy’s website has 47 the support of several important persons ?the teenager says she has received a letter praising(赞扬) her work from Gordon Brown, 48 is the British Prime Minister(首 相).
She said: “I wrote to him and told him what I was doing and got a letter 49 . He said that what I was doing was a really good idea. I thought it was amazing. I was excited that 50 was supporting what we’re doing.”
  36. A. 18 years old B. 18-year-old C. 18-years-old D. 18 year old
  37. A. language B. idea C. information D. gift
  38. A. put up B. showed up C. set up D. thought up
  39. A. much B. more C. many D. most
  40. A. that B. this C. them D. it
  41. A. for B. at C. since D. in
  42. A. before B. after C. if D. although
  43. A. came out B. came on C. came over D. came up with
  44. A. impossible B. interesting C. excellent D. easy
  45. A. does B. do C. doing D. to do
  46. A. e-mail B. magazine C. essay D. website
  47. A. won B. made C. given D. beaten
  48. A. whom B. which C. who D. /
  49. A. in B. back C. down D. up
  50. A. someone such important B. so important someone C. such important someone D. someone so important 六、阅读理解 阅读下面三则短文,掌握其大意。51-60 小题为选择题,从每篇短文后所给各 题的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项;61-65 小题为填空题,答案直接填写在答题卷相应 横线上。 (每小题 2 分,共 30 分) A Prana was a beautiful dog, whose name means “breath of life”. Although he died several years ago, I can still remember the days we spent together and what he has taught me about love. I have two apple trees in the garden. Prana loved apples. When he went outside, he’d catch an apple and take it into the house to eat later. The apples had been on the ground and were often dirty so I wasn’t always happy that Prana had brought them into the house. It was an autumn day in America, but it was very cold. A big snow fell and we had not done anything for its coming. On that special day, Prana went outside and I watched him through the window. I noticed that he was madly digging(挖) holes and bringing the apples to the ground so they could be seen above the snow. I did not know why he was doing this. He seemed to want to do something special. When I called him back, he had his usual one apple in his mouth. About five minutes later, I looked outside. The garden was completely covered with birds. Prana had dug up all those apples for his bird friends to eat. He knew that they wouldn’t have stored enough food for the coming winter! .
  51. Prana was A. the writer B. a boy C. a bird D. a dog
  52. I wasn’t always happy because . A. Prana loved apples B. Prana caught an apple and ate it C. the apples fell on the ground and were dirty D. Prana brought the dirty apples into the house
  53. On the snowy day, Prana . A. ate up all the apples B. dug holes to put the apples in them C. brought the apples under the snow to the ground D. left the house and died .
  54. The birds flew to the garden to
A. look for Prana C. make new homes
  55. The topic of the story is about A. apples B. animals
B. eat the apples D. store food for the winter . C. love D. life
B What might the future be like? Here are some predictions: things to come, things to go. The Spring Festival, the most important Chinese holiday when everyone returns home, has caused headaches for millions of Chinese. More than 2 billion people travel at the same time, making getting travel tickets and the journey difficult. But in 28 years, Spring Festival travel may not be a problem at all. China plans to build more than 120,000 kilometers of railway and a fast transportation network that will serve 90% of the population by 20
  20. And because most of China will be cities, people will not have to go to other places to find a job, so it will no longer be a problem. Newspaper will come to an end in 20
  43. In the future, digital(数字的) newspapers will be sent to personal web tools through Internet. Readers can discuss topics with journalists and editors. Information will move faster. Oil is running out faster than expected. But scientists have found something else for oil as fuel(燃料). Coal, natural gas, solar power, nuclear power and even water can take the place of oil as sources of energy(能源). Schools will go electronic(电子化). Computers will be important and popular among the students. Everything will be in the computer and students will not need to bring books to school. They will find information on the Internet. A computer will be the students’ library, schoolbag and connection to the outside world. There will be robot teachers, they will check homework on computers and communicate with the students’ parents through e-mail. And school buses will be like spaceships, comfortable and safe. .
  56. More than 2 billion people have a hard time returning home during A. Christmas Day B. National Day C. the Spring Festival D. the Mid-autumn Festival
  57. The newspapers will disappear . A. in 28 years B. by 2020 C. by 2053 D. in 33 years
  58. is not mentioned in the passage as sources of energy. A. Coal B. Wind C. Nuclear power D. Water
  59. From the passage we can know in the future. A. the Spring Festival travel may still be a problem B. 90% of the population will live in the city C. robot teachers will check homework D. readers can discuss topics with each other through Internet
  60. What’s the main idea of the last paragraph? . A. Schools will go electronic B. Computers will be important C. There will be robot teachers D. School buses will be like spaceships C Dear Editor, I’m an overweight(超重的) girl. People always make fun of me. At school, I don’t spend much time with other students and don’t like to join in activities that I enjoy because I’m afraid people might laugh at me. ①What should I do? Please tell me. Lily
Dear Lily, ②No matter what you weigh, you should be treated with kindness. People who make fun of you are making a mistake. They should accept you for who you are. My advice for you is to pay no attention to your classmates’ comments and all the rude things they may say about you.③Don’t let them upset you, or you will have a bad time all day. At the same time, you shouldn’t ④distance yourself from them. Instead, find someone you trust(信任) and develop a friendship with him or her. Then you’ll feel happier and safer. And don’t be afraid to take part in any activities you like. Remember: ⑤People are more interested in your behavior than your weight. If you feel that your we
 

相关内容

英语试题同步练习题考试题教案七年级英语Wheres your pen pal from单元测试2

   Unit 1 Where’s your pen pal from? Section A 课前漫步 A good beginning is half done. 良好的开端是成功的一半。 I.温故 根据图片完成句子。注意 be from 与 come from 的用法。 1. The boy (be) from Jilin. 2. The computer comes Zhejiang. 3. The flowers (be) from Yunnan. 4. The fruits (be) f ...

六年级英语试题

   六年级英语试题 Unit 2 My days of the week 一、将下列单词补充完整,并写出汉语意思。 将下列单词补充完整,并写出汉语意思。 1.m__th ( 4.M__day( 7.Ch__nese ( 9. Fr__day ( ) ) ) ) 2. T__sday ( 5. c__mp__ter ( ) ) 3.m__s__c ( 6.t__day ( ) ) ) 8.Th__rsday ( 10.__rt ( ) 二、判断下列单词划线部分发音是否相同,相同的打“√” ,不同的 ...

商务英语试题2

   一. READING PART ONE Questions 1-7 . Read these sentences and the following new reports. . Which country does each sentence describe? . For each sentence mark one letter (A ,B ,C or D) on your Answer Sheet. Example: the head of state went to China to ...

定西市中考英语试题

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com( 英 语 ) 、 YouJiao.com( 幼 教 ) 、 BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 定西市 2010 年中考 英语试卷 听力部分 一,听力(每题 1 分,共 20 分)。 听力 A) 听句子,选出句子中所包含的信息。每个句子读一遍。 ( ...

土木工程专业英语试题

   一、选择填空 20% 1. Between the buildings ( A. stand B. stands B )a secondary school. C. to stand D. standing 2. Neither I nor he ( B ) fond of music. A. am B. is C. are D. were 3.The laws that ( A )how the buildings maybe made are building codes. A. tel ...

初一上学期月考英语试题

   初一上学期外研英语月考试题 I、语音(10%) A)从下列每组单词中,选出一个划线部分与其它三个读音不同的词(5%) ( )1、 A four B、 door C、 morning D、 colour ( ) 2、 A good B look C、 too D、 classroorn ( )3、 A stand B、 map C、 woman D,dad ( )4、 A、 chair B school C、China D、 watch ( )5、 A、 nine B、 Miss C、 pic ...

中考英语试题命制的基本要求

   中考英语试题命制的基本要求 初中毕业生英语学科学业考试命题指导 课改实验区初中毕业 生英语学业 考试命题指导项目组 1997 年,教育部基础教育司 组织专家,就义务教育课程实施状况对 9 个省(市) 的 16 000 多 名学生、2 000 多名校长、教师进行了抽样调查。调查结果显示, 初中毕业、升学考试对教师的教学行为、教师布置作业的内容与 数量、学生的学习方式等都有重大的影响。调查结论认为,当时 的考试评价制度存在着较大问题,严重制约了学生的全面发展, 甚至影响到青少年的身心健康,已成为 ...

2007年7月商务英语试题

   2007 年 07 月高等教育自学考试中英合作金融管理专业考试 商务英语试题 (课程代码 0796) ) (阅读与写作部分) 阅读与写作部分) READING PART ONE Question 1 5 Look at questions 1 5. In each question, which phrase or sentence is correct? For each question, mark one letter (A,B or C) on your Answer Sheet ...

外交部入部考试英语试题题型

   入部考试英语试卷题型 英语考试综合分析之一 问:外交部今年的录用考试包 括哪些科目、内容和题型? 答:今年外交部专业科目考试初、复 试均进行综合知识与能力测试笔试和 外语(或行政技术专业)笔试。其中 初试试题全部采用客观题形式,考生 填涂机读卡作答;复试中这两个科目 的试题均为主观题。另外,在复试阶 段非英语专业的其它各个专业的考生 还要参加英语水平测试笔试。 专业科目考试主要考察考生的中 外文基础、知识结构和综合素质, 包括了一般考试的常见题型,如 客观题中的单项选择、多项选择, 主观题中 ...

08高考英语试题讲解江苏卷

   08 高考英语试题讲解江苏卷 英语试题参考答案及解析: 第一部分: 第一部分:听力 1. B 11.C 解析略 2. A 12. C 3. C 13. B 4. A 5. B 6. A 16. a 7. C 17. B 8. C 9. A 10. A 20.C 14. B 15. C 18. B 19. A 第二部分: 第二部分:英语语言知识运用 第一节:单项选择 21. B 解析:by sea 是固定词组,用作状语,表示方式,意为“乘船”。类似词组还有 by air (乘飞机),by la ...

热门内容

海南外国语职业学院英语系毕业实习报告书

   海南外国语职业学院英语系 毕业实习报告书 姓 名: 学 号: 专业班级: 实习单位: 年 月 日 实习单位: 实习单位: 实习指导老师: 实习指导老师: 实习起止时间: 实习起止时间: 实习内容及完成情况: (2000 字左右) (从本专业出发,结合自己实习 实习内容及完成情况:正文(小四宋体) 情况,突出表述实习体会、感悟、技能、管理、操作程序等实践经验) 实习成果: 实习成果: (以图片形式展示实习成果:2-4 张图片,电子图片打印宽度以报告纸张方框为限) 实习指导老师评语: 实习指导老 ...

考研英语词汇分类word版

   最全,最新, 最全,最新,完全免费的考研资料下载站 www.Free133.com 精华汇集 随心所取 考研英语词汇分类?李太儒整理! 学科 mathematics / mAWi5mAtiks/ 数学 arts / arts/ 文科 science / 5saiEns/ 理科 history / 5histEri/ 历史 geometry / dVi5Rmitri/ 几何 geography / dVi5RgrEfi/ 地理 geology / dVi5RlEdVi/ 地质学 biology ...

教育部大学英语教改示范点项目申报陈述

   基于网络和多媒体教学环境下的 大学英语教学改革 人文学院大英部 二零零六年八月 蒋学清 汇报提纲 一、教改实践 二、教改重点 三、教改成效 四、深化教改思路 2006-8-4 北京交通大学大学英语教学改革 一、教改实践 1、基本情况 2、硬件建设 3、软件建设 1、基本情况 ①试点起始时间 2004年2月率先开展了基于计算机网络环境下的大学英语教改试点工作 ② 试点规模 时间 04年2月- 04年2月 04年 04年 04年 05年 04年9月- 05年1月 05年 05年 05年2月- 0 ...

2011年英语六级高频词汇汇总

   2011 英语六级高频词汇汇总 第一节 六级核心形容词 abnormal α.不正常的 95-1-42 98-1-58 absurd α.荒缪的 99-6-39 abundant α.丰富的 89-1-59 acute α.敏锐的 锋利的 96-1-63 aggressive α.侵略的 好斗的 94-1-63 ambiguous α.模棱两可的 模糊的 01-6-60 ambitious α.有雄心的 有抱负的 00-1-58 appropriate α.合适的 恰当的 00-6-41 a ...

经典美剧+电影在线 中英文对照剧本 难点词汇英语解释

   《绯闻女孩》是继《欲望都市》之后,最具纽约风格的电视剧,青春+偶像+贵族+悬念, 独特的视角和拍摄手法,《gossip girl》迅速吸引了众多年轻观众,成为校园中提高英语和 情节性极强的主流美剧. GG 美剧主页:http://www.icoolen.com/film_sub/film_gossip-girl GG 视频+中英剧本(Chapter 1):http://www.icoolen.com/film_veido/gossip_season1_c hapter1 GG 视频+中英剧本 ...