20
  09-2010 年度上学期八年级英语期中试题 张丽春 (检测时间:90 分钟 满分 100 分) Class: Name: Marks: Listening Test Part(20 分) I. 听句子,找出与所听内容相符的图片。(5 分) II. 听问句,选择合适的应答句. (5 分) ( )
  6. A. No, thank you. B. Not at all. C. I want a shirt. ( )
  7. A. Thank you all the same. B. It doesn’t matter. C. That is a good idea. ( )
  8. A. How about next Wednesday? B. What about having a party? C. Shall we go and meet them tonight? ( )
  9. A. You are welcome. B. Really? I was in the reading-room. C. I didn’t look for you. ( )
  10. A. I like it very much. B. It is very beautiful. C. I don’t like it very much. III. 听对话,选择正确的答案。(5 分) ( )
  11. A. playing football B. playing volleyball C. playing tennis ( )
  12. A. Lin Tao B. Linda C. Lily ( )
  13. A. Yes, he does. B. A doctor C. A dentist ( )
  14. A. We must not go to crowded places. B. We must eat healthy food and do more exercise. C. A and B. ( )
  15. A. It’s good. B. It’s bad. C. Yes, it is. IV. 听短文,选择最佳答案。(5 分) ( )
  16.Hands are usually than feet for most people. A. less important B. more important C. less useful ( )
  17. Tom lives with. A. his feet B. his hands C. playing ( )
  18.Tom had to play in the street because. A. his parents were poor. B. his father played there. C. their house was too small ( )
  19.Tom's father a real ball at first for him. A. didn’t make B. made C. bought ( )
  20.Tom is one of the football players in the world. A. worst B. best C. biggest
Written Test Part(80 分) I.单词释义。(6 分) ( )
  1. I am fond of playing volleyball. A. hate B. enjoy C. am afraid of ( )
  2. He always takes care of me at school. A. all the time B. in the daytime C. at least half an hour ( )
  3. Let’s have a game. Who can reach the farm first? A. be on the way to B. get to C. arrive ( )
  4. You can see many flowers here and there in our school. A. a kind of B. plenty of C. a lot of ( )
  5. He felt angry. A. worried B. serious C. unhappy ( )
  6. The doctor visited his patients in hospital. A. illness B. healthy men C. sick men II.单项选择。(12 分) ( )
  1. Which do you prefer, milk or coffee? I prefer coffee milk. A. to B. than C. on ( )
  2. Eating is not good for your health. A. too little B. much too C. enough too ( )
  3. would you mind making with the foreign people after games? A. friend B. a friend C. friends ( )
  4. On my way home, I met an old friend of mine. A. to B. / C. at ( )
  5. I am not good English. Will you please help me it? A. with, at B. at, to C. at, with ( )
  6. Close the windows! It’s windy. It. A. rained B. rain C. is going to rain ( )
  7. I got. I had the wrong direction. A. lost B. lose C. losing ( )
  8. --What’s? --There are great changes everywhere in China. A. going right B. going on C. going ahead A.Skating. B. Skiing. C.Skating and skiing. 听下面一段对话,回答
  16、17 两个小题。(念两遍) (  )
  11.What can Jack play? A.The violin. B. The piono. C. The guitar. ( )
  12.Who is going to sing at the concert?
A. Zhou Jielun. B. I don’t know. C. Jack’s friend. 听下面一段对话,回答
  18、
  19、20 三个小题。(念两遍) (  )
  13. What was Maria doing when she saw the UFO? A.Shopping B. Waiting C. Walking (  )
  14. Where did the UFO land? A. In a shop B. On the street C. On top of a tall building (  )
  15. Did the alien get out of the UFO or get into the UFO? A. Yes, he did B. He got into the UFO. C. He got out of the UFO. C)听短文,填表格。(每空一词)(念三遍) Humans and animals What to do The deer
  16.eat lions
  17.eat people
  18.kill
  19.protect The deer
  20.eat up plants and 笔试部分(80 分) Ⅱ.单项选择:从 A、B、C 三个选项中选出可填入空白处的最佳答案(每小题 1 分,共 10 分) (  )
  21. We’d like to take part in the sports meet. Will you come and ? A. meet us B. look after us C. cheer us on (  )
  22. Would you mindinside ? It’s dangerous. Sorry. I won't do it again. A. playing guitar B. playing soccer C. not playing soccer (  )
  23. Do you like classical music? Yes. And I knowwrote some great classical music. A. Tenger B.Mozart C.Zhou Jielun (  )
  24. Hi, Michael! Do you like plants or animals? I like better. Roses are my favorite.
A. animals B. plants C. robots (  )
  25. There is noise in the countryside. People can enjoy nature there. A. more B. less C. much (  )
  26. He a teacher. But now he is a policeman. Oh, it’s great. I want to be a policeman, too. A. is B. was used to C. used to be (  )
  27. Emma was ill a week ago. Is she all right now? . The teacher says she can come to school tomorrow. A. I think so B. I’m afraid not C. That’s true (  )
  28. I don’t want to learn French. It’s difficult. But Japanese is than French. A. more difficult B. easier C. more important (  )
  29. I think pop music is pleasant.. .I think it’s boring. A. Yes, I agree with you B. No, I don’t agree C. I think so (  )
  30. Tom made faces and made his classmates laugh in class, so Miss Wang him. A. was proud of B. was angry with C. liked Ⅲ. 完型填空 从 A、B、C 三个选项中选出可填入空白处的最佳答案(每小题 1 分 共 10 分) Sports and games are good __31__ our health. They can__32__ us strong, stop us from getting 33 fat and keep 34 and happy. Especially, they can help the people who work with their brains(大脑) 35 of the day to study better, for sports and games make people 36 their body. They make our life richer and more colorful. If we 37 not have a strong body, we can 38 do things well. So persons of all ages enjoy 39 and taking part in 40 kinds of sports-track and field (田径), swimming, skate boarding and ball games. ( )
  31. A. at B. for C. to ( )
  32. A. make B. find C. do ( )
  33. A. to B. too C. a lot ( )
  34. A. health B. healthy C. unhealthy ( )
  35. A. all B. most C. some ( )
  36. A. exercise B. to exercise C. exercising ( )
  37. A. are B. do C. don’t ( )
  38. A. always B. hard C. hardly ( )
  39. A. seeing B. watching C. to watch ( )
  40. A. the same B. different C. difficult
Ⅳ.阅读理解 (每小题 2 分 共 30 分) (A) Train No. From To Departure(离开)time Arrival (到达) time 11 Beijing Shenyang
  6.35
  17.50 186 Chengdu Taiyuan
  22.50
  5.05 185 Taiyuan Chengdu
  13.09
  19.30 271 Tianjin Beijing
  8.35
  10.21 ( )
  41. The train from Beijing to Shenyang leaves at . A.
  5.05 B.
  6.35 C.
  8.35 ( )
  42. We have to spend on the train if we go to Shenyang from Beijing. A. 17 hours and 50 minutes B. 6 hours and 35 minutes C. 11 hours and 15 minutes ( )
  43. If you want to go to Chengdu from Taiyuan, you can take the train. A. No. 11 B. No. 185 C. No. 186 ( )
  44. The No. 186 train arrives in Taiyuan at . A.
  10.50 am. B.
  5.05 am. C.
  5.05 pm. ( )
  45. It takes from Tianjin to Beijing by train. A. about two hours B.about an hour C. more than two hours (B) Most Americans enjoy moving from place to place. For example, they often drive their cars 120 to 160 kilometers away just to have dinner with a friend or even fly to Europe just for watching a football match. In some states only one person in five lives in a place for more than five years. One may be born in one city, and go to school in another. He may finish his middle school in two or three cities, and then attend( 出席) a college far across the country. When he has entered business, he may possibly ( 可 能 地 ) move from job to job. Moving from one job to another, which is called “job-hopping”, is a very common practice in the United States. Job-hopping does good to workers, because every change of a job gives them a chance to move up to a higher position( 位置 ) and to get better pay. And job-hopping also give bosses the chance to get new ideas and skills( 技巧 ) that different people bring to their companies( 公司) and factories. (  )
  46. According to (根据) this passage, Americans often travel. A. in order to have dinner with their friends B. in order to watch football matches C. to enjoy themselves ( )
  47. In some places in America, for more than five years.
A. most people stay in one place B. about 20% of the people live in one place C. the owners of houses stay in one place D. the owners of five houses stay in one place ( )
  48. In the USA job-hopping . A. has become a custom(风俗) B. had helped young people to attend a college C. has helped students to enter business ( )
  49. The writer thinks . A. job-hopping does good only to the bosses B. little of the job-hopping C. highly of the job-hopping ( )
  50. The writer wants to say . A. if the country is rich. Probably people don’t like to move B. in the USA people probably like to change their homes when they get new jobs C. job-hopping may cause trouble in the country ( C)根据短文完成下列表格 You are never too young to start doing things. For example, Tiger Woods started golfing when he was only ten months old. Mozart started writing music when he was four years old. Ronaldo , the great Brazilian soccer player, played for his national team when he was seventeen years old. And Liu Xuan, the famous Chinese gymnast, won a gold medal at the World Championships when she was seventeen Name Achievement(成就) Age Tiger Woods golfing (
  51) Mozart (
  52) (
  53) (
  54) play soccer for his national team seventeen (
  55) won a gold medal seventeen
V.词汇 15 分 A 将下列单词按所属类别归类。10 分(归类后,每多写两个词另加 1 分,但本题得分不超过 10 分。) headache, violin, sheep, ocean, pleasant, tired, sea, cow, cancer, piano, drum, flu, snake, earth, sad, excited, beach, wolf, fever, guitar
  56.乐器名称
  57.疾病名称
  58.动物名称
  59.情感特征
  60.自然景观 B .用所给词的适当形式填空. 5 分 without, easy, spend, find, thing The Internet is wonderful. It can make our life (
  61) . The Internet can help us to do a lot of (
  62) We can shop (
  63)going out of our houses. We can study on the Internet.We can use the Internet for finding a job. When you want to go to a new place, the Internet can help you __(
  64) the way. On the Internet, there are also lots of songs, movies and games. They are interesting. But we shouldn’t (
  65)too much time on the Internet VI.口语应用 (每小题 1 分 共 5 分) A: Hello! A.I will.Thank you. B: Hello! 66 B.May I speak to Kangkang? A: This is Kangkang speaking. Who is this? C.What’s the matter with it B. This is Micheal. What are you doing there? D. I am repairing my A:67 computer. B:68 E. Of course. But it’s useless. A: It doesn’t work. I pressed the “on” button but nothing happened. B:Well, are you sure you plugged it on? A:
  69. B: You’d better ask our computer teacher for help. A: 70 66 67 68 69 70 VII.书面表达 (共 10 分) 根据下面内容提示和所给的词,写一篇
  70~80 字的短文。(10 分) 内容提示:在 2008 年北京将要举行奥运会了。王涛过去曾是一名电影迷,现在他喜欢上了运动,他每天很早起床,然后锻炼。 他也有非常好的兴趣爱好,喜欢集邮和上因特网,他参加了奥运会志愿者活动,他要和外国人交朋友,带他们参观中国的名胜古迹,如长城、西湖、黄山等。 提示词 : host, used to be, sports, get up early, exercise, good bobbies, be interested in, take part in, voluneer activities,make friends, visit
 

相关内容

英语_2010年高考英语试题下载-+全国卷+II+[word版]

   英语周报网 http://www.ew.com.cn/ 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(全国二卷) 英语 第一卷(选择题) 第一部分 英语知识运用 第一节 语音知识(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,找出其 划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 1. Come A. cold B. cock C. comfort D. improve 2. dead D. health A. eager B. great ...

英语试题同步练习题考试题教案七年级英语Wheres your pen pal from单元测试2

   Unit 1 Where’s your pen pal from? Section A 课前漫步 A good beginning is half done. 良好的开端是成功的一半。 I.温故 根据图片完成句子。注意 be from 与 come from 的用法。 1. The boy (be) from Jilin. 2. The computer comes Zhejiang. 3. The flowers (be) from Yunnan. 4. The fruits (be) f ...

中考英语试题

   阳光家教网 阳光家教网 www.ygjj.com 西安家教 青岛家教 郑州家教 家教 苏州家教 天津家教 中国最大找家教, 家教平台 中国最大找家教,做家教平台 家教 江苏省连云港市 2010 年高中段学校招生统一文化考试英语试题 一,单项选择 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从每题所给的 A,B,C,D 四个选项中,选出最佳选项 1.My best friend Neil is honest boy. You can believe him. A. a B. an C. ...

八年级英语试题

   八年级英语试题 二、单项选择 26. ?Have you A. never A. at 28. The box is A. too, to carry 29. I think you should A. stop wear been to the Disneyland? B. ever B. in heavy for me B. too, for carry C. still the swim team. C. with . C. so, to carry D. too, in carry ...

商务英语试题下载

   商务英语试题下载 高级商务英语阅读 《高级商务英语阅读》考试试卷(1) 学号: 姓名: 班级: 成绩: I. Translate the following terms into English (15%): 1) 兼并 2) 控制股 3) 上市公司 4) (股票)首期公开上市 5) 垃圾债券 6) 欧洲债券市场 7) 总合帐户 8) 贸易壁垒 9) 进口替代 10) 清算机制 II. Translate the following terms into Chinese(10%): 1) C ...

高级商务英语试题

   I. Complete each of the following sentences with the correct forms of the given words. Section one 1. The film, which was _producted by the leading film studio in Italy, has been applauded as a of geniuses in their most productive years. (productio ...

小学四年级英语试题

   小学四年级下 小学四年级下英语试题 一、选择题 ( )1.Excuse,are you a nurse? A) I B) me C) my ( )2.A: B: is that woman? She is my mother. A)what B)who C)why ( )3.Don'tthe window. A)open B)look C)go ( )4.What's thewith you? A)matter B)wrong C)that ( )5.This is my daughter. ...

2007年7月商务英语试题

   2007 年 07 月高等教育自学考试中英合作金融管理专业考试 商务英语试题 (课程代码 0796) ) (阅读与写作部分) 阅读与写作部分) READING PART ONE Question 1 5 Look at questions 1 5. In each question, which phrase or sentence is correct? For each question, mark one letter (A,B or C) on your Answer Sheet ...

2007年青岛中考英语试题

   2007 年青岛中考英语试题 2007 年青岛中考英语试题 笔试( 第二部分 笔试(85 分) 一, 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A,B,C,D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词. 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. book D.good 19. break A. ...

08高考英语试题讲解江苏卷

   08 高考英语试题讲解江苏卷 英语试题参考答案及解析: 第一部分: 第一部分:听力 1. B 11.C 解析略 2. A 12. C 3. C 13. B 4. A 5. B 6. A 16. a 7. C 17. B 8. C 9. A 10. A 20.C 14. B 15. C 18. B 19. A 第二部分: 第二部分:英语语言知识运用 第一节:单项选择 21. B 解析:by sea 是固定词组,用作状语,表示方式,意为“乘船”。类似词组还有 by air (乘飞机),by la ...

热门内容

2009同济大学考博英语辅导_强化班_翻译2

   翻译与写作 例1 The difference between a brain and a computer The difference between a brain and a computer can be expressed in single word: complexity. The large mammalian brain is the most complicated thing, for its size, known to us. The human bran wei ...

专升本英语试题

   2006 年专转本英语真题 人气: 人气 159915 日期: 日期 2006-9-29 15:35:46 评论: 评论 0 年普通高校“专转本”统一考试 英语试卷 本试卷分第 I 卷(客观)和第 II 卷(主观)两部分. 第 I 卷 1 至 10 页,第 II 卷 11 页至 13 页.两卷满分 150 分.考 试时间 120 分钟. 第 I 卷 (共 100 分) 注意事项: 1. 答第 1 卷前,考生务必按规定要求填涂答题卡上的姓名,准考证号等项目. 2. 用铅笔把答题卡上相应题号中正 ...

2011年报关员考试报关英语常见100词汇大全

   2011 年报关员考试报关英语常见 100 词汇大全 1.account for 占……比率;报账 2.assign 转让 3.a brokerage firm 报关行 4.a consumption entry 消费商品进口报关 5.Automated clearing house 自动化结算系统 6.anti -dump 反倾销 7.abate 减轻,撤销(法令等) 8.accompanying article 携带物品 9.accord to 给予 10.according to 按照 ...

高级英语视听说教程1原文

   Chapter 1 Napoleon:From Schoolboy to Emperor Napoleon was a French soldier who became emperor of France. He was born in 1769 on the island of Corsica. When he was only 10 years old, his father sent him to military school in France. N. wasn’t a very ...

1999-2000高考题(上海卷)英语

   2000 年普通高等学校春季招生考试(上海卷) 年普通高等学校春季招生考试(上海卷 英语试卷 第 I 卷(共 105 分) 共 一、语法 从下列各题的 A、B、C、D 四个选项中, 选出一个最佳答案。 1. ?Where’s nearest bookstore? ?There’s one at end of the street. A. the; an B. a; the C. the; the D. a; an 2. Mr. Alcott, headmaster of the schoo ...