2010?2011 学年度第一学期期末考试试题 ? 英语试题
时间: 填写完整信息。 时间:2 小时 填写完整信息。
Part I Reading Comprehension (Skimming and Scanning)(20%)
Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly, decide the following statements with Y, N or NG, choose A for Y, B for N, C for NG and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. For questions1-10, mark Y (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage; N (for NO) if the statement contradicts the information given in the passage; NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage;
How to Write a Personal Letter
We shy people need to write a letter now and then, or else people will forget us. It’s true. And I speak as one who prefers to reach for the phone, dial the number, and talk. The telephone is the easy way out. A letter is better. Such a sweet gifta piece of handmade writing, in an envelope that is not a bill sitting in our friend’s path when she trudges(脚步沉重地走)home from a long day at work, a day our words will help repair. They don’t need to be immoral, just sincere. She can read them twice and again tomorrow: You’re someone I care about, Corinne, and think of often, and every time I do, you make me smile. We need to write; otherwise nobody will know who we are. They will have only a vague impression of us as A Nice Person, because frankly, we don’t shine at conversation, we lack the confidence to thrust our faces forward and say, “Hi, I’m Heather Hoffman, let me tell you about my week.” Mostly we say “Uhhuh” and “Oh really.” People smile and look over our shoulder, looking for someone else to talk to. So a shy person sits down and writes a letter. To be known by another personto meet and talk freely on the pageto be close despite distance. To escape from anonymity(匿名)and be our own sweet selves and express the music of our souls. We want our dear Aunt Eleanor to know that we have fallen in love, that we quit our job, that we’re moving to New York, and we want to say a few things that might not get said in casual conversation: thank you for what you’ve meant to me. I am very happy right now. The first step in writing letters is to get over the guilt of not writing. You don’t “owe” anybody a letter. Letters are a gift. The burning shame you feel when you see unanswered mail makes it harder to pick up a pen and makes for a cheerless letter when you finally do. I feel bad about not writing, but I’ve been so busy, etc. Skip this. Few letters are obligatory, and they are Thanks for the wonderful gift and I am terribly sorry to hear about George’s death. Write these promptly if you want to keep your friends. Don’t worry about the others, except love letters, of
共 12 页 第 1 页
course. Obviously when your true love writes Dear Light of My Life, Joy of My Heart, you should respond immediately. Some of the beat letters are written in a burst of inspiration, so keep your writing stuff in one place where you can sit down for a few minutes and write a quick note to a friend. Keep envelopes, stamps, address book, everything in a drawer so you can write fast when the pen is hot. Sit for a few minutes with the blank sheet in front of you, and meditate 考虑) the person ( on you will write to, let your friend come to your mind until you can almost see her or him in the room with you. Remember the last time you saw each other and how your friend looked and what you said and what perhaps was unsaid between you; when your friend becomes real to you, start to write. Write the salutationDear you and take a deep breath and begin. A simple declarative sentence will do, followed by another and another. Tell us what you’re doing and tell it as if you were talking to us. Don’t think about grammar, don’t think about style, don’t try to write dramatically, just give us your news. Where did you go, who did you see, what did they say, and what do you think? If you don’t know where to begin, start with the present: I’m sitting at the kitchen table on a rainy Saturday morning. Everyone is gone and the house is quiet. Let your description of the present lead to something else. Let the letter drift gently along. The hardest letter to write is one that is meant to impress, as we all know from writing job applications; if it’s hard work to produce a letter for a friend, maybe you’re trying too hard to be terrific. A letter is only a report to someone who already likes you for reasons other than your brilliance. Take it easy. Don’t worry about form. It’s not a term paper. When you come to the end of one episode, just start a new paragraph. You can go from a few lines about the sad state of rock’n’roll(摇滚) to the fight with your mother to your fond memories of Mexico to the kitchen sink and what’s in it. The more you write, the easier it gets. Don’t tear up the page and start over when you write a bad linetry to write your way out of it. Make mistakes and continue. Let the letter cook along(让信自然展开)and let yourself be bold. Outrage, confusion, lovewhatever is in your mind, let it find a way to the page. Writing is a means of discovery, always, and when you come to the end and write Yours ever or Hugs and Kisses, you’ll know something you didn’t when you started the letter. Probably your friend will put your letter away, and it’ll be read again a few years from nowand it will improve with age. And forty years from now, your friend’s grandkids will dig it out of the attic and read it, a sweet and precious relic(遗物)of the ancient eighties that gives them a sudden clear glimpse of the world we old-timers knew. You will then have created an object of art. Your simple lines about where you went, who you saw, what they said, will speak to those children and they will feel in their hearts the humanity of our times. You can’t pick up a phone and call the future and tell them about our times. You have to
共 12 页 第 2 页
pick up a piece of paper.
  1. Writing a letter is better for a shy person than telephoning.
  2. A personal letter is a sweet gift and the receiver can enjoy it several times.
  3. It is difficult for anyone to write a letter if he or she feels guilty about not writing.
  4. “I feel bad about not writing, but I’ve been so busy” is a better beginning than “I am terribly sorry to hear about George’s death”.
  5. Before writing a personal letter, you should try to imagine that your friend is in front of you.
  6. If you want to write a good letter, you have to talk about the weather of your town.
  7. If you make some mistakes in a letter to a friend, you should tear it up.
  8. The author is a fan of rock and roll.
  9. A personal letter might become an object of art because your friend’s children will enjoy it when they read it years later.
  10. When your friend’s children read your letter, they will admire you and your friend.
Part II Reading Comprehension (Reading In Depth)(40%)
Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Questions 11 to 15 are based on the following passage:
She is widely seen as proof that good looks can last forever. But, at nearly 500 years of age, time is catching up with the Mona Lisa. The health of the famous picture, painted by Leonardo da Vinci in 1505, is getting worse by the year, according to the Louvre Museum where it is housed. “The thin, wooden panel on which the Mona Lisa is painted in oil has changed shape since experts checked it two years ago,” the museum said. Visitors have noticed changes but repairing the world’s most famous painting is not easy. Experts are not sure about the materials the Italian artist used and their present chemical state. Nearly six million people go to see the Mona Lisa every year, many attracted by the mystery of her smile. “It is very interesting that when you’re not looking at her, she seems to be smiling, and then you look at her and she stops,” said Professor Margaret Livingstone of Harvard University. “It’s because direct vision is excellent at picking up detail, but less suited to looking at shadows. Da Vinci painted the smile in shadows.” Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him, until it was eventually sold to France’s King Francis I in 15
  19. During World War II, French hid the painting in small towns to keep it out of the hands of German forces. Like many old ladies, the Mona Lisa has some interesting stories to tell.
  11. In the first paragraph, “catching up with” means .
共 12 页 第 3 页
A. coming up from behind B. having effet on C. making up for D. getting along with
  12. It is difficult to repair this painting due to . A. painting material B. wooden panel C. long history D. good name
  13. Mona Lisa is smiling when you look . A. at her B. from the corners of your eyes C. into the shadows D. for details
  14. Para. 4 is mainly about . A. the history of the Mona Lisa B. the condition of the Mona Lisa C. the secret of Mona Lisa’s smile D. the secret of Mona Lisa’s beauty
  15. During World War II the famous painting was in . A. Italy B. France C. Britain D. Germany
Questions 16 to 20 are based on the following passage:
Millions of American students take part in service programs. They help people in their communities as part of their education. They work on projects like improving the environment and feeding homeless people. Many school systems in the United States now require students to do some kind of community service as part of their studies. Students involved in service projects help themselves as well as their communities. They learn about the needs of people and aid organizations. Some college administrators say public service may also help high school graduates gain acceptance to the college of their choice. Many schools in the United States offer courses in what is called service-learning. These educational programs teach methods to aid the community. For example, Nicholas Senn High School in Chicago, Illinois, is one of these schools. It has received national honors for its service-learning program. Students there were not doing well in their studies back when the program began in 19
  97. Teachers say doing community service has led many students to work harder in school. School officials say mathematics and reading skills have improved. Wilkinson Junior High School in Middleburg, Florida, also has received national honors for its service-learning program. Its twelve-year-old students work on two major projects. They are helping to find the best way to restore trees to an area of land that was used for mining titanium (钛). They also test water from the nearby Saint John’s River and report the results to local water officials. Teachers try to link their classroom material with current community needs. For example, a history teacher talked about the issue of hunger in some American communities. Afer that, students helped at a food center for poor people. Students at some schools come from many other countries. They speak different languages. Even students who have just arrived from other nations perform community service.
共 12 页 第 4 页
Public schools are not the only ones that require community service. Bishop Ireton High School is a private Roman Catholic school. In one project, students there organized programs for people who lived in a retirement center near the school.
  16. What is the main idea of the passage? A. American service programs are gaining popularity now. B. Service programs help American students win college acceptance. C. American schools involve students in community service. D. American service programs have helped many people.
  17. The example of Nicholas Senn High School mainly suggests that . A. it offers the best service-learning program nationwide B. students there didn’t work hard back in 1997 C. students there have improved their math and reading D. service involvement contributes to study improvement
  18. How do American schools help students better service their communities? A. They call on students to improve the environment. B. They train students to aid the community. C. They provide students with extracurricular activities. D. They link school courses with student needs.
  19. Students from Wilkinson Junior High School help to . A. restore trees to an old titanium-mining land B. test water from a local river C. report test results to local water officials D. All above.
  20. Which of the following claims would supporters of service-learning programs in schools make? A. It is good for growing youths to be physically active. B. Students should learn how to make a living. C. Students should contribute to the communities in which they live. D. Students should help pay for school taxes.
Questions 21 to 25 are based on the following passage:
For a long time women with HIV were ignored because the focus was totally on HIV men. The gay community was very much in sight and vocal and suc
 

相关内容

商务英语试题2

   一. READING PART ONE Questions 1-7 . Read these sentences and the following new reports. . Which country does each sentence describe? . For each sentence mark one letter (A ,B ,C or D) on your Answer Sheet. Example: the head of state went to China to ...

高级商务英语试题

   I. Complete each of the following sentences with the correct forms of the given words. Section one 1. The film, which was _producted by the leading film studio in Italy, has been applauded as a of geniuses in their most productive years. (productio ...

中考英语试题评析

   2007年中考英语试题评析 北京师范大学 程晓堂 2007年12月14日 西安 主要内容 2007年中考英语试题总体趋势分析 题型使用情况 考试形式存在的主要问题 典型试题分析 一、2007年中考英语试题总体 趋势分析 考试内容:既考查技能,又考查基础知 识;既考查综合能力,也考查微观知识 与技能; 考试形式:题型多样,新题型增多,使 用范围扩大;非选择题增加,所占分值 提高(平均占37.2%); 命题技术有所提高,但还存在不少问题。 评分标准有改进:主要观测点为实际书 面表达能力;标点符合 ...

定西市中考英语试题

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com( 英 语 ) 、 YouJiao.com( 幼 教 ) 、 BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 定西市 2010 年中考 英语试卷 听力部分 一,听力(每题 1 分,共 20 分)。 听力 A) 听句子,选出句子中所包含的信息。每个句子读一遍。 ( ...

土木工程专业英语试题

   一、选择填空 20% 1. Between the buildings ( A. stand B. stands B )a secondary school. C. to stand D. standing 2. Neither I nor he ( B ) fond of music. A. am B. is C. are D. were 3.The laws that ( A )how the buildings maybe made are building codes. A. tel ...

初一上学期月考英语试题

   初一上学期外研英语月考试题 I、语音(10%) A)从下列每组单词中,选出一个划线部分与其它三个读音不同的词(5%) ( )1、 A four B、 door C、 morning D、 colour ( ) 2、 A good B look C、 too D、 classroorn ( )3、 A stand B、 map C、 woman D,dad ( )4、 A、 chair B school C、China D、 watch ( )5、 A、 nine B、 Miss C、 pic ...

2007年7月商务英语试题

   2007 年 07 月高等教育自学考试中英合作金融管理专业考试 商务英语试题 (课程代码 0796) ) (阅读与写作部分) 阅读与写作部分) READING PART ONE Question 1 5 Look at questions 1 5. In each question, which phrase or sentence is correct? For each question, mark one letter (A,B or C) on your Answer Sheet ...

外交部入部考试英语试题题型

   入部考试英语试卷题型 英语考试综合分析之一 问:外交部今年的录用考试包 括哪些科目、内容和题型? 答:今年外交部专业科目考试初、复 试均进行综合知识与能力测试笔试和 外语(或行政技术专业)笔试。其中 初试试题全部采用客观题形式,考生 填涂机读卡作答;复试中这两个科目 的试题均为主观题。另外,在复试阶 段非英语专业的其它各个专业的考生 还要参加英语水平测试笔试。 专业科目考试主要考察考生的中 外文基础、知识结构和综合素质, 包括了一般考试的常见题型,如 客观题中的单项选择、多项选择, 主观题中 ...

2007年青岛中考英语试题

   2007 年青岛中考英语试题 2007 年青岛中考英语试题 笔试( 第二部分 笔试(85 分) 一, 语音(10 小题,每小题 0.5 分,共 5 分) 从每小题的 A,B,C,D 中选出与所给单词划线部分读音相同的单词. 16. any A.animal B. says C today D.and 17. become A. both B.hold C.cover D.over 18. through A. took B. food C. book D.good 19. break A. ...

08高考英语试题讲解江苏卷

   08 高考英语试题讲解江苏卷 英语试题参考答案及解析: 第一部分: 第一部分:听力 1. B 11.C 解析略 2. A 12. C 3. C 13. B 4. A 5. B 6. A 16. a 7. C 17. B 8. C 9. A 10. A 20.C 14. B 15. C 18. B 19. A 第二部分: 第二部分:英语语言知识运用 第一节:单项选择 21. B 解析:by sea 是固定词组,用作状语,表示方式,意为“乘船”。类似词组还有 by air (乘飞机),by la ...

热门内容

2011年6月英语四级学习九大成功理念

   2011 年 6 月英语四级学习九大成功理念 英语四级的成败也与思想理念有关?你不相信吗?来看看英语学习理念与成功的关系吧。 成功自有成功的方法和道理,但最关键的还是你要亲自去实践。你最终英语成功的程度取决于一句话: 我要而不是我想要。 一、钓鱼理论 KNOWING HOW TO STUDY IS LIKE KNOWING HOW TO FISH 学习学习的艺术就如同学习如何钓鱼如何打猎,可以为你带来终生享用不尽的回报。 要想成为一名成功的求知者如同成为一名高超的狩猎者需要训练你的技能。 技 ...

北京成人三级学位英语

   北京成人三级学位英语 一、成人英语三级高频词 二、成人英语三级考点 三、大纲重点词组及短语词 成人英语三级高频词 A abandon vt. 放弃,遗弃 ability n. 能力,智能,才能 able a. 有能力的,能干的 above prep. 在…之上,高于 ad. 在上面 a. 上述的,上面的 absolutely ad. 完全地,绝对地 accept v. 接受,认可;同意,承认 accomplish vt. 完成 account n. 账目,账户 v.说明,解释 on ~ of ...

【整理打印版】考研复试之英语自我介绍(史上最全)

   研究生复试英语自我介绍 1.开场白 Good morning. I am very glad to be here for this interview. 2.姓名,英文名,毕业院校,毕业专业,毕业学院 First let me introduce myself. My name is Luhelin. I've finished my undergraduate education in wannan medical college, majoring in pharmacy in the ...

2011届高三英语周测试题1

   届高三英语周测试题( ) 2011 届高三英语周测试题(1) 本试卷六大题,满分 150 分。考试用时 120 分钟。 I 听力 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 小题; 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项。 听第一段对话,回答第 1~3 题. 1.Why does the man want to borrow the woman’s notes? A. He missed the classes. B. ...

2009高考英语湖南卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试(湖南卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(湖南卷) 英语 第一部分:听力(共三节, 第一部分:听力(共三节,满分 30 分) 做听力部分时,请先在试卷上作答。听力部分结束前。你将有两分钟的时间将第 1 至第 17 小题的答案转涂到答题卡上,将第 18 至第 20 小题的答案转写到答题卡上。 第一节( 共 5 小题,每题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在 ...