英语试题 5
本试卷分第Ⅰ 选择题) 非选择题) 分钟。 本试卷分第Ⅰ卷 (选择题 和第Ⅱ卷 (非选择题 两部分,共 120 分。考试时间 120 分钟。 选择题 和第Ⅱ 非选择题 两部分,
第错误!未找到引用源。卷(选择题 三部分 共 85 分) 卷
听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 20 分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上答案 转涂到答题卡上。 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1. Where does the conversation most probably take place? A. In a hotel. B. At home. C. In a library
  2. What is the probable relationship between the speakers? A. Boss and secretary. B. Customer and waitress. C. Customer and salesgirl.
  3. What does the woman suggest doing? A. Delaying their outing. B. Having dinner at home. C. Going on a picnic.
  4. Where do you think they are talking? A. At the station. B. On a plane. C. In the hospital.
  5. What does the man want to do? A. To phone someone else. B. To talk to the operator. C. To check his number. 小题; 第二节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读 各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读 两遍。 段材料, 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。
  6. What does the waiter try to advise the woman to eat? A. Some fresh fruits. B. An apple pie. C. Chocolate cake.
  7. Which of the following statements is TRUE according to the conversation? A. What the waiter can serve is only chocolate cake. B. There’re many kinds of dessert for the woman to choose from. C. The woman doesn’t choose pineapple pie at all.
-1-

  8. What is the result of this conversation? A. The woman has no choice but to eat chocolate cake. B. The woman can only drink a cup of coffee. 段材料, 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。
  9. Where does this conversation take pace? A. In a restaurant. B. In a hotel. C. At a conference.
  10. What does the man want to have? A. A single room. B. A two-room suite. C. Only a bed.
  11. Why can't the man have what he wants? A. He didn't attend the meeting. B. He booked late. C. He arrived late. 段材料, 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。
  12. Why does the woman want to move out of her present flat? A. It costs her too much. B. It’s too far from the schoo
  1. C. It’s shared by too many roommates.
  13. What kind of flat is the woman looking for? A. One with furniture in it. B. One having enough space. C. One where she can live alone.
  14. How is the man going to help the woman? A. To share his own flat with her. B. To seek a flat in the school。 C. To visit a flat building himself. 段材料, 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。
  15. What kind of situation was the boy in last summer? A. It rained every day so he had nothing to do but sleep. B. He didn’t have an air-conditioner so he left the window wide-open every night. C. He slept with no fan at all.
  16. What do we know about the girl? A. She doesn’t agree with the boy on last summer’s weather. B. She is not accustomed to the heat. C. She enjoys the summer holiday.
  17. What is NOT true on Seattle according to the boy? A. Seattle is a coastal city. B. Seattle doesn’t get hot until late July.
-2-
C. It is rather humid in Seattle in summer. 段材料, 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. How is the students’ high school life? A. Controlled and busy. B. Regular and colorful. C. Active and independent.
  19. According to the speaker, what is the role of outside class activities at university? A. To make students healthier. B. To improve students’ test scores. C. To enrich students’ experience.
  20. What does the speaker advise his students to do? A. Learn to enjoy themselves. B. Learn to be their own masters. C. Learn to develop their potential(潜力).
英语知识运用(共两节, 第二部分 英语知识运用(共两节 满分 35 分)

  21. There are many people still leading life under poverty line in the world. A. the, / B. /, / C. a, a D. a, the
  22. Obama and his officials are trying to the serious problems from the financial crisis. A. end up B. cut off C. cope with D. step up
  23. He thought his e-pal was a beautiful young girl, she was an old lady when he saw her. A. although B. while C. because D. as
  24. Used to TV show, where everything is quick and entertaining, many people do not have the to read a book that requires thinking. A. freedom B. patience C. wisdom D. courage
  25. The survey our school last month shows that about 2 percent of the students are addicted to Internet games. A. conducted B. having been conducted C. conducting D. to be conducted
  26. Tiangong 错误! 错误! 未找到引用源。 , 未找到引用源。 up into space in 2010, will greatly inspire the whole nation once again. A. sent B. to be sent C. being sent D. sending
  27. In fact, , I’m poor and have to count my money like everyone else. A. strange as it might seem to you B. as it might seem strange to you C. strange although as might seen to you D. strange that it might seem to you
  28. .NASA began a(n) of shuttle flights carrying live animals to space with the launch of Challenger flight STS 51B on April 28, 19
  85. A. amount B. sum C. deal D. series
  29. We’re living in a societyexchanging presents is an important part in communication. A. which B. when C. why D. where
  30. The teacher was surprised to see lots of peopleat the back of the room worried.
-3-
A.seating;looked B.seated;looking C.sitting;looked D.sat;looked
  31. He made it pretty clear from the beginning that we were going to war. she still pretends that she knew nothing about it? A. Even though B. How come C. Now that D. What if
  32. ?I wonder why Suzan looks worried today. ?I’m not sure, but she a small accident driving here. A. could have B. might have C. might have had D. must have had
  33. he has only been learning German for a year,he speaks it well. A.Considered B.Considering C.Being considered D.To considered
  34. Before I realized that what I said at the meeting did hurt him, he without a word. A. drove away B. was driving away C. was driven away D. had driven away
  35. I’m afraid that I can’t finish the task as soon as planned. . A. Don’t be afraid B. Don’t mention it C. I suppose so D. Take your time 完形填空( 小题; 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) Growing roots When l was growing up, I had an old neighbor named Dr. Gibbs. He didn't look like any doctor I'd 36 known. When Dr. Gibbs wasn't 37 lives, he was planting trees. The good doctor had some interesting theories 38 planting trees. He believed in "No pains,no gains". He never 39 his new trees,which was 40 many people. Once I 41 why. He answered that watering plants spoiled them, and that if you water them, each following tree generation will grow 42 . So you have to make things 43 for them. He talked about how watering trees 44 shallow roots,and how trees that weren't watered had to grow deep roots in 45 of water. I took him to mean that deep roots were to be 46 . I planted a couple of trees a few years back and I took good care of them. Two years of devotion has 47 trees that expect to be waited on hand and foot. Whenever a cold wind blows, they 48 and tremble their branches. Funny things about those trees of Dr. Gibbs'. The lack of water seemed to 49 them in ways comfort and ease never 50 . I used to pray for my sons that their lives will be 51 . But lately I've been thinking that it's time to change my 52 . I know my children are going to meet 53 ,and I'm praying they will be strong. The prayer for comfort is 54 met. What we need to do is to pray for deep roots,so when the winds blow, we won't be 55 away.
  36. A. even B. ever C. never D. hardly
  37. A. taking B. making C. enjoying D. saving
  38. A. dealing B. covering C. concerning D. considering
  39. A. watered B. spoiled C. loved D. cared
  40. A. against B. beyond C. within D. from
  41. A. wondered B. asked C. wandered D. guessed
-4-

  42. A. weaker and weaker C. taller and taller
  43. A. easy
  44. A. made for
  45. A. charge
  46. A. treasured
  47. A. resulted in
  48. A. dance
  49. A. harm
  50. A. could
  51. A. hard
  52. A. mind
  53. A. hardship
  54. A. never
  55. A. given
B. stronger and stronger D. happier and happier B. comfortable C. tough B. made out C. brought down B. favor C. case B. challenged C. respected B. resulted from C. grown up B. shake C. spread B. raise C. benefit B. might C. should B. sweet C. rewarding B. thought C. idea B. tragedy C. disaster B. seldom C. always B. turned C. let
D. wonderful D. brought up D. search D. liked D. grown into D. stretch D. hurt D. must D. easy D. prayer D. needs D. often D. swept
阅读理解( 小题, 第三部分 阅读理解(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)
请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A Anyone for rocket salad? The Chinese are now growing huge vegetables from seeds they sent into space. If you are the type who worries about the air miles travelled by fruits and vegetables, these beauties aren’t for you. It's because they have travelled a little further than most. The seeds from which they grew were fired into space, where they orbited the earth for two weeks. Once they returned they were grown in hothouses, producing the monster kinds seen here. China, which is behind these space fruits and vegetables, says they could be the answer to the world's food crisis. The 21-pound tomatoes, nine-inch chillies, 15-stone pumpkins and large watermelons growing at the Guangdong Academy of Agricultural Sciences’ hothouses can feed many more than their smaller cousins, and may have more nutrients, the scientists say. Researcher Lo Zhigang said, "Traditional agricultural development has taken us as far as we can go and demand for food from a growing population is endless. Space seeds offer the opportunity to grow fruits and vegetables bigger and faster." He admitted he and his colleagues could not explain why time in orbit caused the seeds to change genetic structure. But they guessed exposure to the cosmic (宇宙的) radiation that attacked the spacecraft in orbit, as well as the near zero gravity conditions, microgravity, could play apart.
-5-
"We don't think there's any threat to human health because the genes themselves do not change; just their order changes," he said. "With genetically-modified (GM) crops you have seen environmental problems because they have added genes that can damage other organisms. But with space seeds they don't gain genes; they can only lose them." He also claimed the Vitamin C content in some space vegetables was nearly three times higher than in common vegetables, while levels of zinc are also increased. Western scientists are doubtful. NASA researchers who have experimented with seeds in space say there is not enough benefit to show the cost is reasonable.
  56. What do the underlined words "these beauties" in Paragraph 2 probably refer to ? A. Beautiful views along the air routes. B. Travelling experiences in space. C. Seeds fired into space. D. Giant vegetables.
  57. We can infer from Lo’s words in Paragraph 6 that . A. our conventional agriculture has developed too slowly. B. we are asking too much from nature C. space seeds may help meet our demand for food D. we'll grow crops in space in the future
  58. Why the seeds changed their genetic structure . A. remains to be proved B. is discovered by Lo Zhigang C. has something to do with the conditions in hothouses D. is due to the radiation that attacked them directly
  59. What can be inferred from the last paragraph? A. Western scientists’ doubt is unreasonable. B. Westem scientists don’t believe that Chinese scientists have succeeded in the experiment. C. Western scientists have proved space seeds to be of no benefit. D. Western scientists think the cost of space seeds outweighs the benefits. B MUMBAI ? Indian commandos battled into the early hours of Friday to end a multiple hostage crisis in Mumbai after suspected Islamic militants killed 125 people across the city. Officials said they had almost totally cleared the luxury Taj Mahal hotel where gunmen had been held up for more than 24 hours. Indian security forces personnel released hostages from Nariman House in Mumbai. Thirty-nine people were rescued from the five-star Oberoi hotel, where "mopping up(清理火 场)" operations were still underway, police said. Indian Prime Minister Manmohan Singh said the militants had come from "outside the
-6-
country." The Press
 

相关内容

英语试题同步练习题考试题教案七年级英语Wheres your pen pal from单元测试2

   Unit 1 Where’s your pen pal from? Section A 课前漫步 A good beginning is half done. 良好的开端是成功的一半。 I.温故 根据图片完成句子。注意 be from 与 come from 的用法。 1. The boy (be) from Jilin. 2. The computer comes Zhejiang. 3. The flowers (be) from Yunnan. 4. The fruits (be) f ...

高二英语试题

   听力: 一 听力:(20X1.5=30) 维克多英语听力 2?1 小题; 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 1. What do we know about the man? A.He’d like to have the windows open. B.He rarely leaves the windows open. C.He’ll help the woman close the windows. 2. Where does the conversati ...

商务英语试题下载

   商务英语试题下载 高级商务英语阅读 《高级商务英语阅读》考试试卷(1) 学号: 姓名: 班级: 成绩: I. Translate the following terms into English (15%): 1) 兼并 2) 控制股 3) 上市公司 4) (股票)首期公开上市 5) 垃圾债券 6) 欧洲债券市场 7) 总合帐户 8) 贸易壁垒 9) 进口替代 10) 清算机制 II. Translate the following terms into Chinese(10%): 1) C ...

高级商务英语试题

   I. Complete each of the following sentences with the correct forms of the given words. Section one 1. The film, which was _producted by the leading film studio in Italy, has been applauded as a of geniuses in their most productive years. (productio ...

中考英语试题评析

   2007年中考英语试题评析 北京师范大学 程晓堂 2007年12月14日 西安 主要内容 2007年中考英语试题总体趋势分析 题型使用情况 考试形式存在的主要问题 典型试题分析 一、2007年中考英语试题总体 趋势分析 考试内容:既考查技能,又考查基础知 识;既考查综合能力,也考查微观知识 与技能; 考试形式:题型多样,新题型增多,使 用范围扩大;非选择题增加,所占分值 提高(平均占37.2%); 命题技术有所提高,但还存在不少问题。 评分标准有改进:主要观测点为实际书 面表达能力;标点符合 ...

定西市中考英语试题

   中国最大的教育门户网站 合 并 自 : AoShu.com( 奥 数 ) 、 ZhongKao.com( 中 考 ) 、 GaoKao.com( 高 考 ) 、 ZuoWen.com( 作 文 ) 、 YingYu.com( 英 语 ) 、 YouJiao.com( 幼 教 ) 、 BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 定西市 2010 年中考 英语试卷 听力部分 一,听力(每题 1 分,共 20 分)。 听力 A) 听句子,选出句子中所包含的信息。每个句子读一遍。 ( ...

土木工程专业英语试题

   一、选择填空 20% 1. Between the buildings ( A. stand B. stands B )a secondary school. C. to stand D. standing 2. Neither I nor he ( B ) fond of music. A. am B. is C. are D. were 3.The laws that ( A )how the buildings maybe made are building codes. A. tel ...

中考英语试题命制的基本要求

   中考英语试题命制的基本要求 初中毕业生英语学科学业考试命题指导 课改实验区初中毕业 生英语学业 考试命题指导项目组 1997 年,教育部基础教育司 组织专家,就义务教育课程实施状况对 9 个省(市) 的 16 000 多 名学生、2 000 多名校长、教师进行了抽样调查。调查结果显示, 初中毕业、升学考试对教师的教学行为、教师布置作业的内容与 数量、学生的学习方式等都有重大的影响。调查结论认为,当时 的考试评价制度存在着较大问题,严重制约了学生的全面发展, 甚至影响到青少年的身心健康,已成为 ...

2007年7月商务英语试题

   2007 年 07 月高等教育自学考试中英合作金融管理专业考试 商务英语试题 (课程代码 0796) ) (阅读与写作部分) 阅读与写作部分) READING PART ONE Question 1 5 Look at questions 1 5. In each question, which phrase or sentence is correct? For each question, mark one letter (A,B or C) on your Answer Sheet ...

08高考英语试题讲解江苏卷

   08 高考英语试题讲解江苏卷 英语试题参考答案及解析: 第一部分: 第一部分:听力 1. B 11.C 解析略 2. A 12. C 3. C 13. B 4. A 5. B 6. A 16. a 7. C 17. B 8. C 9. A 10. A 20.C 14. B 15. C 18. B 19. A 第二部分: 第二部分:英语语言知识运用 第一节:单项选择 21. B 解析:by sea 是固定词组,用作状语,表示方式,意为“乘船”。类似词组还有 by air (乘飞机),by la ...

热门内容

如何学好英语

   -1- 如 何 学 好 英 语 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学习都感到 头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此 流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常 流利。但很多中学生没有很好的英语环境,那么你可以自己设置一个英语环境,坚持“多说”、 “多听”、“多读”、“多写”,那么你的英语成绩肯定会很出色。 一、多“说”。 自己多创造机会与英语教师多讲英语,见了同学,尤其是 ...

英语谚语

   上一篇 下一篇 |返回私密日志列表 英语谚语500条 夏灵昕。 保存于 2010年09月08日 18:14 字体:大% 小 中 大 转为日志 编辑 删除 1. Never say die.永不言败。 2.Never too old to learn, never too late to turn.亡羊补牢,为时未晚。 3.New wine in old bottles.旧瓶装新酒。 4.No cross, no crown.不经历风雨,怎么见彩虹。 5.No garden without ...

2010届高三英语 状语从句2

   定义: 定义: 在复合句中由从句表示的状语 称作状语从句,它可以用来修 称作状语从句, 饰谓语(包括非谓语动词)、 饰谓语(包括非谓语动词)、 定语或状语,或是整个句子。 定语或状语,或是整个句子。 准确掌握每一个连词的含义 是掌握状语从句的关键。 是掌握状语从句的关键。 同时要注意主从句的时态呼应。 同时要注意主从句的时态呼应。 状语从句一般分为九大类 状语从句类别: 状语从句类别 时间状语从句 原因状语从句 结果状语从句 方式状语从句 让步状语从句 地点状语从句 目的状语从句 条件状语从 ...

牛人学习英语方法

   牛人总结英语四级考试经验,以下转载: 无须复习,只要十天英语四级就能过!!方法让你喷血! 怕以后找不到!!! 无须复习, ! ! 只要十天英语四级就能过!!方法让你喷血! 怕以后找不到!!! ! ! 一、听力,有三种题型,dialogue(十个对话),passage(三个短文),compound dictation(复 合式听写,也就是传说中的段子题),第一种每年必考,后两种逐年交替,其中考 passage 的次数相对较多。 最容易得分的是 dialogue 和 passage,只要记住一个 ...

工程建设现场英语五百句

   工程建设现场英语五百句 工程建设现场英语五百句 程建设现场英语五百句 目 1、 、 问候和介绍( 问候和介绍(36 句) GREETINGS AND INTRODUCTIONS 2、 、 交谈语言( 交谈语言(24 名) TALKING ABOUT LANGUAGES 3、 、 日期和时间( 日期和时间(20 句) DATES AND TIMES 4、 、 天气和环境( 天气和环境(20 句) WEATHER AND ENVIRONMENT 5、 、 在会议上( 在会议上(34 句) AT ...