成都理工大学外国语学院 <大学英语精品课程:三级阅读补充材料> 大学英语精品课程:三级阅读补充材料> (CET(CET-3 Reading Comprehension Supplementary Materials) Directions: There are 30 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer to each question.
Passage 1 Television has opened windows in everybody’s life. Young men will never again go to war as they did in 19
  14. Millions of people now have seen the effects of a battle. And the result has been a general dislike of war, and perhaps more interest in helping those who suffer from all the terrible things that have been shown on the screen.
Television has also changed politics. The most distant areas can now follow state affairs, see and hear the politicians before an election. Better informed, people are more likely to vote, and so to make their opinion count.
Unfortunately, television’s influence has been extremely harmful to the young. Children do not have enough experience to realize that TV shows present an unreal world; that TV advertisements lie to sell products that are sometimes bad or useless. They believe that the violence they see is normal and acceptable. All educators agree that the “television generations” are more violent than their parents and grandparents. Also, the young are less patient. Used to TV shows, where everything is quick and interesting, they do not have the patience to read an article without pictures; to read a book that requires thinking; to listen to a teacher who doesn’t do funny things like the people on children’s programs. And they expect all problems to be solved happily in ten, fifteen, or thirty minutes. That’s the time it takes on the screen.

  1. In the past, many young people __D. A. knew the effects of war
B. went in for politics
C. liked to save the wounded in wars
D. were willing to be soldiers
  2. Now with TV people can __B.
A. discuss politics at an information center B. show more interest in politics
C. make their own decisions on political affairs D. express their opinions freely

  3. The author thinks that TV advertisements __A.
A. are not reliable on the whole B. are useless to people
C. are a good guide to adults D. are very harmful to the young

  4. Which is NOT true according to the passage? A. People have become used to crimes now.
B
B. With a TV set some problems can be solved quickly. C. People now like to read books with pictures.
D. The adults are less violent than the young.

  5. From the passage, we can conclude that __D. A. children should keep away from TV
B.TV programs should be improved C. children’s books should have pictures
D. TV has a deep influence on the young
Passage 2 Nonverbal (非语言的) communication has to do with gestures, movements and closeness of two people when they are talking. The scientists say that those gestures, movements and so on have meaning which words do not carry. For example, the body distance between two speakers can be important. North Americans often complain that South Americans are unfriendly because they tend to stand close to the North American when speaking, while the South American often considers the North American to be “cold” or “distant” because he keeps a greater distance between himself and the person he is speaking to . The “eye contact” provides another example of what we are calling nonverbal communication. Scientists have observed that there is more eye contact between people who like each other than there is between people who don’t like each other. The length of time that the person whom you are speaking to looks at your eyes indicates the amount of interest he has in the things you are talking about. On the other hand, too long a gaze can make people uncomfortable. The eyes apparently play a great part in nonverbal communication. Genuine warmth or interest, shyness or confidence can often be seen in the eyes. We do not always consider a smile to be a sign of friendliness. Someone who is always smiling, and with little apparent reasons, often makes us uneasy.

  6. According to the passage, nonverbal communication _B.
A. is a method often used by people who cannot speak B. can tell something that words cannot
C. can be used to talk with people who cannot bear D. is less used than words

  7. The South American __B. A. tends to keep a distance between himself and the person he is speaking to
B. usually stands close to the person he is talking to
C. is often unfriendly when spoken to
D. is often cold and distant when speaking

  8. Which of the following is NOT true?
D
A. Less eye contact suggests distance in relation.
B. The longer one looks at you, the more interest he has in you. C. There is more eye contact between people who like each other.
D. Shorter eye contact shows more interest in what one is talking about.
  9. Too long a gaze __A.
A. may upset people being looked at
B. shows one’s great confidence C. indicates one’s interest in the talk
D. tells you how friendly one is
  10. Constant smiling without apparent reason __D.
A. is a sign of one’s friendliness B. is a sign of one’s unfriendliness
C. makes people feel happy D. makes people feel uncomfortable
Passage 3 In the United States elementary education begins at the age of six. At this stage nearly all the teachers are women, mostly married. The atmosphere is usually very friendly , and the teachers have now accepted the idea that the important thing is to make the children happy and interested. The old authoritarian (要绝对服从的) methods of education were discredited (不被认可) rather a long time ago--so much so that many people now think that they have gone too far in the direction of trying to make children happy and interested rather than giving them actual instruction.
The social education of young children tries to make them accept the idea that human beings in a society need to work together for their common good. So the emphasis is on co-operation rather than competition throughout most of this process. This may seem curious, in view of the fact that American society is highly competitive; however, the need for making people sociable in this sense has come to be regarded as one of the functions of education. Most Americans do grow up with competitive ideas, and obviously quite a few as criminals, but it is not fair to say that the educational system fails. It probably does succeed in making most people sociable and ready to help one another both in material ways and through kindness and friendliness.

  11. According to the passage, the U.S. elementary education is supposed to make children D__.
A. sensible and sensitive B. competitive and interested
C. curious and friendly
D. happy and co-operative
  12. Some Americans complain about elementary schools because they think __D.
A. children are reluctant to help each other B. schools lay too much emphasis on co-operation
C. children should grow up with competitive ideas D. schools give little actual instruction to children

  13. The author’s attitude towards American education can be best described as __A.
A. favorable C. tolerant
B. negative D. unfriendly

  14. The American educational system emphasizes __C. A. material wealth B. competition C. co-operation D. personal benefit

  15. The word “sociable” (Line 7, Paragraph
  2) most probably means B__.
A. fond of talking freely
B. friendly with other people C. concerned about social welfare
D. happy at school
Passage 4 In the United States, 30 percent of the adult population has a “weight problem”. To many people, the cause is obvious: they eat too much. But scientific evidence does little to support this idea. Going back to the America of the 1910s, we find that people were thinner than today, yet they ate more food. In those days people worked harder physically, walked more, used machines much less and didn’t watch television. Several modern studies, moreover, have shown that fatter people do not eat more on the average than thinner people. In fact, some investigations, such as the 1979 study of 3,545 London office workers, report that, on balance, fat people eat less than slimmer people. Studies show that slim people are more active than fat people. A study by a research group at Stanford University School of Medicine found the following interesting facts:
The more the men ran, the more body fat they lost. The more they ran, the greater amount of food they ate.
Thus, those who ran the most ate the most, yet lost the greatest amount of body fat.

  16. The physical problem that many adult Americans have is that C.
A. they are too slim C. they are too fat
B. they work too hard D. they lose too much body fat

  17. According to the article, given 500 adult Americans, _D people will have a “weight problem.” A. 30 B. 50 C. 100 D. 150

  18. Is there any scientific evidence to support that eating too much is the cause of a “ weight problem?” C
A. Yes, there is plenty of evidence.
B. Of course, there is some evidence to show this is true.
C. There is hardly any scientific evidence to support this. D. We don’t know because the information is not given.

  19. In comparison with the adult American population today, the Americans of the 1910sA. A. ate more food and had more physical activities
B. ate less food but had more activities C. ate less food and had less physical exercise
D. had more weight problems
  20. Modern scientific researches have reported to us that A.
A. fat people eat less food and are less active
B. fat people eat more food than slim people and are more active C. fat people eat more food than slim people but are less active
D. thin people run less, but have greater increase in food intake Passage 5 By adopting a few simple techniques, parents who read to their children can greatly increase their children’s language development. It is surprising but true. How parents talk to their children makes a big difference in the children’s language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child’s language skills increase. A study was done with 30 three-year-old children and their parents. Half of the children participated in the experimental study; the other half acted as the control group. In the experimental group, the parents were given a two-hour training session in which they were taught to ask open-ended questions rather than yes-or-no questions. For example, the parent should ask,
“What is the doggie doing?” rather than “Is the doggie running away?” The parents in the experimental group were also instructed in how to help children find answers, how to suggest alternative possibilities and how to praise correct answers. At the beginning of the study, the children did not differ in measures of language development, but at the end of one month, the children in the experimental group showed
  5. 5 months ahead of the control group on a test of verbal expression and vocabulary. Nine months later, the children in the experimental group still showed an advance of 6 months over the children in the control group.

  21.
Which of the following can be inferred from the passage?
D
A. Children who talk a lot are more intelligent. B. Parents who listen to their children can teach them more.
C. Active children should read more and be given more attention. D. Verbal ability can easily be developed with proper methods.

  22. What does “it” in line 2 can most probably be replaced by? A A. Parents increasing children’s language development
B. Reading techniques being simple
C. Parents reading to children D. Children’s intelligence development

  23. According to the author, which of the following questions is the best type to ask children about? C A. Do you see the elephant? B. Is the elephant in the cage?
C. What animals do you like?
D. Shall we go to the zoo?

  24. The difference between the control group and the experimental group was __A.
A. the training that parents received
B. the age of the children
C. the books that were read D. the number of the children

  25. The best conclusion we can draw from the passage is that __C. A. parents should be trained to read to their children
B. the more children read, the more intelligent they will become C. children’s language skills increase when they are required to respond actively
D. children who read actively seem six months older
Passage 6 The agriculture revolution in the nineteenth century involved two things: the invention of labor-saving machinery and the development of scientific agriculture. Labor-saving machinery naturally appeared first where labor was scarce. “In Europe”, said Thomas Jefferson, “the object is to make the most of their land, labor being sufficient; here it is to make the most of our labor, land being abundant.” It was in America, therefore, that the great advances in nineteenth century agricultural machinery first came. At the opening of the century, with the exception of a crude (粗糙的) plow, farmers could have carried practically all of the existing agricultural tools on their backs. By 1860, most of the machinery in use today had been designed in an early form. The most important of t
 

相关内容

英语阅读理解

   Son’s Help Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when ...

中考英语阅读理解方法

   老师,阅读的能力怎样提高啊?北京 10 年的形式有变化吗?写作怎样更新颖而不跑题呢? 答:阅读理解能力的提高,主要依靠平时的训练,但同时还要掌握一定的解题技巧, 下面为你提供一些解题技巧,供参考: 考试中阅读理解主要题型 英语“阅读理解”题主要是考查考生综合运用所学语言知识的能力,包括阅读能力、理 解能力、归纳概括能力、逻辑推理能力以及对材料的评估能力等。试题中所选的阅读文章题 材多样化,涉及政治经济、社会文化、风俗习惯、历史地理、科学技术等各个方面。体裁多 样化,包括记叙文、说明文、议论文 ...

初中英语阅读理解练习题

   初中英语阅读理解练习题 1.im arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris wo uld not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the stati on. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a ...

小学六年级英语阅读理解

   小学六年级英语阅读题 At the Barber’s Len was thirty years old, and he had very long hair. He lived in a big city. Because of his long hair, he did not find any work. One day he met an old friend, and this man said to him, “People in this city don’t like long ...

高考英语阅读理解专项练习(一)

   亿库教育网 http://www.eku.cc 百万教学资源免费下载 高考英语阅读理解专项练习( 高考英语阅读理解专项练习(一) 阅读理解专项练习 My grandfather grew up in war-torn Europe. When German soldiers occupied his hometown ,the thriving city of Tarow, Poland, he refused to obey them and eventually joined the S ...

高考英语阅读理解解题技巧汇总

   Onions 资料库:2011 年高考英语总复习??高考英语阅读理解解题技巧探究 高考英语阅读理解解题技巧汇总 高考英语阅读理解解题技巧汇总 提 要:高考英语试题中阅读理解占 40 分,是试卷中所占比例最大的一部分。阅读理解能力的高低, 是能否取得高考英语成绩好坏的关键所在。阅读理解的重要性已被广大英语教师和考生所共同认识。本文 要主要讨论两个方面的问题:(1)了解高考阅读理解题型和命题方法;(2)熟悉高考英语阅读理解解题方法和 技巧。 关键词:高考英语;阅读理解;解题技巧 关键词 众所周知 ...

教你“五个绝招”破解英语阅读理解

   教你“五个绝招” 教你“五个绝招”破解英语阅读理解 阅读是增长知识获取信息的主要途径,阅读能力是英语教学的重点。近年来,注重对初中生阅读理解能 力的考核已成为中考的一大趋势。阅读理解能力影响并制约听、说、读、写能力的形成和发展,中学英语 教学大纲也把培养阅读能力作为一个主要的教学目标。要做好阅读理解,应从以下几方面入手。<BR< P> 分门别类识别文体<BR< 分门别类识别文体<BR< P> 随着信息时代的到来,阅读内容更趋于信息化、时代化,突 ...

2011年中考英语阅读理解、教案

   taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 2010 年沈阳中考英语阅读理解、简答题教案 沈阳中考英语阅读理解 阅读理解、 1、细节题型。 、细节题型。 特殊问句; 划线词语、 【提问方式】Wh-特殊问句; From the text...,According to...,True/not true,划线词语、 提问方式】 特殊问句 划线词语 句子,简单计算、排列事件顺序、识图等。 句子,简单计算、排列事件顺序、识图等。 【解题方法】抓住提问中的关键字眼,仔细阅读相关细节的材料内容 ...

MBA英语阅读理解(精读精解)13

   09 年 MBA 英语阅读理解(精读精解)13 英语阅读理解( 精读精解) [日期:2008-10-09] 来源:太奇 MBA 网 作者: [字体:大 中 小] 背景: As a track star in high school, Sallie Krawcheck ranked amon g her state's best at the high jump. But she hasn't jumped for a nyone since, and her unshakable indep ...

如何提高中学生英语阅读理解能力

   如何提高中学生英语阅读理解能力 阅读是学生接触外语信息,参加外语实践的重要途径。大量阅读有助于扩大词汇量,丰 富语言知识,了解英语国家的社会和文化。结合历年的中考情况来看,阅读理解题的分值比 重越来越大。最近几年,中考阅读理解就一直是 4 篇,所占分值达 40 分,约占总分的 30% 左右,这就要求学生在阅读的速度、阅读技巧等方面要下大工夫。阅读理解能力的高低直接 影响学生的英语成绩。阅读既然如此重要,那么有哪些好的阅读方法呢? 一、广泛阅读,保证一定数量 俗话说“读书破万卷,下笔如有神”, ...

热门内容

初中英语时态专项练习

   现在进行时练习 按要求改写句子 1.The boy is playing basketball. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答: 对“is playing basketball”提问: 对“ The boy”提问: 2.They are singing in the classroom. 否定句: 一般疑问句: 肯定回答: 否定回答:dddd 对“are singing ”提问:ddd 对“ in the classroom”提问: 3.仿照例句造句: Model:read, ...

英语改错

   After I finished the school last year, I began 1. to look for work. Now seveal month later, I still 2. hadn't found the job that I was interested.Last Sunday 3. morning I received a phone call from a man calling him 4. Mr.Smith. He said to me on th ...

新东方商务英语BEC中级口语精选讲义

   新东方商务英语 BEC 中级口语精选讲义 新东方商务英语 BEC 中级口语精选讲义 史上最牛英语口语学习法:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 史上最牛英语口语学习法:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 太平洋在线英语,可免费体验全部外教一对一课程: 太平洋在线英语,可免费体验全部外教一对一课程:www.pacificenglish.cn ? 、 Why take BEC exams? strong growth rigorous quality control ...

高考英语知识点2

   二.代词: 代词 I. 代词可以分为以下七大类: 人称代 1 词 宾格 me, you, him, her, it, us, you, them my, your, his, her, its, our, their mine, yours, his, hers, its, ours, theirs myself, yourself, himself, herself, itself, ourselves, yourselves, themselves this, that, these, ...

2010-2011学年上学期《学英语》人教高三(浙江)版13-16期答案解析

   (上接第3版) 75. A。 节理解题。根据文章第四段对mirroring手势的解释,观点相同的人往 细 往坐在一起。 76. D。 节理解题。从文章倒数第二段的内容可知,人们整饰自己是为了提高 细 自信。 E 本文是书评。主要介绍了一位著名营养学家的一本《吃出健康来》的书。 77. A。细节理解题。概括文章第三段的信息可知,遵循Somer所给建议的人无 论是身体还是精神方面都有很大改善。 78. C。细节理解题。从文章第四段可知,Somer的书中所给的建议有明确的量 化而且以实验为基础,内 ...