英语专业八级(TEM) 英语专业八级(TEM)英国文学复习资料
一般掌握) Chapter One (一般掌握) Chapter Two English Literature of the Late Medieval Ages I.可出选择题有: ( )
  1. Apart from original poems, Chaucer translated various works of French authors, among them is the famous A. The Canterbury Tales B. The Romance of the Rose C. The Parliament of Fowls D. The House of Fame ( )
  2. Generally speaking, Chaucer's works fall into three main groups corresponding roughly to the three periods of his adult life, which period is wrong? A. The period of French influence B. The period of Italian influence C. The period of his maturity D. The period of American influence ( )
  3. Which of the following information about Chaucer is wrong?
A. He died on the 25th of October 1400, he was the first to be buried in the writer's corner of Westminster Abby B. He was considered as "father of English Poetry" C. He was one of the narrative poets of England D. His masterpiece is The Canterbury Tales
( )
  4. Of the following, the one which employs the form of romance is. A. Amoretti C. The Tempest B. Venus and Adonis D. Sir Gawain and Green Knight
( )
  5. The characters in the Canterbury Tales can be divided into the following groups except. A. rural dwellers ( by A. Chaucer B. Shakespeare C. Marlowe D. Bunyan ) B. church members C. tradesman D. nobles

  6. Piers the Plowman is similar in form to the work written
Chapter Three English Literature in the Renaissance I.可出选择题有: ( )
  1. English Renaissance Period was an age of
A. prose and novel B. poetry and drama C. essays and journals D. ballads and songs ( )
  2. "Romeo, Romeo, Wherefore art thou Romeo?" is one of the most famous lines from Romeo and Juliet. Which of the following comments on the line is NOT true? A. Juliet speaks the line in the balcony scene. B. She is unaware of Romeo's presence. C. She asks him to deny his family for her love.
D. A major theme in Romeo and Juliet is the tension between social and family identity and one's inner identity (represented by one's name) . ( )
  3. The Elizabethan literature
A. had a marked unity and the feeling of patriotism and devotion to the queen. B. witnessed a decline of degeneration C. expressed age and sadness, even the brightest hours were followed by gloom and pessimism. D. was not romantic. ( )
  4. One of the following plays takes its subject matter from Chinese history A. Henry IV ( B. Macbeth C. Tamburlaine D. Alchemist
)
  5. Dr Faustus sells his soul to the devil because he.
A. is faced by Mephistopheles B. wants to gain more money C. wants to live an extravagant life D. ( ) wants to know more about the world
  6. Shakespeare is a poet , playwright and . B. novelist C. an actor D. both b and c
A. critic
( )
  7. Of the following, the one which employs the form of romance is. A. Amoretti C. The Tempest B. Venus and Adonis D. Sir Gawain and Green Knight
( )
  8. The difference of Surrey's contribution to English poetry from that of Wyatt lies in that Surrey. A. wrote the first English sonnet B. introduce the couplet into England C. wrote the first English blank verse D. made the sonnet popular ( )
  9. The one who first made blank verse the principal instrument of English drama is A. Surrey ( . ) B. Marlowe C. Shakespeare D. Jonson

  10. The recurrent theme of Marlowe' s play is the praise of
A. capitalism
B. feudalism
C. individualism
D. nationalism
II.可出填空题有:
  1. Rough winds do shake the of May, And has all too short a date.
  2. Sometimes too hot the shines, and often is his dimmed.
  3. Shakespeare produced plays and sonnet.
  4. is praised by Marx as "the progenitor of English Materialism". III.可出简答题有: Analyze Shakespeare's four periods of career concisely. Chapter Four English Literature of the Seventeenth Century I.可出选择题有:
( )
  1. was a progressive intellectual movement which began in France and had a wide impact throughout Europe in 18th century. A. The Renaissance B. The Enlightenment C. The Religious Reformation D. The Chartist Movement ( )
  2.Which of the following comment on the image of Satan in Paradise Lost is NOT correct? A. The finest thing in Paradise Lost is the description of Hell and Satan was the real hero. B. He is firmer than the rest of the fallen angels C. He remains obeyed and admired by all the angels D. It is he who makes man revolt against God. ( ) NOT true?
  3. Which of the following information about John Donne is
A. He was born in a Roman Catholic family. B. He received his education at Oxford and Cambridge. C. Later he gave up his Catholic faith and took orders in the Anglican Church. D. He wrote only religious poems. ( )
  4. Dryden's contribution to English literature lies in the following except. A. he established the heroic couplet as one of the principal English verse form B. he clarified the English prose
C.
he raised the English literature criticism to a new level
D. he raised English comedy to a higher level ( )
  5. Apology for Poetry is . B. a romance C. a criticism D. a sonnet
A. a poem
II.可出判断题有: ( )
  1. John Donne is famous for his metaphysical conceit, that is, a comparison between the two strikingly resemblant objects. ( )
  2. Newspaper was born in 17th century.
( )
  3. One of the characteristics of the English bourgeois revolution was that it was carried out under the cloak of religion. III.可出填空题有:
  1. is the glorious pioneer to introduce blank verse into non-dramatic poetry. IV. 可出术语有:
metaphysical poets Chapter Five English Literature in the Eighteenth Century I.可出选择题有: ( )
  1. In the 18th century, satire was much used in writing, English literature of this age produced some excellent satirists, such as A. Swift B. Defoe C. Blake D. Burns
( )
  2. In the 18th century English literature, the representative poets of Pre-romanticism were A. Blake and Wordsworth
B. Burns and Coleridge C. Blake and Burns D. Wordsworth and Coleridge ( )
  3. Which of the following information about William Blake is NOT true? A. He was born in London, the son of Irish hosier. B. He was a poet as well as an engraver. C. His first book of poem was Songs of Innocence. D. His later poems are mysterious and hard to understand. ( )
  4. The main literary stream of the 18th century was. A. Romanticism B. Realism C. Pre-romanticism D. Critical realism ( )
  5. was considered as "father of English Novel".
A. Swift B. Fielding C. Chaucer D. Jane Austin ( ) Review". A. Swift
  6. In 1704, founded the periodicals "the
B. Blake
C. Milton
D. Defoe
II.可出判断题有: ( )
  1. Pope established the heroic couplet as one of the principal English verse forms. ( )
  2. Burn's poems are largely based on imitation and revision of folk ballads of his motherland. ( )
  3. Neo-classicism means restraint, thus it is unfit for the
requirement of French Revolution, which aroused the age of Romantic Revival to unfetter spirit of humankind. ( )
  4. Swift is known as a pioneer novelist of English and also a prolific writer of books and pamphlets on variety of subjects. ( )
  5. The Houyhnhnms represent an ideal rational existence, a life governed by sense. III.可出填空题有:
  1. is the glorious pioneer to introduce blank verse into non-dramatic poetry.
  2. People in 18th century believed in and their watchword was "common sense". V.可出术语有: Enlightenment Age Chapter Six English Literature of the Romantic Age I.可出选择题有: ( )
  1. The Romantic Age began with the publication of "The Lyrical Ballads" which was written by A. William Wordsworth B. Samuel Johnson C. Samuel Taylor Coleridge
D. Wordsworth and Coleridge ( )
  2. Which poet does not belong to the Active Romantic Poet? B. Shelley C. Keats D. Blake
A. Byron
( )
  3. The first poem in "The Lyrical Ballads" is Coleridge's masterpiece A. Kubla Khan B. The Prelude C. The Rime of Ancient Mariner D. Tintern Abbey ( )
  4. In 1805, Wordsworth completed a long auto-biographical poem entitled . A. Biographia LiterariaB. The Prelude C. Lucy Poems ( D. The Lyrical Ballads
)
  5. The following stanza is from a poem written by.
When we two parted In silence and in tears, Half broken-hearted, To sever for years. Pale grew thy cheek and cold Colder than thy kiss; Truly that hour foretold Sorrow to this! A. Percy Bysshe Shelly
B. William Blake C. George Gordon Byron D. Robert Browning ( )
  6. The Lake Poets include all the following members except the author of the following work. A. The Prelude B. Don Juan C. The Ancient Mariner D. Joan of Arc ( )
  7. Scott's chief contribution to English literature lies in his novels of. A. war B. C. city D. romance II.可出判断题有: ( )
  1. With the establishment of the Jacobin dictatorship in France, Wordsworth's attitude toward revolution changed into active. ( )
  2. In the revised version of Lyrical Ballads, Coleridge held that poetry is the "spontaneous overflow of powerful feeling". ( )
  3. Romanticism is a literary trend. It prevailed in England in the period (1798??18
  32) ( )
  4. The most important impetus of the Romantic movement was the French Revolution history
( )
  5. The ideals of French Revolution are liberty, democracy, and equality. ( )
  6. The brilliant literary criticism "Biographia Literaria" is written by Wordsworth. III.可出填空题有:
  1. marked the transition from romanticism to the period of realism which followed it.
  2.In 1843 Wordsworth was made . IV 可出术语有: lake poets V.可出简答题有: What are the qualities of Romanticism? Chapter Seven English Literature of the Victorian Age I.可出选择题有: ( )
  1. The following statements are features of Dickens's novels except. A. The power of exposure B. Complicated and fascinating plot C. Broad humor and penetrating satire D. Tragic mood and feeling of depression II.可出判断题有: ( )
  1. A Tale of Two Cities belongs to the first writing phase of Dickens's career, and the two cities are London and Paris.
( )
  2. Though the Victorian poets are called The Third Generation of Romanticism, they showed no vigor and power in production of poetry as their previous poets. III.可出填空题有:
  1.In the 19th century English literature, a new literary trend appeared after the romantic poetry.
  2.The title of the novel Vanity Fair is suggestive of that Vanity Fair in Bunyan's masterpiece , where all sorts of vanities are on sale.
  3.The central characters of The Mill on Floss are Tom and his sister .
  4. is the representative of New Romanticism in the novel writing at the end of the 19th century. IV.可出术语有: Dramatic monologue V.可出简答题有: The contribution of the setting to the expression of the speaker's situation in "Crossing the Bar". Chapter Eight English Literature of the First Half of the Twentieth Century I.可出判断题有: ( T )
  1. Symbolism, Surrealism, Imagism, Expressionism, etc, all belong to School of Modernism. ( T )
  2. The Rainbow is D. H. Lawrence's autobiographical work.
II.可出简答题有: The significance of the theme of Araby.
March the works in column A and authors in column B and write the letter of your choice in the brackets
A (g ) (d ) ( f ) ( b) ( j ) ( h) ( a) ( i ) ( e) ( c)
  1. Robert Burns
  2. Shakespeare
  3. Andrew Marvell
  4. Samuel Coleridge
  5. John Keats
  6. Henry Fielding
  7. Ben Jonson
  8. Walter Scott
  9. Oscar Wilde
  10. T. S. Eliot a. b. c. d. e. f. g. h. i. j.
B To Celia The Rime of the Ancient Mariner The Love Song of J. Alfred Prufrock Macbeth An Ideal Husband To His Coy Mistress A Red, Red Rose Tom Jones Rob Roy Ode to a Nightingale A B
( e) ( I ) ( g) ( j ) ( a) ( c) ( b) ( f ) (d ) ( h )

  1. Henry Fielding
  2. John Milton
  3. Jane Austin
  4. Shakespeare
  5. Thomas Gray
  6. Dickens
  7. Oscar Wilde
  8. H. G. Wells
  9. Thomas Hardy
  10. Byron
a. b. c. d. e. f. g. h. i. j.
Elegy Written in a Country Churchyard The Picture of Dorian Gray Great Expectation Jude the Obscure Joseph Andrews The Invisible Man Emma Don Juan Paradise Lost King Lear
 

相关内容

2011-学习资料大全:英语专业八级TEM8考试作文范文集锦

   英语专业八级作文范文集锦 知识改变命运 勤奋塑造成功 整理人 时间 落叶 2011-4-15 天才是百分之九十九的勤奋加百分之一的灵感 考试范文集锦 英语专业八级 TEM8 考试范文集锦 Children should begin their formal schooling at an early age People have different views on what children should do at a very early age. Some think that c ...

英语专业八级 英国文学知识总结

   1 Old and Medieval Period 1-1 the Anglo-Saxon Period Beowulf Caedmon Caedmon’s Hymn Cynewulf The Fates of the Apostles, Juliana, Elene 1-2 the Middle English Period Sir Gawain and the Green Knight Thomas Marlory Le Morte D’Arthur (The Death of K ...

英语专业八级TEM8考试作文范文集锦

   英语专业八级作文范文集锦 英语专业八级 TEM8 考试范文集锦 Children should begin their formal schooling at an early age People have different views on what children should do at a very early age. Some think that children should begin their formal education and start to spend ...

2010年3月6日英语专业八级(TEM8)考试程序

   3 月 6 日英语专业八级考试必知环节 英语专八考试因为考察的知识点多,涉及内容广,考试时间长达 195 分钟,考试的步 骤及流程也比较复杂。往年有很多专八考生,在初次参加专八考试的时候,都有点儿丈二和 尚摸不到头脑,以致贻误战机。特别提醒各位专八考生注意以下考试环节,希望考生们都能 自信地走进考场,超水平发挥,考出理想成绩! 首先,本年度英语专业八级考试的时间为 2008 年 3 月 9 日(周日)上午 8:30-11:45, 总考试时间为 195 分钟,其中听力 35 分钟,阅读 30 ...

转2010年英语专业八级(TEM8)考试必备资料下载

   年英语专业八级(TEM8) 转:2010 年英语专业八级(TEM8)考试必备资料下载 分享 作者:芯粱 已被分享 4 次 评论(0) 复制链接 分享 转载 举报 06.07 英本和商英的同学们,下学期我要集中精力写一些论文,不能继续教大家 专八课程了。下面这些资料大家自己放假复习吧!论坛大家要先注册一下。 专八考试必备下载汇总(听力,人文,改错,词汇,阅读,真题) 专八考试必备下载汇总(听力,人文,改错,词汇,阅读,真题)更新中 2010 年英语专业八级考试必备资料下载 人文知识 英语专业八 ...

AAVGP往事追忆_英语专业八级TEM8考试作文范文集锦

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是: 生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 3 ...

AAPEQ往事追忆_英语学习_英语专业八级TEM8考试作文范文集锦_必备

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是: 生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 3 ...

英语专业《英国文学》复习要点

   第一章 古英语和中古英语时期 1、古英语时期是指英国国家和英语语言的形成时期。最早的文学形式是诗歌,以口头形式 流传,主要的诗人是吟游诗人。到基督教传入英国之后,一些诗歌才被记录下来。这一时期 最重要的文学作品是英国的民族史诗《贝奥武夫》 ,用头韵体写成。 2、古英语时期(1066?1500)从 1066 年诺曼人征服英国,到 1500 年前后伦敦方言发展成 为公认的现代英语。文学作品主要的形式有骑士传奇,民谣和诗歌。在几组骑士传奇中,有 关英国题材的是亚瑟王和他的圆桌骑士的冒险故事,其中《 ...

英语专业八级?美国文学中英文名称对照

   英语专业八级? 英语专业八级?美国文学中英文名称对照 1、 Benjamin Franklin 本杰明富兰克林 1706-1790A Modest Inquiry into the Nature and Necessity of a Paper Money;Poor Richard's Almanack 穷查理历书;The Way to Wealth 致富之道;The Autobiography 自传 2、 Thomas Paine 托马斯潘恩 1737-1809The Case of th ...

TEM8英语专业八级考试题型与测试标准

   英语专业八级题目类别及测试要求 I.听力理解(PartI:Listening Comprehension) 听力理解(PartI: (PartI 测试要求: 测试要求: (a)能听懂交际场合中各种英语会话和讲话。 (b)能听懂 VOA 或 BBC、CNN 等国外传媒的节目中有关政治、经济、文化教育、科技等方面 的专题报道。 (c)能听懂有关政治、经济、历史、文化教育、语言文学、科普方面的一般讲座及讲座后 的答问。 (d)时间 25 分钟。 题型: 题型: 听 力 理 解 部 分 采 用 填 ...

热门内容

朝阳区高三英语第二次统一练习

   朝阳区高三英语第二次统一练习试卷参考答案及评分标准 第一、二、三部分(key to 1?75) 1.B 2.B 3.B 4.B 5.A 6.C 7.C 8.A 9.C 10.C 11.B 12.B 13.B 14.C 15.C 16.B 17.A 18.C 19.A 20.B 21.C 22.B 23.B 24.B 25.D 26.A 27.A 28.A 29.C 30.D 31.C 32.B 33.A 34.D 35.D 36.C 37.C 38.A 39.A 40.B 41.B 42.D ...

2009年高考英语语言知识考点经典试题(一)

   高考资源网(www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 2009 年高考英语语言知识考点经典试题(一) (A) 1.?Would you please telll us your private life and your the date of the marriage? ?! A. No way B. No doubt C. No comment D. No matter 2. The plan for the new design occurred to Mr. Smithon h ...

高考英语语法知识点(5)

   2009 年高考英语语法知识梳理 第五章 一、Language points sth: 一致/ 1. sth:与…一致/符合 sb: sb:同意某人 agree with one’s idea/opinion 同意某人的意见 观点,所说的话) what sb said (观点,所说的话) 同意某人的计划、安排、 to on’s plan/arrangement/suggestion 同意某人的计划、安排、意见 about/on/upon agree about/on/upon sth 同意做 ...

新时代交互英语视听说4上机练习答案

   大英听说 10/19What does Talia→选最长 According to →Probaly sometime next year What is→He likes the idea Jack has→Nick sits on a park 11/19From→wants Nick to agree Nick's→These When→surprised After→realizes 1A/5friendship?→Happy family?→She feels now?→They ...

高一英语上册重点短语

   高一上册重点短语 高一上册重点短语 Unit 1 Good Friends 1. be loyal to sb 对…… 忠心 2. show loyalty to sb 对……表忠心 3. argue with sb about sth 为某事和某人争吵 4. find a solution to sth 找出……的解决方案 5. classical music 古典音乐 6. rock music 摇滚音乐 21. too much 太多 22. be bored with 对…… 厌倦 ...