上教考资源网
中考英语复习 单项选择题集锦 中考英语复习 单项选择题集锦
助您教考无忧
单选题永远是最基础的考察,放在试卷的开头,让学生轻松进入考试状态。 单选题永远是最基础的考察,放在试卷的开头,让学生轻松进入考试状态。多多的练习做单 选对学生的英语能力提高很快,因为它往往涵盖很多的内容。如句法、语法、单词、短语、 选对学生的英语能力提高很快,因为它往往涵盖很多的内容。如句法、语法、单词、短语、 情景题等等 A. 北京朝阳区 2008 英语中考试卷 从下列各题所给的四个选项中选择正确的一项。 ()
  15.I am a student. name is Tom. A. My B. Your C. His D. Her ()
  16.We usually have a football match Sunday. A. in B. on C. at D. to
()
  17.?There a lot of meat on the plate. Would you like some? ?Just a little, please. A. is B. are C. am D. be ()
  18.Of all the students, Linda draws carefully . A. very B. much C. more D. most ()
  19.?What is Mum doing now? ?She some clothes. A. washes B. is washing C. washed D. has washed ()
  20.There isn’t water in the glass. Let’s go and get some. A. many B. lots C. any D. some ()
  21.Tomorrow’s meeting is very important. Please ask them there on time. A. go B. going C. to go D. went ()
  22.?Why are you walking to school? ?Because my is broken.
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网
A. radio B. watch C. bike D. bag
助您教考无忧
()
  23.Betty didn’t come to school yesterday she was ill. A. but B. than C. if D. because ()
  24.Do you enjoy English in our class, Mr. Green? A. teach B. taught C. to teach D. teaching ()
  25.Mid-Autumn Day usually in September or October every year . A. come B. comes C. is coming D. will come ()
  26.Mike looks than Paul, but they are of the same age. A. youngest B. the youngest C. younger D. very young ()
  27.?Where is Mrs. Smith? ?She isn’t here. She to England . A. has gone B. has been C. went D. goes ()
  28.Mrs. Green is out. I have to her baby. A. look around B. look up C. look for D. look after ()
  29.?Dad, must I finish my homework today? ?No, you . You may do it tomorrow. A. needn’t B. mustn’t C. don’t D. won’t ()
  30.Mr.Thin was very poor, he was very happy. A. and B. but C. or D. so ()
  31.?Shall we leave now? ?Don’t hurry. We still have time left. A. little B. a little C. few D. a few ()
  32.We’re in class. You’d better not A. talk B. talking C. talked D. to talk
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网
()
  33.?Guess I did yesterday! ?I think you went to a party. A. where B. when C. what D. which ()
  34. away this dirty shirt and bring me a clean one. A. Pick B. Bring C. Carry D. Take Key :
  15.A
  16.B
  20.C
  25.B
  30.B
  21.C
  17.A
  18.D
  19.B
  22.C
  23.D
  24.D
  29.A
  34.D
助您教考无忧

  26.C
  27.A
  28.D
  31.B
  32.A
  33.C
B. 上海市 2008 年初中毕业生统一学业考试 Choose the best answer (选择最恰当的答案)
  31. Some girls get sick after they try so hard to lose weight. A) a B) the C) / D) an

  32. The plane will take off an hour. Please check in right now. A) at B) in C) on D) to

  33. Did Mary visit that old town by last week? A) her B) she C) hers D) herself

  34. After moving to their new house, the Lees bought some in the mall nearby. A) furniture B) chair C) table D) shelf

  35. her great joy, her daughter was finally saved by the doctors. A) In B) To C) At D) For

  36. “Have try, you are so close to the answer,” the teacher said to Eric. A) the other B) one another C) other D) another
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网

  37. Everyone likes Kevin because he talks to others . A) friendly B) lovely C) politely
助您教考无忧
D) luckily

  38. Jenny goes to school than any other student in her class. A) early B) earlier C) earliest D) the earliest

  39. Which one is heavier, the wooden ball the iron ball? A) or B) and C) but D) so

  40. Tim didn’t have dinner he finished watching the cartoon. A) while B) unless C) until D) since

  41. Landing on the moon sounds . I hope I can go there one day. A) wonderful B) wonderfully C) terrible D) terribly

  42. Soon you a senior high school student. Isn’t it exciting! A) become B) will become C) became D) have become

  43. I a copy of Yi Zhongtian’s book yet. I might buy one tomorrow. A) hadn’t bought B) don’t buy C) won’t buy D) haven’t bought

  44. You write the poem down. Our teacher will give us a copy. A) can’t B) shouldn’t C) needn’t D) mustn’t

  45. ? Would you like to play table tennis with me? ? I don’t feel like it. I would rather at home and watch TV. A) stay B) to stay C) staying D) stayed

  46. After Donghai Bridge , it became a new tourist attraction. A) completed B) complete C) is completed D) was completed

  47. How long can I this magazine? A) borrow B) return C) buy D) keep

  48. As soon as he the bus, the poor man realized he had left his wallet on it. A) got on B) got off C) got to D) got in
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网

  49. The Oriental Pearl TV Tower is all Shanghai citizens. A) famous for B) familiar to C) pleased with
助您教考无忧
D) interested in

  50. ? I won the 100-meter race on our sports day. ? We are proud of you! A) That’s all right. Key :
  31. C
  36. D
  41. A
  46. D
  32. B
  37. C
  42. B
  47. D
  33. D
  38. B
  43. D
  48. B
  34. A
  39. A
  44. C
  49. B
  35. B
  40. C
  45. A
  50. C B) Sorry to hear that. C) Congratulations. D) I’d love to.
C. 河南省 2008 年初中毕业生学业暨高级中等学校招生考试试卷 单项选择(15 小题,每小题 1 分,共 15 分)? 从 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳答案,将其标号填入题前括号内。 ( )
  21.?How do you like your holiday in Mount Yuntai? ?We enjoyed it very much. sight is very beautiful. A.A B. An C.The D./
( )
  22.?I saw Tony at the party. But he didn’t speak to meevening. ?Maybe he didn’t see you. A.all B.every C.either D.another
( )
  23.?How far is it to the airport?20 kilometers? ?No,it’s.About 30 kilometers. A.far B.farther C.the farther D.the farthest
( )
  24.?Our class won the English speaking contest. ?Congratulations! Yoube very proud of it.
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网
A.can B.need C.would
助您教考无忧
D.must
( )
  25.Your dream won’t come trueyou know what your dream is. A.after B.unless C.while D.since
( )
  26.?Look!The light is still on in Mr Zhang’s office. ?I’m afraid hehis work yet. A.doesn’t finish B.didn’t finish C.hasn’t finished D.won’t finish
( )
  27.We will never forget what happenedthe afternoon of May 12,20
  08. A.in B.by C.at D.on
( )
  28.?Ms Lin is very popular among the students. ?Yes.Her classes arelively and interesting. A.always B.sometimes C.hardly D.never
( )
  29.Amy,I’ll be on holiday for a week.Could you help memy dog? A.look for B.look at C.look after D.look over
( )
  30.?What did the teacher say just now? ?Sorry.I didn’t catch it.Isomething else. A.think ( B.will think C.was thinking D.had thought
)
  31.When I hurriedly got to the airport;the lady at the window told me that there were
noleft on that plane. A.places B.seats C.space D.room
( )
  32.It seems that it is going to rain.You’d betterthe windows open when you leave the house. A.not leave B.leave C.not to leave D.to leave
( )
  33.Shaolin Templelies in the west of Zhengzhou welcomes the visitors both at home and abroad.
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网
A.where B.which C.who
助您教考无忧
D.what
( )
  34.?May I come in?I’m sorry I am late. ?Come in,please.But could you please tell me? A.why you are late again C.who you talked with ( )
  35.?Look at the sign on the right. ?Oh,parkinghere. A.doesn’t allow Key : 21~25 CABDB B.isn’t allowed 26~30 CDACC C.didn’t allow 31~35 BABAB D.wasn’t allowed B.what were you doing then D.how do you come to school
D. 长春市 2008 年初中毕业生学业考试 从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。
  36. He is kind man. He often gives money to charity. A. a B. an C. the D. /

  37. This dictionary is Alan’s, but where is ? A. I B. me C. my D. mine

  38. Cindy likes to tell jokes. She never stops talking. She is . A. serious B. quiet C. shy D. outgoing

  39. Be quiet, please. The students a class now. A. have B. had C. are having D. were having

  40. Henry is a good runner. He runs than his friends. A. fast B. faster C. slower D. slowest

  41. ? have you learned to play the guitar? ?For three years.
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网
A. How long B. How often C. How soon
  42. ?Mary, would you like to go hiking me? ?Yes, I’d love to. A. in B. at C. to D. with
助您教考无忧
D. How much

  43. I enjoy my bike in the mountains. It’s not always easy, but exciting. A. ride B. rode C. to ride D. riding

  44. ?Excuse me. Could you tell me ? ?Yes. There is a video shop on River Road. A. where can I buy some CDs C. when can I buy some CDs
  45. ?Mum, can I go to the movies today? ?Sure, but you finish your schoolwork first. A. can B. can’t C. must D. needn’t B. where I can buy some CDs D. when I can buy some CDs

  46. Last night I went to bed late, I am really tired now. A. so B. or C. but D. yet

  47. ?Paul, could you please the TV? It’s too noisy. ?Sorry, I’ll do it right now. A. turn up B. turning up C. turn down D. turning down

  48. I like the music I can sing along with. A. what B. that C. who D. why

  49. ?We’ll have a basketball match this afternoon. ?. A. Good luck B. Never mind C. Yes, please D. It’s nothing

  50. Which picture means “He (She) has a headache”?
版权所有@中国教育考试资源网
上教考资源网
助您教考无忧
Key : 36-40 ADDCB 41-45 ADDBC 46-50 ACBAC
版权所有@中国教育考试资源网
 

相关内容

英语单项选择题集锦(一)

   英语单项选择题集锦(一 英语单项选择题集锦 一) 一, 镇江市 三,单项选择 选择最佳答案,将其序号填入题前括号内. (10 分) ( ) 21. Don't read bed. It's bad your eyes. A. on ; of B. on ; to C. in ; for D. at ; to ( ) 22. Be quick, you'll miss the early bus. A. and B. so C. but D. or ( ) 23. Miss Hyde 20 d ...

高考英语(1978-2007)单项选择题集锦

   2000 年普通高等学校春季招生全国统一考试(北京,安徽卷) 年普通高等学校春季招生全国统一考试(北京,安徽卷) 英 语 National Matriculation English Test (NMET 2000) B)从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案. 例:We last night, but we went to the concert instead. A. must have studied B. might study C. should have s ...

高考英语(2000-2007)单项选择题集锦

   2000 年普通高等学校春季招生全国统一考试(北京,安徽卷) 年普通高等学校春季招生全国统一考试(北京,安徽卷) 英 语 National Matriculation English Test (NMET 2000) B)从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案. 例:We last night, but we went to the concert instead. A. must have studied B. might study C. should have s ...

2010年中考英语分块复习?单项选择题

   2010年中考英语分块复习?单项选择题 一、冠词 ( )1. ? I think a rabbit is a good pet for 5-year-old child like Vera. ? Really? I don't think so. A. anB. aC. /D. the ( )2. ?Will you get there by train ? ?No , I’ll take taxi . A. / ; a B. a ; the C. / ; / D ...

2010高考英语二轮专项复习单项选择题及详解

   ★桐乡市凤鸣高级中学★【资料】??????2010 届高三毕业生奉献母校 2010 高考英语二轮专项复习单项选择题及详解 第一套 1. 1. Lu Xun was medical student before he turned great writer. A. the; the B. the; a C. a; / D. a; a 选 C.第一空 a 表泛指,第二空 turn 后是名词,不加冠词。 on the children as as the old. 2. The TV progra ...

2009年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解10

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴你快乐成长 本资料来源于《七彩教育网》 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 2009 年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解 10 1. In America, car is popular means of transportation. A. the; a B. a; the C. the; the D. the; / 选 A.本题考查冠词用法. 可数名词 car 前加定冠词表示类指;mea ...

2009年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解05

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴你快乐成长 本资料来源于《七彩教育网》 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 2009 年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解 05 1.On yesterday interview, he didn't make a(n) at all; what's the matter with him? A. apology B. appearance C. difference D. change 选 ...

2009年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解11

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴你快乐成长 本资料来源于《七彩教育网》 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 2009 年高考英语二轮专项复习单项选择题及详解 11 1. ? I should have gone to the wonderful concert with you yesterday. ? . If possible, I wish I would have another such chance. A. Yes ...

做好英语单项选择题

   高考英语 单项选择题 平阴一中 李玉刚 Man's dearest possession is life, and it is given to him to live but once. He must live so as to feel no torturing regrets for years without purpose, never know the burning shame of a mean and petty past Ostorovsky 人最宝贵的东西是生命。生命 ...

高考英语单项选择题

   世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 届高考英语单项选择题题库(660 2010 届高考英语单项选择题题库(660 题) 1 1. Unfortunately, when I dropped in, Doctor Li for Beijing to join in the fight again SARS, so we only had time for a few words. A. just left C. is just leaving B. has just left D ...

热门内容

九年级英语期末复习指导

   初四期末复习指导 一.教学目标 教学目标 期末重点复习及模拟试题并检测 1 至 6 单元的学习情况 重点词汇: 二.重点词汇: 重点词汇 sportsman 女校长 improvement 提高 自治区 westernmost 最西端的 财产 modern 研究 mysterious 化学的 observe 破坏 重点短语: 三. 重点短语: 观察 statue 雕塑 illness 疾病 destroy 神秘的 ancient 古老的 introduce 介绍 chemical 现代的 i ...

新东方英语背诵美文30篇

   新东方英语背诵美文 30 篇文本 新东方英语背诵美文 30 篇 目录: ?第一篇:Youth 青春 ?第二篇: Three Days to See(Excerpts)假如给我三天光明 (节选 ) ?第三篇:Companionship of Books 以书为伴(节选) ?第四篇:If I Rest, I Rust 如果我休息,我就会生锈 ?第五篇:Ambition 抱负 ?第六篇:What I have Lived for 我为何而生 ?第七篇:When Love Beckons You 爱 ...

英语

   Do you know the pressure of living in the biggest city? The biggest cities in China are pressure cookers for youth starting out on their careers. Here are some tips on what to expect if you are seeking to live in one of China's dense urban environm ...

二年级英语

   2010学年度第一学期二年级英语期中试卷 唐四小学 2010-2011 学年度第一学期二年级英语期中试卷 题 号 分数 Part I Listening Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ Part II Writing Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ 总分 Part I Listening (50%) I. ( 听录音, 出听到的图片) Listen and choose (听录音,选出听到的图片)12% )1. ( )2. ( )3. ( )4. ( )5. ( )6. 听录音, Ⅱ listen and circ ...

学好英语的20条钻石法则(第20有缺失)

   学好英语的20条钻石法则 钻石法则一:发音永远是第一位的! 成千上万的人学了十年英语还不能说标准的英语,发音仍然带有“超级浓重的中国口音”,导致和外国人交流的时候,听说都成了严重的问题。 还有一大批人,因为发音没有过关,导致经常被人笑话,从而失去了学英语的信心和兴趣。因为发音没有过关,导致单词死活背不下来!因为发音没有过关,无法朗读和背诵课文,导致无法真正掌握语法,无法真正形成语感! 总而言之,发音是英语大厦的基石,要不惜一切代价,彻底掌握纯正英语发音!凡是参加过十天“李阳疯狂英语魔鬼训练营” ...