学英语,练听力,上听力课堂! 学英语,练听力,上听力课堂!
A Debate on the English Language A measure declaring English the national language is under intense debate in the United States.The US Senate passed two declarations last week.One calls English the nation's official language and the other says it is the "common and unifying(统一的)"tongue.But Americans found themselves divided on the issue. Since people worldwide know that most Americans speak only English,many can't understand why the issue is so controversial(有争议的). "The discussion is related to fears of immigration issues,"says Dick Tucker,a social scientist at Pittsburgh's Carnegie Mellon University."It's related to a worry about the changing demography (人口统计)of the US.It's a worry about who will continue to have political and economic influence." In fact,the notion of protecting the language has been kicked around almost since the nation's founding.John Adams lobbied (游说) 1780 for the creation of a national academy to correct and in improve the English language.But his proposal died,since lawmakers saw it as a royalist(保皇主 义者)attempt to define personal behavior. Since then,the country hasn't had a national language,but the idea of recognizing the special status of English lived on. The emotions surrounding language resurface ( 再 次 浮 现 ) not because people feel comfortable with English.It is more about the discomfort many Americans feel with the new languages,says Walt Wolfram,a professor at North Carolina State University. "Language is never about language,"he says. According to the 2000 US Census Bureau report,of 209 million Americans over 18 years old,172 million speak only English at home.About 37 million speak languages other than English.Among them,
  6.5 million speak poor English and
  3.1 million don't speak English at all.
  31.What are the two declarations concerned with? A.The status of the English language. B.The protection of new languages. C.The rights to speak one's mother tongue. D.The improvement of the English language.
  32.Who suggested in the 18th century that English should be protected? A.Walt Wolfram. B.John Adams. C.Royalists. D.Dick Tucker.
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-1-
学英语,练听力,上听力课堂! 学英语,练听力,上听力课堂!

  33.Which of the following is the current debate NOT related to? A.The immigration issues. B.The changing demography. C.The worry about the new languages. D.The US's military strength.
  34.Which statement is true according to the 2000 US Census Bureau report? A.172 million Americans speak only English in their work places. B.37 million Americans speak English. C.209 million Americans are above the age of
  18. D.
  6.5 million Americans speak good English.
  35.The phrase"kicked around"(paragraph
  4)could be best replaced by A."invented". B."formed". C."shaped". D."discussed". 第二篇 Kobe Bryant After 10 seasons wearing the No 8 on his back,Kobe Bryant will become No 24 next season.The reason for the surprising decision by the Los Angeles Lakers super guard last week has become a hot topic for debate. Bryant wore No 24 when he was in early high school,but he changed to No 33 in his senior year.He switched to No 8 when he was selected by the Lakers in 1996,and has not been changed since. Bryant has refused to explain the decision until the end of the play-offs 季后赛) guessing ( .So Bryant's motive has become a popular game among NBA fans and newspaper columnists(专栏作 家). There are all kinds of speculations.Many say that Bryant wants to leave the past behind and have a fresh start.He has often been criticized for playing to benefit himself and not the team as a whole.Others say that he may be trying to compare himself to Michael Jordan.Jordan was famous for his No 23 jersey(运动衫).Some,such as NBC Sport columnist Michael Ventre,argue that it is"all about money".Bryant will make more money by selling new jerseys to his fans. Some speculations are more about fun.For example,there is an opinion that Kobe is actually just a diehard(非常执著的)fan of the popular TV drama "24". All this talk has turned the number change into a major issue.It seems that there is a lot of
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-2-
学英语,练听力,上听力课堂! 学英语,练听力,上听力课堂!
fuss(大惊小怪)over something that should be pretty simple. Jersey numbers have their own special significance in American sports,especially basketball.Players choose their number when they join a team and they usually stick with that number for the rest of their career.When a great player retires,his team will honor him by retiring his number. To some extent,the jersey is the player,and the player is the jersey.Thus,when you see the famous No 23 for the Chicago Bulls,you immediately think about Michael Jordan.A No 32 Miami Heats jersey recalls the image of Shaquille O'Neal,and the Houston Rockets' No 11 belongs only to Yao Ming. Lots of stories are behind players' jersey number selections.Jordan said that he chose No 23 because it was roughly half of
  45.Jordan's elder brother wore the No 45 in college.Yao Ming once revealed that the No 11 stands for two people in love-meaning him and his girlfriend Ye Li.
  36.Which team has Bryant played for? A.The Los Angeles Lakers. B.The Houston Rockets. C.The Chicago Bulls. D.The Miami Heats.
  37.How long has Bryant been wearing No 8? A.Since he started to play basketball. B.For ten seasons. C.Since he entered high school. D.Since he left the Lakers.
  38.Which of the following is NOT a speculation about Bryant's motive to change his number,according to this passage? A.He wants to leave his past behind and have a fresh start. B.He wants to compare himself to Jordan. C.He wants to earn more money. D.He wants to show that he is a man of great importance.
  39.Why did Jordan choose No 23? A.Because that number would make him famous. B.Because that number would make his fans miss him. C.Because that number was related to the number his brother once wore. D.Because that number was easy to remember.
  40.What does the number Yao Ming chose stand for? A.Two long legs. B.Two strong arms. C.Two people in love.
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。 -3-
学英语,练听力,上听力课堂! 学英语,练听力,上听力课堂!
D.Two big countries. 第三篇 Trying to Find a Parther One of the most striking findings of a recent poll in the UK is that of the people inbterviewed,one in two believes that it is becoming more difficult to meet someone to start a family with. Why are many finding it increasingly difficult to start and sustain intimate relationships?Does modern life really make it harder to fall in love?Or are we making it harder for ourselves? It is certainly the case today that contemporary couples benefit in different ways from relationships.Women no longer rely upon partners for economic security or status.A man doesn't expect his spouse to be in sole charge of running his household and raising his children. But perhaps the knowledge that we can live perfectly well without a partnership means that it takes much more to persuade people to abandon their independence. In theory,finding a partner should be much simpler these days.Only a few generations ago,your choice of soulmate (心上人) was constrained (限制) by geography,social convention and family tradition.Although it was never explicit,many marriages were essentially arranged. Now those barriers have been broken down.You can approach a builder or a brain surgeon in any bar in any city on any given evening.When the world is your oyster (牡蛎),you surely have a better chance of finding a pearl. But it seems that the old conventions have been replaced by an even tighter constraint:the tyranny of choice. The expectations of partners are inflated ( 提 高 ) to an unmanageable degree:good looks,impressive salary,kind to grandmother,and right socks.There is no room for error in the first impression. We think that a relationship can be perfect.If it isn't,it is disposable.We work to protect ourselves against future heartache and don't put in the hard emotional labor needed to build a strong relationship.Of course,this is complicated by realities.The cost of housing and child-rearing creates pressure to have a stable income and career before a life partnership.
  41.What does the recent poll show? A.It is getting more difficult for a woman to find her husband. B.It is getting increasingly difficult to start a familyl. C.It is getting more difficult for a man to find his wife. D.It is getting increasingly difficult to develop an intimate relationship with your spouse.
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-4-
学英语,练听力,上听力课堂! 学英语,练听力,上听力课堂!

  42.Which of the following is NOT true about a contemporary married couple? A.The wife doesn't have to raise the children all by herself. B.The husband doesn't have to support the family all by himself. C.The wife is no longer the only person to manage the household. D.They will receive a large sum of money from the govemment.
  43.Which of the following was NOT a constraint on one's choice of soulmate in the old days? A.The health condition of his or her grandmother. B.The geographical environment. C.The social convention. D.The family tradition.
  44.Which of the following is NOT expected of a partner according to this passage? A.Good looks. B.An impressive career. C.A high salary. D.A fine sense of humor.
  45.The word"sustain"(paragraph
  2)could be best replaced by A."reduce". B."shake". C."maintain". D."weaken".
  31.A
  32.B
  33.D
  34.C
  35.D
  36.A
  37.B
  38.D
  39.C
  40.C
  41.B
  42.D
  43.A
  44.D
  45.C
声明:本资料由听力课堂网站收集整理,仅供英语爱好者学习使用,资料版权属于原作者。
-5-
 

相关内容

中考英语复习: 难度较大的阅读文章含答案(六)

   学英语,练听力,上听力课堂! 学英语,练听力,上听力课堂! A Debate on the English Language A measure declaring English the national language is under intense debate in the United States.The US Senate passed two declarations last week.One calls English the nation's official la ...

2011年中考英语复习课件专题16 翻译填空

   第三讲 翻译、 翻译、词汇与书面表达 专题16 翻译填空 专题 1.考查各类词汇、短语、习惯用语、固定搭配的用法。 2.考查各种时态、语态、各种句型。 知识网络 给出中文句子,其英文句子中只留几个重点要填 的词语的空白,每空一词 翻译填空 给出中文句子,其英文句子中只留一个空白处,不 限填词数 考 点一 常用的短语 1.have been to 去过某地(去而回来了) have gone to 已去某地(去而未归) He_has_been_to_Wuhan twice. 他去过武汉两次 ...

2011年中考英语复习走出中国式作文的误区

   2011 年中考英语复习走出中国式作文的误区 “为什么我的词汇量如此丰富却仍然写不出能让阅卷老师满意的作 文?”相信不少同学都曾有过这样的疑问。对此,英语老师分析指出, 词汇量的多寡往往并不是一篇英语作文质量好或者坏的关键。 许多同 学即便很努力地去准备作文,但最终分数仍然不理想,这很可能是因 为他们陷入了某种写作的误区。 英语老师特为我们列举了比较常见的 三种英语写作误区,希望能帮广大学生“对号入座”,并施以针对性的 改进。 误区一:用中文思维串联英文词汇 一些同学在绞尽脑汁也写不出英语作 ...

2009高考英语复习课堂限时强化训练?阅读理解(十五)(附详解)

   七彩教育网 http://www.7caiedu.cn 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 2009 高考英语复习课堂限时强化训练??阅读理解(十五) (1) ) We now think of chocolate as sweet, but once it was bitter. We think of it as a candy, but once it was a medicine. Today, chocolate can be a hot drin ...

中考英语作文复习

   学业水平考试作文复习资料 *作文类型 一,各种类型作文的特点 I. 图表作文 1.仔细审题,看懂图表的意思,整理要点,决定语言形式; 2.开头直截了当,尽高考资源网快入题,不要拐弯抹角,拖泥带水; 3.行文一般以 10 个句子为宜.若用少于 8 句话来表达,句子容易表达不清;若用多于 10 句话来描述, 则句子零乱与琐碎,文章缺乏整体感; 4.用最有把握的词语句型将规定内容加以表达,并根据图表大意议论; 5.应按照合理顺序,适当使用一些过渡性的连接词,将句子连珠成串; 6.结尾要干净利落,既 ...

中考英语复习资料

   中考英语复习资料 名词 1. These have saved many children’s lives. (2004 年上海徐汇区中考试题) A. woman doctors B. women doctor C. women doctors D. woman doctor 2. This is bedroom. The twin sisters like it very much. (2004 年河北省中考试题) A. Anne and Jane B. Anne’s and Jane’s ...

高考英语复习课件:

   高中英语听力教学的 实践与应试策略 青岛十九中英语组 听的能力位于听、说、读、写、译几大能力 之首,在高考中占英语总成绩的五分之一,具有极 其重要的意义。近几年的教学中,由于领导抓得住, 教师靠得上,听力教学取得一定的成绩。下面就我 校在听力教学方面的认识和做法,向领导和老师们 汇报如下。 一、听力教学的基本实践 (一)听、说、读、写并进,强化听说领先地位 听、说、读、写既是英语教学目的,又是英语教学的手 段。作为教学手段,四者相互依存,相互制约,相辅相成, 不可分割。从认知角度讲,由于语言 ...

计算机英语复习 词汇

   一、Translate the following words and expressions into Chinese. (写出下列单词或词 写出下列单词或词 组的汉语) 组的汉语 Access 访问 Adapter 适配器 address 地址 address bus 地址总线 Administrator 管理员 Algorithm 算法 allocating system resources 分配系统资源 Antivirus program 反病毒程序 Application 应用,应 ...

英语阅读训练(含答案)

   英语阅读专项训练 阅读训练(1) The British National Health Service (NHS) was set up in 1948 and was designed to provide equal basic health care, free of charge, for everybody in the country. Before this time health care had to be paid for by individuals. Nowaday ...

大学英语四六级阅读文章出处

   大学英语四六级阅读文章出处 09 年 12 月英语四级,六级考试结束,很多同学休息之后又会踏上新的备考之路.我们一直说提高阅读水平可以看外刊,但是外 刊上的文章也是浩如烟海,这里我们就以刚刚结束的 12 月大学英语四级和六级的真题为例,为大家分析一下备考英语四级和六 级,应该选择外刊上什么类型的文章看比较合适. 09 年 12 月大学英语四级真题中文章来源如下(除听力) 月大学英语四级真题中文章来源如下(除听力) : 快速阅读:Colleges taking another look at ...

热门内容

中学英语易错集锦大全211道题 (精华珍藏版)

   本资料来源于大家网中考英语论坛 http://club.topsage.com/forum-213-1.html 中学英语易错集锦大全 精华珍藏版) 中学英语易错集锦大全 211 道题 (精华珍藏版) 英语易错 学科网会员 CZA 本人所整理收集内容基本囊括初中阶段英语易错内容大全 1.Because he was ill yesterday, so he didn’t go to work. (×) Because he was ill yesterday, he didn’t go to ...

叶子南英语翻译系列三

   学习文本库??打造专业的学习资料分享平台 导读:本篇全文手工录入,望大家踊跃挑错!编辑时间:2010-5-18 本文选自 The Dumbest Generation. 作者用大量的数据说明, 现在的美国年轻人, 由于数字科技的影响, 只关注周围同龄人的人和事,对社会与传统不闻不问,因此他们这一代人缺乏智慧,堪称是"最愚笨的一 代 ".作者甚至用"三十岁以下的人一个都别信" (Don't Trust Anyone Under 30)作为书的副标题.从本 ...

关于幼儿英语教学中的小游戏

   关于幼儿英语教学中的小游戏 1.闪卡游戏(将卡片藏在身后,忽然闪现,让小朋友猜是什么 单词,JUST LIKE : WHAT IS THIS ? 小朋友: APPLE ) 2.拍卡游戏(将字母或名词做成卡片,每个小朋友都拍打卡片,并读出所拍打卡 片的名字) 3.示范性游戏(故事性的英文游戏,可以让小朋友实际 演练,各自扮演不同的角 色,这样可以加深小朋友对故事的印象性) 4.队课堂表现好的小朋友,可给予 STICKER 的奖励,具有一定的刺激行作用 5.自己做动作,让小朋友猜你表演的什么,( ...

2011专升本英语考点

   本资料从网上收集整理 专升本英语考点 1. able ability enable capable be able to do 能够做… have the ability to do 能够做,有能力做…: He has the ability to make very good boat. enable sb to do 使…能做…: Internet has enabled us to get information from all over the world. Be capable ...

A Manuscript for English Presentation 初中英语说课比赛

   A Manuscript for English Presentation Good morning, judges and teachers. I am glad to have the opportunity to deliver my presentation, which consists of seven parts. 一.Analysis of the Teaching Material Topic: My topic of presentation is New Standar ...