中考英语试题及答案
  1.单项填空 从下列各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 (
  1). Tom and Mike are good friends. often help each others. A. They B. Them C. Their D. Theirs (
  2) Some volunteers from Beijing arrived in Shanghai April 29 to work for the World . Expo. A. on B. at C. of D. to (
  3). The reading room very quiet. I enjoy reading books there. A. am B. is C. are D. be (
  4). ? schoolbag is this? ?I guess it’s Lily’s. A. What B. Who C. Whose D. Which (
  5). ?Which color do you like , blue or green? ?Blue. A. good B. better C. best D. the best (
  6). There is wrong with this computer. It doesn’t work well. A. something B. anything C. everything D. nothing (
  7). ? you turn down your radio, please? ?Yes, I can. A. May B. Need C. Must D. Can (
  8). ?Would you like to go to the concert with me? ?I’d love to, I’m afraid I have no time. A. so B. or C. and D. but (
  9). ?What’s your father doing now? ?He the room A. cleaned B. cleans C. has cleaned D. is cleaning (
  10). Tom will call me as soon as he home. A. gets B. has got C. got D. will get (
  11). Granny often tells us water in our daily life. A. save B. saving C. to save D. saves (
  12). Rose came to Beijing in 20
  02. She here for eight years. A. was living B. live C. will live D. has lived (
  13). It heavily when I left the cinema. A. rains B. will rain C. is raining D. was raining (
  14). The road last year. A. builds B. built C. was built D. is built (
  15). ?Do you know the Capital Museum? ?Next Friday. A. when will they visit B. when they will visit C. when did they visit D. when they visited
  2.完形填空 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。
It was yearbook day and we were given an hour to sign each other’s yearbooks in the cafeteria. I was president of the class and I played sports. When I sat down at a table, people started to come over to get their yearbooks signed and to sign _(
  1)__. Among them, a weak boy with ugly teeth and thick glasses kept shaking. I had seen him around, and I knew he was always laughed at. He seemed __(
  2)__ of himself, and was so pale that it _(
  3)__ us to look at him. He came up and asked me nervously, “Can you sign this?” I took his yearbook but I didn’ t know _(
  4)__ to write. I saw that there was the name “Ricky Sanders” written on the front of it. So I wrote: I put down the yearbook and turned around to get some signatures from some of my friends when I _(
  5)__ my yearbook was gone. I saw that Ricky had sat down with my yearbook. “What are you doing?” I asked him. He looked up calmly(平静地) and __(
  6)__said “Sign!” My friends broke into a loud laugh, and I saw that he was carefully frying to put a signature in my yearbook. He hadn’t even finished the “R” yet. I thought for a while and __(
  7)__ to let him sign. It took him nearly five minutes to sign and when I got my yearbook back, there was a very shaky “RICKY”. He hugged(紧抱) his yearbook and _(
  8)__. I couldn’t help but smile back at him. In that moment, my _(
  9)_ changed completely. I gave him a high five and suddenly everyone at my table wanted his signature. He was asked politely to write in their yearbooks and the signature _(
  10)_ of his yearbook were filled up. He was smiling so big that it lit up the whole room. I changed school the next year, and I never saw Ricky again. However, I will never forget the day that he became the most __ (
  11) guy in school. Whenever I’ __ _ m (
  12) I still look back __, at that yearbook. (
  1). A. mine B. his C. ours D. theirs (
  2). A. unafraid B. unsure C. proud D. tired (
  3). A. worried B. surprised C. taught D. hurt (
  4). A. how B. which C. where D. what (
  5). A. saw B. noticed C. thought D. believed (
  6). A. still B. ever C. even D. just (
  7). decided B. meant C. began D. prepared (
  8). A. smiled B. waited C. left D. rose (
  9). A. sense B. value C. attitude D. idea (
  10). A. lists B. pages C. boxes D. tables (
  11). A. different B. patient C. popular D. important (
  12). A. away B. out C. behind D. down
  3.阅读理解 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最佳 选项。 A Here are two letters to George and his replies.

  1). Alice is worrying about . A. her friends B. her marks C. her height D her weight (
  2). Bob should according to George’s letter. A. take more exercise B. talk to his friends C. join a basketball team D. learn some French. (
  3). George advises Alice to talk to for help. A. her mother B. her teacher C. Bob’s teacher D. Bob’s friends B The population of the Earth is growing faster. It is important that we look after the Earth. We need it! The Earth gives us a lot of things. We also give the Earth a lot, but some of the things are not good. In nature, when something dies, other animals and plants get food from it. Every animal or plant gives food for other animals or plants. However, animals can’t get food from many of the things that we ‘give’ the Earth. Animals and plants can’t eat metal, plastic and glass. These things will stay in the ground for many, many years. Some rubbish is very dangerous for plants and animals. In some places, many animals live together. One animal makes food for many more animals. If we put rubbish and chemicals in the water, the plankton(浮游生物) can die. If there isn’t any plankton, many animals have nothing to eat. So what can we do? Don’t leave any rubbish in the countryside! Don’t make so much rubbish! (
  4). The Earth gives us . A. food B. rubbish C. chemicals D. pollution (
  5). When something dies in nature, . A. water and grass are polluted B. plastic and wood become food C. other animals and plants get food D. metal and glass stay in the ground (
  6). We must to look after the Earth. A. put metal in the ground B. use more wood C. keep frogs in the water D. make less rubbish
C Many textbooks are not written in the kind of English that we speak every day. In fact, sometimes the reading is so difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is?the language of science. You should not expect to be able to read a difficult science passage the same way you read an interesting story; you should not expect to read it easily and all at once. Instead, you may have to read it several times through, catching on the meaning of difficult words, going back over difficult sentences, and finally putting the whole thing together. Do not be discourages if the whole passage don’t make sense to you at first. You need to pick it apart patiently until you can understand it.
These are the steps to follow when you are reading something difficult: ★
  1. Start to read normally until you run into a sentence that doesn’t make sense to you. ★
  2. When a sentence doesn’t make sense, go back and read it again more slowly. ★
  3. Look for any word you don’t know in the sentence. Try to understand their meanings using word parts and context clues(上下文线索). If necessary, look them up in the dictionary. ★
  4. Look at the next few sentences to see if they explain more about the sentence you are working on. Do not read very much farther ahead until you understand what is being said. ★
  5. Finally, read the sentence again. Try to put it into simpler words. ★
  6. Read through the passage once. Try to understand all the hard parts well. Then read the whole passage once more at a usual speed. This helps you to put all ides together. The stops sound a lot harder than they are. It is really just the normal way good readers understand anything that is difficult to read. After you have done the best you can this way, you should always feel free to ask for help from your teacher, if you have one. (
  7). The underlined phrase “run into” means . A. work out B. come across C. look into D. pass by (
  8). From the passage, we can know . A. we should look up new words before reading B. it is sometimes difficult to read a science passage C. the six steps are helpful in learning spoken English D. interesting stories help readers to improve their English (
  9). The massage is mainly about . A. steps of studying science B. difficulties in reading science C. ways of reading science passages D. researches on science and English D In the West, some people believe that personality can be predicted according to the time of the year the person was bor. From China comes the belief that the year of birth influences one’s personality. In the past century, a new belief ahs arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. People with blood type A, for example, are considered more likely to be serious, hard-working, and quiet, while people with blood type O are likely to be popular and outgoing, yet often unable to finish what they start. Though this belief continues to be strong, some people question whether it is true. The blood-type personality theory(理论) started in Japan in 1927 when Furukawa Takehi noticed personality similarities and differences among his workers. This idea soon went out of fashion, but was brought back by a Japanese television host named Toshitaka Nomi in the 1970s. The belief is still strong in Japan and is increasingly popular in neighboring countries. Some young Koreans have taken to the theory. A recent study showed 76 percent of Koreans aged between13 and 64 believing in the blood-type personality connection. Though most Asians might believe in the blood-type theory, for many it seems harmless and not something to be taken too seriously. Is the belief true? The scientists in Asia largely dismiss the belief as a modern-day superstition(迷信). Most studies have failed to find any strong connection between blood and personality. Generally, scientists warn against making predictions or important decisions based on this questionable theory.

  10). The writer uses blood type A and O as an example to explain . A. the difference between to two blood types B. the relationship between the two blood types C. the influence of blood type on one’s behavior D. the connection between personality and blood type (
  11). What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean? A. It was lightly believed. B. It was brought to them. C. They liked and accepted it. D. They stole the idea from others (
  12). Which of the following is true according to the passage? A. Most scientists in Asia don’t believe in the theory. B. The blood-type theory began in Japan in the 1970s. C. The blood-type personality theory is about blood type. D. People don’t change their personality to match the theory. (
  13). What is the best title for the passage? A. Is the blood-type theory poplar? B. Is the personality changeable? C. Is it in your blood? D. Is it in you mind?
  4.书面表达(25 分) 根据中外提示和英文书信内容,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于60词的回信,信 的开头恶化结尾已给出,其词数布局如梭完成的回信内。请不要写出你的校名和姓名。 假设你叫刘京,是美国中学生托尼的笔友,你收到了他的来信。请给托尼写一封回信,回答 他的问题,介绍北京良好的公交服务,并谈谈你的感受。 Hi! Liu Jing, My grandpa is going to Beijing next month because he ahs heard a lot about the city and he would like to see it himself. He says the bus service in Beijing is very good now, and people can to anywhere by bus. Is he right? Can you tell me something more about it? I’m looking forward to hearing from you soon. Yours, Tony Hi! Tony, I’m glad to know your grandpa is coming to Beijing. If you have more questions, please ask me. Yours, Liu Jing
英语试卷参考答案
  1.单项填空。 (
  1). A (
  2). A (
  3). B (
  4). C (
  5). B (
  6). A (
  7). D (
  8). D (
  9). D (
  10). A (
  11). C (
  12). D (
  13). D (
  14). C (
  15). B
  2.完形填空。 (
  1) A (
  2). B (
  3). D (
  4). D (
  5) B (
  6). D (
  7)A (
  8) A (
  9). C (
  10). B (
  11). C (
  12). D
  3.阅读理解 (
  1). B (
  2). A (
  3). B (
  4). A (
  5). C (
  6). D (
  7). B (
  8). B (
  9). C (
  10). D (
  11). C (
  12). A (
  13). C
  4.书面表达 One possible version: Dear Tony, I’m glad to know your grandpa is coming to Beijing. Your grandpa is right. The bus service in Beijing is really good now. There are bus lines all over Beijing and buses can even take you to a small village. Besides, special seats are offered on buses. People do not have to spend a long time waiting for a bus and the tickets are cheap. I like taking a bus because I think it’s comfortable and also good for the environment. So it’s a good choice for your grandpa to travel in Beijing. If you have more questions, please ask me. Yours,
 

相关内容

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年重庆市中考英语试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的 学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语 言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你 在伦敦呆上半年, 保准说起英语来会非常流利。 但很多 ...

2010年武汉市中考英语试题及答案

   初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www. ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2008年福建高考英语试题及答案

   ★ 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语试题 第 I 卷(选择题共 115 分) 听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。 第段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、 C 三个选项中选出最佳选项, B、 并标在试卷的相应位置。听完每段对 ...

2009年全国高考英语试题及答案-全国1

   绝密 启用前 2009 年普通高等学校招生全国统一考试 英 语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分.第一卷 1 至 14 页. 第二卷 15 至 16 页.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回. 第一卷 注意事项: 1. 答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名, 准考证号填写清楚,并贴好条形码.请认真核准条形码上的准考证号,姓名 和科目. 2. 每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 改动,用橡皮擦干净后,再选 ...

2009年全国高考英语试题及答案-江苏卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷) 英 语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上. 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来 ...

2009年全国高考英语试题及答案-山东卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 英 语 本试卷分第 I 卷和第Ⅱ卷两部分,共 12 页,满分 150 分.考试用时 120 分 钟.考试结束,将本试卷和答题卡一并交回. 注意事项. 注意事项. 1.答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓 名, 准考证号填写清楚, 并贴好条形码. 请认真核准条形码上的准考证号, 姓名和科目. 2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 ...

热门内容

PEP小学英语单词总汇-中议英.

   PEP 小学英语单词总汇 英语三年级(上册) PEP 英语三年级(上册)三会单词 Unit 1 钢笔 铅笔 铅笔盒 尺子 橡皮 蜡笔 书 书包 卷笔刀 学校 Unit 2 头 脸 鼻子 嘴 眼睛 耳朵 胳膊 手指 腿 脚 身体 Unit3 红色的 黄色的 绿色的 蓝色的 紫色的 白色的 黑色的 橙色的 粉色的 棕色的 Unit 4 猫 狗 猴子 熊猫 兔子 鸭子 猪 鸟 熊 大象 老鼠 松鼠 Unit 5 蛋糕 面包 热狗 汉堡包 鸡肉 榨薯条 可乐 果汁 牛奶 水 茶 咖啡 Unit 6 ...

常用英语句子总结

   常用句子总结 1.开篇 1.开篇 1) Many nations have been faced with the problem of ... 2) Recently the problem has been brought into focus. 3) Recently the phenomenon has become a heated topic. 4) Recently the issue has aroused great concern among ... 5) Nowaday ...

英语语法----动词

   动词 动词概说 1)动词(verb)是表示动作或状态的词. 1)动词(verb)是表示动作或状态的词. 动词(verb)是表示动作或状态的词 a)表示动作:swim 游泳 push 推 b)表示状态:have 有 be 是 2)英语动词有时态,语态,语气等形式上的变化 2)英语动词有时态,语态,语气等形式上的变化. 英语动词有时态 限定动词和非限定动词 从是否被主语所限定来分,动词有限定动词(finite verb)和非限定动词 从是否被主语所限定来分 , 动词有限定动词 (finite v ...

小学英语游戏教学多

   小学英语游戏教学(1) 一 英语教学中的游戏 学习和观摩活动中,给人感受最深的就是,听课中每一节课都能通过游戏教学体现以教师为主导,学生为主体,并突显学生的主体地位,关注学生的行为表现,使学生真正的动起来,真正参与到课堂中。那么对比审视一下自己的以往教学,让学生真正的动起来,真正的参与到课堂中,做起来真的就挺难。通过此次培训我感到英语游戏教学 在激发学生的学习兴趣、活跃课堂、掌握新知识、培养观察思维能力以及语言交际能力等方面有着重要的作用,是一种行之有效的教学形式。 下面我把我学到的和看到的英 ...

module 2 unit 2 a beautiful smile 英语说课

   英语说课 北京市昌平区第四中学 王芬 一、教材分析 二、学习者特征分析 三、教学目标分析 四、教学策略 五、教学资源 六、教学过程 七、本课总结 北京市昌平区第四中学 王芬 wangfen0523@126.com 教材分析 本模块以友谊为话题, 本模块以友谊为话题 通过故事说明友谊的 重要性、 重要性、如何建立和 维持友谊等。 维持友谊等。还谈到 同学间的友谊、 同学间的友谊、不同 国度间的人们之间的 友谊。 友谊。通过本模块的 学习,既要培养学生的语言认知能力, 学习,既要培养学生的语言认 ...