中考英语语法过关测试单项选择 100 题(一)
  1.There is old woman in the car. A./ B.the C.a D.an
  2.We often go to the park Sundays. A.on B.in C.at D.from
  3.My book on the desk. A.is B.am C.are D.be
  4.Which language is ,English, French or Chinese? A.difficult B.the difficult C.more difficult D.the most difficult
  5. book is this? It's Kate's. A.When B.Why C.Where D.Whose
  6.Can you write a letter in English? No, I . A.may not B.mustn't C.can't D.needn't
  7.I my homework when Mike came last night A.do B.was doing C.am doing D.have done
  8.He began to English three years ago. A.learn B.learns C.learned D.learning
  9.Jim is a driver, he? A.does B.doesn't C.is D.isn't
  10."What's wrong you?"the doctor asked. A.from B.with C.for D.at
  11.He is rich, he isn't happy. A.or B.so C.and D.but
  12.Where is Alice? She to the library. A.goes B.will go C.has gone D.had gone
  13."Help to some meat, Mary, "my aunt said to me. A.themselves B.ourselves C.yourself D.himself
  14.We'll stay at home if it tomorrow. A.rain B.rains C.is raining D.will rain.
  15.The students on a farm for ten days. Then they to a factory. Though they back at school, they still remembered those farmers and workers.
A.have stayed; went; were B.had stayed; go; are C.have stayed; go; have been D.had stayed; went; were
  16.John is English boy. We are in the same class A.a B.an C.the D./
  17.Please give the apple. A.me B.I C.my D.mine
  18." old are you?""I'm twelve. " A.Who B.What C.Where D.How
  19."Can you answer this question, Sam?""No, I . " A.can't B.needn't C.mustn't D.may not
  20.They usually have a meeting Monday. A.in B.for C.on D.at
  21.There three balls in the box. A.is B.are C.isn't D.am
  22.Kate was late for school yesterday, she? A.is B.isn't C.wasn't D.was
  23.Who is , Tom, Mike or Jack? A.careful B.more careful C.very careful D.the most careful
  24.Can you English, Li Lei? A.speak B.say C.tell D.talk
  25.Mr Li asked me fishing with him. A.go B.to go C.goes D.going
  26.He in this school since 19
  95. A.study B.studying C.has studied D.will study
  27.English isn't easy, we like it. A.but B.and
C.or D.so
  28.I my homework when my father came in. A.do B.will do C.was doing D.does
  29."How about coming to my party if you have time tomorrow?"I'll ask my mother right away if she me come. A.let B.lets C.has let D.will let
  30."Where are your new shoes?""I've thrown them away, though they only one month. " A.last B.lasted C.were lasted D.are lasted
  31.There are many in the fridge. A.food B.fruit C.eggs D.bread
  32.They usually have the traditional turkey Christmas Day. A.from B.at C.in D.on
  33.Grandma prefers tea coffee. A.about B.to C.on D.of
  34. of the apples in the fruit bowl are soft and sweet. A.Two-third B.Second-third C.Two-thirds D.Second-thirds
  35.Taxi doesn't run as as an underground train. A.fast B.faster C.fastest D.more fast
  36.After a long walk, the old man be tired now. A.can B.must C.has to D.need
  37.A: Is this pocket calculator? B: No. It's . A.your; his B.yours; his C.hers; mine
  38.There are twenty teachers in this grade. Eight of them are women teachers and are men teachers. A.the other B.the others C.others
D.other
  39.Yangpu Bridge is one of in the world. A.bigger bridge B.the biggest bridge C.the biggest bridges D.bigger bridges
  40.Shanghai is in east of China. A./ B.an C.a D.the
  41. great day July 1, 1997 is! A.How a B.What a C.how D.What
  42. human beings animals can live without air. A.Not only; but also B.Both; and C.Either; or D.Neither; nor
  43.We are going to have a sports meeting this coming Sunday. Have you any events yet? A.taken part in B.joined in C.entered for D.joined
  44.The old man wondered . A.whether the American pilot had seen UFO B.whether had the American pilot seen UFO C.how had the American pilot seen UFO D.that the American pilot had seen UFO
  45.The museum is quite far. It will take you half hour to go there by bus. A.an; / B.an; a C.a; / D./; /
  46.There is milk left. We have to go and buy some at once. A.a little B.a few C.few D.little
  47.American take-away food is quite different from . A.We B.ours C.us D.our
  48.Wei Fang is young, but she plays ping-pong her mother. A.as good as B.as well as C.as better as D.as best as
  49.How did you make the child while he was crying? A.smile B.to smile C.smiles D.smiling

  50.It is today. The radio says it won't stop raining until next week. A.fine B.wet C.windy D.cloudy
  51.English people use Mr, Mrs or Miss with their names. A.last B.middle C.given D.first
  52.I don't know if she tomorrow. If she , I'll call you. A.comes; comes B.will come; will come C.will come; comes D.comes; will come
  53.When shall we meet, this evening or tomorrow morning? I don't mind time is OK. A.All B.Every C.Either D.Both
  54.Tom's father often has lunch at the factory, ? A.has he B.hasn't he C.does he D.doesn't he
  55.It is quite warm here. You'd better your coat A.take off B.put down C.put on D.take down
  56. do you go to the cinema? Once a month. A.How soon B.How far C.How often D.How long
  57.Hurry up, we'll be late for school. A.but B.or C.and D.so
  58.Don't play with the knife. You hurt yourself A.may B.should C.have to D.need
  59.I haven't milked the cow . A.yet B.already C.never D.just
  60.Beijing is beautiful city. It's capital of China A.a; a B.the; the C./; the D.a; the
  61.Taiwan is the east of China. A.in
B.to C.on D.at
  62. office is much smaller than . A.Ours; yours B.Our; yours C.Theirs; our D.Your; their
  63.Did she go to school when she was young? No. She taught at home. A.her B.herself C.hers D.she
  64.Neither of them a worker. A.am B.are C.is D.were
  65.September is month of the year. A.nine B.ninth C.the nine D.the ninth
  66.How often you to the park when you were in Tianjin? A.do; go B.did; go C.will; go D.have; gone
  67.Mr Zhang felt a little tired, he still went on working A.and B.so C.or D.but
  68.He asked they needed some more tea. A.that B.what C.whether D.which
  69.Everyone must the classroom . A.ketp; cleaned B.keeps; clean C.keep; clean D.keep; cleaning
  70.This work is for me than for you. A.difficult B.the most difficult C.most difficult D.more difficult
  71.It is one o'clock, but his father hasn't come back A.already B.still C.too D.yet
  72.Are those? No, they aren't. They're . A.sheep; cows B.sheep; cow
C.sheeps; cow D.sheeps; cows
  73.When they at the village, it was already eleven o'clock A.arrived B.reached C.got D.came
  74.Her grandma has for three years. A.died B.been dead C.death D.die
  75.May I come in? . A.Yes, please B.No, you couldn't C.Yes, you must D.No, you needn't
  76.The factory in 19
  58. A.was built B.is built C.will built D.built
  77.You are a student, ? A.do you B.aren't you C.are you D.don't you
  78.Meimei went Kate with her Chinese. A.to help B.help C.helped D.helps
  79.Did you hear ? A.what did I say B.what I said C.I said what D.what I say
  80.Bill is English teacher. He likes playing football A.a; the B.an; the C.a; / D.an; /
  81.You are getting too fat. Eating too much is bad your health A.for B.to C.about D.with
  82.Who has picked apples, Jim or mike, do you know? A.many B.much C.more D.the most
  83.Is here today? No, Li Lei isn't here. A.someone B.somebody C.everyone
D.anybody
  84.How far away is the samll village from London? It's about kilometres. A.seven hundred twenty two B.seven hundred and twenty-two C.seven hundreds and twenty-two D.seven hundreds twenty-two
  85.Shall we go out for a walk? Sorry, I haven't finished my homework . A.already B.yet C.still D.ever
  86. do you go to the cinema? Once a week. A.How often B.How much C.How long D.How many
  87.Neither the students nor the teacher here. Where are they? A.is B.are C.was D.were
  88.You usually have a sports meeting every term, ? A.have you B.do you C.haven't you D.don't you
  89.Would you like to come to my birthday party? . A.No, I don't like B.Yes, I'd love to C.Quite well D.Sure. That's right
  90.Whose skirt is it? It may be . A.my sister B.my sisters C.my sister's D.my sisters's
  91.Some people were reading in the library. Miss Yang asked me loudly there. A.speak B.don't speak C.not speak D.not to speak
  92.The flowers every day, or they'll die. A.must water B.should water C.can be watered D.must be watered
  93.Though they had cleaned the floor, there was still rice on it. A.little B.a little C.few D.a few
  94.John the factory since 19
  84. He is one of the oldest workers here now.
A.came to B.comes to C.has been in D.has come to
  95.I'll catch up with Lucy before she the finishing line. A.reach B.is reaching C.reaches in D.will reach
  96.We are going to have a picnic tomorrow. What's the weather like, Mike? Why not the radio and listen to the weather report? A.turn on B.turn off C.take away D.find out
  97.Excuse me. Could you tell me ? Certainly. A.when can I get to the station B.I can get to which station C.which station can I get to D.how I can get to the station
  98.She worked quietly no one knew she was there. A.so; as B.so; that C.too; to D.very; that
  99."Please me your new story-book tomorrow, "Lucy said. A.to bring B.bring C.to take D.take 1
  00.English people often talk about . So when you meet someone in England, you should say, ? A.weather; It's a fine day, isn't it B.age; How old are you C.name; What's your name, please D.time; What's the time now 参考答案
  1. D
  7.B
  12.C
  13. C
  19. A
  25. B
  31. C
  37. A
  43. A
  49. A
  55. A
  61. A
  67. D
  73. A
  79. B
  85. B
  91. D
  2. A
  8.A
  14. B
  20. C
  26. C
  32. D
  38. B
  44. A
  50. B
  56. C
  62. B
  68. C
  74. B
  80. D
  86. A
  92. D
  15. D
  21. B
  27. A
  33. B
  39. C
  45. A
  51. A
  57. B
  63. B
  69. C
  75. A
  81. A
  87. A
  93. B
  3. A
  9.D
  16. B
  22. C
  28. C
  34. C
  40. D
  46. D
  52. C
  58. A
  64. C
  70. D
  76. A
  82. C
  88. D
  94. C
  4. D
  5. D
  10.B
  17. A
  23. D
  29. B
  35. A
  41. B
  47. B
  53. C
  59. A
  65. D
  71. D
  77. B
  83. C
  89. B
  95. C
  6. C
  11.D
  18. D
  24. A
  30. B
  36. B
  42. D
  48. B
  54. D
  60. D
  66. B
  72. A
  78. A
  84. B
  90. C
  96. A

  97.D

  98.B

  99.B
1
  00.A
 

相关内容

中考英语易错选择100题??单项选择

   中考易错选择 100 题 1.It’s very kind you to get the tickets the World Cup. A. for, of B. of, for C. of, to D. to, for , I think. But I don’t 2.How many teachers are there in your school? know the exact number. A. hundred B. Hundreds C. Hundreds of D. Hund ...

2010年中考英语试题分类汇编一单项选择代词

   2010 年中考英语试题分类汇编一单项选择代词 2010 年中考英语试题考点二、代词 (2010?福建省晋江市,35,1) --Which do you prefer, tea or coffee? -- is OK.I don't care. A. Either B. Neither C. Both 【答案】A (2010?吉林省通化市,37,1)-Look ,that's Mike,your classmate. --Yes,Let's go and say hello to. A.hi ...

2010年中考英语试题分类汇编一单项选择名词

   年中考英语试题分类汇编一单项选择名词 2010 年中考英语试题分类汇编一单项选择名词 2010 年中考英语试题考点一、名词 (2010 湖南省娄底市 6. 1)-It's said that you have moved into a n ew house.? -Yeah, and we need to buy some A. food 【答案】B (2010.四川省内江市 26. 1)-Well,you look so happy! --Because I got a good . A.w ...

新课标高一英语经典单项选择100题

   新课标高一英语经典单项选择 100 题 1. .Many buildings A. will build B. were built on both sides of the street the next year. C. are to be built D. will be built 2. Our teacher told us that there no end to learning. A. was B. is C. has D. had ? My God, . 3. ?It wa ...

(强烈推荐) 初三英语复习--单项选择120题

   1.Many students in our class glasses over their eyes . C A. put on B. dress C. wear D. get dressed 2.?Where have you been? D ?I a paper factory. A. went to B. have been C. have gone toD. have been to D 3.Lots of fish . A. has died B. dead C. death ...

2010年中考英语试题分类汇编专题一(单项选择)(130套)

   年中考英语试题分类汇编( 专题一 " 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题一 "单项选择 考点一 考点一、名词 (2010 湖南省娄底市 6. 1)?It’s said that you have moved into a new house. ?Yeah, and we need to buy some in the mall nearby. A. food B.furniture C. hamburger  【答案】B (2010.四川省内江市 26. 1)?Well ...

2010年中考英语试题分类汇编专题一(单项选择)(130套)

   年中考英语试题分类汇编( 专题一 " 2010 年中考英语试题分类汇编(130 套)专题一 "单项选择 考点一、名词 考点一 (2010 湖南省娄底市 6. 1)?It’s said that you have moved into a new house. ?Yeah, and we need to buy some in the mall nearby. A. food B.furniture C. hamburger  【答案】B (2010.四川省内江市 26. 1)?Well ...

初三英语上单项选择100题

   初三英语上单项选择 100 题 1. Granny looked for her book, but she couldn’t find it . A. somewhere B. everywhere C. anywhere D. nowhere 2.-When did you the book to the library? -Yesterday afternoon. A. borrow B. lend C. give D. return 3. The man took away the ...

高三英语单项选择1000题

   高三英语单项选择 1000 题 从 A, B, C, D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案: 1. Jack? -- . A. Present, Sir. B. I am, Sir C. Here, Sir D. Yes, Sir. 2. What are you busy with ? We are carrying out a research the causes of cancer. A. into B. onto C. to D. in 3. the paper ? No ...

中考英语单项选择训练汇萃370题

   阳光家教网 www.ygjj.com 中考(初三复习)英语资料 中考英语总复习: 中考英语总复习:单项选择训练汇萃 370 题 单项选择训练汇萃 370 题 中考总复习 单项选择训练之 A 词类 ( bd) 1. --Have you had breakfast yet? -- No, not yet. A./ B. a C. the D. an (c )2. Let's look at the bag. Can you see “s”on the corner of bag? A. a, ...

热门内容

0B_资料_大全_HML-英语骂人

   今人不见古时月,今月曾经照古人。 天不老,情难绝。心似双丝网,中有千千结。-张先《千秋岁》 天不老,情难绝。心似双丝网,中有千千结。-张先《千秋岁》 。-张先 似此星辰非昨夜, 为谁风露立中宵。 黄景仁 绮怀诗二首其一》 -黄景仁 绮怀诗二首其一》 《 似此星辰非昨夜, 为谁风露立中宵。 - 直道相思了无益,未妨惆怅是清狂。-李商隐《无题六首其三》 直道相思了无益,未妨惆怅是清狂。-李商隐《无题六首其三》 。-李商隐 深知身在情长在,怅望江头江水声。-李商隐《暮秋独游曲江》 深知身在情长在, ...

2010年广州市海珠区初一年级英语句型竞赛安排

   2010 年广州市海珠区初一年级英语句型竞赛安排 年广州市海珠区初一年级英语句型竞赛安排 活动名称 初一学生 句 具体时间 型 100 句 竞 赛 2010-6-22 活动地点 星期二下午 4:00-5:00 发展中心 107 活动过程设计 每个学校在 6 月 18 号前初赛,题库见年级公共邮箱和论坛,然后在 6 月 18 号前选派学校初赛省一级学校前 10 名, 市区一级学校前 5 名报名给张志梅老 师,2010-6-22 参加区的比赛,比赛当天要求每校有一名老师带队,最后分 省市区各组别 ...

八年级英语阅读完形专项练习

   阅读理解、 阅读理解、完形填空 专项练习 初二下学期 制作: 制作:qiumen1999 一、完形填空 Look around you. Perhaps you do not see 1 water. But 2 is there. More than half of 3 own body is made of water. Growing plants have 4 water, too. You may want 5 how 6 water there is in your food. ...

2011届中考英语阅读理解专项训练试题

   中考英语阅读理解试题 一、 There are many wetlands(湿地) in China and some of them have become the world‘s important wetlands. The Chinese Yellow Sea Wetlands are among them. They are in Yancheng, Jiangsu Province. They are home for many different kinds of birds ...

福建高考英语口语问题和答案

   第一套 1. What subject do you like best? Why? I like english best, because i think it is very interesting and funny. 2. How often do you watch TV? I watch TV every day. 3. What's your interest ? Please say something about it. I like playing basketball ...