山东中学联盟
www.sdzxlm.com
淄博五中第 淄博五中第二次模拟考试
英语试题
(2011,
  5)
本试卷分为第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。满分 150 分。考试用时 120 分钟。
第Ⅰ卷(三部分,共 105 分) 三部分,
听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。
  1. Where does the conversation most probably take place? A. On a bus. B. At a bus station. C. In a police station.
  2. When will the party start? A. At 7:10 pm. B. At 7:20 pm. C. At 7:30 pm.
  3. How much is the dress the man likes? A. $
  23. B. $
  28. C. $
  32.
  4. What are the two speakers talking about? A. Their friend, Bob. B. The nest day’s weather. C. The plan for the next day.
  5. Who is Kate? A. Susan’s friend. B. The woman’s sister. C. The woman’s friend. 第二节( 小题; 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第
  6、7 题。
  6. Why was the man absent from the meeting this morning? A. Because he overslept. B. Because he came across an accident. C. Because his car broke down on the way.
  7. How much will the man pay if he rents a car for ten days? A. $
  8. B. $
  80. C. $2
  19. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。
  8. What is the man doing? A. He is surfing the Internet. B. He is looking for an apartment. C. He is looking through newspapers.
第 1 页(共 10 页)
山东中学联盟
www.sdzxlm.com

  9. How much does a one-bedroom apartment cost a month? A. About twelve hundred dollars. B. About twenty hundred dollars. C. About two hundred and twelve dollars.
  10. How can the man contact the owners of the apartments? A. By telephone. B. By e-mail. C. By chatting online. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。
  11. Where does the conversation probably take place? A. At a restaurant. B. At a bank. C. At an airport.
  12. How do the two speakers feel about the service they received? A. Just so-so. B. Unsatisfied. C. Pleased.
  13. How much will they leave for a tip? A. $
  3.
  60. B. $
  16.
  00. C. $
  36.
  00. 听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。
  14. When did the man come to the United States as an exchange student? A. In 20
  06. B. In 20
  07. C. In 20
  08.
  15. How many children do the man’s parents have? A.
  7. B.
  13. C.
  14.
  16. How many brothers or sisters are older than the man in his family? A. Only one. B. Two. C. Three.
  17. Where are the man’s parents living? A. In Peru. B. In Mexico. C. In the United States. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. How long did Britain rule India? A. For about 150 years. B. For less than 100 years. C. For about 200 years.
  19. What is the major attraction of the celebration of Indian Independence Day? A. The cultural program. B. The flag raising ceremony. C. The Prime Minister’s speech.
  20. What are roads decorated with on the Independence Day of India? A. National flags. B. Beautiful flowers. C. Three-color flags and lights. 英语知识运用(共两节, 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分) 语法和词汇( 小题; 第一节 语法和词汇(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  21.Don’t worry too much about mistakes. They are natural part of learning. A 不填;a B. the;不填 C.不填;the D. the;the
第 2 页(共 10 页)
山东中学联盟
www.sdzxlm.com

  22.?It often rains in that area. Please take an umbrella with you. ? . A. Well, it just depends B. All right, go ahead C. Yes, take one with me D. Ok, just in case
  23.It is universally realized that the divorce rate must be . A. held back B. held on to C. held down D. held up
  24.The more expensive articles are not better. A. evidently B. necessarily C. possibly D. originally
  25.Behind the coach our team wearing blue suits. A. walk B. have C. is followed D. appears
  26.You fool! You could have got a house full of wonderful food, but you only for a cake. A. were to wish B. wished C. have wished D. had wished
  27.?Where did the fire break out? ?It was in the house my grandmother used to live. A. that B. which C. where D. when
  28. some more meanings of these words and expressions, look them up in the dictionary. A. Learned B. To learn C. Learn D. Learning
  29.?Excuse me, I’m wondering when the Hawaii flight will be arriving. ?Well, sir it be arriving in about 10 minutes at Terminal
  1. A. should B. would C. might D. can
  30.The company is seeking a service manager. They’d like who will devote himself or herself to this job. A. one B. that C. them D. it
  31.With tiny shops all the streets, the city of Cairo arouses tourists’ interest in shopping here. A. line B. lined with C. lining D. line along
  32.It seems that Gary will a good monitor, so I’m going to vote for him. A. turn B. get C. grow D. make
  33.If you want to do the experiment a second time, you’d better be more careful you made a mistake. A. when B. in case C. where D. unless
  34.They Americans do a lot of business lunch, while people here prefer to tell stories. A. in B. over C. within D. without
  35.Don’t you consider it essential enough practice before he takes part in the competition? A. how he will receive B. that he be received C. if he will receive D. that he receive 完形填空( 小题; 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最 佳选项,并从答题卡上将该选项涂黑。 Recently I overheard a mother and daughter in their last moments together at the airport. They had announced the _36_.Standing near the security gate, they _37_and the mother said“I love you and I wish
第 3 页(共 10 页)
山东中学联盟
www.sdzxlm.com
you enough.”The daughter replied, “Mom, our life together has been _38_enough. Your love is all I _39_needed. I wish you enough, too ,Mom.”They kissed and the daughter left. The mother walked _40_to the window where I was seated. Standing there I could _41_she wanted and needed to cry. I tried not to intrude(侵犯)on her _42_but she welcomed me in by asking“Did you ever say good-bye to someone knowing it would be _43_?” “Yes,I have.”I replied.“Forgive me for asking_44_why is this a forever good-bye?”“I am old and she lives so far away. I have challenges ahead and the _45_is?the next trip back will be for my _46_.”She said. “When you were saying good-bye, I heard you say ‘I wish you enough’. May I ask what that means?”she began to smile.“That’s a wish that has been handed down from other _47_.My parents used to say it to everyone”.She _48_a moment and looked up as if trying to remember _49_in detail and she smiled even more.“When we said ‘I wish you enough’ we were wanting the other person to have a life filled with just enough good things to _50_their life”. Then turning toward me she _51_the following as if she were reciting it from memory?I wish you enough sun to keep your attitude bright. I wish you enough rain to appreciate the sun more. I wish you enough happiness to keep your spirit alive. I wish you enough pain _52_the smallest joys in life appear much _53_.I wish you enough gain to satisfy your wanting. I wish you enough loss to appreciate all that you possess. I wish you enough hellos to get you through the final _54_. She then began to cry and walked away. They say it takes a minute to find a special person, an hour to appreciate them, a day to love them, but then an entire life to _55_them.
  36.A.greetings B. departure C. light D. schedule
  37.A.hugged B. chatted C. watched D. stopped
  38.A.no other than B. no more than C. other than D. more than
  39.A.even B. still C. ever D. yet
  40.A.across B. forward C. down D. over
  41.A.recognize B. see C. admit D. spot
  42.A.privacy B. business C. feeling D. silence
  43.A.never B. seldom C. forever D. over
  44.A.that B. but C.不填 D. about
  45.A.difficulty B. reality C. obstacle D. solution
  46.A.retirement B. departure C. anniversary D. funeral
  47.A.cultures B. parents C. generations D. sayings
  48.A.paused B. waited C. dropped D. held
  49.A.that B. those C. it D. them
  50.A.support B .enrich C. expand D. remain
  51.A.announced B. continued C. delivered D. shared
  52.A.in order that B .on condition that C. now that D. so that
  53.A.biggest B. bigger C. more D. many
  54.A.journey B. life C. good-bye D. dream
  55.A.remember B. forget C. treasure D. miss
第 4 页(共 10 页)
山东中学联盟
www.sdzxlm.com
阅读理解( 小题; 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 A Enter a typical high school, and the first thing you see is the front office, where the principal sits and report cards(学生成绩报告单)are stored. The front office also reinforces familiar rank : principal at the top, teachers in the middle, kids at the bottom, sitting with hands folded at their desks. Now, imagine a school where the organizational structure is completely flat. At the New Country School in Henderson, Minn., there is no front office. Visitors are immediately embraced by an airy atrium(中庭)that is the centerpiece of this one-room schoolhouse. All around the room,124 students sit at the desks?real office desks?working at their own personal computers on their own projects. When Dee Thomas and her colleagues get together 15 years ago to design a new high school, they knew there was one thing that had to go: the bell. Thomas said that everyone agreed that the constant interruption of classes caused huge amounts of strain. Moreover, it’s just not natural, Thomas said. There are no teachers at New Country Adults are viewed as guides to learning. Every few weeks, students must present projects they’ve been working on to the rest of the school community. To prepare for their presentations, they gather at tables in the middle of the school atrium and then present their work to their guides. In their spare time, students clean the bathrooms and the rest of the school themselves. Kids at New country test better than their peers on the state tests and on the pre-college ACT. The school sends 90 percent of its graduates to college. But that doesn’t tell the whole story. New Country struggles to keep its seniors from leaving. The school’s senior project is demanding?300 hours of work. But for some students, New Country offers a rare alternative, a choice they can’t find anywhere else. And the school is constantly visited by educators from around the world looking for new ideas. That’s the foundation of efforts to reform American high schools today and there’s a need to experiment with an institution that is failing millions of students.
  56.The underlined part“ there was one thing that had to go: the bell” in Paragraph 3 means that . A. keeping the bell was necessary B .the bell should be changed into a pleasant music C. the bell was very important D. the bell should be removed
  57.Which of the following is TRUE about New Country according to the passage? A. Students work on their own projects using their personal computers. B. Students consult with guides, who “teach” in a traditional way. C. It appeals to both junior and senior students. D. Students show their projects to each other every week.
  58. Which of the following is NOT a feature of New Country? A. No seniors B. No front office C. No bells D. No cleaners
  59.What would be the best title for the passage? A. Typical high schools and experimental schools B. Experimental school without classes or teachers C. New schools in America D. Education reform in America
  60.What is the author’s attitude towards New Country? A. Favourable B. Objective C. Neutral D. Unconcerned
第 5 页(共 10 页)
山东中学联盟
www.sdzxlm.com
B “Green curtains”of outdoor vines can not only shade windows and keep interiors from growing too hot, but can produce food for the workers inside the buildings they grow on. That’s exactly what “curtains” of goya and morning glory are doing for 20 manufacturing and office buildings belonging to the Kyocera group. Launched in Nagano Prefecture, Japan in 2007,Kyocera’s environmental project has since expanded to facilities in Thailand and Japan. The green curtains of vine plants are grown over trellises against a building’s windows and outer walls; as they grow, the plants help filter sunl
 

相关内容

淄博五中2011届高三5月份第二次模拟(英语)

   山东中学联盟 www.sdzxlm.com 淄博五中第 淄博五中第二次模拟考试 英语试题 (2011,5) 本试卷分为第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。满分 150 分。考试用时 120 分钟。 第Ⅰ卷(三部分,共 105 分) 三部分, 听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节( 小题; 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后 ...

聊城市2011届高三第二次模拟试题(英语)

   山东省聊城市 2011 年高考模拟试题(二) 英 语 试 题 本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,满分 150 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1.答题前,考生务必用 0.5 毫米黑色签字笔将自己的姓名,座号、准考证号、县区写 到答题卡和试卷规定的位置上。 2.第Ⅰ卷每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。 3.第Ⅱ卷必须用 0.5 毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相 应的位置;如需改动,先划 ...

(2011济南二模)山东省济南市2011届高三第二次模拟考试试题(英语)扫描版

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -1- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -2- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -3- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.com -4- 版权所有@高考资源网 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 www.ks5u.co ...

河北省邯郸市2011届高三第二次模拟考试(英语)

   高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkx ...

江苏省南通、扬州、泰州三市2010届高三第二次模拟考试(英语)

   江苏省南通、扬州、 江苏省南通、扬州、泰州三市 2010 届高三第二次模拟考试 英 语 第一部分: 共两节, 第一部分:听力 (共两节,满分 20 分) 共两节 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡 上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 共 小题; 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 ...

江苏省扬州市2010届高三第四次模拟 英语

   江苏省扬州市 2010 届高三第四次模拟考试 英语 审核人:张浩 校对:陈亮 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题.每段对话仅读一遍. 1.How much did Richard pay for his ties? A. $40. B.$45. C.$50. 2.What is the w ...

2011吕梁市高三第二次模拟考试英语参考答案

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、 liar is not believed when he speaks the truth. 说谎 、 A 者即使讲真话也没人相信。 者即使讲真话也没人相信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解, 、 一知半解, 自欺欺人。 自欺欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马 ...

辽宁省鞍山市十三中高三英语第二次模拟考试卷(无附听力材料)

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 辽宁省鞍山市十三中高三英语第二次模拟考试卷(无附听力材料 辽宁省鞍山市十三中高三英语第二次模拟考试卷 无附听力材料) 无附听力材料 第Ⅰ卷(选择题 115 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位 置。听完每 ...

2011届钻石卡英语学习计划??四级以上

   2011 届考研英语基础阶段一学习计划 四级以上) 届考研英语基础阶段一学习计划 四级以上) ( 2011 届考研英语基础阶段一学习计划(四级以上) 届考研英语基础阶段一学习计划(四级以上) 基础阶段一学习计划 最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程 体验全部外教一对一课程: 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程:http://www.pacifi ...

平湖市2006高考英语第二次模拟考试试卷分析

   平湖市 2006 高考英语第二次模拟考试试卷分析 英语学科中心组 06 二模英语试卷继续采用嘉兴市统一命制的试题。试题与一模相比,在质量上有一 定的提高, 取得了较好的效果。现将本次模拟考试的试卷简单分析如下: 一.试题总体印象 本次模拟考试卷符合高考的命题趋势:① 命题的总原则体现在“稳中有变” ② 比较 好地控制了任务型理解及单词拼写的难度, 有助于本届高三学生对此二个题型的适应性, 提 高了他们的自信心 ③ 模拟题中的作文部分, 可写性较强, 能较客观地反映学生的书面表达 能力 ④ 阅 ...

热门内容

新目标八年级下学期英语unit1单元测试题和考点

   www.3edu.net 3edu 教育网,教学资源集散地,完全免费! Unit1 Will people have robots? 短语互译: 一. 短语互译: 1. 纸币 3. 太空站 2. 信用卡 4. 住在一幢公寓里 5. 喜爱上… 6. 看上去时髦 7. keep a pet parrot 8. have leisure time 9. wear crazy clothes 10. go to Hong Kong on vacation 11. personal computer ...

辅以计算机应用知识的中职英语单元课程设计案例

   辅以计算机应用知识的 中职英语单元课程设计案例 杨眉广西职工体育运动技术学校53003 1 谶|罐?’j|。!。j”j’? 遵 思维,提高学生对课程学习的兴趣,增长 学生的知识运用能力,促进学生探究性学 习的能力。因此作为一种尝试,本人将计 算机应用知识与任务型课堂实际教学相结 合对广西中等职业学校文化基础课程《英 语》上册的Unit 7 关键词:food and drinks,healthy, fast 在外语教学中计算机的运用越来越普遍,在 以交际教学法为主要方式的中职学校任务型 unh ...

考研英语新题型快速突破

   考研英语新题型快速突破 本文章下载于www.Txt66.com 考研英语新题型快速突破 简介考研英语新题型快速突破 前言   前 言:   2006年研究生入学考试英语大纲在2005年的基础上又有了进一步的调整, 调整的重点是2005年考试中首次出现的7选5题型。修订后的大纲对7选5题型的规定更加详细,将其分为7选5题、排序题和搭配题三种可能出现的题型,并分别给出了样题, 进行了详细的规定。   抛开三种题型表面的差异, 其实质无非是考查考生对于文章基本行文方式、组织结构和衔接关 ...

英语答案

   第一部分 交际用语 1. A 2. B 3. B 4. B 5. A 第二部分 词汇与结构 6. B 7. A 8. C 9 .C 10. C 11 .B 12 .B 13. C 14 .C 15. C 16. B 17. A 18. B 19. B 20. A 21. B 22. A 23. C 24. C 25. A 第三部分 句型变换 26. He is a manager. Is he a manager? 27. She usually goes to work by bus. D ...

九年级英语新目标上Unit15学案

   九年级英语学案 Period 71 Content Section A (1 a?2 c) of Unit15 Teachers' words: Protect the animals is practice ourselves. 教材分析.:学习有关环境保护的语言,使用简单的目标语言制作环境保护宣传海报 能掌握本节的表示动物名称的表达, 注意听力获取信息的能力培养. Learning aims:1.Master the words and phrases and grammar point ...