自考英语(二)Test 3
Ⅰ.Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
  1.Almost everything a manager does decisions; indeed, some suggest that the management process is decision making. [A] imposes [B] improvises [C] involves [D] indicates
  2.Astronomers and scientists think that a black hole is a region of space which matter has fallen and which nothing can escape. [A] towards … towards [B] into … from [C] out of … from [D] through … through
  3.American men don't cry because it is considered not of men to do so. [A] characteristic [B] tolerant [C] symbolic [D] independent
  4.At the end of 1994 the British Government introduced new measures to help domestic workers from abuse by their employers. [A] protect [B] suspect [C] expect [D] inspect
  5.Robots differ from automatic machines after completion of one specific task, they can be reprogrammed by a computer to do another one.
1
[A] so that [B] in which [C] given that [D] in that
  6.The specific use of leisure from individual to individual. [A] ranges [B] distinguishes [C] varies [D] covers
  7.Coffee delays the body clock in the morning, and advances at night. [A] it [B] them [C] the coffee [D] the body
  8.Nations are as “aged” when they have 7 per cent or more of their people aged 65 or above. [A] limited [B] classified [C] originated [D] processed
  9.It is touching to see how a cat or dog ? especially a dog ? itself to family and wants to share in all its goings and comings. [A] attributes [B] applies [C] assigned [D] attaches
  10.You needn't him about this since he could find out for himself.
2
[A] tell [B] be telling [C] have told [D] have to tell Ⅱ.Cloze Test(10 points, 1 point for each) 下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并 在答题纸上将相应的字母涂黑。 Decisions about housing can influence the quality of your future life. Individual and family needs change(
  11)the time, and housing should be flexible enough to(
  12)these changing needs. The plan go buy a home may be(
  13)of the most important financial decisions a person(
  14)makes. The plan to buy a home is(
  15)to present and future income. Rental housing, while not requiring(
  16)large initial investment, still takes a large portion of a family's monthly budget. Housing provides a setting(
  17)day-to-day living. Housing, furnishings, and equipment must be planned with present and future needs and interests taken into(
  18). Some people acquire furnishings and equipment before they move into their own home. Family size, health, and income are (
  19) factors influencing housing choices. Housing shortages in many parts the of the country seriously(
  20)the freedom of choice in securing shelter. Many families move, and housing may not be permanent.
  11.[A]by [B]on [C]over [D]at
  12.[A]meet [B]reach [C]seek [D]catch
  13.[A]such [B]that [C]one [D]each
  14.[A]still [B]yet [C]even [D]ever
  15.[A]saved [B]tied [C]spent [D]cost
  16.[A]so a [B]a so [C]such a [D]a such
  17.[A]to [B]for [C]with [D]from
  18.[A]amount [B]account [C]access [D]average
  19.[A]between [B]within [C]among [D]across
  20.[A]avoid [B]encourage [C]limit [D]extend Ⅲ .Reading Comprehension(30 points, 2 pints for each) 从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案, 并在答案纸上将 相应的字母涂黑。
3
Passage One Question 21 to 25 are based on the following passage. Art, said Picasso, is a lie that makes us realize the truth. So is a map. We do not usually associate the precise work of the map maker with a fanciful object of art. Yet a map has many qualities that a painting or a poem has. It is truth realized in a symbolic way, holding meanings it does not express on the surface. And like work of art, it requires imaginative reading. Thus, map and reality are not, and cannot be, identical. No aspect of map use is so obvious yet so often overlooked. Most map reading mistakes occur because the user forgets this vital fact and expects a one-to-one correspondence between map and reality. A map, like a painting, is just one special version of reality. To understand a painting, you must have some idea of the medium which was used by the artist. You wouldn't expect a water color to look anything like an oil painting or a charcoal(木碳)drawing, even if the subject matter of all three were identical. In the same way, the techniques used to create maps will greatly influence the final representation. As a map reader, you should always be aware of the invisible hand of the map maker. Never use a map without asking yourself how it has been biased by the methods used to make it. If the entire map making process operates at its full potential, communication takes place between the map maker and the user. The map maker translates reality into the clearest possible picture under the circumstances, and the map reader converts this picture back into an impression of the environment. For such communication to take place, the map reader as the map maker must know something about how maps are created.
  21. Map is a lie . [A] that has little truth in it [B] that few of us believe [C] that we use to express the truth [D] that cheats people in a tricky way
  22. Map resembles art in that . [A] they are both absolute lies [B] they are both precise as well as fanciful [C] they must be read with imagination [D] they both express meanings in a superficial way
  23. Most map reading mistakes occur because . [A] the map is not made according to reality [B] there are obvious differences between the map and reality
4
[C] the user forgets the one-to-one correspondence between the map and reality [D] the user overlooks the gap between the map and reality
  24. “ the invisible hand of the map maker ”(in Paragraph
  3)refers to . [A] the techniques used to create maps [B] the subject matter of the map [C] the symbols used in the map [D] the final representation of the map
  25. The last paragraph describes mainly . [A] how maps are created [B] what the communication between the map maker and the reader is [C] how the map maker translates reality into a picture [D] how the reader converts the picture back into reality Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage. Music which is original is individual and personal. That is to say, it can be identified as belonging to a particular composer. It has particular qualities, or a style, which are not copied from another. If you can recognize the style of a composer, you will probably be able to tell that a certain composition belongs to him or her even though you have never heard it before. A basket-maker has the skill of weaving and interweaving his materials to create colorful patterns, and an expert carpenter(木匠)has the skill of joining together different shapes and sizes of wood to make a beautiful piece of furniture. These skills may be referred to as “ workmanship ” (技艺) Similarly, in music a composer organizes his melodies . (旋律) and rhythms and combines sounds to create harmony. A composer may be capable of thinking up very good, original tunes, yet if tunes are poorly organized, that is, if the workmanship is poor, the final result will not be to standard. Good music expresses feelings in a way that is suitable to those feelings. There may e joy, sorrow, fear, love, anger, or whatever. Bad music, on the other hand, may confuse unrelated feelings, it may not express any important feeling at all, or it may exaggerate some feelings and make them vulgar, that is, cheap and ugly. Good music will stand the test of time. It will not go out of fashion but will continue to be enjoyed and respected long after it is first introduced. It will gain a kind of permanent status while bad music will disappear and be forgotten quickly. In pop music, where the general rule seems to be”the newer the better”, the test of time is the hardest test of all to pass.
  26. A piece of original music .
5
[A] has a personal style [B] sounds very familiar to our ears [C] is one whose style you cannot recognize [D] can not be recognized as belonging to any composer
  27. We can see good workmanship in . [A] different shapes and size of furniture [B] materials for creating colourful patterns [C] a piece of music with its melodies and rhythms organized in harmony [D] a piece of music with very good, original tunes mixed together
  28. A piece of music can be said to be good if . [A] it helps to while away the hours [B] it combines different rhythms and sounds [C] it makes people forget their sorrows and worries quickly [D] it expresses a certain feeling in a proper way
  29.According to the last paragraph, “the test of time is the hardest of all to pass” suggests that . [A] the newer the music is, the harder it can pass the test of time [B] it is most difficult for music to gain a kind of permanent status [C] pop music will cease to be enjoyed soon after it is introduced [D] good music needn't pass the test of time
  30.This passage is concerned with . [A] how to compose music [B] how to enjoy music [C] how to judge music [D] how to perform music Passage Three Questions 31 to 35 are based on the following passage.
6
To be”historically minded”is to see things I relation and in perspective, and to judge tolerantly. We must remember how differently men have thought and acted in different times. We must always keep an open mind, ready to receive and weigh new evidence. If we grasp this idea, we will never think that a historian 历史学家) someone who can remember dates. ( is That childish idea is like calling a man a statesman(政治家)because he can remember the names of voters in his district. A waiter could remember more names and a telephone operator more numbers than the greatest historian. The true historian is not content to take all his facts from other historians. Today he makes sure that his statements are based on sound”documents”or”sources”which go back to the time of the facts themselves. But the historian needs always to be in his guard not to be misled by his sources. A document may not be a real one. Its author may be lying on purpose for some reason. He may be so greatly influenced by national, religious, party, or personal backgrounds as to be totally unfair to the other side. If honest, he may be misinformed as to the facts and mistaken in his inferences. Anyone who reads the accounts published in the different countries concerning the causes and results of wars will realize that the historian needs caution and training in handling these sources. The trained historian asks first:”Did this writer mean to tell the truth?”and second:”Was he in a position or frame of mind to tell the truth even if he wants to?”Every statement must be patiently weighed and tested and combined with all other available information in order to get at the truth.
  31. A “historically minded”researcher . [A] always keeps an open mind to history [B] looks at one historical event without relating it to another [C] sees things from a single point of view [D] refuses to accept new evidence
  32. In Paragraph 1 the author means to illustrate that . [A] different men think and act differently [B] the study of history is not merely a matter of remembering dates [C] a statesman can remember the names of voters in his district [D] a waiter can remember more names than the great historians
  33. The true historian should base his statements on . [A] findings of other historians [B] documents created at the present time [C] his own inferences [D] sound historical materials
7

  34. Which of the following is the topic of Paragraph 3? [A] Some historical documents may not be real. [B] Some authors may not be honest. [C] Historians should be careful about their sources. [D] Historians may be influenced by their own background.
  35. It is emphasized in the last paragraph that . [A] wars are accounted for differently in different countries [B] the historian needs caution and training in dealing with his sources [C] some writers may not be telling the truth [D] some writers may not be in a position or frame of mind to tell the truth PART TWO Ⅳ .Word Spelling(10 points, 1 point for two words) 将下列汉语单词译成英语并写在答题纸上。 每个词的词类和第一字母已在答题纸上 给出。首字线后的每条短线上只写一个字母。
  36. 修理
  37. 科学
  38. 温度
  39. 政府
  40. 制服,军服
  41. 必要的
  42. 字典
  43. 旅行,行程
  44. 有价值的
  45. 丈夫
  46. 警告
  47. 呼吸
8

  48. 实验室
  49. 控制
  50. 量,数量
  51. 接受
  52. 秘书
  53. 金融的
  54. 化学
  55. 多数 Ⅴ .Word Form(10 point, 1 point for each) 将括号中的各词变为适当形式填入空白。答案写在答题纸上。
  56. Much of the carbon in the earth (come)from things that once lived.
  57. China is not what she (use)to be.
  58. In the past two decades, research (expand) knowledge about sleep and our dreams.
  59.If you cannot understand, ask: ” Would you mind
 

相关内容

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年宁德中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2010年北京市东城区中考英语二模试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学 习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你在伦敦 呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生 ...

2001年成人英语三级试题及答案

   中华英语学习网 www.100yingyu.com 官方总站: 官方总站:圣才学习网 www.100xuexi.com 2001 年成人英语三级试题及答案 年成人英语三级试题及答案 Part I Reading Comprehension Passage 1 In order to learn a foreign language well, it is necessary to overcome the fear of making mistakes. If the primary goa ...

2009年广东高考英语试题及答案[2]

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 绝密★启用前 试卷类型:A 2009 年普通高等学校招生全国统一考试 广东卷 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷 广东卷) 英 语 语言知识及应用(共两节 共两节。 Ⅱ 语言知识及应用 共两节。满分 35 分) 第一节 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21~30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答 ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2009年全国高考英语试题及答案-天津卷

   2009 年普通高校招生统一考试天津卷 英语 年普通高校招生统一考试天津卷(英语 英语) 第I卷 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 例:Stand over there you'll be able to see it better. A. or 答案是 B. B. and C. but D. while 1. I'm trying to bre ...

2009年全国高考英语试题及答案-山东卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 英 语 本试卷分第 I 卷和第Ⅱ卷两部分,共 12 页,满分 150 分.考试用时 120 分 钟.考试结束,将本试卷和答题卡一并交回. 注意事项. 注意事项. 1.答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓 名, 准考证号填写清楚, 并贴好条形码. 请认真核准条形码上的准考证号, 姓名和科目. 2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 ...

热门内容

高考英语专项练习------时态、语态、情态动词专练100题及详析

   高考英语专项练习时态,语态,情态动词专练 100 题及详析 时态,语态, 高考英语专项练习 时态 1. ? May I have a word with Miss Anna? ? Sorry, she to her friend on the phone. A. is talking B. has talked C. talked D. talks 2. When Nancy was at college, she three foreign languages, but I am surp ...

英语必修五reading翻译(1?5)

     在地理学中的困惑    的人可能不知道为什么不同的词用来描述这四个国家: 英格兰、 威尔士、 苏格兰和北爱尔兰。 你可以澄清这一问题,如果你学习英国历史。    第一次有了英国。 在 13 世纪,威尔士被链接到它。 现在当人们提到英国时您会发现以及包括威尔士。 下一次英格兰和威尔士被加入到苏格兰在十七世纪中,名称被改为"英国"。 快乐时的苏格兰国王詹姆斯以及成为国王的英格兰和威尔士,这是不冲突的情况下完成。 最后英国政府试图在二十世纪初,形成连接相同的和平方式获取爱尔兰 ...

英语教学设计

   小学六年级《拓展阅读》 小学六年级《拓展阅读》?“Iceland”教学设计 教学设计 一、教学内容分析 这篇阅读材料选自 Success with English《拓展阅读》中 Unit 7 的第一篇, 文章中有较多关 于冰岛地理概况的材料, 是学生巩固第七单元和拓展视野的材料。 二、学生情况分析 六年级学生通过将近四年的英语学习,已经学习了一定数量的词汇、句型和语法的语言 知识, 也初步掌握了一些阅读的基本技能。 三、教学目标 教学目标 1. 技能目标:能借助图片读懂简单的短文,并掌握快速 ...

大学英语六级考试全真预测卷2

   大学英语六级考试全真预测卷( 大学英语六级考试全真预测卷(二) Part Ⅰ Writing(30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic To Curb Spending. You should write at least 150 words according to the outline given below in Chine ...

仙岩镇2考009学年第一学期小学英语教研组试

   第一学期小学英语教研组 学期小学 仙岩镇 2009 学年第一学期小学英语教研组 工作计划 制定人:张玲利 基本思路: 一 、基本思路: 本学期我镇英语教学研究工作的基本思路是以提高新课程的实施水平和推进 镇里教研为中心工作,紧紧围绕课程实施中存在的基本问题,深入而全面、扎实 而有效地展开教材的培训和教学研究活动,从而加快促进教师的专业发展。根据 本学期的教学特点,以抓好高段阅读能力和低段听说能力的教学为重点工作,从 而更加有效地提高我镇小学英语教学质量。 二、现状分析: 现状分析: 我镇英语 ...