自考英语(二) Test 8 PART ONE (50 points) I. Vocabulary and Structure (10points , 1 point for each item)
  1. I'm wondering why he hasn't turned at the meeting. A. down B. up C. out D. over
  2. , I couldn't get a job in this company. A. Try as I might B. As I might try C. Try though I might D. I might try
  3. It is a well-known fact a person will move in a circle when he cannot use his eyes to control his direction. A. that B. if C. when D. whether
  4. , Mary went out with delight. A. With her homework doing B. With her homework done C. Her homework was done D. Done her homework
  5. Contrary popular belief, moderate exercise actually decreases your appetite. A. on B. at C. against D. to
  6. the storm, we have to postpone the flight. A. Owing to B. Thanks to C. Because D. As
  7. By using both ears one can tell the direction a sound comes. A. in which B. from which C. over which D. with which
  8. When she worked with the government, she the difficult task of monitoring elections. A. overworked B. overtook C. underwent D. undertook
  9. Apparently, it wasn't an accident. Someone must have done it on . A. intention B. determination C. purpose D. reason
  10. The young doctor could not sleep at night, the worsening condition of a patient him. A. disturbing B. disturbed C. being disturbed D. to disturb II. Cloze Test (10points, 1 point for each item) Sometimes people find really wonderful things when they are not looking _11__ them. One example was John Colter. Colter was a mountain man who lived 12 in the Rocky Mountains of the United States. He loved to walk in the mountains, but one day in 1803 he saw a strange __13__. Water was shooting high into the air and _14 _ into a green pool. It was a natural water fountain. Colter found other pools of blue water. Some of the pools were hot. The chemicals in the water made a beautiful color, _15 _ they also made it smell bad. 16 there were large, clear lakes and spectacular waterfalls on cold, clear mountain rivers. Colter was excited, so he told 17_ about the place. __18_, the other people did not believe him. They thought that he was a dreamer, a fool. 19 they saw these wonders, they too were excited. Today the place Colter 20 is known as Yellowstone Park.
  11. A. forward B. for C. upon D. into
  12. A. along B. alive C. alone D. lonely
  13. A. sight B. site C. glimpse D. glance
  14. A. fall B. falling C. to fall D. falls
  15.A. but B. and C. thus D. so

  16. A. Nearly B. Near C. Next to D. Nearby
  17. A. the other B. others C. another D. each other
  18. A. Then B. However C. Therefore D. Consequently
  19. A. Since B. Before C. After D. While
  20. A. initiated B. invented C. created D. discovered III. Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item) Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage. Albert Einstein had a great effect on science and history. An American university president once commented that Einstein had created a new outlook, a new view of the universe. It may be some time before the average mind understands fully the identity (特性) of time and space and so on ? but even ordinary men understand now that the universe is something larger than ever thought before. By 1914 the young Einstein had gained world fame. He accepted the offer to become a professor at the Prussian Academy of Science in Berlin. He had few duties, little teaching and unlimited opportunities for study, but soon his peace and quiet were broken by the First World War. Einstein hated violence. The misery of war affected him deeply, and he sat unhappily in his office doing little. He lost interest in his research. Only when peace came in 1918 was he able to get back to work, In the years following the First World War, honors were increasingly heaped on him. He became the head of the Kaiser Whilhem Institute of Theoretical Physics. In 1921 he won the Nobel Prize for Physics, and he was highly honored in Germany until the rise of Nazism (纳粹主义) when he was driven from Germany because he was a Jew.
  21. The first paragraph is mainly about . A. a new outlook of the universe B. the feelings of an American college president C. the change in human thought caused by Einstein D. the difficulty in teaching Einstein's theory
  22. From the second paragraph, we know Albert Einstein . A. enjoyed world popularity B. was the head of an academy C. was a famous teacher D. enjoyed studying wars
  23. Which of the following statements about Einstein is true? A. He achieved more than any other scientists in history. B. Our ideas about the universe differ from one another because of him. C. He kept working until peace came in 19
  18. D. His research practically stopped during the First World War.
  24. In the years following the First World War, . A. Einstein began to be accepted even by ordinary men B. more and more honors were granted to Einstein C. Einstein became the head of the Prussian Academy of Science D. Einstein was not honored in Germany until the rise of Nazism
  25. It can be inferred from the third paragraph that . A. Albert Einstein was interested in nothing but science B. Einstein was forced to serve in the German army C. Einstein made a lot more breakthroughs in his research after the First World War
D. his reputation was ruined because of Nazism Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage. Could you imagine your parents choosing your husband or wife for you? And can you imagine not setting eyes on him or her until your wedding day? This situation is common in India, the Middle East and many parts of Africa. Marriage customs around the world often differ from our own. We don't realize that people in other places often get married in very different ways ? and with different motives. In many countries, marriage is a practical matter. A marriage provides a safe and stable home for the husband and wife. It also joins two families, which benefits the couple's parents and makes them happy. Marriage also brings children, making sure the couple will be taken care of in old age. Because a marriage is important for the whole family, some cultures don't let young people choose whom to marry. Just as there are many different reasons for marriage, there are also many different wedding rituals. Every culture has its own ways of bringing good luck to the happy couple. In a typical Western wedding, the bride seeks good luck by wearing "something old, something new, something borrowed and something blue." Something old represents the past. Something new represents success in the future. Something borrowed reminds the bride she can get help from her friends and family. And something blue reminds her to be true to her husband. In Poland, one wedding tradition is not only lucky, but also very practical. The wedding guests pin money to the bride's dress while she is dancing. The money is meant to bring kick and to help the young couple build their new life. In Bermuda, the young couple plants a tree in the yard of their new home. Once they move in, they take good care of the tree and make it grow. The planting of the tree is a good metaphor (比喻) for marriage. A truly good marriage is something that grows with care.
  26. Which of the following statements DOES NOT support the idea that marriage is a practical matter? A. The couple may have a safe and stable home through their marriage. B. The parents had better help their children choose whom to marry. C. A marriage benefits the couple's parents and makes them happy. D. A marriage brings children who will take care of the couple when they are old.
  27. The word "rituals" (para.3, line
  2) means . A. forms B. customs C. traditions D. ceremonies
  28. In a typical Western wedding, the bride wears something blue to . A. seek good luck B. represent the past C. represent success in the future D. remind her to be true to her husband
  29. Although cultures differ in different countries, one thing in common when a young couple gets married is that . A, people wish them to take care of each other B. people wish them to get practical benefits from the marriage C. people wish them to have good luck in their new life D. people wish them to make money at the wedding ceremony
  30. Which of the following statements best summarizes the subject of this passage? A. People across the world get married in different ways and for different reasons.
B. Every culture has its own ways of bringing good luck to the young couple. C. A truly good marriage is something that grows with care. D. In many countries, marriage is a practical matter. Passage Three Question 31 to 35 are based on the following passage. While popular in the U.S., the April Fool's Day tradition is even more prevalent in European countries, such as France and Great Britain. Although the roots of the traditional tricking are unclear, the French and the British both have claims on the origin of the celebration. One theory holds that the first April Fool's Day was on April 1 of the year when King of France instituted (设立) the new calendar. This new system placed the day that had formerly been the first day of a new year on April
  1. Many people were reluctant to adjust to the new calendar and continued to celebrate New Year's Day on what had become the first day of April. Thus, they became the first April fools. An English story about the day, however, holds that it began sometime during the 1200s. At the time, King John of England was in the habit of making a road out of nearly every path he walked regularly. The citizens of one particular farm village were aware of this. To avoid having their green pastures (牧场) disturbed with one of king's roads, they built a fence that prevented the king from walking through their countryside. The king sent a group of messengers (信使) to inform the villagers that they must remove the barrier. Upon hearing that the king was planning to do this, however, the villagers developed a plan of their own. When the messengers arrived, they found what appeared to be a community of mad people, with people behaving in a strange manner, throwing things and running around wildly. The messengers, alarmed at what they found, reported to King John that these people were so mad as to be beyond punishment. So, the villagers saved their farmland by tricking the King. In Great Britain, tradition only allows April Fool's tricks from midnight to noon on April
  1. Those who try to play tricks in the afternoon become the fools themselves.
  31. Which of the following is true according to the first paragraph? A. April Fool's Day is more popular in the U.S. B. April Fool's Day is more popular in France and Great Britain. C. No one is sure where the tradition of celebrating April Fool's Day originated. D. The celebration of April Fool's Day originated from both France and Great Britain.
  32. According to the second paragraph, many people continued to celebrate New Year's Day on April 1, because . A. they knew nothing about the new calendar B. they didn't want to accept the new calendar C. they wanted to receive gifts from their friends D. they wanted to become the first April fools
  33. The word "holds" (para.3, line
  1) means "", A. supports B. conducts C. contains D. believes
  34. The third paragraph tells how the citizens of one particular farm village in England saved their farmland by ,. A, building a fence B. throwing things to the messengers C. tricking the king D. lighting with the messengers
  35. What is the main idea of paragraph three?
A. How the tradition of celebrating April Fool's Day originated in Great Britain. B. How the citizens of one particular farm village saved their land from the king. C. King John of England wanted to make a road through one particular farm village. D. In Great Britain, tradition allows April Fool's tricks from midnight to noon. PART TWO (50 points) IV. Word Spelling (10 points , 1 point for two items)
  36. 分析 v. a_ _ _ _ _ _
  37. 简历;摘要 n. r_ _ _ _ _
  38. 私有的,私立的 a. p_ _ _ _ _ _
  39. 转移;替换 n./v. s_ _ _ _
  40. 担保;保证 v. e_ _ _ _ _
  41. 追赶;寻求 v. p_ _ _ _ _
  42. 坦率地;直率地 ad. f_ _ _ _ _ _
  43. 相当地;公正地 ad. f_ _ _ _ _
  44. 误导;带错路 v. m_ _ _ _ _ _
  45. 主题;主旋律 n. t_ _ _ _
  46. 网状物;网络 n. n_ _ _ _ _ _
  47. 联合;工会 n. u_ _ _ _
  48. 功能;作用 n. f_ _ _ _ _ _ _
  49. 雇佣;使用 v. e_ _ _ _ _
  50. 伤残的 a. d_ _ _ _ _ _ _
  51. 目标;进球 n. g_ _ _
  52. 永恒地;经常地 ad. c_ _ _ _ _ _ _ _ _
  53. 鼓舞 v. i_ _ _ _ _ _
  54. 无价值的;无用的 a. w_ _ _ _ _ _ _ _
  55. 自由(权) n. l_ _ _ _ _ _ V. Word Form (10 points, 1 point for each item)
  56. It was imperative that students (finish) their papers before July 1st.
  57. So far, Irving (live) in New York City for ten years.
  58. The patient (send) to another hospital before we got there.
  59. The (far) away we get from the earth, the thinner the air becomes.
  60. With apples at 25 cents a pound, we couldn't resist (take) four pounds.
  61. Coffee delays the body clock in the morning, and (advance) it at night.
  62. When (give) the chance, it is quite possible for him to fulfill the task within ten days.
  63. I'll be only too pleased _ (help) out those who are in difficulty.
  64. Television is another major instrument of communication, (p
 

相关内容

03年4月自考英语翻译试题及答案

   2003 年 4 月全国高等教育自学考试英语翻译试题 将答案写在答题纸相应位置上,否则不计分。 Part One Ⅰ。Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked [A], [B], [C], and [D]. Choose t ...

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2010年北京市东城区中考英语二模试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学 习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你在伦敦 呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生 ...

2008年福建高考英语试题及答案

   ★ 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷) 英语试题 第 I 卷(选择题共 115 分) 听力(共两节, 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。 第段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、 C 三个选项中选出最佳选项, B、 并标在试卷的相应位置。听完每段对 ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2010年武汉市中考英语试题及答案

   初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www.zgjhjy.com/ 初中英语辅导网:http://www.yingyufudao.cn/ 京翰教育中心:http://www. ...

2009年全国高考英语试题及答案-湖北卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试 湖北卷 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷 湖北卷) 英 语 本试卷共 16 页,满分 150 分.考试用时 120 分钟. ★祝考试顺利 祝考试顺利★ 祝考试顺利 注意事项: 注意事项: 1. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在试题卷和答题卡上,并 将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置. 2. 选择题在每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号 涂黑;完成句子和短文写作题用 0.5 毫米黑色墨水签字笔答在答题卡上 ...

热门内容

如何学好英语

   如何学好英语 (一)简单原则 学习英语:从简单的开始 运用英语:简单-好、更简单-更好、最简单-最好 上大学的时侯,英语老师让我们大量阅读英语。有些同学就借来原著,第一 页看下来就有20几个生词, 第二页还有20几个……到了第五页已不知道第一 页所云;到了第十页已不知道前九页讲的是什么。阅读变得异常艰难和单调,体 会不到有任何收获,读英语原著变成了查英语词典、记忆生词的过程,变成个苦 差事。因此很少有人能坚持下去,就放弃了。其中有人又做了第二次努力,结果 还是放弃。原因何在?我想它违背了&q ...

九年级英语Unit1课件3

   Unit 1 1.Check in : 在旅馆的登记入住。 Check out: 在旅馆结账 离开。 2.By: ①通过…..方式(途径)。例:I learn English by listening to tapes. ②在…..旁边。例:by the window/the door ③乘坐交通工具 例:by bus/car ④在……之前,到……为止。例:by October在10月前 ⑤被 例:English is spoken by many people. 3.how与what的区别 ...

八年级英语How often do you exercise 同步练习(二)新人教版

   How often do you exercise 同步练习 二) 同步练习(二 Class: No. Name: 一、根据句意及首字母提示完成单词: 分×5) (1 Score: 二、选出与划线部分意思相同的选项: 分×5) (1 1、Don’t you think going fishing is good for h . 2、He is very strong because he often e . 3、I’m not very healthy, a I have one healt ...

反意疑问句牛津高中英语模块一

   反意疑问句( 反意疑问句(Question Tag) 本单元语法??反意疑问句 本单元语法??反意疑问句 ?? 反意疑问句要点简述 反意疑问句又叫附加疑问句,是在陈述句后,对陈述句所叙述的事实提出的疑问。其基 本结构有两种:一是“肯定陈述句+简略否定问句” 二是 :一是 ;二是 二是“否定陈述句+简略肯定问句” 。 反意疑问句的前后两部分在时态、人称和数上都要保持一致。 例如:It looks like rain, doesn’t it? He doesn’t need to work so ...

如何做好08年英语六级考试听力笔记?

       本文由凌虚仙子贡献     关于听力应试方面,我们主张培养学生“抢读预测”+“五边处理法”这种眼、 耳、手、口、脑并用的积极主动的应试技能。“抢读预测”即利用导言及题与题之间 的间隙,提前扫视选项,预测出题方向,以便等录音内容开始时可以有目的地捕捉所 需信息。“五边处理法”即边听,边理解,边复述(适用于单句、短对话和数据方面的 内容),边做笔记,边猜测(推断)。这里我们重点谈谈“立即复述”、“做笔记”与听 的关系以及这“二边”的具体操作方法。      很多同学讲,“考听力时我都听懂 ...