www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
自考英语二重点班(包过) (按 ctrl+点此链接可打开)
2005 年 4 月自学考试英语(二)试卷及答案 英语(
PART ONE (50 POINTS) ) Ⅰ.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
  1.Would’t you rather your child successful with his study and won the scholarship? A. became B. become C. would become D. becomes
  2. Although Tom is satisfied with his academic achievement, he wonders will happen to his family life. A. it B. that C. what D. this
  3. We hope that all the measures against sandstorms, was put forward by the committee, will be considered the meeting . A. while B. after C. since D. as
  4. We cannot leave this tough job to a person. A. who nobody has confidence B. in whom nobody has confidence C. for whom nobody has confidence D. who everyone has confidence of
  5. You are the best for the job you apply your mind to it . A. until B. if only C. in case D. unless
  6.Hey, leave !I hate people touching my hair. A. behind B. out C. off D. over
  7.I thought the problem of water shortage would at the meeting but nobody mentioned it. A. come up B. come up to C. come over D. come to
  8.Mr.Smith , can I you for a minute? I’d like to hear your opinion on this issue. A. say a word with B. have words with C. mention a word with D. have a word with
  9.There is a deadlock (僵局) in the discussion when neither side gives to the over . A. a way B. way C. the way D. its way
  10. This type of desk and chair can be adjusted the height of students at different ages. A. with B. for C. to D. in
seriously at
Ⅱ.Cloze Test (10 points, 1 point for each item) 下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。 For over a hundred years Japan has consistently spent large sums of money and considerable human resources in an effort to obtain technology. Her ability to negotiate __11 by the fact most of the technology she wanted was no commercial secrets. Japan’s __12__ has also been strengthened by the fact that her internal market was large, so that __13__ to this market could be offered to multinational companies as an attraction to them to grant licenses. Besides, Japan’s work force was disciplined, so it was capable __14__ applying the information it acquired. Finally, American and European companies, who were __15__ licensers, felt that the Japanese companies might take a large share of the world market __16__ they were not limited by licensing agreement. Conditions of this sort, __17__ together in one nation, may well be unique, and the case of Japan may therefore not actually demonstrate that licensing is just as efficient as multinational ownership for the __18__ of technology. In fact, Japan may be finding this method of operation __19__ effective than in the past ,as her needs for outside technology now require information which __20__ only a few companies and is more closely held.
  11. A. was strengthened B. will be strengthened C. will have been strengthened D. has been strengthened
  12. A. position B. location C. place D. point
  13. A. entry B. access C. presence D. acceptance
  14. A. at B. in C. for D. of 15 .A. potential B. feasible C. liable D. inevitable
  16. A. until B. before C. if D. after
  17. A. came B. come C. will come D. coming
  18. A. transformation B. transfer C. transmission D. shift
  19. A. much B. little C. less D. more
  20. A. sticks to B. belongs to C. draws on D. takes on Ⅲ. Reading Comprehension (30 points, 2 point for each item) 从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。 Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage . One day, the principal came into our room and, after talking to the teacher, for some reason said: “I wish all of the white scholars to stand for a moment.” I rose with the others. The teacher looked at me and, calling my name, said: “You sit down for the
1
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案 present, and rise with the others.” I did not quite understand her. She repeated: “You sit down now, and rise with the others.” I sat down puzzled and dumb. I saw and heard nothing. When the other were asked to rise, I did not know it. When school was dismissed, I went out unconsciously. A few of the white boys laughed at me, saying: “Oh, you’re a nigger, too.” I hurried on as fast as I could to where my looking?glass hung on the wall in my own little room. For an instant I was afraid to look, but when I did, I looked long and earnestly. I was accustomed to hearing remarks about my beauty; but now, for the first time, I became conscious of it and recognized it. I noticed the ivory (象牙) whiteness of my skin, the beauty of my mouth, the size and liquid darkness of my eyes. I ran downstairs and rushed to where my mother was sitting. I buried my head in her lap and cried out: “Mother, tell me, am I a nigger?” I could not see her face, but I felt her hands on my head. I looked up into her face. There were tears in her eyes and I could see that she was suffering for me. And then it was that I looked at her critically for the first time. I had thought of her in a childish way only as the most beautiful woman in the world; now I looked at her searching for defects. I could see that her skin was almost brown, and that she did differ in some way from the other ladies who came to the house; yet, even so I could see that she was more beautiful than any of them. She must have felt that I was examining her, for she hid her face in my hair and said with difficulty: “No, my darling, you are not a nigger.” She went on: “If anyone calls you a nigger, don’t notice them.” But the more she talked, the less was I reassured, and I stopped her by asking: “Well, mother, am I white? Are you white?” She answered tremblingly: “No, I am not white, but your father is one of the greatest men in the country. The best blood of the South is in you.” This suddenly opened up in my heart a fresh fear, and I almost fiercely demanded: “Who is my father? Where is he?” She stroked my hair and said: “I’ll tell you about him some day.” I sobbed: “I want to know now.” She answered: “No, not now.”
  21. We can infer from the passage that “a nigger ”means. A. a white person B. a black person C. anyone that is not white D. anyone that is not black
  22. When the teacher asked him to sit down and rise with the others, the author was confused because. A. he never considered himself a non-white person B. he thought the teacher didn’t recognize him C. he thought he should be considered D. he thought it rude for the teacher to call his name
  23. It was on that day that he began to realize that . A. he was a nigger B. he was different from others because of his beauty C. his color was like that of his mother D. he differed from other white people even with his beauty
  24. From the passage we can learn that . A. the boy’s father left them for some reasons B. the boy’s mother didn’t want to mention his father at all C. the boy never met his father before D. the boy’s mother hated his father
  25.This passage generally tells us a story of . A. a boy who suddenly realized that he was a colored person B. a boy who had been looked down upon because he had no father C. the miserable life of colored people D. the life of a one-parent family Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage. For Americans, time is a “resource” that, like water or coal, can be used well or poorly. “Time is money,” they say. “You only get so much time in this life; you’d best use it wisely.” The future will not be better than the past or the present unless people use their time fro constructive, future-oriented activities. Thus, Americans admire a “well-organized” person, one who has a written list of things to do and a schedule for doing them. The ideal person is punctual and treasures other people’s time. The American attitude towards time is not necessarily shared by others, especially non-Europeans. They are more likely to consider time as something that is simply there around them, not something they can “use”. One of the more difficult things many foreign businessmen and students must adjust to in the States is the notion that time must be saved whenever possible and used wisely every day. In their efforts to use their time wisely, Americans are sometimes seen by foreign visitors as automatons, unhuman creatures who are so tied to their clocks and their schedules that they cannot participate in or enjoy the human interactions that are the truly important things in life. “They are like little machines running around,” one foreign visitor said. The emphasis Americans place on efficiency is closely related to their concepts of the future, change and time. To do something efficiently is to do it in the way that is quickest and requires the smallest investment of resources. American businesses sometimes hire “efficiency experts” to review their operations and suggest ways in which they could accomplish more than they are currently accomplishing with the resources they are investing. Popular periodicals carry suggestions for more efficient ways to clean house, raise children, tend the yard, and so on. In this context the “fast-food industry” can be seen as a clear example of an American cultural product. McDonald’s, Kentucky
2
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案 Fried Chicken, Pizza Hut, and other fast-food establishments prosper in a country where many people want to minimize the amount of time they spend preparing and eating meals. The millions of Americans who take their meals at fast-food restaurants cannot have much interest in lingering over their food while conversing with friends, as millions of Europeans do. As McDonald’s restaurants have spread around the world, they have been viewed as symbols of American society and culture, bringing not just hamburgers but an emphasis on speed, efficiency, and shiny cleanliness. The typical American food, some observers argue, is fast food.
  26. If a person treasures other people’s time, he . A. does not waste people’s time with conversation or activity that has no beneficial outcome B. does not believe the future will be any better than the present or the past C. likes to deep a written schedule of the daily activities with him D. likes to have his meals at the fast-food restaurants to save time
  27. In the eyes of the foreign visitors in the States, American people . A. think that time is always there which needs budgeting B. enjoy saving and using time wisely everyday C. are indifferent in that they are like feelingless machines D. are so fully engaged that they are unable to enjoy the important things in life
  28. What is the job of an efficiency expert? A. Writing articles for periodicals. B. Recommending ways of efficient investment. C. Examining the quality of a company’s products. D. Teaching people how to take care of their yard.
  29. Which of the following can be inferred from the last paragraph? A. Many Americans love having meals at fast-food restaurants. B. Americans are busier than other people in the world. C. The American fast-food industry helps spread the American culture around the world. D. The United States is the father of the world’s fast-food industry. ..
  30. The best title for this passage is A. The American Concept of Time B. The Development of the American Fast Food Industry C. How to Raise Efficiency D. The American Food and Culture Passage Three Questions 31 to 35 are based on the following passage. It is difficult to estimate the number of youngsters involved in home schooling, where children are not sent to school and receive their formal education from one or both parents. Legislation and court decisions have make it legally possible in most states for parents to educate their children at home, and each year more people take advantage of that opportunity. Supporters of home education claim that it is less expensive and far more efficient than mass public education. Moreover they quote several merits: relief of school overcrowding, added curricular and pedagogical (课程和教学法) alternatives, strengthened family relationships, lower dropout rates, increased motivation, higher standardized test scores, and reduced discipline problems. Supporters of home schooling also believe that it provides the parents with the opportunity to reinforce their moral values through education. Critics of home schooling movement claim that it creates as many problems as it solves. They acknowledge that, in a few cases, home schooling offers educational opportunities superior to those found in most public schools, but few parents can provide such educational advantages. Some parents who withdraw their children form the schools in favor of home schooling have an inadequate educational background and insufficient form
 

相关内容

08年4月自考英语翻译试题及答案

   全国 2008 年 4 月自学考试英语翻译试题 Ⅰ.Multiple Choice Questions (30 points, 2 points for each) A. Directions: This part consists of ten sentences, each followed by four different versions marked A,B,C and D. Choose the one that is the closest equivalent of the ...

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2010年陕西中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

2010年北京市东城区中考英语二模试题及答案

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学 习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言, 为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你在伦敦 呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生 ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2009年全国高考英语试题及答案-天津卷

   2009 年普通高校招生统一考试天津卷 英语 年普通高校招生统一考试天津卷(英语 英语) 第I卷 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 例:Stand over there you'll be able to see it better. A. or 答案是 B. B. and C. but D. while 1. I'm trying to bre ...

2009年全国高考英语试题及答案-山东卷

   年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(山东卷) 英 语 本试卷分第 I 卷和第Ⅱ卷两部分,共 12 页,满分 150 分.考试用时 120 分 钟.考试结束,将本试卷和答题卡一并交回. 注意事项. 注意事项. 1.答题前,考生在答题卡上务必用直径 0.5 毫米黑色墨水签字笔将自己的姓 名, 准考证号填写清楚, 并贴好条形码. 请认真核准条形码上的准考证号, 姓名和科目. 2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 ...

热门内容

英语谚语

   英语口语8000句-谚语、惯用语 不管张三李四。 Every Tom, Dick and Harry. *举出常用的男孩名,表示“不论谁都……”、“不管张三还是李四”。虽然没有女孩名,但男女都可用。 My daughter had a homestay in America. (我女儿为体验当地生活,去美国了。) So did every Tom, Dick and Harry. (不管谁都能去啊。) I like sexy girls. (我喜欢性感的女人。) So does every T ...

高中英语一轮---单项选择500题

   1. China’s entry into the World Trade Organization has as important a meaning to China as the U.S. A. which does to C. it does to B. it has D. what it is up with suggestions for resolving the economic crisis. D. gave 2. After a lengthy discussion, ...

办公英语

   办公室英语 Introductions and greetings 介绍与问候 Introducing the lesson: Introductions and greetings in all languages have the same purpose: to establish contact with another person, to recognize his or her existence, and to show friendliness. There are two ...

英语四级常考词语

   . at the thought of 一想到… 2. as a whole (=in general) 就整体而论 3. at will 随心所欲 4. (be) abundant in(be rich in; be well supplied with) 富于,富有 5. access(to) (不可数名词) 能接近,进入,了解 6. by accident(=by chance, accidentally)偶然地,意外. Without accident(=safely) 安全 地, ...

牛津小学英语4B Unit 4单元测试附听力内容

   牛津小学英语 4B Unit 4 单元测试 一、根据听到的句子,选择正确的答句 ( ( ( ( ( )1. )2. )3. )4. )5. A.They’re pears. A.He’s fine. A.Six kilos. A.Yes, they are. A.Six kilos. B.They’re pear. B.He’s five. B.Six yuan. B.No, it isn’t. B.Six yuan. 二、听对话,填入所缺单词 A: Can I help A: A: A: ...