自考英语(一)模拟试题及答案
更新:2008-6-28 编辑:joyce ?深圳 2010 年招调工体检 ?今年深圳招调工政策推出十大新举措 ?深圳 2010 年招调新政或有微调
自考频道
阅读:
英语(一) 附参考答案及课程考试说明 I.根据给出的汉语词义和规定的词性写出相应的英语单词, 每条短线上写一个字 母。该词的首字每已给出。(10%)
  1.值得的 a. w_ _ _ _
  2.认识:熟人 n. a_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  3.保证,担保 n./v. g_ _ _ _ _ _ _ _
  4.挫败,使灰心 v. f_ _ _ _ _ _ _ _
  5.足够的,充分的 a. s_ _ _ _ _ _ _ _ _
  6.分离,分离的 v./a. s_ _ _ _ _ _ _
  7.长久的,永久的 a. p_ _ _ _ _ _ _ _
  8.耕作;培养 v. c_ _ _ _ _ _ _ _
  9.然而,可是 ad. h_ _ _ _ _ _
  10.最后的,结局的 a. e_ _ _ _ _ _ _
  11.证明,证实 v. p_ _ _ _
  12.忍受的,宽容的 a. t_ _ _ _ _ _ _
  13.抵抗,阻力 n. r_ _ _ _ _ _ _ _ _
  14.现象,迹象 n. p_ _ _ _ _ _ _ _ _
  15.显然的,表面的 a. a_ _ _ _ _ _ _
  16.使结合,使成一体 v. i_ _ _ _ _ _ _ _

  17.无用的 a. u_ _ _ _ _ _
  18.变化,变更 n. v_ _ _ _ _ _ _ _
  19.以前的,早先的 a. p_ _ _ _ _ _ _
  20.不同,相异 n. d_ _ _ _ _ _ _ _ _ II.根据句子的意思将括号中的词变成适当的形式填入空格。(10%)
  1.It is advisable that he (be) sent there immediately.
  2.London (always,know) for its "black fogs".
  3. (sting) eyes and dry coughs show that harmful chemicals fill the air.
  4.They (arrive) earlier if there had been no storm.
  5.The municipal government has no choice but (lay) the facts before the public as they are.
  6.The problems we discussed at the meeting last time were quite (trouble).
  7.Tom made too many mistakes in the exam yesterday.He (should,be) more careful.
  8.The holidays (be) over,they began to get down to do their work again.
  9.Please give us your reply at your (early) convenience.
  10. (not do) it right,Jane tried in some other way. III.根据句子的意思选择正确的答案,并把其字母填在题前的括号内。(10%) ()
  1.There are two possible explanations to the change in speed,but we don't know which one is right. A.account to B.account for
C.account on D.account of ( )
  2. for his help, we couldn't have overcome the difficulties. A.Weren't it B.Hadn't it been C.Had it not been D.Without it ( )
  3.It was for Jim to finish the test paper within an hour because there were too many new words in it. A.out of question B.without question_ C.no question D.out of the question ( )
  4.It is in Iran the family members participate in the wedding preparations. A.that B.where C.in which D.there ( )
  5. put down the receiver the telephone rang again. A.Scarcely had she ... than B.Scarcely did she ... than C.She scarce had ... than
D.Scarce had she ... than ( )
  6.He had been interested in history since his childhood,so he specialized history when he was in college. A.on B.at C.for D.in ( )
  7.The meeting ended his lecture on high education. A.up in B.by C.up with D.up ( )
  8., he was not able to work out the puzzle. A.However he tried hard B.Whatever he tried hard C.However hard he tried D.How hard he tried ( )
  9. such enormous danger,he still remained as calm as usual. A.In the face of B.In face of C.In the face with D.In face with ( )
  10.This is one of the most wonderful songs I have ever heard.
A.which B.what C.that D.then IV.下面的句子中每个句子都有四处划有横线并标以 A、B、C、D,其中有一处是 错误的。指出你认为错误之处,并把其字母填在题前的括号内。(10%) ( )
  1.Although Americans have different views on many issues,they tend to agreeing on one subject:taxes are too high. A B C D ( )
  2.Many primitive peoples believed that by eating an animal they could get some of the good qualities of that animal for himself. A B C D ( )
  3.Telecommunication can make information from around the world is avaiable to use quickly and easily,but some people worry that this may be a risk to our privacy. A B C D ( )
  4.The purpose of the experiment is to determination how long a time seeds can be buried in the ground and still grow when proper conditions for growth exist. A B C D ( )
  5.Define a word,then,the dictionary editor places before him the stack of cards illustrating that word;each of the cards represents an actual use of the word by a writer of some literary or historical importance. A B C D ( )
  6.Restaurants have smoking and non-somoking sections,and most smokers are enough polite to ask,"Do you mind if I smoke "before lighting up. A B C D
( )
  7.In the past,people tended to think that it was sufficient for good health to have a good doctor who could be relied on to know exactly that to do when they became ill. A B C D ( )
  8.Extinction is the fate of any animal that has specialized too far to change when its environment changes,or have to compete with a better adapted and more powerful animal. A B C D ( )
  9.Red may be an exciting and active color,but one researcher says that time seems to pass more slowly in a room with warm colors that in a room with cool colors. A B C D ( )
  10.The balance of nature is too delicate on the tundra that even minor disurbances may produce major changes in the environment. A B C D V.本题共有三段短文,每段短文后面有三至四道小题,共计十道小题。每道小题 都有四个选择项。 找出你认为正确的答案, 并把其字母填在题前的括号内。 (20%) Passage 1 Researchers have found that REM(rapid eye movement) sleep is important to human beings.Thistype of sleep generally occurs four or five times during one night of sleep,lasting five minutesto forty mimutes for each occurrence.The deeper a person's sleep becomes,the longer the periodsof rapid eye movement. There are physical changes in the body to show that a person has changed from NREM(non-rapid eye movement) to REM sleep.Breathing becomes faster,the heart rate increases,and,as the name implies,the eyes begin to move quickly. Accompanying these physical changes in the body is a very important characteristic of REM sleep.It is during REM sleep that a person dreams. ( )
  1.According to the passage,how often does REM sleep occur in one night? A.Once
B.Twice C.Four or five times D.Forty times ( )
  2.The word "deeper" in pagragraph 1 is closest in meaning to which of the following? A.Heavier B.Louder C.Stronger D.Happier ( )
  3.Which of the following shows that a person is NOT dreaming in his sleep? A.His eyes begin to move. B.His bueathing becomes faster. C.His heart rate increases. D.His eyes stop moving. ( )
  4.The subject of this passage is . A.why people sleep B.the human need for REM sleep C.the characteristics of REM sleep D.physical changes in the human body Passage 2 Eating habits change from generation to generation.Before scientists learned about vitamins and other constituents of food, such as proteins and carbohydrates(碳水化合物),people believed in eating large quantities of food and were not concerned so much about a balanced diet. A hearty eighteenth century meal could consist of as many as twenty courses and
would probably knock out many of us today! The Romans were famous for their enormous feasts and insatiable appetites. In the year 2020 people's eating habits may be just as surprising but in a very different sort of way. With a world-wide growth in population, food production will become exclusively mechanical and scientific. There may well be an end to food as we know it today. Meals, as we know them may become a thing of the past. Food constituents and vitamins may be taken in the form of capsules(胶囊), tablets and pills. The thought of these highly artificial food constituents replacing present day foods may not be very attractive, but they may be the answer to food shortage and world famine. ( )
  5.According to the passage, people in the eighteenth century . A.were stronger B.were richer C.had better appetites D.believed in eating more ( )
  6.The word "enormous" in the first paragraph is closest in meaning to . A.delicious B.friendly C.attractive D.plenty ( )
  7.Which of the following may be the best answer to food shortage and world famine? A.The discovery of proteins and carbohydrates. B.The production of artificial food constituents. C.People's concern of a balanced diet. D.The invention of capsules, tablets and pills. Passage 3 Today we do not measure the speed of computer functions in minutes,or in seconds,or even in hundredths(1/1
  00) or thousandths(1/10
  00) of seconds. We measure the speed of computers in billionthsof seconds. We call one billionth of a second a nansecond.
Computers were not always so fast, of course. In fact, at one time, the human mind could perform calculations faster than a computer. Let us look briefly at the development of the computer. We will see that the Computer Revolution happened only when computers developed their incredible speed. In 1833, Charles Babbage built his "analytical engine", the first computing machine. His colleague, Augusta Ada, the Countess of Lovelace, continued Babbage's work. She became the first programmer in history. Fifty years later, Herman Hollerith designed a machine that counted automatically. This machine was used to count the number of people in the United States for the 1890 census. It used a system of punch cards. Hollerith's company,by the way, eventually became IBM(International Business Machines). The first large digital computer was built by IBM in 19
  44. It was called the Mark I. Then in 1947,IBM built the Mark II.Today we cannot imagine how slow these computers were,just as we cannot imagine how fast modern computers were, just as we cannot imagine how fast modern computers are. These computers needed one or two seconds to perform one calculation.In these same years, electronic computers developed.They were much faster than the huge, slow Mark I and Mark II. ENIAC is the name of the first all-electronic computer, built in 1944 and 19
  45. The world was amazed to learn the speed of this computer:5,000 additions per second,and 300 multiplications per second. Today we smile at these "slow" speeds. Then in 1960 the real"revolution" began with the introduction of integrated circuits. Today,thousands of transistor circuits can fit on one small silicon chip. As a result, we now measure the speed of computers in nanoseconds. ( )
  8.According to the passage,which of the following is the most important feature of a modern computer? A.Its small size. B.Its analytical power. C.Its incredible speed. D.Its system of punch cards. ( )
  9.What brought about the speed of computers in nanoseconds? A.The invention of digital computer.
B.The introduction of integrated circuits. C.The design of an automatic counting machine. D.The founding of Hollerith's IBM. ( )
  10.The best title for this passage would be . A.The Computer and the silicon chip B.The Computer Revolution: Birth of the Nanosecond C.Five Thousand Additions in One Second D.IBM: International Business Machines Corporation VI.完形填空,并将所选答案之字母填在题前的括号内。(10%) When you make up your mind to buy a house, most of the things you are concerned with are practical,(
  1) deciding whether you can afford it or the house is too (
  2) the station. You do not usually get the chance to (
  3) out about the neighbors before moving house. Flats are on the whole worse (
  4) houses from this point of view, but we have been lucky. When the old lady in the flat (
  5) we had a little boy,she was worried. ‘I hope he won't make too much noise',she said . Fortunately, the man underneath us has a full-time (
  6) in the city, so he doesn't hear Tom running up and down all day.His main interest is (
  7) the communal garden. He told us when we moved in that we were (
  8) for mowing the lawn once a month. The young couple who live on the same (
  9) as us are very friendly; their only fault is that they are very forgetful. The day we arrived,Joyce came to ask us if she could (
  10) a phone call to Dave at work. She had come out without her keys and couldn't get back into her flat. ( )
  1. A) as B) such C) like D) example ( )
  2. A) far to B) far away C) far from D) the far distance ( )
  3. A) find B) look C) see D) discover ( )
  4. A) over B) than C) if D) compare to ( )
  5. A) saw B) looked C) gave D) expected ( )
  6. A) job B) wage C) business D) employment ( )
  7. A) putting up B) sorting out C) looking after D) getting down to
( )
  8. A) interested B) careful C) thankful D) responsible ( )
  9. A) building B) level C) ground D) floor ( )
  10.A) do B) pay C) make D) reach VII.将下面的短文译成汉语。(15%) I discovered the worth of super-slow(超慢速) reading years ago. Formerly, if I had been really interested in a book, I would race from page to page,eager to know what came next. Now, I decided,I had to become a miser(吝啬者)with words and stretch every sentence like a poor man spending his last dollar. I had started with the practical object of making my book last. But by the end of the second week I began to realize now much I was getti
 

相关内容

高考英语听力模拟试题文本

   2010 届高考英语听力全真模拟(一) 1. When can the man see the headmaster? A. At 9:30. B. At 11:45. C. At 12:40. 2. Why does the man want to keep the window shut? A. He is ill. B. He wants to open it himself. C. The air inside is fresh enough. 3. What is Mike? A. ...

自学考试公共课英语(一)模拟试题

   自学考试公共课英语( 自学考试公共课英语(一)模拟试题 帮考网自考温馨提示,此乃练习题,请勿对号入座。 帮考网自考温馨提示,此乃练习题, 请勿对号入座。 自考温馨提示 四个选项中选出一个最佳的单词、 一、从 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳的单词、词组或正确的词法形 式填空。 式填空。 1.I wish Imistake every day. A.don't make B.haven't made C.wouldn't have made D.didn't make 2.This bo ...

2010年北京市宣武区中考英语一模试题及答案

   北京市宣武区 2009-2010 学年度英语第二学期第一次质量检测 九年级英语参考答案及评分标准 一、听对话,选择与对话内容相符的图片。 4 分,每小题 1 分) (共 1.A 2.C 3. C 4. B 2010. 5 二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5.C 6.C 7.A 8.B 9.A 10.B 11.A 12.C 13.A 14.B 15.A 16.C 三、听对话,记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Tom ...

英语中考模拟试题

   …………○…………○…………内…………○…………装…………○…………订…………○…………线…………○………… 英语中考模拟考试试题 (考试形式: 闭卷 试题共八大题 卷面分数: 120 分 考试时间: 120 分钟) 考生注意: 请检查你的试卷,然后开始答题。所 有答案要求写在答题卷上。注意对 准题号,交卷时只交答题卷。 第一部分: 第一部分:听力测试 (25 分) I. 听对话选择图片:你将听到五段小对话,请你根据听到的对话内容, 听对话选择图片:你将听到五段小对话,请你根据听到的对话内容 ...

大学英语六级模拟试题

   MPS 星火六级模拟试卷 1-1-大学英语六级考试星火模拟试卷 Model Test One Part ⅠWriting 标准时间实际用时 30 min Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled Food Safety. You should write at least 150 words following the outline given below. 1 ...

中考英语听力模拟试题1

   教考资源网 助您教考无忧 中考英语听力模拟试题 中考英语听力模拟试题 英语听力 (一) 一,听力 (本题共三节,满分 25 分) 本题共三节, 第一节( 小题, 第一节(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 段对话,每段对话后有一个小题, 听下面 10 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 , , 佳选项.听完每段对话后, 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 佳选项.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每 ...

2011年中考英语模拟试题2

   2011 2011 年初中毕业暨高中招生考试 英语模拟试题( 英语模拟试题(二) 26. Many people came A. help pick 27. Look! our cotton. B. to help pick the bird is! B. How strange C. What a strange D. How strange a C. helped pick D. helped picked A. What strange 28. Their teachers give ...

2011年英语专业四级考试模拟试题(1)

   2011 年英语专业四级考试模拟试题(1) 1.in the past, at the moment it is a favorite choice for wedding gown. A. Unpopular has as white been B. White has been as unpopular C. Unpopular has been as white D. Unpopular as white has been 2.for a long time, the fields a ...

2010教育部考试中心考研英语模拟试题(新题型1)

   2010 教育部考试中心考研英语模拟试题(新题型 1) 来源:考试大 2009/10/29 【考试大: 中国教育考试第一门户】 模拟考场 视频课程 字号:T | T 1、Directions: You are going to read a list of headings and a text about preparing in the academic community. Choose the most suitable heading from the list A-F for e ...

2010年中考英语模拟试题及答案--中考英语高分秘籍

   (一) 中考英语高分秘籍” “中考英语高分秘籍”打响英语攻坚战 创造中考涨分奇迹 方法精妙绝伦,效果立竿见影, 年中考战绩证明了的冲刺秘籍, 方法精妙绝伦,效果立竿见影,被 09 年中考战绩证明了的冲刺秘籍,被广大师生验证了的 闯关武器。 闯关武器。 稳拿高分, 中考英语高分秘籍” ” 稳拿高分, 中考英语高分秘籍”让你势在必得 决战中考, 中考英语高分秘籍” 决战中考, 中考英语高分秘籍”给你一臂之力 ” 冲刺名校, 中考英语高分秘籍” 冲刺名校, 中考英语高分秘籍”助你畅通无阻 ” “中 ...

热门内容

2010年高考英语预测系列试题:听力原文及答案4

   年高考英语预测系列试题:听力原文 2010 年高考英语预测系列试题:听力原文 山东省济宁市泗水县第二中学 韩光营 (Text 1) ) W: You seem to have a lot of work to do at your office. M: That's true, but the work is interesting. I don't mind extra hours at all. (Text 2) ) W: I want to ask the Johnsons to co ...

2010年职称英语考试题型分析及攻略

   2010 年职称英语考试题型分析及攻略 职称英语考试包括词汇选项、阅读判断、概括大意完成句子、阅读理解、补全短文和完型填空六大 题型,它们在试卷中的具体内容如下: 一、词汇选项(15 分) 词汇选项( 1、2010 年职称英语考试出题思路:只从考试用书中出 2~3 个小题,其余都是从书外出的。一条线只 画一个词的占 90%以上,偶尔有一条线画二个词或三个词的。 2、2010 年职称英语考试答题方法与技巧:会的可直接就选;不会的要马上查字典,要查“英英(同义 词)”部分。一定要掌握好(精讲班所 ...

现代大学英语精读 Lesson1 Half+a+Day

   Lesson One Half a Day Naguib Mahfouz Warm Up First day of school … Introduction to the Text 1. Writing the protagonist returns after being absent for a short time to find everything changed beyond recognition. 2. The best example Washington Irving’ ...

广东高考英语基础写作题备考策略

   1 广东高考英语基础写作题备考策略 高考英语广东卷写作题将由基础写作(满分 15 分)和任务型写作(满分 25 分)两节组成。为了更有 效地备考基础写作题,我们需要搞清楚基础写作题的特点和对考生写作能力的要求。本文将探讨这 两个方面的问题,并对备考给出一些建议,供考生参考。 一、基础写作题的特点 高考设置基础写作题目的目的是要检测考生最基础的书面语言表达能力,如用词的合理性、句 子结构的复杂度、语法运用的正确性、信息内容的完整性、句子之间的连贯性等。因此,基础写作 题与往年的书面表达依然会有 ...

大学英语精读第四册课文翻译

   Unit 1 个大学男孩,不清楚赚钱需要付出艰苦的劳动,被一份许诺轻松赚大钱的广 告吸引了.男孩们很快就明白,如果事情看起来好得不像真的,那多半确实不是 真的. 轻轻松松赚大钱 约翰G哈贝尔 "你们该看看这个,"我向我们的两个读大学的儿子建议道."你们若想避免 因为老是向人讨钱而有失尊严的话,这兴许是一种办法."我将挂在我们门把手 上的,装在一个塑料袋里的几本杂志拿给他们.塑料袋上印着一条信息说,需要 招聘人投递这样的袋子,这活儿既轻松又赚钱.(&qu ...